Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje LIEBHERR
›
Instrukcja Chłodziarka do wina LIEBHERR WKB 1802
Znaleziono w kategoriach:
Chłodziarki do wina
(12)
Wróć
Instrukcja obsługi Chłodziarka do wina LIEBHERR WKB 1802
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
WK
7083 066-01
Instruk
cja obsługi
strona 50
Kli
mat
y
zowana s
zafa do w
in
PL
50
Opis urządzenia
Filt
r z węgl
em ak
t
y
wnym
A
żurowe pó
ł
ki na b
utel
ki
Oszczędz
anie energii
-
Należy
za
ws
ze
dbać
o
dobrą
w
entylację.
Nie
zakrywać
otw
orów
wentylacyjn
ych wz
gl.
kratek wentylacyjn
ych.
-
Szcz
eliny w
entylacyjne muszą b
yć za
ws
ze odkryte.
-
Nie
należy
ustawiać
urządz
enia
w
miejscach
narażon
ych
na
bezpośrednie
działanie
promieni
słoneczny
ch
ani
obok
kuchenki,
grzejnik
a itp
.
-
Zużycie
energii
jest
zależne
od
warunków
w
miejscu
ustawienia
np
.
od temperatury otoczenia.
-
Otwierać urządzenie na możliwie jak najkróts
zy czas
.
Osady kurzu zwiększ
ają zużycie ener
gii:
-
Agregat
chłodniczy
wraz
z
wymiennikiem
ciepła
-
metalow
a
kratka z tyłu urządz
enia - należy odkurzać r
az w roku.
Wyświetlac
z tempera
tur
y
Nóżki
Wskazówka
Krótszą półkę na wino umieścić
w najwyższym miejscu.
Oświetlenie
wewnę
trzne
(
świetlówka
)
T
abliczka znamio
-
no
wa
Reg
ulato
r temp
erat
ur
y
W
ska
zów
ka dot. usuwania odpadó
w
Urządzenie
zawiera
wartościowe
materiał
y
.
Należ
y
je
ut
ylizo
wać
oddzielnie
od
niesor
towan
ych
odpadów
domowych.
Zuży
te
urządzenia
należy
uty
lizo
wać
w
sposób
wła
ściw
y
i
fachowy
,
zgodnie
z
przepisami
i ust
awami o
bowią
zu
jąc
ymi w d
anym k
raj
u.
Podczas
transportu
zuży
tego
urządzenia
w
celu
jego
ut
ylizacji
nie
do
pu
ś
c
ić
d
o
u
s
zko
dze
n
ia
ob
i
eg
u
chłodniczego
,
aby
zn
a
jd
u
ją
cy
s
ię
w
nim
cz
ynnik
chł
odniczy
(informacje
na
tabliczce
znamionowej
)
oraz olej nie mogły wydostawać
się w niek
ontrolowany
sposób
.
•
Urządzenie należy doprow
adzić do stanu nieużywalności.
•
Wyjąć wtyczkę
z gniazda
sieciow
ego
.
•
Przeciąć prze
wód przyłączenio
wy
.
OS
TRZEŻENIE
Niebezpieczeń
stwo
uduszenia
materiałami
opa
-
ko
wania i folią!
Nie
pozwolić
dz
iecio
m
na
z
abawę
m
ateriał
ami
opako
wania.
M
a
t
e
r
i
a
ł
o
p
a
k
o
w
a
n
i
a
n
a
l
e
ż
y
o
d
d
a
ć
w
n
a
j
b
l
i
ż
s
z
y
m
punkcie zbiórki surowców w
tórny
ch
.
Zakres z
astoso
wania urządzenia
Urządzenie
jest
pr
zez
naczone
w
yłącznie
do
prze
-
chowy
wania
wina
w
środowisku
domow
ym
lub
podobn
ym. Zalicza si
ę do tego np
. uży
tko
wanie
- w
kuchenkach
dla
personelu,
pensjonatach
ze
śniadaniem,
- przez
gości
w
domach
gościnny
ch,
hotelach,
motelach i na inny
ch kwater
ach,
- w
ramach
cateringu
i
podobn
ych
usług
świad
-
czon
ych prz
ez handel hurtowy
.
Urządzenia uży
wać w
yłącznie
w
ramach
gospodarstwa
domo
-
wego
. Każde
inne zastoso
wanie jest
niedopuszczalne
.
