Znaleziono w kategoriach:
Płyta indukcyjna BRANDT BPI2641B

Instrukcja obsługi Płyta indukcyjna BRANDT BPI2641B

Wróć
BPI2641B
PLINSTRUKCJA OBSŁUGI
Płyta grzewcza
PL-2
Szanowny Kliencie,
Dziękujemy za nabycie produktu BRANDT i za okazane zaufanie dla
naszej firmy.
Ten produkt zaprojektowano i wyprodukowano dla Państwa,
z uwzględnieniem waszego stylu życia i wymogów, by jak najlepiej
sprostać waszym oczekiwaniom. Zainwestowaliśmy w niego wiedzę,
ducha innowacji i cały entuzjazm, który napędza nas już od ponad
60 lat.
By stale, w jak największym stopniu, spełniać wasze wymagania, mamy
dostępną obsługę klienta, gdzie jesteśmy nieustannie gotowi Państwa
wysłuchać i odpowiedzieć na wszystkie pytania oraz sugestie.
Można też odwiedzić naszą stronę internetową www.brandt.com gdzie
dowiedzą się Państwo o najnowszych innowacjach oraz zdobędą
dodatkowe, użyteczne informacje.
W BRANDT z radością wesprzemy was w codzienności i żywimy
nadzieję, że w pełni będziecie się cieszyć z poczynionego zakupu.
Ważne: Przed uruchomieniem urządzenia, przeczytać ten
przewodnik odnośnie instalacji i użytkowania, by szybko
zapoznać się obsługą urządzenia.
PL-3
Spis treści
1. Wstęp ......................................................................................................................... 5
1.1 Ostrzeżenia bezpieczeństwa ............................................................................... 5
1.2 Instalacja ........................................................................................................ 5
1.2.1
Ryzyko porażenia elektrycznego ........................................................... 5
1.2.2
Zagrożenie skaleczeniem ..................................................................... 5
1.2.3
Ważne środki bezpieczeństwa .............................................................. 5
1.3 Obsługa i konserwacja ...................................................................................... 7
1.3.1
Ryzyko porażenia elektrycznego ........................................................... 7
1.3.2
Zagrożenie dla zdrowia ....................................................................... 7
1.3.3
Zagrożenie powodowane przez gorącą powierzchnię ............................... 8
1.3.4
Zagrożenie skaleczeniem ..................................................................... 8
1.3.5
Ważne środki bezpieczeństwa .............................................................. 8
2.1 Widok z góry ................................................................................................... 10
2.2 Panel sterowania ............................................................................................. 10
2.3 Zasada działania.............................................................................................. 10
2.4 Przed rozpoczęciem użytkowania nowej płyty indukcyjnej ..................................... 11
2.5 Dane techniczne .............................................................................................. 11
3. Obsługa produktu ..................................................................................................... 11
3.1 Przyciski dotykowe .......................................................................................... 11
3.2 Dobór odpowiednich naczyń .............................................................................. 11
3.3 Sposób użycia ................................................................................................. 12
3.3.1
Rozpoczęcie gotowania ...................................................................... 12
3.3.2
Zakończenie gotowania ...................................................................... 13
3.3.3
Użycie funkcji Boost ........................................................................... 14
3.3.4
Blokowanie przycisków dotykowych ..................................................... 14
3.3.5
Obsługa zegara ................................................................................. 15
3.3.6
Domyślny czas pracy ......................................................................... 16
4. Wytyczne odnośnie gotowania ................................................................................. 17
4.1 Wskazówki odnośnie gotowania ......................................................................... 17
4.1.1
Gotowanie na wolnym ogniu, gotowanie ryżu ........................................ 17
4.1.2
Podsmażanie steku ............................................................................ 17
4.1.3
Smażenie na dużym ogniu .................................................................. 17
4.2 Detekcja małych przedmiotów ........................................................................... 17
5. Ustawienia grzania ................................................................................................... 18
6. Czyszczenie i konserwacja ........................................................................................ 18
7. Porady i wskazówki .................................................................................................. 19
8. Wyświetlacz usterek i inspekcja ............................................................................... 20
9. Instalacja ................................................................................................................. 22
9.1 Dobór sprzętu instalacyjnego ............................................................................ 22
9.2 Przed instalacją kuchenki zapewnij, co następuje ................................................ 24
9.3 Po instalacji kuchenki zapewnij .......................................................................... 24
9.4 Przed umiejscowieniem wsporników mocujących ................................................. 24
9.5 Ustalenie położenia wspornika ........................................................................... 24
PL-4
9.6 Ostrożnie ........................................................................................................ 25
9.7 Podłączenie płyty indukcyjnej do źródła zasilania ................................................. 25
PL-5
1. Wstęp
1.1
Ostrzeżenia bezpieczeństwa
Państwa bezpieczeństwo jest dla nas ważne. Przeczytać te
informacje przez użyciem kuchenki.
1.2
Instalacja
1.2.1
Ryzyko porażenia elektrycznego
Przed przystąpieniem do jakichkolwiek prac lub
konserwacji na urządzeniu, odłączyć je od źródła
zasilania.
Bardzo ważne i obowiązkowe jest zapewnienie dobrej
instalacji uziemienia.
Do zmian w domowej instalacji elektrycznej dopuszcza
się wyłącznie wykwalifikowanego elektryka.
W przeciwnym wypadku może dojść do porażenia
prądem elektrycznym lub śmierci.
1.2.2
Zagrożenie skaleczeniem
Uwaga - brzegi panelu są ostre.
Niezachowanie ostrożności może skutkować zranieniem lub
skaleczeniami.
1.2.3
Ważne środki bezpieczeństwa
Uważnie przeczytać instrukcję przed rozpoczęciem
instalacji lub użytkowania urządzenia.
Nie umieszczać materiałów ani produktów palnych na
urządzeniu.
Udostępnić te informacje osobie odpowiedzialnej za
instalację, bo może to obniżyć koszty instalacji.
By uniknąć zagrożeń, urządzenie należy instalować
zgodnie z instrukcją instalacji.
Urządzenie może prawidłowo zainstalować i uziemić tylko
osoba o odpowiednich kwalifikacjach.
Urządzenie powinno być podłączone do obwodu
zawierającego wyłącznik, zapewniający pełne
odłączenie od źródła zasilania.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 41 287 500,00 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756