Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
Bądź na plus
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
Bądź na plus
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje BROWIN
›
Instrukcja Jogurtownica BROWIN 801018
Znaleziono w kategoriach:
Jogurtownice
(4)
Wróć
Instrukcja obsługi Jogurtownica BROWIN 801018
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
1
INSTRUKCJA OBSŁUGI
JOGURTO
W
NICA Z TERMOSTATEM
USER MANUAL
YOGHURT MAKER WITH THERMOSTAT
BEDIENUNGSANLEITUNG
JOGHURTMASCHINE MIT
THERMOSTAT
NOTICE D’UTILISATION
YAOURTIÈRE AVEC
THERMOSTAT
NAUDOJIMO INSTRUKCIJA
JOGURTO GAMINIMO APARATO SU
TERMOSTATU
LIETOŠANAS PAMĀCĪBA
JOGURTA APARĀTA AR TERMOSTATU
KASUTUSJUHEND
TERMOSTAADIGA
JOGURTIVALMISTAJA
NÁVOD K POUŽITÍ
JOGURTOVAČE S TERMOSTATEM
ИНСТРУКЦИЯ ПО ИСПОЛЬЗОВАНИЮ
ЙОГУРТНИЦЫ С ТЕРМОСТАТОМ
INS
TRUCȚIUNI DE UTILIZARE
PENTRU APARATUL DE PREPARAT IAURT CU TERMOSTAT
*zdjęcie poglądo
we | sample photo for illustr
ative purposes only | Abbil
dung kann vom Produk
t abweichen | exemple de p
hoto à
titr
e indicatif seulement
No 801018
2
INSTR
UKCJA
OB
SŁUGI JOGURTOWN
ICY Z TER
MOSTA
TEM
Elementy zestaw
u:
Korpus jogurtownic
y
Przezroczysta pok
rywa
Wkładka stabilizująca
9 słoików typu twist
-
of
f o pojemności 180 m
l
Przewód zasilając
y o długości 122 cm
Instrukcja obsługi
1.
Pokr
y
wa
2.
Plastikowa zak
rętka twi
st of
f (9 szt.)
3.
Słoik szklan
y
typu twist off
(9 szt.)
4.
Obudowa
5.
Lampka s
y
gnalizacyjna
6.
W
y
świetlacz LED
7.
Wkładka stabili
zująca słoiki
8.
Przewód zasilając
y
Panel sterowania:
1.
Przycisk zmiany usta
wień „SET”
2.
Przyciski regulacj
i „+” (UP) i „–” (DOW
N)
3.
W
y
świetlacz LED:
wyświetlanie od
0
-99 h, 0-59 m
in, temp 25-
65°C
4.
Przycisk zasilania „O
N/OFF” (włączenie/wyłączenie)
5.
W
s
kaźnik aktualnie regulowane
go parametru „T
IME, TEMP” (czas/temperatura)
Prosimy o d
okładne zapoznanie
się z niniejszą in
strukcją przed
użyciem
ur
ządze
ni
a –
i o
zachowanie jej do
wglądu
na
przyszłość.
Dokładne
zapoz
nanie
się
z
poniższymi
zaleceniami
umożli
wi
w
łaściwe
korz
y
stanie
z
urządzenia
i
pozwo
li cieszyć się jego bezawaryjnym działanie
m przez długi czas.
PRZED PIERWSZYM
UŻYCIEM
1.
Sprawd
ź
zawartość
opakow
ania
i
upewnij
się,
że
posiadasz
wsz
y
stkie
części
zes
tawu
oraz c
zy
żadna
z
częśc
i
zestawu nie jest us
z
kodzon
a.
2.
Usuń
z urządzenia folie zabezpiec
zające.
3.
Dok
ładnie
umyj
szklane
s
łoiki
i
zakr
ętki
–
w
c
iepłej
wodzie
z
płynem
do
m
y
cia
naczyń,
a
nast
ępnie
wypł
ucz
i wysusz. Istnieje m
ożliwość mycia słoiczków ora
z zakrętek w zmywarce.
4.
