Znaleziono w kategoriach:
Robot kuchenny planetarny G3FERRARI G2P018 1000W

Instrukcja obsługi Robot kuchenny planetarny G3FERRARI G2P018 1000W

Powrót
INFORMACJE OGÓLNE
- Przed pierwszym użyciem należy umyć dokładnie części, które w kontakcie z
żywnością, pokrywą pojemnika i akcesoria.
- Aby uniknąć przegrzania silnika nie używać urządzenia dłużej niż 4 minuty dla
twardego ciasta, 6 minut dla miękkiego ciasta, 5 minut stosując do mięsa i
maszynki do makaronu; w tym przypadku pozostaw urządzenie na co najmniej 10
minut w stanie spoczynku. Nie należy korzystać z urządzenia bez żywności wewnątrz
pojemnika.
- Nie należy wkładać palców do pojemnika z żywnością, podczas gdy
urządzenie pracuje. Trzymaj włosy i ubranie z dala od ruchomych części.
- Nie należy wkładać przedmiotów lub składników podczas pracy maszyny.
- Urządzenie należy umieścić na płaskiej, stabilnej i nie śliskiej powierzchni.
- Przed rozpoczęciem pracy należy sprawdzić, czy części prawidłowo
zamontowane. Przed podłączeniem wtyczki, zamontować odpowiednie akcesorium.
- Przed wyjęciem akcesoriów zawsze wyłączyć urządzenie.
- Oczyścić akcesoria po każdym użyciu.
- Stosowanie nieoryginalnych akcesoriów może spowodować uszkodzenie
urządzenia i utratę gwarancji.
- Nigdy nie zostawiaj urządzenia bez nadzoru, gdy jest uruchomione.
- Wyjąć wtyczkę z gniazdka elektrycznego po yciu i / lub przed zainstalowaniem
lub wyjęciem akcesoriów.
- Po użyciu urządzenie przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Nie zanurzać urządzenia głównego w wodzie lub innych cieczach; czyścić wilgotną
szmatką.
- Nie narażaj urządzenia na silne uderzenia, może to spowodować poważne
uszkodzenia.
- Podczas korzystania z przystawki do robienia makaronu, nie wkładaj palców, włosy
i ubrania między rolki.
- Podczas korzystania z maszynki do mięsa, należy używ wyłącznie określonego
akcesorium, do popychania żywności do rury.
UWAGA !!! Nie należy korzystać z urządzenia jako maszyny do ugniatania i
innego akcesorium w tym samym czasie. Może to spowodować uszkodzenie na
skutek przeciążenia.
Opis urządzenia G2P018
1. Popychacz do żywności
2. Pojemnik na mięso
3. Przystawka maszynka do mielenia mięsa
4. Maszynka do makaronu (lub maszynka do fettuccine lub maszynka do spaghetti)
5. Akcesorium K lub mikser
6. Ubijak
7. Pokrywa pojemnika
8. Hak
9. Miska ze stali nierdzewnej
10. Wtyczka
11. Zaślepka
12. Panel kontrolny i dźwignia zwalniania
13. Stopki antypoślizgowe
14. Wyświetlacz LCD
15. Główne urządzenie
16. Napęd maszynki do mięsa i maszynki
do makaronu
PANEL STEROWANIA (12)
A. Wyświetlacz LCD
B. Przycisk (-)
C. Przycisk (+)
D. Przełącznik pracy ręcznej/automatycznej
E. Przycisk ON / OFF
F. Przycisk Start / Stop
UGNIATANIE
- Umieścić pojemnik w miejscu, obracając w kierunku LOCK aż się zatrzaśnie.
- Podnieść główny korpus (15) za pomocą dźwigni zwalniającej (12).
- Zainstaluj akcesorium wprowadzając łącznik do wałka napędowego urządzenia, a
następnie obróć pierścień blokujący, aż się zatrzyma.
- Umieścić składniki wewnątrz miski. Całkowita waga składników nie może
przekraczać 3kg.
