Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje LIEBHERR
›
Instrukcja Lodówka LIEBHERR KPef4350 185cm Srebrna
Znaleziono w kategoriach:
Lodówki
(160)
Wróć
Instrukcja obsługi Lodówka LIEBHERR KPef4350 185cm Srebrna
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
Instruk
cja obsługi i montażu
Chłodziarka w
olnostojąca
150517
7086256 - 01
KP
ef/ (S)KP
es ... P
Za
w
ar
tość
1
Prezentacja urządz
enia.........................................
2
1.1
Przegląd urządz
enia i wyposażenia..........................
2
1.2
Zakres zastoso
wania urządz
enia..............................
2
1.3
Zgodność.................................................................
3
1.4
Wymiary do zabudo
wy.............................................
3
1.5
Osz
czędzanie energii...............................................
3
1.6
Przykład ułożenia produktów....................................
4
1.7
SmartDevice.............................................................
4
2
ogólne wskazówki doty
czące bezpieczeństw
a...
4
3
Elementy obsługi i wskaźniki
...............................
5
3.1
Ekran główn
y............................................................
5
3.2
Struktura obsługi......................................................
5
3.3
Nawigacja.................................................................
5
3.4
Symbole wsk
aźniko
we.............................................
6
3.5
Opcje urządzenia.....................................................
6
4
Uruchomienie.........................................................
6
4.1
T
ransportow
anie urządzenia.....................................
6
4.2
Ustawianie urządz
enia.............................................
6
4.3
Zmiana kierunku otwierania drzwi............................
7
4.4
Ustawianie w ciągu s
zaf
ek kuchenny
ch....................
12
4.5
Utylizacja opak
ow
ania..............................................
13
4.6
P
odłączanie urządz
enia...........................................
13
4.7
Włączanie urządz
enia..............................................
13
4.8
Zakładanie filtraF
reshAir...........................................
14
4.9
Aktywacja
minutnika
czysz
czenia
kratki
wentyla-
cyjnej........................................................................
14
5
Obsługa...................................................................
14
5.1
Zmiana jednostki temperatury..................................
14
5.2
Zabezpieczenie prz
ed dziećmi.................................
14
5.3
T
ryb Sabbath............................................................
14
5.4
Chłodzenie żywności................................................
15
5.5
Ustawianie temper
atur
y............................................
15
5.6
SuperCool................................................................
15
5.7
W
entylator................................................................
16
5.8
F
unkcja Holida
y........................................................
16
5.9
Półki.........................................................................
16
5.10
K
orzystanie z dzielonej półki....................................
16
5.11
V
arioSafe..................................................................
17
5.12
Półka w drzwiach......................................................
17
5.13
K
orzystanie z uch
wytu na butelki..............................
18
5.14
P
ojemnik BioCool.....................................................
18
6
K
onserwacja...........................................................
18
6.1
Wymiana filtr
a FreshAir............................................
18
6.2
Czy
szcz
enie kratki wentylacyjnej..............................
18
6.3
Czy
szcz
enie urządzenia...........................................
19
6.4
Serwis......................................................................
19
7
Usterki.....................................................................
20
8
K
omunikaty.............................................................
21
9
Wyłącz
anie urządzenia..........................................
21
9.1
Wyłącz
anie urządzenia.............................................
21
9.2
Wyłącz
enie urządzenia.............................................
21
10
Utylizacja urządz
enia.............................................
21
Producent
ciągle
pracuje
nad
uleps
zaniem
ws
zystkich
typów
i
modeli
urządzeń.
Dlatego
prosimy
o
zro
zumienie,
iż
jesteśmy
zmusz
eni
zastrz
ec
sobie
pra
wo
wprow
adzenia
zmian
kształtu,
wyposażenia i rozwiąz
ań techniczny
ch.
W
celu
z
apoznania
się
ze
ws
zystkimi
z
aletami
now
ego
urzą-
dzenia
z
alecamy
uważne
przeczytanie
wskazówek
za
wartych
w niniejsz
ej instrukcji.
Instrukcja została opraco
wana dla kilku modeli
urządzeń. Mogą
zatem występow
ać pewne
różnice pomiędzy
opisem
i
urządze-
niem.
F
ragmenty
dotyczące
tylk
o
określonych
urządz
eń
są
zaznacz
one gwiazdką (*).
Instrukcje r
obocze są wyróżnione
, a wyniki działań
.