W
nętrz
e jogurtownic
y oraz pokrywę wytrzyj wilgotną s
zmatką i pozostaw do
wy
schnięcia.
SPOSÓB UŻYT
KOWANIA
1.
Podłącz urządzenie
do gniazda sieciowego.
2.
Naciśnij
przycisk
„ON/OFF”
aby
włąc
zyć
ur
ządzenie.
Na
w
y
świetlaczu
autom
aty
cznie
pojawi
się dom
y
ślne ustawienie „1
0:00”, oznaczające dom
y
ślne 10
godzin prac
y
urządz
enia.
3.
Naciśnij
pr
zycisk
„SET”
aby
w
y
brać
usta
wienia
te
mperatury
lub
czasu.
Ka
żdo
razowe
naciśnięcie
przycisku
„SET”
pozwala
p
rzejść
do
ustawień
k
olejnego
parametru.
Po
prawej
s
tronie
wyświetlacza
zaświeci
się
lampk
a
sygnalizująca
ak
tualnie
ust
awiany
param
etr
(„TEMP”
dla
t
emperatur
y
lub
„T
IME”
dla czasu), a
m
igająca cyfra wsk
aż
e aktualnie usta
wioną wartość.
3
4.
Za
pomocą
pr
zy
cisk
ów
„
+”
(UP)
i
„–”
(DOW
N)
w
obu
param
etrach
ustaw
pożądaną
wartość
–
liczbę
godzin, minut oraz tem
peraturę.
5.
Aby
zatwierdzić
wybrane
parametr
y
i
rozpocząć
proces,
pono
wnie
naciśnij
przycisk
„ON/O
FF”.
W
momencie ro
z
poczęcia
procesu
wyświetlacz
przestanie
migać,
a
urządzenie
zacznie się
nagrzewać
i odliczać czas.
6.
Po upłynięciu zadane
go czasu, urządzenie wyłąc
za się samoczynnie.
UWAGA
:
J
eśli
nie
pr
zejdziesz
do
kolejnego
ustawienia
lub
nie
zatwierdzisz
wybranych
parametrów
w
ciągu
5
sekund,
urządzeni
e autom
atycznie
się
w
y
łączy.
Po
ponown
y
m
wciśnięciu
prz
y
cisku
„ON/OFF”
urządzenie zapam
ięta zadane wcześniej param
etry, o ile nie zostało odłąc
zone od gniazda zasilania.
Przygotowanie jogu
rtu
Jogurt
to
dosk
onał
e,
naturalne
źródło
cennych
dla
zdrowia
składnik
ów.
Po
wstaje
z
m
leka
przefermentowanego
pr
z
ez
bakterie
jogurtowe.
Bak
terie
te
m
nożą
się
w
c
iepłym
mlek
u,
aż
po
pewnym
czasie
zmieniają
je
w
jogurt.
Proces
ten
znacznie
wzbogac
a
mlek
o
w
w
y
sokiej
j
a
kości
bia
łka.
Dom
owy
jogurt
zawiera
ró
w
nież
m
ikroelement
y
oraz
pr
zyjazną
mikroflorę
bakter
y
jną.
Nie
m
a
w
nim
zbędnych
dodatk
ów,
k
tóre
wykorzyst
y
wane
są
zazwyczaj
w
kupn
y
ch
jogurtach
smakowych
(substancji
zagęs
z
czając
y
ch,
sztucznych
barwników,
arom
atów,
c
ukru).
Robiąc
własne
j
ogurty
m
ożesz
wzbogacać
domowe
m
enu
o
zdrowe
i
atrak
cy
jne
przekąski,
k
tóre
będą
smakować
z
nakomicie
zarówno
sam
e,
jak
i z dodatkiem
ow
oców czy
bakalii. Porcja takiego jogurtu do
idealny pomysł na posiłek
do pracy czy szkoły.
Do sporządzenia sma
cznego, domow
ego jogurtu potrzebujesz:
1250 ml m
leka,
0,125 g liofilizowan
ych kultur bakterii jogurto
wy
ch.
Uwaga:
j
ogurtownica
ta
um
oż
liwia
pr
zygotowanie
je
dnorazowo
9
porcji
j
ogurtu
(
1
porcj
a
=
1
słoik
=
180
m
l).