Urządzenie
nie
jest
pr
zezna
czone
do
przechowy
wania
i
c
hłodze
-
nia l
eków
, oso
cza k
r
wi, pr
epar
atów lab
ora
tor
yj
nych or
az i
nnych
mater
ia
łów i produk
tów w
ym
ien
ianyc
h w
dyr
ek
t
y
w
ie dot
yczą
cej
produktów
medyczn
ych
2007
/
4
7
/
WE.
U
ży
tkow
anie
urządzenia
niezgodne
z
przeznaczeniem
może
dopro
wadz
ić
do
uszkodz
enia
lub zep
suc
ia s
ię pr
zec
how
y
wanyc
h towarów
.
Ponad
to
ur
ządze
nie
n
ie
je
st
pr
zeznac
zone
do
p
racy
w
o
bsz
ara
ch
zagroż
ony
ch wybuchem.
Baz
a dany
ch EPREL
Od
1
mar
ca
20
21 r. in
form
acje
na
te
mat
e
t
yk
ietowani
a
en
erg
e
-
t
yczne
go
i
wy
mo
gów
dot
ycz
ących
ekop
roje
k
tu
można
zn
aleźć
w
euro
pej
ski
ej
ba
zi
e
da
nych
o
prod
uk
t
ach
(EPREL)
.
Do
stęp
do
b
az
y
dany
ch
o
produkt
ach
można
uzyskać
pod
następującym
linkiem:
https:/
/
eprel.
ec.eur
opa.eu/
.
T
utaj
zostaną
Państwo
poproszeni
o
wprowa
dzenie
ident
y
katora
modelu.
Ident
y
kator
modelu
można
znaleźć
na tabliczce
znamionow
ej.
51
PL
Klas
a klim
at
yczna
Kla
sa
kli
mat
yczn
a
ws
ka
zuje
w
j
aki
ch
temperatura
ch pomiesz
czenia
moż
e b
yć
uż
y
t
kowane
u
rz
ąd
zeni
e,
aby
z
ap
ewni
ć
osiągnięcie
maksymalnej
w
ydajności
chłodzenia.
Kla
sę
kli
mat
yczn
ą
ws
ka
za
no
n
a
t
abl
iczc
e
znamionow
ej.
Roz
mieszczenie
tabliczki
znamionowej
wskazano
w
rozdziale
Opis urządzenia
.
Klasa klimatyczna
T
emperatura pomiesz
czenia
SN
+10 °C do +32 °C
N
+16 °C do +32 °C
ST
+16 °C do +38 °C
T
+16 °C do +43 °C
SN-ST
+10 °C do +38 °C
SN-
T
+10 °C do +43 °C
Nie
uży
t
ko
wać
urzą
dzenia
poza
wskazanymi
temperaturami p
omieszczeni
a!
W
ska
zów
ki bezpie
czeńst
wa i ostrzeżenia
•
Aby z
apobiec szk
odom osobo
wym i rzecz
owym
wymagane
jest
ab
y
urządz
enie
ro
zpak
owyw
ały
i sta
wiały dwie osob
y
.
•
Przy
stwierdz
eniu
uszk
odzenia
urz
ąd
zeni
a
należy
powiadomić
dostaw
cę.
Nie
podłączać
urządzenia
do sieci.
•
Dla
zape
wnienia
bezpiecznej
eksploatacji
urzą
-
dzenie należy
montow
ać
i
podłączać
wyłącznie
zgodnie
ze w
skazówkami z
aw
artymi w instrukcji
obsługi.
•
W
razie wystąpienia
niepra
widłow
ości
odłączyć
urządzenie
od
sieci -
wyjąć
wtyczkę
z
gniazda
sieciow
ego
lub
wyłączyć
(wykręcić)
bezpiecznik.
•
Przy
odłączaniu
od
sieci
nie
ciągnąć
za
kabel
tylk
o
za
wty
czkę.
•
Naprawy
i
czynności
konserwacyjne
w
obrębie
urządzenia
należy
powierz
ać
wyłącznie
ser
wisowi
technicznemu,
w
przeciwn
ym
wypadku
pow
stają
pow
ażne
zagr
ożenia
dla
uży
tko
wnika.T
a
sama
uw
aga
doty
czy
wymian
y
przew
odu
zasilającego
.
•
Do
wnętrza
urzą
dzen
ia
nie
wkładać
płonący
ch
przedmiotów
lub źródeł
zapłonu.
P
odczas
trans
-
portu
i
czysz
czenia
urządzenia,
nie
uszk
odzić
obiegu
czynnika
chłodnicz
ego
.