1
Prezentacja urządz
enia
1.1
Przegląd urządz
enia i wyposażenia
Fig. 1
(1)
Amortyzator zam
ykania
(11)
Nóżki
(2)
Elementy obsługi i
sterow
ania
(12)
Uch
wyty transportowe z
przodu, rolki tr
ansportowe
z tyłu
(3)
Oświetlenie we
wnętrzne
LED
(13)
T
abliczka znamiono
wa
(4)
Półka na pudełka
(14)
Najzimniejsz
a stref
a
(5)
Półka na k
onserwy
(15)
Półka
(6)
Uchwyt butelek
(16)
Półka na butelki
(7)
Stojak na butelki
(17)
V
arioSafe
(8)
Płyta regulująca wilgot-
ność
(18)
Półka, dzielona
(9)
K
omora BioCool, regu-
low
ana
(19)
W
entylator
, z uchwytem
na filtr Fr
eshAir
(10)
Kratka w
entylacyjna
(20)
T
ylne uchwyty do przeno-
sz
enia
Wskazówka
u
Półki,
szuflady
lub
kosz
e
w
stanie
dostawy
są
rozmie-
sz
czone
tak,
by
uzyskać
optymalną
ef
ektywność
ener
ge-
tyczną.
1.2
Zakres z
astosow
ania urządzenia
Użytko
w
anie zgodne z prz
eznaczeniem
Urządzenie
jest
przeznaczone
wyłącznie
do
chłodzenia
produktów
spożywczych
w
środo-
Prez
entacja urządz
enia
2
* zależne od modelu i wyposażenia
wisku
domowym
lub
podobnym.
Zalicza
się
do
tego np
. użytko
w
anie
-
w
pr
yw
atny
ch
kuchniach,
pensjonatach
ze
śniadaniem,
-
przez
gości
w
dworkach,
hotelach,
motelach
oraz inn
ych miejscach noclego
wy
ch,
-
przy
cateringach
oraz
podobny
ch
usługach
w
handlu hurtowym.
Każde inne zastoso
w
anie jest niedopusz
czalne
.
Prze
widziane
użytko
w
anie
niezgodne
z
przeznacz
eniem
Stanow
czo z
abrania się:
-
Przecho
wyw
ania
i
chłodz
enia
leków
,
plazm
y
krwi,
preparatów
laborator
yjny
ch
oraz
inn
ych
materiałów
i
produktów
wymienian
ych
w
dyrektywie
dotyczącej
produktów
medycz-
ny
ch 2007/47/WE
-
Stosow
ania
na
obszar
ach
zagr
ożony
ch wybu-
chem
-
Stosow
ania
na
ruchomym
podłożu
w
stat-
kach, pociągach lub samolotach
-
Przecho
wyw
ania żywych zwierząt
Użytko
w
anie
urządz
enia
niezgodne
z
przezna-
czeniem może
doprow
adzić
do
uszkodz
enia
lub
zepsucia prz
echowyw
any
ch tow
arów
.
Klasy klimaty
czne
Zależnie
od
klasy
klimatycznej
urządzenie
jest
przeznacz
one
do
pracy
w
obrębie
wskaz
an
ych
granic
temper
atur
y
otoczenia.
Klasa
klima-
tyczna
obowiązująca
dla
danego
urządzenia
podana jest na tabliczce znamiono
wej.
Wskazówk
a
u
Aby
zagw
arantow
ać
prawidło
wą
pracę,
prze-
strzegać podan
y
ch temperatur otocz
enia.
Klasa klima-
tyczna
T
emper
atura otoczenia
SN
10 °C do 32 °C
N
16 °C do 32 °C
ST
16 °C do 38 °C
T
16 °C do 43 °C
1.3
Zgodność
Szcz
elność
obiegu
czynnika
chłodniczego
została
poddana
kontr
oli.
Urządzenie
spełnia
warunki
odpowiednich
przepisów
bezpieczeństw
a
jak
również
dyrektyw
2014/35/UE,
2014/30/UE, 2009/125/WE, 2011/65/UE i 2010/30/UE.
1.4
Wymiary do zabudo
wy
Fig. 2
Model
Wy
sokość urządz
enia H
(mm)
KP
ef 43.. / (S)KP
es 43..
1850
x
W
przypadku
stosow
ania
elementów
dystansowy
ch
wymiar
y
zwiększ
ają się o 15 mm (patrz 4.2) .
Wymiary
przy
otwarty
ch
drzwiach
obowiązują dla
kąta
otwarcia
wynoszącego 115 °. W
ymiar odstępu zależy od kąta otw
arcia.
1.5
Osz
czędzanie ener
gii
-
Należy
zaw
sze
dbać
o
dobrą
wentylację.