Całk
ow
ita
objętość słoik
ów
to 1620 m
l. Rekomendowana objętość
użytkowa jogurtownic
y
to 1250 ml.
Proces przygotow
ania:
1.
Słoiki
wraz
z
zakrętkami
ostrożnie
umyj
ciepłą
wodą
z
płynem
do
mycia
naczyń.
Same
słoiki
po
umyciu
wyparz,
a następnie wraz z
zakrętkami wysusz.
2.
Odmierz
p
otrzebną
ilość
m
le
ka.
Jeśli
używasz
mleka
św
ieżego
ni
epasteryzowanego,
spasteryzuj
je
wcześniej.
W
tym
celu
wlej
je
do
garn
ka
i
podgrzej
do
tem
peratury
65
°C,
ca
ły
czas
m
ieszając.
U
tr
zy
muj
tę
tem
peraturę
pr
zez
30
minut,
następnie
szybko
schłodź
mlek
o do
40
-
45°C. W
przypadku,
kiedy
używas
z
m
leka
niskopasteryzowanego,
podgrzej je w garnk
u do tem
peratury
40-
45
°
C.
3.
Bakterie
rozpuść
osobno
w
nie
wiel
kiej
ilości
mleka
lub
wody
(ok
.
20
m
l),
a
kiedy
całkowicie
się
rozpuszczą,
wlej
całość do pr
zy
gotowanego c
iepłego mleka. Unikaj
powstawania grudek.
4.
Po
zas
z
czepieniu
mlek
a
bakteriam
i
jogurtow
y
mi
mieszaj
pr
zez
3-5
min.
Po
t
y
m
czasie
mleko
przelej
do przygotowan
y
ch wcześniej s
łoiczków, do ok. ¾ ich w
y
sokości, a następn
ie zakręć.
5.
W
łóż
słoiki do wnętrza jogurtownic
y i
nałóż pok
rywę
urządzenia.
6.
Na
panelu
st
erowania
usta
w
czas
i
tem
peraturę
–
zg
odne
z
zalece
niami
podan
y
mi
na
opak
owan
iu
wykorzystywan
y
ch
k
ultur
bakt
er
ii
jogurtowych.
Typowy
c
zas
ferm
entacji
wynosi
około
8
-12
g
odzin,
dla
temperatur
y
w
zakresie
42
-
44°C.
Po
8
god
zinach
spra
wdź,
c
zy
o
dpowiada
C
i
k
onsy
stencja
i
s
mak
j
ogurtu.
Jeśli
nie,
pozostaw
go w jo
gurtownic
y
, zwięks
zając czas do mom
entu uzyskania zadowalającej Cię k
onsystencji i smaku.
7.
Tak
przygotowan
y
jogurt
n
adaje
się
do
bezpośre
dniego
spożycia.
Aby
w
y
dłużyć
trwałość
przygotowan
y
ch
porc
ji,
jogurt przechowuj
w lodówce.
Uwaga
:
Na
czas
ferm
entacji
będzie
miała
wpływ
tem
peratura
otoczenia
i
temperatura
surowców.
Zbyt
długie
ogrzewanie otr
zy
manego jogurtu m
oże prowadzić do jego zepsucia.
Pomysły na jogurtow
e przysmaki
Dobrym
dodatkiem
do
domowego
jogurtu
są
ś
wieże
owoce,
k
akao,
w
anilia,
płatki
kokosowe
,
dżem
y
,
pulpy
owocowe.
Oryginalnym
pom
ysłem
będzie
te
ż
jogurt
podan
y
w
s
posób
wytrawn
y
,
np.
jak
o
tzatziki.
W
ystarczy
dodatek
posiek
anego
lub
starteg
o
na
t
arce
ogór
ka,
czosnku,
odrobina
ol
iwy
z
oli
wek,
soli
oraz
posiek
anego
koperk
u
i
m
ięty.
W
łasnoręcznie
p
rzygotowany
j
ogurt
może
być
też
ś
wietną
bazą
do
innych
potra
w
i
napojów:
sm
oothi
e,
lassi,
c
hłodników,
owsian
ek,
4
sosów
czy
ciast.