W
przypadku
uszk
odzenia
trzymać
z
dala
od
źródeł
ognia
i dobrz
e prz
ewietrzyć pomiesz
czenie.
•
Listwa
cokołow
a,
szuadki,
drzwiczki
nie
powinny
służyć
z
a
miejsca
oparcia,
nie
sta
w
ać
nogami
na
półki.
•
Urządzenie
to
może
być
używane
przez
dzieci
w wieku
od 8
lat oraz
przez osob
y z
ogranicz
o
-
nymi
zdolnościami
fizyczn
ymi,
sensor
yczn
ymi
i
mentalnymi
lub
przez
osoby
posiadające
nie
-
dostateczne
doświadczenie
oraz
wiedzę,
gdy
znajdują
się one
pod nadz
orem lub
jeśli z
ostały
poinformo
wane
o
bezpiecznym
stosow
aniu
urzą
-
dzenia
oraz
o
możliwy
ch
z
agrożeniach.
Dzieci
nie
mogą
się
bawić urządzeniem.
Czy
sz
czenie
i
konserwacja
nie
może
być
przepro
w
adzane
przez dzieci nie będące pod nadz
orem.
•
Należy
unikać
prz
edłużonego
k
ontaktu
skóry
z
zimnymi
powierz
chniami
lub
oziębionymi/z
a
-
mrożon
ymi
produktami.
Może
to
być
przyczyną
bólu,
utraty
czucia
skórnego
oraz
odmrożeń.
W
przypadku
długotrwałego
kontaktu
ze
skórą
należy
stosow
ać
odpowiednie środki
ochronne,
np
.
ręka
wice.
•
Nie
należy
spożyw
ać
przeterminow
any
ch
pro
-
duktów
żywnościowy
ch,
mogą
one
doprow
adzić
do zatrucia pok
armow
ego
.
•
W
urządzeniu
nie
wolno
przechowyw
ać
żadn
ych
wybuchowy
ch materiałów
lub
pusz
ek z
a
wierają
-
cych
aeroz
ole
z
palnymi
propelentami,
takimi
jak:
butan,
propan,
pentan
itp.
Ew
entualnie
uwolnione
gazy
mogą
zapalić
się
w
zetknięciu
z
elektr
ycz
-
nymi częściami
urządzenia.
Puszki
takie
można
ro
zpoznać
na
podstawie
nadruk
ow
anego
opisu
za
wartości lub
symbolu
płomienia naniesionego
na pus
zce
.
•
W
ewnątrz
urz
ąd
zeni
a
nie
używać
żadny
ch
urzą
-
dzeń
elektr
y
czny
ch.
•
W
przypadku
urządzeń
zamyk
an
ych
na
klucz
nie
należy
przecho
wyw
ać
klucza
w
pobliżu
urządze
-
nia i w miejscu dostępnym dla dzieci.
•
Urządzenie
jest
przeznaczone
do
zastoso
w
ań
w
pomiesz
czeniach
z
amkniętych.
Nie
należy
użytko
wać
urządzenia
na
ze
wnątrz
lub
w
miej
-
scach
wilgotnych
albo
narażony
ch
na
kontakt
z br
yzgami w
ody
.
•
Świetlówki
za
w
arte
w
urządzeniu
służą
do
oświetlenia
wnętrza
urządzenia.
Nie
są
one
przeznacz
one do oświetlania pomieszcz
enia.
•
W
przypadku
transportu
lub
użytko
wania urzą
-
dzenia
w
miejscu
położonym
ponad
1500
m
n.p
.m.
może dojść
do pęknięcia szklanej szyb
y
drzwi
pod
działaniem
obniżonego
ciśnienia
atmosferycznego
.
Odłamki
szkła
mają
ostre
kra
wędzie
i
mogą
spowodo
wać
ciężkie
zranienia.
52
Wymiary montażow
e
Ustawienie
•
Nie
ustawiać
urządzenia
w
miejscu
narażonym
na
bezpośrednie
działanie
promieni
słonecznych,
w
sąsiedztwie
kuchenki,
grzej
-
nika lub podobn
ych.
•
P
odłoga
w
miejscu
ustawienia
urządzenia
powinna
być
pozioma
i
równa.
Nierówności
należy
wyrównać
regulując wysok
ość nóżek.
•
Nie zasłaniać s
zczelin
wentylacyjn
ych.
