Technologia Flexizone
Intuicyjne sterowanie Luminous Direct Access
Funkcja AutoCook
Technologia indukcyjna
Booster
Timer
Funkcja Stop&Go
Autowyłączanie
Blokada na czyszczenie
Blokada przed dziećmi
Łatwe czyszczenie
Płyty z technologią Flexizone pozwalają na użycie większej przestrzeni grzewczej, dzięki elastycznej powierzchni gotowania. Dwie strefy gotowania mogą być obsługiwane osobno lub jako wspólny obszar grzewczy.
Luminous Direct Access to technologia zapewniająca łatwą kontrolę i sterowanie płytą. Każda strefa gotowania jest wyposażona w osobny zestaw elementów sterujących, w tym 15 poziomów mocy. Dla jeszcze większej wygody płyty Grundig zostały wyposażone w 3 tryby automatyczne: utrzymywanie w cieple, gotowanie i smażenie.
AutoCook to trzy tryby automatyczne: smażenie, gotowanie i utrzymywanie w cieple. Funkcja smażenia gwarantuje doskonałe rezultaty, bez obawy przypalenia oleju. Funkcja gotowania zapewnia precyzyjny dobór ustawień, przy optymalizacji procesu przygotowywania potraw. Natomiast utrzymywanie w cieple to funkcja pozwalająca na zachowanie posiłku w stałej, wybranej temperaturze.
To najbardziej efektywna metoda gotowania. Płyty indukcyjne nagrzewają się jedynie w miejscu, gdzie postawione zostanie naczynie. Dzięki tej technologii, danie jest przygotowywane szybko i z minimalną utratą energii.
Szybkie nagrzewanie Booster zwiększa moc grzewczą pola - pozwala to od razu przystąpić do gotowania, bez tracenia czasu.
W celu uniknięcia przypalenia lub rozgotowania potrawy, po upływie ustawionego czasu pole automatycznie się wyłączy.
Funkcja Stop&Go pozwala na przerwanie gotowania i wyłączenie wszystkich stref grzewczych za jednym naciśnięciem przycisku. Gdy chcemy powrócić do gotowania, wystarczy nacisnąć ten sam przycisk, a płyta automatycznie wróci do poprzednich ustawień.
Płyta zostanie automatycznie wyłączona, jeśli nie jest używana.
Ceramiczna powierzchnia płyty pozwala na usunięcie resztek jedzenia w kilka sekund.
Wszystkie elementy sterujące mogą zostać dezaktywowane, aby zapobiec ich przypadkowej zmianie.
Ceramiczna powierzchnia płyty pozwala na usunięcie resztek jedzenia w kilka sekund.
Płyty Grundig oprócz wysokiej jakości wyróżniają się również doskonałym designem. Wyjątkowy styl i dbałość o szczegóły sprawiają, że płyta staje się dodatkową ozdobą kuchni.
Każdego roku w samej Unii Europejskiej wyrzuca się 27 milionów ton żywności. Marnowanie jedzenia to wyraźny problem globalny i główny temat zrównoważonego rozwoju ONZ na 2030 r.
Największym źródłem odpadów żywnościowych jesteśmy my, konsumenci. Od 30 do 50% całkowitej ilości wyrzucanej żywności pochodzi z naszych kuchni. Rozwiązanie tego problemu jest jasne – walkę z marnotrawieniem żywności powinniśmy zacząć od własnego domu.
www.grundig.pl
Rodzaj płyty: | Indukcyjna |
---|---|
Wymiary (SxG) [cm]: | 58 x 51 |
Wykonanie płyty grzewczej: | Ceramika, Szlifowane krawędzie |
Kolor płyty grzewczej: | Czarny |
Moc przyłączeniowa [W]: | 7200 |
Sterowanie płyty grzewczej: | Dotykowe |
Liczba pól grzewczych: | 4 |
Funkcje: | Wskaźnik ciepła resztkowego |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.