Nie
zakrywać
otworów w
entylacyjny
ch wzgl. kratek w
entylacyjny
ch.
-
Szcz
eliny w
entylacyjne muszą być z
aw
sze odkryte.
-
Nie
należy
ustawiać
urządzenia
w
miejscach
narażony
ch
na
bezpośrednie
działanie
promieni
słonecznych
ani
obok
kuchenki, grzejnik
a itp.
-
Zużycie
energii
zależy
od
warunków
ustawienia,
np
.
tempe-
ratura
otoczenia
(patrz
1.2)
.
W
razie
odchylenia
tempera-
tury
otoczenia
od
temperatury
normalnej
wynoszącej
25
°C,
zużycie ener
gii może się zmienić.
-
Otwierać urządzenie na możliwie jak najkróts
zy czas
.
-
Im
ustawiona
będzie
niższa
temperatura,
tym
zużycie
energii będzie wyższ
e.
-
Artykuły
spożywcz
e
prz
echowyw
ać
posortow
ane
(patrz
Prezentacja urządz
enia).
-
Wszystkie pr
odukty spożywcze przecho
wywać dobrze z
apa-
ko
wane
lub
pod
przykr
yciem.
P
ozwoli
to
uniknąć
powstania
szronu.
-
Artykuły
spożyw
cze
wyciągnąć
na
jak
najkróts
zy
cz
as,
by
zbytnio się nie nagrz
ały
.
-
Wkładanie ciepłych potraw: pozwolić najpierw
wysty
gnąć do
temperatury pokojow
ej.
Prez
entacja urządz
enia
* zależne od modelu i wyposażenia
3
-
W
przypadku
dłużs
zych
czasów
urlopowy
ch,
skorzy
stać
z
funkcji w
akacyjnej (patrz 5.8) .
1.6
Przykład ułożenia produktów
Fig. 3
1.7
SmartDevice
Urządzenie
jest
przeznacz
one
do
zintegr
ow
ania
z
sy
stemem
Smart
Home
or
az
dla
rozszerz
ony
ch
usług
serwisowy
ch.
Zaopatrując
się
w
urządzenie
SmartDeviceBo
x
istnieje
możliwość
aktywacji
dodatko
wych
opcji.
Aktywacja
odbyw
a
się
za
pośrednictwem portalu klienta MyLiebherr
.
Dodatko
we
informacje
na
temat
dostępności,
warunków
oraz
posz
czególny
ch
opcji
znajdują
się
na
stronie
internetowej
www
.smar
tdevice
.liebherr
.com.
2
ogólne wskazówki doty
czące
bezpiecz
eństw
a
Zagrożenia dla użytk
ownika:
-
Urządzenie
to
może
być
używ
ane
przez
dzieci oraz przez osob
y z ograniczon
ymi zdol-
nościami
fizyczn
ymi,
sensor
yczn
ymi
i
mental-
nymi
lub
prz
ez
osoby
posiadające
niedosta-
teczne
doświadczenie
oraz
wiedzę,
gdy
znaj-
dują
się
one
pod
nadzorem
lub
jeśli
zostały
poinformo
w
ane
o
bezpieczn
ym
stosow
aniu
urządzenia
oraz
o
możliwych
zagrożeniach.
Dzieci
nie
mogą
się
bawić
urządzeniem.
Czy
sz
czenie
i
k
onser
w
acja
nie
może
być
przepr
ow
adz
ane
przez
dzieci
nie
będące
pod
nadzor
em.
Dzieci
w
wieku
3-8
lat
mogą
umie-
sz
czać
produkty
w
urządz
eniu
oraz
je
z
niego
wyjmow
ać.
Dzieci
w
wieku
poniżej
3
lat
nie
mogą
przeb
ywać
w
pobliżu
urządzenia,
jeżeli
nie są w sposób nieprzerw
any nadz
oro
wane
.
-
P
odczas
odłączania
urządzenia
od
sieci,
za
w
sz
e
chwytać
z
a
wty
czkę.
Nie
ciągnąć
kabla.
-
W
razie
usterek
wyciągnąć
wtyk
z
gniazda
sieciow
ego bądź wyłączyć bezpiecznik.
-
Nie
us
zkodzić
prze
wodu
zasilającego
.
Nie
eksploato
wać
urządzenia
z
uszk
odzon
ym
prze
wodem z
asilającym.
-
Napra
wy
i
ingerencje w
urządzenie powierzać
wyłącznie
placówce
ser
wisow
ej
lub
odpo-
wiednio wykw
alifiko
w
anemu personelowi.
