Trwa ładowanie

89 99

Zamów telefonicznie 756 756 756
Żeliwo
37 x 27.3
Prostokątny

329 99
Żeliwo
41 x 22
Prostokątny

99 99
Żeliwo
32 x 40
Prostokątny

179 99
Żeliwo
33.5 x 26.5
Prostokątny

279 00
Kamień
Średnica 38
Okrągły

189 00
Żeliwo
45.2 x 23.5
Prostokątny

539 00
Sprawdź
Żeliwo
38.1 x 32.5
Prostokątny

399 99
Sprawdź
Żeliwo
51.3 x 51.3 × 7.3
Prostokątny

399 19
Sprawdź
Żeliwo
35.5 x 31.5
Prostokątny

529 99
Sprawdź
Żeliwo
27.5 x 40
Prostokątny

159 99
Żeliwo
Średnica 30
Okrągły

89 99
Ceramika, Kamień
36
Okrągły

Taniej o 27,90 zł
251 10
279,00 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
279,00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką

Stal nierdzewna
40 x 26
Prostokątny

69 99

Ceramika
Średnica 38
Okrągły

379 99
Sprawdź

Aluminium
Średnica 29
Okrągły

399 99
Sprawdź

Aluminium
34.8 x 34.8 x 3.4
Okrągły

599 99

Żeliwo
36.3 x 35.81 x 2.87
Owalny

Taniej o 41,18 zł
427 82
469,00 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
469,00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką

Płyta żeliwna do grilla w Media Expert


W naszym sklepie internetowym dostępna jest niejedna płyta żeliwna do grilla. Sprawdź dostępny asortyment. Naprawdę jest z czego wybierać. Z pewnością zaskoczysz wszystkich przygotowanymi potrawami!


Płyta żeliwna do grilla – do czego się przydaje?


Płyta żeliwna do grilla przydaje się do przygotowywania różnorodnych potraw, które wymagają równomiernego rozprowadzania ciepła i solidnej powierzchni do smażenia. Dzięki swojej masywnej konstrukcji, żeliwo doskonale akumuluje i utrzymuje wysoką temperaturę, co pozwala na równomierne i efektywne grillowanie. Płyta jest idealna do przyrządzania delikatnych składników, takich jak owoce morza, warzywa czy drobne kawałki mięsa, które mogłyby łatwo prześlizgnąć się przez tradycyjny ruszt lub ulec przypaleniu.


Na co jeszcze pozwala płyta żeliwna do grilla?


Umożliwia także przygotowanie potraw wymagających płaskiej powierzchni, takich jak naleśniki, omlety czy smażone jajka. Ponadto, płyta żeliwna jest trwała i odporna na wysokie temperatury, co zapewnia długotrwałe użytkowanie bez utraty jej właściwości. Dzięki niej grill staje się bardziej wszechstronnym narzędziem kuchennym, pozwalającym na eksperymentowanie z różnymi technikami kulinarnymi i potrawami.


Jaka powinna być dobra płyta?


Grubsza płyta lepiej akumuluje ciepło i jest mniej podatna na odkształcenia pod wpływem wysokich temperatur. Grubość wpływa również na jej zdolność do utrzymania stałej temperatury podczas grillowania. Dobrze, jeśli płyta jest wyposażona w rowki lub otwory, które umożliwiają odprowadzanie nadmiaru tłuszczu. Powinna być dostosowana do wielkości i kształtu grilla, na którym będzie używana.