Nie
m
a
żadnych
ograniczeń
dla
Twoj
ej
kreatywności,
należy
jednak
pam
iętać,
aby
wszelk
ie
dodatk
i
smakowe
dodawać
dopiero
do
g
oto
wego
jogurtu
–
w
przeciwnym
razie
może
to
negat
y
wnie
wpłynąć
na
proces
jego
powstawania.
Jeśli
p
lanujesz
dodawać
prz
y
gotowan
y
jogurt
do
gorąc
ych
potr
aw,
pam
iętaj,
że
może
się
on
zważyć.
Aby tego uniknąć,
wy
mies
zaj jogurt z niewielką ilością gorącego sos
u l
ub zupy i dopiero wted
y
połącz z res
z
tą.
Dodatkowe w
skazówki:
Czas
d
ojrzewania
wpływa
na
k
onsystencję
i
s
mak
jogurtu.
Im
dłu
ż
szy
c
zas,
t
y
m
wytrawniejs
zy
jogurt
i intensywniejs
zy
smak
.
Po 8 godzinach uz
y
skasz bard
z
o łagodn
y jogurt, a po 10 godzinach bard
z
iej k
wasowy jogurt naturalny.
Gotowy jogurt nale
ży
spożyć w ciągu
3
-
5 dni po pr
zygotowaniu oraz przecho
wywać w
lodó
w
ce.
Jogurt domowej robot
y jest na ogół bardziej delik
atny i nie tak gęsty jak produk
ty sklepowe.
Podczas
pr
zygotowywania
j
ogurtu
mo
ż
e
oddz
ielić
s
ię
niewielka
ilość
w
ody
na
powierzchni,
co
jest
nat
uralny
m
zjawiskiem
.
W
odę tę nal
eży wylać lub
wy
mieszać całoś
ć.
Przygotowany
jogurt
możes
z
wykorzystać
jako
starter
do
kolejnej
porcji
jogurtów
zam
iast
stosowania
liofilizowan
y
ch k
ultur bakterii
jogu
rt
owych. Jednak
im
częściej będzies
z
po
wtarzać ten
proces,
ty
m
rzadszy m
oże
stawać
się
jogurt
lub
proces
produk
cji
m
oż
e
wymagać
dłużs
zego
c
zasu
przygotowania.
Jeśli
jogurt
stanie
się
zbyt
r
zadki
lub
d
ługość
proc
esu
produkcji
nieakcepto
w
alna,
należ
y
zacząć
od
poc
z
ątku,
używając
nowego,
zakupionego jogurt
u lub bakterii starterow
y
ch.
Jeśli użyjesz m
niejszej ilości mleka lub dodasz 3
-
4 łyżeczki mlek
a w
proszku, jogurt będ
zie nieco gęstszy.
Jogurt stanie się gęs
tszy, jeśli przed jedzeniem po
zostawimy go na jede
n dzień w lodó
wce.
Mleka niskopaster
yzowanego nie trzeba goto
wać przed przygotowan
iem jogurtu.
Jogurt
mo
ż
na
również
pr
zygotować
w
wersji
wegańsk
iej,
z
m
leka
sojowego.
W
tym
przypadk
u
równie
ż
m
ożesz
wykorzystać
ofero
wane
przez
naszą
f
irmę
kultury
bakterii
j
ogurtow
y
ch
lub
u
ży
ć
jogurtu
z
m
leka
sojowego
j
ako
kultury starterowej.
Ewentualne problem
y i ich rozwiązywanie:
Po
upł
y
wi
e
8 g
odzin jogurt j
est nadal zby
t
płynny
W
y
dłuż
proces
m
a
ksymalnie
d
o
14
godzin,
k
ontrolując
r
egularnie
k
onsy
stencję
jogurtu,
a
ż
uzys
k
asz
produk
t
o satysfakcjonującej
gęstości.
Po
upł
y
wi
e
14
godzin jogurt
jest nadal zby
t
płynny
Mleko
m
ogło
być
zbyt
gorąc
e
w
czasie
mieszania
z
k
ulturami
jogurtow
y
mi.