-
Montow
ać,
podłączać
i
utylizow
ać
urządzenie
zgodnie
ze
wsk
azówkami
za
w
ar
tymi
w instrukcji.
-
Niniejszą instrukcję należy
starannie
przecho-
wyw
ać
i
przekaz
ać
ją
wraz
z
urządzeniem
ew
entualnemu następnemu użytko
wnik
owi.
-
Lampy
do
celów
specjalny
ch
takie
jak
diody
LED
znajdujące
się
w
urządzaniu
przezna-
czone
są
do
oświetlania
jego
wnętrza
i
nie
nadają
się
do
oświetlania
pomiesz
czeń
domowy
ch.
Zagrożenie pożaro
we:
-
Zaw
ar
ty
w
urządzeniu
czynnik
chłodniczy
R
600a
jest
przyjazny
dla
środowiska,
ale
łatwopaln
y
.
Wypływ
ający
czynnik
chłodniczy
może ulec zapłono
wi.
•
Nie
wolno
dopuścić
do
us
zkodz
enia
prze-
wodów obiegu czynnik
a chłodniczego
.
•
W
ewnątrz
urządzenia
nie
wolno
manipu-
low
ać
otw
ar
tym
ogniem
ani
źródłami
zapłonu.
•
W
ewnątrz
urządzenia
nie
wolno
używać
żadny
ch
urządzeń elektr
yczn
ych (np. myjek
paro
wy
, grzejników
, lodziarek itp).
•
Jeżeli
wydostaje
się
czynnik
chłodniczy:
usunąć
ogień
lub
źródła
z
apłonu,
znajdu-
jące
się
w
pobliżu
miejsca
nieszcz
elności.
Dobrze
prze
wietrzyć
pomieszcz
enie.
P
owiadomić serwis techniczny
.
-
W
urządz
eniu
nie
w
olno
przecho
wyw
ać
żadny
ch
materiałów
wybuchowy
ch
ani
pusz
ek
za
wierający
ch
aero
zole
z
palnymi
propelentami,
takimi
jak
butan,
propan,
pentan
itp.
T
akie
puszki
z
aeroz
olami
można
ro
zpoznać
na
podsta
wie
nadruk
ow
anego
opisu
za
wartości
lub
symbolu
płomienia
na
pusz
ce.
Ewentualnie
ulatniające
się
gazy
mogłyby
zapalić
się
w
zetknięciu
z
częściami
elektr
yczn
ymi.
-
P
alące
się
świece,
lampy
i
inne
przedmioty
z
otw
ar
tym
płomieniem
trzymać
z
dala
od
urzą-
dzenia, ab
y go nie podpalić.
-
Butelki
z
napojami
alkoholo
wymi
lub
inne
pojemniki
z
alk
oholem
należy
przecho
wywać
wyłącznie
szcz
elnie
zamknięte
.
Ew
entualnie
wypływ
ający
alkohol
mógłby
zapalić
się
w zetknięciu z częściami elektryczn
ymi.
ogólne wsk
azówki doty
czące bezpiecz
eństw
a
4
* zależne od modelu i wyposażenia
Niebezpieczeństw
o
spadnięcia
lub
wywró-
cenia:
-
Cok
ołu,
szuflad,
drzwi
itd.
nie
wolno
używać
jak
o
podnóżków
,
nie
wolno
stosow
ać
ich
jako
podparcia. Doty
czy to zwłasz
cza dzieci.
Niebezpieczeństw
o zatrucia żywnością:
-
Nie
spożywać
żywności
z
przekrocz
oną
datą
przydatności do spoży
cia.
Niebezpieczeństw
o odmrożeń, utr
aty czucia
lub bólu:
-
Unikać
długotrwałego
kontaktu
skóry
z
zimnymi
powierz
chniami
lub
z
chłodziark
o-
zamr
ażarką
albo
przedsięwziąć
odpowiednie
środki
ostrożności,
np
.
użyć
rękawic.
Nie
spożyw
ać
od
razu
lodów
,
sz
czególnie
tych
na
bazie
wody
,
czy
kostek
lodu,
mający
ch
zbyt
niską temperaturę.
Niebezpieczeństw
o
zranienia
osób
i
uszk
odz
enia urządzenia:
-
Gorąca
para
może
spow
odow
ać
obrażenia.
Do
rozmr
ażania
nie
wolno
używać
urządzeń
elektr
yczn
ych
do
ogrz
ew
ania,
urządzeń
do
czys
zcz
enia
parą
pod
ciśnieniem,
otwartego
ognia ani spra
yów ro
zmrażający
ch.