- Opuść ramię, zwalniając dźwignię (12).
- Wtyczkę (10) podłącz do gniazda elektrycznego.
INSTRUKCJA – tryb ręczny
- Wciśnij przycisk ON / OFF (E) i wybierz tryb ręczny, naciskając przycisk Manual /
Auto (D), aż "Manual" pojawi się na wyświetlaczu.
- Wybierz prędkość (od 1 do 6), naciskając - i + przycisk (B i C). Wybierz prędkość do
typu ciasta.
- Rozpocznij proces poprzez naciśnięcie przycisku Start / Stop (F).
- UWAGA: Zegar na wyświetlaczu wskazuje czas użytkowania. Praca z ciężkim
ciastem nie powinna przekroczyć 4 minut, w przypadku miękkiego ciasta nie
przekraczać 6 minut. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut po operacji.
- Kiedy ciasto jest gotowe, lub zakończono pracę urządzenia, wyłączyć go,
naciskając Przycisk Start / Stop (F).
INSTRUKCJA – tryb automatyczny
- Wciśnij przycisk ON / OFF (E) i wybierz tryb automatyczny, naciskając przycisk
Manual / Auto (D), aż na wyświetlaczu pojawi się "SOFT YEAST”.
- Wybierz program przyciskami - i + (B i C), wybierając z poniższych:
Program Czas
Soft yeast (miękkie ciasto) 5 minut
Steef yeast (twarde ciasto) 5 minut
Fruit cake (ciasto owocowe) 5 minut
Egg beater (ubijanie jajek) 6 minuty
Shortcrust (kruche ciasto) 4 minut
Meat grinder (maszynka do
mięsa)
5 minut
Pasta maker (maszynka do
makaronu)
10 minut
- Po wybraniu programu, rozpocznij naciskając przycisk Start / Stop (F).
- Urządzenie wyłączy się automatycznie po zakończeniu operacji.
Po zakończeniu procesu, niezależnie od trybu automatycznego lub ręcznego, zwolnij
ramię dźwigni (12) i podnieś ją, wyjmij akcesorium i pojemnik z jedzeniem. Wyjąć
ciasto za pomocą szpatułki.
Oczyść urządzenie zgodnie z instrukcjami, które można znaleźć w rozdziale
"Czyszczenie".
WYBIERZ AKCESORIUM
Do urządzenia dołączone trzy akcesoria, które stosowane w zależności od
sytuacji.
Hak (8) Użyj tego akcesorium do twardego ciasta, jak na przykład: chleb, pizza,
makarony, itp.
Akcesorium K lub mikser (5) Użyj go do miękkiego ciasta, takie jak ciasteczka lub
do mieszania, miksowania, itp.
Ubijaczka (6) – Użyj go do ubicia jaj lub śmietany.
MASZYNKA DO MIELENIA MIĘSA (OPCJONALNIE)
Maszynka do mielenia mięsa nie jest dołączona do zestawu, ale jest dostarczana
oddzielnie. Można ją zamówić u sprzedawcy, prosząc o G3Ferrari model G2P019.
1. Tacka na mięso
2. Popychacz do żywności
3. Rozdrabniacz
4. Spirala
5. Ostrze
6. Sitko o małych oczkach
7. Sitko o dużych oczkach
8. Sitko o średnich oczkach
9. Pierścień zabezpieczający
Montaż urządzenia: umieścić spiralę (4) w rozdrabniaczu (3), ostrze (5) na spirali
oraz jedno z sitek (6, 7 lub 8) za ostrzem. Wybierz sitko w zależności jak grubo
zmielone mięso chcesz uzyskać. Zablokuj elementy przekręcając pierścień (9).
Zamontuj tackę (1) na szczycie rozdrabniacza (3). Na koniec dołącz maszynkę do
mięsa do głównego korpusu (15) po zdjęciu zaślepki (11), aby odsłonić napęd (16) i
dołączyć do niego maszynkę.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756