Piekarnik parowy seria 600 SteamBake
Dodatek pary w początkowej fazie pieczenia zapewnia lepszy wygląd i smak wypieków - idealnie wyrośnięte ciasto i chrupiącą skórkę. Także kurczak, lasagna lub ryba – wszystko będzie równomiernie upieczone i pyszne
Piekarnik SteamBake: z myślą o wspaniałych wypiekach
Wystarczy nalać 100ml wody i nacisnąć przycisk SteamBake, aby uzyskać doskonale wypieki. Wilgotność wspomaga wyrastanie ciasta, dzięki czemu pozostaje delikatne i miękkie w środku. Gorące powietrze tworzy się złocistą, chrupiącą skórkę. Przetestuj również pieczenie kurczaka i ryb z odrobiną pary.
Termosonda
Użycie jej zwiększa kontrolę nad procesem pieczenia. Termosonda monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, bez ryzyka niedopieczenia czy przepieczenia. Gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik.
Precyzyjne ustawienia na wyświetlaczu LED zegara
Wyświetlacz LED zegara pozwala łatwo nadzorować pieczenie potraw. Dzięki niemu można ustawić dokładny czas i monitorować proces pieczenia. Daje to pełną kontrolę nad piekarnikiem i możliwość rozwinięcia kulinarnej kreatywności.
Szybkie i równomierne pieczenie Even Cooking
Wentylator zapewnia stały obieg gorącego powietrza, gwarantując równomierny rozkład temperatury. W takich warunkach potrawy mogą być pieczone w niższej nawet o 20% temperaturze w porównaniu do piekarników tradycyjnych, co umożliwia oszczędność czasu i energii.
Rodzaj piekarnika: | Elektryczny parowy |
---|---|
Wymiary (SxWxG) [cm]: | 59.4 x 59 x 56 |
Pojemność [l]: | 65 |
Wykonanie wnętrza piekarnika: | Emalia AquaClean |
Typ prowadnic w piekarniku: | Drabinkowe + 1 poziom prowadnic teleskopowych |
Sterowanie: | Elektroniczne |
Czyszczenie piekarnika: | AquaClean |
Kolor frontu: | Czarny |
Funkcje: | Grill (opiekacz), Termoobieg |