Zrębki czereśniowe charakteryzują się optymalną zawartością wody – poniżej 11%. Podczas grillowania należy wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa). Do wędzenia zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
Zalety produktu:
Naturalne i bezpieczne: zrębki pochodzą z naturalnego, polskiego drewna czereśniowego, z terenów ekologicznie czystych. Są wolne od związków impregnujących i konserwujących.
Uniwersalne: zrębki nadają się zarówno do wędzenia, jak i grillowania. Świetnie sprawdzą się w komorach wędzarniczych starszego typu, dymogeneratorach oraz wędzarniach z paleniskiem.
Pyszny smak i aromat mięs: zrębki czereśniowe doskonale sprawdzą się do wędzenia ryb. drobiu i mięs czerwonych. Uwalniany podczas spalania dym przenika w głąb potraw, nadając im niezwykły aromat i złocistobrązowy kolor.
Klasa 8: zrębki zalicza się do średnia frakcja o rozmiarze od 6 do 8 mm. Zrębki tej klasy nie posiadają frakcji pylących, dzięki czemu nadają się zarówno do małych, jak i dużych wędzarni.
Opakowanie 450 g: wystarczy na kilka godzin dymienia (w zależności od używanego sprzętu) bez obaw, że zabraknie ich podczas przygotowywania Twoich ulubionych dań!
Dane techniczne:
- Masa: 0.45 kg.
- Gramatura: 450.0 g.
- Rodzaj: czereśnia.
- Frakcja: KL 08.
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Cechy: | Drewno czereśniowe |
Waga [kg]: | 0.45 |
Nazwa: | BROWIN SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SP.K. |
Ulica i numer budynku: | Pryncypalna |
Kod pocztowy: | 93-373 |
Miasto: | Łódź |
Adres elektroniczny: | browin@browin.pl |