Znaleziono w kategoriach:
Płyta indukcyjna BRANDT BPI264DB

Instrukcja obsługi Płyta indukcyjna BRANDT BPI264DB

Wróć
BPI264DB
PL
INSTRUKCJA OBSŁUGI
Płyta grzewcza
PL-2
Szanowny Kliencie,
Dziękujemy za nabycie produktu BRANDT i za okazane zaufanie dla
naszej firmy.
Ten produkt zaprojektowano i wyprodukowano dla Państwa,
z uwzględnieniem waszego stylu życia i wymogów, by jak najlepiej
sprostać waszym oczekiwaniom. Zainwestowaliśmy w niego wiedzę,
ducha innowacji i cały entuzjazm, który napędza nas już od ponad
60 lat.
By stale, w jak największym stopniu, spełniać wasze wymagania, mamy
dostępną obsługę klienta, gdzie jesteśmy nieustannie gotowi Państwa
wysłuchać i odpowiedzieć na wszystkie pytania oraz sugestie.
Można też odwiedzić naszą stronę internetową www.brandt.com gdzie
dowiedzą się Państwo o najnowszych innowacjach oraz zdobędą
dodatkowe, użyteczne informacje.
W BRANDT z radością wesprzemy was w codzienności i żywimy
nadzieję, że w pełni będziecie się cieszyć z poczynionego zakupu.
Ważne: Przed uruchomieniem urządzenia, przeczytać ten
przewodnik odnośnie instalacji i użytkowania, by szybko
zapoznać się obsługą urządzenia.
PL-3
Spis treści
1. Wstęp ......................................................................................................................... 5
1.1 Ostrzeżenia bezpieczeństwa ............................................................................... 5
1.2 Instalacja ........................................................................................................ 5
1.2.1
Ryzyko porażenia elektrycznego ........................................................... 5
1.2.2
Zagrożenie skaleczeniem ..................................................................... 5
1.2.3
Ważne środki bezpieczeństwa .............................................................. 5
1.3 Obsługa i konserwacja ...................................................................................... 7
1.3.1
Ryzyko porażenia elektrycznego ........................................................... 7
1.3.2
Zagrożenie dla zdrowia ....................................................................... 7
1.3.3
Zagrożenie powodowane przez gorącą powierzchnię ............................... 8
1.3.4
Zagrożenie skaleczeniem ..................................................................... 8
1.3.5
Ważne środki bezpieczeństwa .............................................................. 8
2.1 Widok z góry ................................................................................................... 10
2.2 Panel sterowania ............................................................................................. 10
2.3 Zasada działania.............................................................................................. 10
2.4 Przed rozpoczęciem użytkowania nowej płyty indukcyjnej ..................................... 11
2.5 Dane techniczne .............................................................................................. 11
3. Obsługa produktu ..................................................................................................... 11
3.1 Przyciski dotykowe .......................................................................................... 11
3.2 Dobór odpowiednich naczyń .............................................................................. 11
3.3 Sposób użycia ................................................................................................. 12
3.3.1
Rozpoczęcie gotowania ...................................................................... 12
3.3.2
Zakończenie gotowania ...................................................................... 13
3.3.3
Użycie funkcji Boost ........................................................................... 14
3.3.4
POLE UNIWERSALNE - DUOZONE ........................................................ 14
3.3.5
Blokowanie przycisków dotykowych ..................................................... 15
3.3.6
Obsługa zegara ................................................................................. 16
3.3.7
Domyślny czas pracy ......................................................................... 18
4. Wytyczne odnośnie gotowania ................................................................................. 19
4.1 Wskazówki odnośnie gotowania ......................................................................... 19
4.1.1
Gotowanie na wolnym ogniu, gotowanie ryżu ........................................ 19
4.1.2
Podsmażanie steku ............................................................................ 19
4.1.3
Smażenie na dużym ogniu .................................................................. 19
4.2 Detekcja małych przedmiotów ........................................................................... 19
5. Ustawienia grzania ................................................................................................... 20
6. Czyszczenie i konserwacja ........................................................................................ 20
7. Porady i wskazówki .................................................................................................. 21
8. Wyświetlacz usterek i inspekcja ............................................................................... 22
9. Instalacja ................................................................................................................. 24
9.1 Dobór sprzętu instalacyjnego ............................................................................ 24
9.2 Przed instalacją kuchenki zapewnij, co następuje ................................................ 26
9.3 Po instalacji kuchenki zapewnij .......................................................................... 26
9.4 Przed umiejscowieniem wsporników mocujących ................................................. 26
9.5 Ustalenie położenia wspornika ........................................................................... 26
PL-4
9.6 Ostrożnie ........................................................................................................ 27
9.7 Podłączenie płyty indukcyjnej do źródła zasilania ................................................. 27

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 41 287 500,00 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756