•
P
omieszczenie
,
w
któr
ym
ustawione
będzie
urządzenie
musi
zgodnie
z
nor
-
mą
EN 378
zapewnić
1
m
3
objętości
na
8 g
czynnika
chłodniczego
R 600a,
aby
w
przypadku
wystąpienia
przecieku
w
układzie
chłodz
enia
nie
dos
zło
w
po
-
miesz
czeniu
do
wy
tworz
enia
wybuchowej
miesz
aniny
gazu
z
powietrzem.
Ilość
czynnika
chłodniczego
wskaz
ano na tabliczce znamionowej w
ewnątrz urządz
enia.
•
Urządzenia z
aw
sz
e ustawiać bezpośr
ednio przy ścianie.
Podłączenie elek
t
ryczne
Urządzenie uży
tko
wać
w
yłącznie prz
y zasilaniu
prądem
prze
-
miennym
.
Dopuszczalne
napięcie
i
często
tliwość
prądu
wskazano
na
tabliczce znamiono
wej
. Rozmiesz
czenie
tabliczki znamionowej
wska
z
ano w r
ozdzial
e
Opis u
rządzenia
.
Gniazdo
sieciowe
musi
być
prawidłow
o
uziemione
i
chronione
odpowiednim
bezpiecznikiem
.
Prąd
zadziałania
bezpiecz
nika
musi
leżeć
w
z
akresie
10
A
i
1
6
A.
Gniazdo
sieciow
e
nie
może
b
yć
położ
one
za
urządz
eniem i musi b
yć ła
two dost
ępne
.
Do
podłączenia
urządz
enia
nie
stoso
wać
przew
odu
przedłużającego
lub
list
wy
zasi
-
lającej.
Nie
stosow
ać
indy
widualnych
falo
wnikó
w
(przetwornikó
w prądu stałego na prąd pr
ze
-
mienny bą
dź na prąd
trójfazowy)
albo wt
yków
do oszcz
ędzania
energii.
Niebezpieczeństwo
uszkodzenia
układu
elek
tronicznego
!
•
W
przypadku
ustawienia
kilku
urządzeń
obok
siebie,
należy
zacho
wać odstęp 50 mm między urządz
eniami.
Przy
niedostatecznym
odstępie
na
ściankach
może
skraplać
się
woda.
•
Aby
dopasow
ać
wysok
ość
lodówki
do
wysok
ości
sz
afek,
można
nad lodówką umieścić nadstawkę.
Dla
zapewnienia
dostatecznej
wentylacji
(odpływ
i
dopływ
powietrz
a)
szafk
a
powinna
być
odsunięta
od
ściany
na
odległość
co
najmniej
50 mm,
co
zapewni
powstanie
kanału
wentylacyjnego
na
całej
szerok
ości
szafki.
P
ole
powierzchni
wentylacyjnej
liczone
od
sufitu
pomiesz
czenia
do
szafki,
na
całej
długości
szafki,
powinno wynosić przynajmniej 300 cm
2
.
53
PL
Włączenie i w
yłączenie
Przed
uruchomieniem
zalecane
jest
oczyszczenie
urządz
enia
(bliż
sze
info
rma
cje
n
a
te
n
te
mat
zawar
to
w
r
ozdzial
e
C
z
ysz
-
czenie
).
Włączenie
Wetkną
ć
w
t
yczkę
d
o
gn
ia
zda
s
ie
cioweg
o
-
u
rz
ądze
nie
j
est
wł
ąc
zon
e.
Ważn
a wska
zówka
Agre
ga
t
ch
ł
odn
icz
y
m
oże
się
wł
ąc
zyć
z
opó
źn
ie
nie
m
do
8
min
ut
p
o
wet
kni
ęc
iu
w
t
ycz
ki
d
o
gni
a
zdk
a
sie
ci
owego
.
Jest
to
konieczne,
aby
chronić
sterowanie
elek
troniczne.
Wyłączen
ie
Wyj
ąć
w
t
yczkę
z
gnia
zda
sie
ciowe
go
lub
o
bró
ci
ć
reg
ulato
r temp
erat
ur
y w p
oł
ożeni
e
0
.
Ważn
a wska
zówka
W
położeniu
0
regulatora
temperatury
układ
chł
odzenia
jest
w
ył
ąc
zony, le
cz
ur
zą
dz
eni
e
nie
j
est
c
ał
kowic
ie
od
ł
ąc
zon
e
od
sie
ci
. Pr
ze
d p
rz
yst
ą
pie
nie
m
do c
z
ynn
ośc
i c
z
yszc
ze
nia
nal
eż
y
o
dł
ą
cz
yć
urz
ą
dze
ni
e
od
si
ec
i.