Up
ewnij
się,
że
podc
zas
dodawania
kultur bakterii tem
peratura mleka nie przek
racz
a
44°C.
Użyte
kultury
mogł
y
być
nieak
tywne
l
ub
nieod
powiednie.
Sprawdź,
cz
y
stosujes
z
wł
aśc
iw
e
kultur
y
o odpowiedniej
jakości oraz czy nie m
inęła ich data ważności.
Mleko
m
ogło
by
ć
nieodpowied
nie
–
zawarte
w
nim
środki
konserwujące
lub
jego
nieprawidło
wa
pastery
zacja
mogły zahamować bąd
ź uniemożliwić rozwój k
ultur
jog
urtowych.
Jogurt jest zbyt grudk
owaty
Kultury
jog
urtowe
i
m
leko
nie
zostały
prawidło
wo
wym
ieszane.
Kultur
y
na
leży
zaws
ze
dokładnie
wymieszać
z ciepłym
mlekiem.
Na powierzchni jogurt
u widać czerwone
plamki
Może
to
być
oznak
ą,
że
do
m
le
ka
dostały
się
wcześ
niej
zarodnik
i
pleśni.
Jo
gurt
nie
n
adaje
się
do
spożycia
i
należy
go
wy
rzucić.
Przed
nas
tępnym
uż
y
ciem
bardzo
dok
ładnie
um
y
j
słoik
i
na
j
ogurt
i
zak
ręt
ki.
Słoik
i
przelej
wrzątkiem
.
Zarodniki
pleśn
i
m
ogą
pr
zez
d
ługi
czas
unosić
się
w
po
wietrzu,
zaniecz
y
szczać
m
leko
i
uczynić
je
ni
ezdatny
m
do
wyrobu
jogurtu,
dlatego
zadbaj
o
j
ak
najleps
zą
czystość
sprzęt
u
i
nie
zostawiaj
ot
wartego
mleka przed dodaniem
kultur.
Czyszczenie i przechow
ywanie
W
ła
ściwa i regularn
a konserwacja pr
zedłuży użytkowanie produk
tu. Dbaj, aby b
y
ł on pr
z
echow
y
wany w do
bry
m
stanie
i właściwie
wykorzyst
y
wan
y.
5
Wymiary
urządzenia
Szerokość
25 cm
Długość
26,5 cm
Wysokość
14 cm
Dłu
gość
przewodu
zasilającego
122 cm
W
s
kazane
jest
używanie
łagodnych
środków
czyszcząc
y
ch
ora
z
delik
atnych
akces
oriów,
chroniąc
y
ch
korpus
urządzenia i elem
enty z tworzyw
a pr
zed zarysowaniem
.
Słoiki
przed
ka
ż
dym
użyciem
nal
eży
dokładnie
um
yć
i
wy
parzyć.
Zakrętk
i
do
słoi
ków
m
y
ć
ciepłą
wod
ą
z
deterg
entem.
Pojem
nik
z
obudową
i
p
anelem
pr
zecierać
wilgotną
ścierec
zką
i
wysusz
y
ć
,
nie
zanurza
ć
w wodzie!
Po
k
ażdym
użyciu
urządzen
ie
należy
wyczyścić
wilgotną ścierką k
uchenną
i
po
zostawić
do
wy
schnięcia.
Elementy zestawu m
uszą pozostawać przez cał
y
czas cz
y
ste, ponieważ st
y
k
ają się z
żywnośc
ią.
Jog
ur
to
w
ni
cę
nal
eży
prz
e
chow
y
wa
ć
w
su
chy
m
mie
j
scu
,
po
za
zasięgiem
dzieci, a
tak
ż
e
chro
ni
ć
ją
prz
ed
kurz
em
oraz
brud
em.
ZASADY BEZPIECZE
ŃSTWA
W
czasie
eksploatacji
jogurtownic
y
nale
ży
zachować
środk
i
ostrożności
związane
z
bezpieczeństwem
u
ży
tkowania
urządzeń
elek
try
cznych.
