Brakuje Ci opcji filtrowania?
Zgłoś nam
Do rozpoczęcia udanego grillowania niezbędna jest podpałka do grilla. To od niej zależy, jak szybko wznieci się płomień, ale również bezpieczeństwo i smak potraw. Warto wybrać odpowiedni rodzaj podpałki, by grillowanie było bezproblemowe.
Trudno rozpocząć grillowanie bez skutecznej rozpałki. To z jej pomocą szybko można rozpalić ogień, a następnie długo go utrzymać. Dzięki temu rozżarzony węgiel lub brykiet umożliwia nam grillowanie potraw, umieszczonych na ruszcie. Warto więc, by podpałka do grilla była zawsze pod ręką.
Podpałka do grilla powinna być przede wszystkim bezpieczna. Istotny jest więc jej skład. O tym mówi etykieta umieszczona na opakowaniu. Rozpałka do grilla nie powinna zawierać w swym składzie substancji chemicznych, które mogłyby przedostać się do potraw. Grillowane dania z takim osadem nie są bezpieczne dla zdrowia. Podpałka powinna więc spełniać określone normy oraz posiadać atesty, gwarantujące jej bezpieczeństwo. Do takich należą produkty z symbolami FSC i ISO. Symbol FSC informuje użytkownika, że rozpałka została wykonana zgodnie z ekologicznymi normami. Natomiast symbol ISO informuje, że produkt spełnia standardy bezpieczeństwa.
Jeśli więc zależy nam na bezpieczeństwie na najwyższym poziomie, podpałki ekologiczne będą właściwym wyborem. Ten rodzaj produktów wykonany jest zazwyczaj z drewna i nasączony woskami roślinnymi. Nie zawierają więc w swym składzie substancji ropopochodnych. Ich zaletą jest to, że nie wytwarzają zapachów, które są nieprzyjemne dla uczestników grillowania. Ponadto ten rodzaj podpałek nadaje grillowanym potrawom niezwykle aromatycznego smaku. W stu procentach ekologiczna rozpałka do grilla występująca w formie kostek daje gwarancję zdrowego i smacznego grillowania. Poza tym ten rodzaj podpałki łatwo się używa (można ją łamać na mniejsze kawałki) i jest niezwykle skuteczna (nawet podczas niesprzyjającej pogody).
Dużą popularnością cieszą się podpałki płynne, których użycie jest wyjątkowo proste. Wystarczy polać węgiel lub brykiet i zapalić. Szybko pojawia się ogień, a czas spalania jest dosyć długi. Innym rodzajem są podpałki brązowe i białe. Występują one w formie kostek lub blistrów. Kostki są łatwopalne i przez długi czas utrzymują ogień. Natomiast podpałki w blistrach umieszczone są w opakowaniach, przypominających listki z tabletkami. Delikatnie wyciska się z nich podpałkę. Kolor podpałek wynika z ich różnego składu. Kolejnym rodzajem są np. podpałki szare, produkowane z płyty wiórowej. Łatwo je podzielić na mniejsze kawałki. Jest to produkt ekologiczny, który można bezpiecznie używać podczas grillowania.
Pomocny do rozpalenia grilla jest komin, wykonany ze stali. Umożliwia on błyskawiczne rozpalenie grilla bez wysiłku. Jego działanie polega na tym, że po umieszczeniu i zapaleniu rozpałki, w środku komina wytwarza się ciąg. Pobudza on płomień i gwarantuje szybkie rozpalenie paliwa znajdującego się wewnątrz. Zobacz także produkty z kategorii: brykiet drzewny, węgiel drzewny, ruszt do grilla, sztućce do grilla oraz szczypce do grilla i łopatka na grilla.
NOWOŚCI
GAMING
NA CZASIE
PORADNIK MEDIA EXPERT
Obsługa klienta
Informacje
Zakupy
Moje konto
Pomoc
Zadzwoń do nas
Tel. 756 756 756
Pon - Pt
08:00 - 20:00
Sob
10:00 - 18:00
Niedz
10:00 - 18:00
Fax 22 122 31 11
Інфолінія:
пн-пт: 8:00 - 20:00
Infoline:
Mon-Fri: 8:00 - 20:00
Znajdź swój sklep
Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756