Wy
ją
ć
w
t
yczkę
z
gniazda sieciowego!
Nastawienie temperatury
Nas
tawi
ć
tem
per
atur
ę
ur
zą
dzeni
a
z
a
pomocą pokrętła.
W po
ł
ożeni
u
max
.
osiągnięta zos
taje
najniższa tempera
tura w
ewnętrzna.
Ustawić r
egulator między położenia
-
mi
0
i
max.
zależnie od potrz
eb
.
Wyś
wietlacz temperatury
Wyświ
etl
acz
tem
per
atur
y
je
st
z
asi
lany
z
bater
ii
do
stęp
nej
w
han
dlu
specjalistyczn
ym.
Wymian
a baterii
•
Otworzyć wnękę na
baterię za
pomocą małego wkrętaka.
•
Wymienić baterię.
•
Zamknąć wnękę na baterię.
Jeś
li
n
a
w
yświe
tlac
zu
p
ojawi się
wskazanie
Er
l
u
b
HH
oznacz
a
to
wystąp
ienie
nieprawidłowości
ur
ządze
nia
. W tak
im pr
z
ypad
ku
należy
porozumieć
się
z
ser
-
wisem
technicznym
podając
rodzaj
symbolu
widocznego
na
w
yświetlaczu.
Przechowy
wanie wi
na
Przy
d
ługotrwał
ym
przechow
y
waniu
win
zale
cane
jest
utrz
ymanie
temp
erat
ur
y o
d 1
0 °
C do 1
4 °C.
T
akie t
emperatury odpo
wiadające
warunkom
panującym
w
piw
-
nic
zkac
h na win
o umoż
liwi
ają o
pt
ym
alne d
ojr
zewani
e win
a.
Poniższ
e
temperatury
są
z
alecanymi
temperatu
rami
ser
wow
ania
różnych ro
dza
jów win.
Win
o czer
won
e
+
1
4 °C do +
18 °C
Win
o różowe
+
1
0 °C d
o +
1
2 °C
Win
o bia
łe
+8 °C d
o +
1
2 °C
Win
a mus
ując
e t
yp
u Sek
t
, Pros
ec
co
+
7 °C do +9 °C
Szampan
+5 °C do +
7 °C
Oświetlenie w
ewnętrzne
Wymiana św
ietlówki
Wyj
ąć w
t
ycz
kę z gn
ia
zda s
ie
ciowe
go!
1
Le
wą
stronę
osłony
oświetlenia
pociągnąć
ku
dołowi.
W
pokr
ywce
nacięte
są
w
tym
celu
dwa
karby
-
przedni i tyln
y
.
2
Przesunąć
osłonę
oświetlenia w lew
o
.
3
Zdjąć
osłonę
oświetlenia
ku dołowi.
4
Obrócić
świetlówkę
o
kąt
90° i wyjąć ją ku dołowi.
Osa
dzić n
ową świet
lówkę i ob
róc
ić o ką
t 90
°
.
Osadzić
nak
r
ywkę
wnęki
i
przesunąć
w praw
o do
zar
yglowania.
Przez
naciskanie
przełącznika
(
S)
można
załączać
i
w
yłączać
oświetlenie
.
Oświetlenie przestało dział
ać
Jednostka
oświetleniow
a
ma
zabezpieczenie
przeciwprzepięciow
e
i
w
ył
ącz
a
świ
etlów
kę
w
prz
y
padk
u
awarii.
Funkcja
świ
atł
a
zost
aje
przy
wrócona
pr
zez
krótkie
w
yjęcie
wt
yczki
z
gniazda
sieciowego
.
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na Dzień Mamy
Prezent na komunię
Prezent na Dzień Dziecka
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking routerów do światłowodu [TOP10]
Ranking kaw ziarnistych [TOP10]
Co to jest rower trekkingowy i jak wybrać najlepszy?
Ranking oczyszczaczy powietrza [TOP10]
Jak prawidłowo karmić gryzonie?
Cooler Master MF XT Pro - ten wentylator może przeciąć palec, ale czy warto go mieć w swoim PC?
Ranking smartwatchy męskich [TOP10]
Ranking okapów tuba [TOP10]
Ranking słuchawek bezprzewodowych [TOP10]
Ranking LEGO do 50 zł [TOP10]
Ranking pralek [TOP10]
Jaki pistolet do malowania ścian wybrać?
Jaki aparat do vlogowania wybrać?
Rodzaje i zastosowanie obroży dla kota
Kolagen od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć
Sprawdź więcej poradników