Zabrania się w
y
j
mowania lub wkładania
wty
czki m
okry
mi ręk
oma.
Zalecane
jest
ustawi
enie
urządzenia
w
k
uchni,
w
miejsc
u
osłonięt
y
m
przed
nadm
ierny
m
nasłone
cznieniem,
zapewniającym k
o
mfort u
ży
tkowania oraz be
zpieczną
obsługę.
Dzieci powinn
y
mieć dostęp do jo
gurtownicy tylko pod nadzorem
osób
dorosłych.
Urządzenie powinno b
y
ć tak
zabezpieczone, b
y
nie m
iały do niego dostępu zwierzęt
a
domowe.
W
czasie, kiedy urządzenie j
est w trybie pracy, nie nale
ży
go
przenosić.
Urządzenia nie wolno sam
odzielnie naprawiać ani
modyfikować.
Nie pozostawiać działaj
ącego urządzenia bez nad
zoru.
Upewn
ij się, że napi
ęcie znamionowe urządzenia j
est zgodne z tym w sieci, z k
tórej korzystasz.
Zabronione jest używan
ie tego urządzenia w pobliżu pr
zed
miotów łatwop
alnych.
Nie używaj produk
tu na niestabilnym podłożu, w
wilgotnym miejsc
u lub
w pobliżu innego
ź
r
ód
ła ciepła.
Nieprzestrzeganie
powyższych
zaleceń
m
oże
b
y
ć
niebezpieczne
dla
zdrowia;
może
tak
że
zakłócać
pracę urządzenia i
doprowadzić do jego awarii.
Dane techniczne:
Nap
i
ęc
ie
z
nami
on
ow
e
:
230V ~
50
Hz
Moc
zn
a
mio
n
ow
a:
40
W
Po
jemn
ość
:
9
sło
i
ków
t
w
i
st
o
ff
o
ł
ą
cz
nej
poj
e
mn
ośc
i
1,6
2
L (180 m
l każdy)
Kl
as
a
ochr
on
no
ści
:
II
GOSPOD
A
ROWANIE ODP
ADA
MI
Zużytego
s
przętu
el
ektrycznego
i
e
lektronicznego
nie
należ
y
w
yrzucać
do
śm
ietnika.
Selekc
jonowanie
i
prawid
łowa
utylizacja
tego
ty
pu
odpadó
w
pr
zy
czynia
się
do
och
rony
środo
wiska
naturalnego.
Użytkownik
jest
odpo
wiedzialny
za
dostarczenie
zużytego
s
przętu
do
wyspecjalizowanego
punktu
zbiórk
i,
w
któr
y
m
będzie
on
prz
y
jęty
bezp
łatnie.
Informac
ję
o takim
pun
kcie m
oż
na uzyskać u władz lok
alny
ch lub
w
punkcie
z
ak
upu.
Pomiń
NOWOŚCI
iPhone 17 PRO
Iphone 17
Iphone 17 AIR
Samsung S25 FE
Nintendo Switch 2
Samsung Fold 7
Samsung Flip 7
Philips OneUp
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Pomiń
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
Pomiń
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
Pomiń
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
Pomiń
POMYSŁ NA PREZENT
Kubek Stanley
Prezent na ślub
Back To University
Pomysł na prezent
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking urządzeń do mezoterapii bezigłowej [TOP10]
Ranking zegarków sportowych [TOP10]
Jaki subwoofer do auta ?
Ranking foteli gamingowych do 500 zł [TOP10]
Ranking rowerów miejskich [TOP10]
Ranking pił łańcuchowych akumulatorowych [TOP10]
Jak zrobić popcorn w piekarniku?
Jak wymienić dysze w kuchence gazowej?
Ranking urządzeń wielofunkcyjnych laserowych [TOP10]
Złota era remasterów dopiero nadchodzi? Sprawdźmy co mówi nowy raport MTM
Ranking kamer sportowych do 1000 zł [TOP10]
Ranking ekspresów do mleka modyfikowanego [TOP5]
Ranking garnków [TOP10]
Ranking bieżni domowych [TOP10]
Gdzie wlać nabłyszczacz do zmywarki?
Sprawdź więcej poradników