
pl
2
Spis treści
1 Bezpieczeństwo ...........................4
1.1 Wskazówki ogólne .....................4
1.2 Użytkowanie zgodne zprze-
znaczeniem.................................4
1.3 Ograniczenie grupy użytkow-
ników ..........................................4
1.4 Bezpieczny transport..................5
1.5 Bezpieczna instalacja.................5
1.6 Bezpieczne użytkowanie ............6
1.7 Uszkodzone urządzenie .............8
2 Zapobieganie szkodom mate-
rialnym........................................10
3 Ochrona środowiska i
oszczędność...............................10
3.1 Usuwanie opakowania .............10
3.2 Oszczędzanie energii ...............10
4 Ustawianie i podłączanie...........11
4.1 Zakres dostawy........................11
4.2 Kryteria dotyczące miejsca
ustawienia.................................11
4.3 Montaż urządzenia ...................12
4.4 Przygotowanie urządzenia
do pierwszego użycia...............12
4.5 Podłączanie urządzenia do
sieci elektrycznej ......................12
5 Poznawanie urządzenia .............13
5.1 Urządzenie................................13
5.2 Panel obsługi............................14
6 Wyposażenie ..............................15
6.1 Półka.........................................15
6.2 Półka nabutelki........................15
6.3 Pojemnik do przechowywa-
nia.............................................15
6.4 Pojemnik na owoce i warzy-
wa.............................................15
6.5 Półki drzwiowe..........................15
6.6 Akcesoria..................................15
7 Podstawowy sposób obsługi ....16
7.1 Włączanie urządzenia...............16
7.2 Wskazówki dotyczące eks-
ploatacji ....................................16
7.3 Wyłączanie urządzenia.............16
7.4 Ustawianie temperatury............16
8 Funkcje dodatkowe....................16
8.1 Superchłodzenie .....................16
8.2 Automatyczne Superzamra-
żanie .........................................17
8.3 Ręczne Superzamrażanie ........17
8.4 Tryb szabat...............................18
9 Alarm...........................................18
9.1 Alarm otwartych drzwi ..............18
9.2 Alarm temperatury....................18
10 Komora chłodzenia..................19
10.1 Wskazówki dotyczące prze-
chowywania produktów
spożywczych w komorze
chłodzenia ..............................19
10.2 Strefy zimna wkomorze
chłodzenia ..............................19
11 Komora zamrażania .................19
11.1 Wydajność zamrażania ..........20
11.2 Pełne wykorzystanie pojem-
ności komory zamrażania ......20
11.3 Wskazówki dotyczące prze-
chowywania produktów
spożywczych w komorze
zamrażania .............................20
11.4 Porady dotyczące zamraża-
nia świeżych produktów
spożywczych ..........................20
11.5 Okres przydatności do spo-
życia mrożonych produk-
tów w temperaturze −18°C ....21
11.6 Metody rozmrażania pro-
duktów mrożonych .................21