Znaleziono w kategoriach:
Szybkowar ELDOM SW500 Perfect Cook

Instrukcja obsługi Szybkowar ELDOM SW500 Perfect Cook

Powrót
SW500
Eldom Sp. z o.o. ul. Pawła Chromika 5a 40-238 Katowice, POLAND
tel: +48 32 2553340 fax: +48 32 2530412 www.eldom.eu
PL
EN
CZ
DE
RU
SK
HU
ES
SZYBKOWAR
PRESSURE COOKER
TLAKOVÝ HRNEC
SCHNELLKOCHTOPF
СКОРОВАРКА
CHLOVARNÝ HRNIEC
KUKTA
OLLA A PRESIÓN
III
IV
Function
Funkcja
Default time
Czas domyślny
Adjustable time
Regulacja czasu
LED status
Lampka kontrolna
Pressure
Wysokie ciśnienie
Cake/Ciasto 40 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Cake No/Nie
Fry/Smażenie 30 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Fry No/Nie
Jam/Dżem 1 hour/godz. 1-60 mins/1-24 hours Jam No/Nie
Steam/
Gotowanie na parze
10 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Steam Yes/Tak
Soup/Zupa 15 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Soup Yes/Tak
Milk porridge/
Kaszka na mleku
5 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Milk porridge Yes/Tak
Cereals/Express
Zboża/ekspres
8 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Cereals/Express ind. Yes/Tak
Galantine/
Galantyna
40 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Galantine Yes/Tak
Pilaw/
Pilaw
15 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Pilaw Yes/Tak
Broth/Rosół 25 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Broth Yes/Tak
Stew/Duszenie 20 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Stew Yes/Tak
Yoghurt/Jogurt 8 hours/godz. 1-60 mins/1-24 hours Yoghurt-Dough No/Nie
Chef/„Szef kuchni”
– uniwersalny
program do
gotowania z
ciśnieniem
2 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Chef Yes/Tak
Multicook –
uniwersalny
program do
gotowania bez
ciśnienia
10 mins/min. 1-60 mins/1-24 hours Multicooker No/Nie
3.1
3.7 3.8
3.10a 3.10b
3.9a
3.2 3.3 3.4 3.5 3.6
OPEN
CLOSE
V
VI
Gotowanie pod ciśnieniem - ustawienie czasu
Gotowanie bez ciśnienia - ustawienie czasu i temperatury
PL 5
WSKAZÓWKI BEZPIECZEŃSTWA
1. Przed pierwszym użyciem należy uważnie zapoznać się z całością treści
niniejszej instrukcji.
2. Niniejszy sprzęt może być użytkowany przez dzieci wwieku co najmniej 8 lat
i przez osoby o obniżonych możliwościach zycznych, umysłowych i osoby
o braku doświadczenia i znajomości sprzętu, jeżeli zapewniony zostanie
nadzór lub instruktaż odnośnie do użytkowania sprzętu wbezpieczny sposób,
tak aby związane z tym zagrożenia były zrozumiałe. Dzieci nie powinny
bawić się sprzętem. Dzieci bez nadzoru nie powinny wykonywać czyszczenia
ikonserwacji sprzętu.
3. Należy zachować szczególną ostrożność podczas korzystania z urządzenia,
gdy w pobliżu przebywają dzieci. Nie należy dopuszczać dzieci do zabaw
urządzeniem. Nie należy pozwalać dzieciom oraz osobom niezaznajomionym
zurządzeniem na jego użytkowanie.
4. Urządzenie tylko do użytku domowego, przy eksploatacji przemysłowej,
niezgodnej z przeznaczeniem lub wbrew niniejszej instrukcji uprawnienia
ztytułu gwarancji wygasają.
5. Nie wystawiać urządzenia na działanie warunków atmosferycznych (deszczu,
słońca, etc.) ani nie używać wwarunkach podwyższonej wilgotności (łazienki,
wilgotne domki kempingowe).
6. Urządzenie może być używane tylko zoryginalnie dołączonymi akcesoriami.
7. Przewód przyłączeniowy należy podłączyć do gniazdka wyposażonego wkołek
ochronny.
8. Należy zwrócić uwagę na to, by do jednego obiegu prądu nie włączać za dużo
odbiorników.
9. Urządzenie należy odłączać od sieci zawsze poprzez pociągnięcie za wtyczkę,
anie za przewód zasilający.
10. Zawsze odłączać urządzenie od zasilania, jeżeli pozostaje bez nadzoru oraz
przed składaniem, rozkładaniem lub czyszczeniem.
11. Nie wolno pozostawiać włączonego urządzenia ani samego przewodu
podłączonego do gniazdka bez nadzoru.
12. Pracujące urządzenie należy mieć zawsze wzasięgu wzroku, szczególnie, gdy
wpobliżu znajdują się dzieci. Wychodząc zpomieszczenia, gdzie znajduje się
urządzenie należy je wyłącz.
13. Urządzenie można stawiać tylko na płaskiej, stabilnej iodpornej na wysokie
temperatury powierzchni.
14. Przed uruchomieniem urządzenia należy się upewnić czy wszystkie jego
elementy są odpowiednio zamontowane.
15. Nie przesuwać korpusu urządzenia wczasie pracy.
16. Nie chwytać urządzenia mokrymi rękami,
17. Nie należy napełniać garnka wewnętrznego powyżej 4/5 jego objętości.
18. Wprzypadku produktów zwiększających swoją objętość wczasie gotowania
(np. ryż) nie napełniać wyjmowanego pojemnika powyżej 3/5 pojemności.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756