TV, Audio i RTV
AGD
AGD do zabudowy
AGD małe
Komputery i tablety
Smartfony i zegarki
Foto i kamery
Gaming
Rowery i hulajnogi
Fitness i sport
Dom
Warsztat i ogród
Artykuły dla zwierząt
Zabawki i LEGO
Supermarket
Outlet
Promocje
Brakuje Ci opcji filtrowania?
Zgłoś nam
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 0.45 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grillowania, Do wędzenia |
Waga [kg]: | 1.5 |
Rodzaj: | Zrębki |
---|---|
Przeznaczenie: | Do grilla, Do wędzarni |
Waga [kg]: | 15 |
Wszyscy uwielbiamy grillowanie, jednak niekoniecznie lubimy dym. Z kolei w potrawach przygotowywanych na grillach gazowych wielu osobom brakuje charakterystycznego aromatu drewna. Problem ten mogą rozwiązać zrębki wykorzystywane podczas grillowania lub wędzenia.
Czym są zrębki wędzarnicze? To nic innego jak wysuszone wiórki określonego gatunku drewna, np. śliwy, jabłoni czy czereśni. Pamiętaj, że każda odmiana inaczej komponuje się z różnymi gatunkami mięsa oraz pozwoli Ci na wydobycie unikalnych aromatów. Zrębki charakteryzują się zawartością wody ok. 11 proc. i są wolne od związków impregnujących oraz konserwujących. Możesz je bezpiecznie wykorzystać podczas grillowania lub wędzenia. Do grilli gazowych możesz bowiem dokupić wędzarkę. To prosta metoda przygotowywania potraw, która wymaga nieco cierpliwości i wprawy.
Przed użyciem, zrębki drzewne powinny zostać namoczone przez ok. 30 min. Potem należy je umieścić w wędzarce, czyli niewielkim pojemniku wykonanym z metalu. Wędzarkę kładziesz na ruszcie lub na aromatyzerach. W grillu umieszczasz mięso, które chcesz zgrillować lub uwędzić, i następnie uruchamiasz palniki, zamykasz pokrywę i stale kontrolujesz temperaturę. Zrębki zamknięte w wędzarce będą wytwarzać dym, który nada aromat przygotowywanym potrawom. Czas wędzenia zależy od metody oraz temperatury. W niskiej temperaturze, np. ok. 140 st. Celsjusza, potrzeba nawet czterech godzin. W przypadku wyższych temperatur i delikatnego mięsa, np. kurczaka czy ryb, wystarczy czasem nawet pół godziny. Zobacz także produkty z kategorii: brykiet drzewny, węgiel drzewny, podpałki do grilla, ruszt do grilla, sztućce do grilla oraz szczypce do grilla i łopatka na grilla.