-
Nie
używ
ać
ostr
y
ch
przedmiotów
do
usuw
ania lodu.
Ryzyk
o zgniecenia:
-
Nie
sięgać
do
za
wiasu
podczas
otwierania
i
zam
ykania
drzwi.
Może
dojść
do
zakle-
sz
czenia się palców
.
Symbole na urządz
eniu:
Symbol ten może się znajdow
ać na sprężarce
.
Odnosi się do oleju umiesz
czonego w sprężarce i
wskazuje na następujące niebezpiecz
eństwo:
Może być śmiertelny w przypadku połknięcia i
przedostania się do dróg oddecho
wych. Wska-
zówka ta jest istotna jedynie w przypadku recy-
klingu. Brak niebezpieczeństw
a w trakcie
normalnej eksploatacji.
Należy
prz
estrzegać
specjalnych
wska-
zówek, podan
y
ch w inny
ch ro
zdziałach:
NIEBEZPIE-
CZEŃ-
STW
O
informuje o bezpośr
ednio niebez-
piecznej sytuacji, która w razie zlek-
cew
ażenia spow
oduje śmierć lub
ciężkie obrażenia ciała.
OSTRZE-
ŻENIE
informuje o niebezpiecznej s
ytuacji,
która w razie zlek
cew
ażenia może
spow
odow
ać śmierć lub ciężkie
obrażenia ciała.
OSTR
O-
ŻNIE
informuje o niebezpiecznej s
ytuacji,
która w razie zlek
cew
ażenia może
spow
odow
ać lekkie lub średnie
obrażenia ciała.
UW
AGA
informuje o niebezpiecznej s
ytuacji,
która w razie zlek
cew
ażenia może
spow
odow
ać szkody rz
eczo
we.
Wskazówka
oznacza ogólne użyteczne wsk
a-
zówki i porady
.
3
Elementy obsługi i wskaźniki
3.1
Ekran główn
y
Fig. 4
(1)
P
ole chłodziarki
(3)
Ekran
(2)
P
ole menu
Ekran
główny
jest
wskaźnikiem
wyjściowym
dla
użytkownik
a.
W tym miejscu wykonuje się usta
wienia.
Naciskając na ekran można przyw
oływać pos
zcz
ególne funkcje
lub zmieniać wartości.
3.2
Struktura obsługi
P
ole chłodziarki
Fig. 5
(1)
Symbol pola chłodziarki
(2)
Wskaźnik temperatury
chłodziarki
W
polu
chłodziarki
wyświetla
się
ustawiona
temperatura
chło-
dziarki.
Wyk
onać można następujące ustawienia:
-
Ustawienia temper
atur
y
-
Wyłączyć urządz
enie, ekran z
achowuje działanie
.
P
ole menu
Fig. 6
(1)
Menu główne
(2)
Aktywne opcje
P
ole
menu
oferuje
dostęp
do
opcji
oraz
ustawień
urządzenia.
Dodatko
wo prez
entow
ane są aktywne opcje.
3.3
Nawigacja
Dostęp
do
poszcz
ególny
ch
opcji
można
uzyskać
klikając
w
menu.
P
o
potwierdz
eniu
danej
opcji
lub
ustawienia
pojawia
się
sy
gnał dźwięko
wy
. Na wskaźniku pojawia się ekr
an główny
.
Obsługa
urządzenia
odbywa
się
przy
pomocy
następujących
symboli:
Elementy obsługi i wsk
aźniki
* zależne od modelu i wyposażenia
5
Pomiń
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
Pomiń
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
Pomiń
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
Pomiń
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
Pomiń
POMYSŁ NA PREZENT
Kubek Stanley
Prezent na ślub
Domek dla dzieci
Pomysł na prezent
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking laptopów [TOP10]
Ranking suszarek do prania [TOP10]
Ranking telewizorów 55 cali [TOP10]
Horizon Forbidden West – wymagania PC. Czy twój sprzęt poradzi sobie z przygodami Aloy?
Ranking kaw rozpuszczalnych [TOP10]
Ranking parownic do ubrań [TOP10]
Ranking telefonów do 2000 zł [TOP10]
Ranking zabawek dla 4-latka [TOP10]
Premiery gier 2025. Na te tytuły warto czekać
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking płyt indukcyjnych [TOP10]
Ranking rowerów elektrycznych [TOP10]
Soki z sokowirówki - jakie owoce wybrać?
Rodzaje pomp wodnych
Wędkarstwo spinningowe – na czym polega?
Sprawdź więcej poradników