Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje MPM
›
Instrukcja Kuchnia MPM 54-KGM-04
Znaleziono w kategoriach:
Kuchnie
(41)
Wróć
Instrukcja obsługi Kuchnia MPM 54-KGM-04
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
PR
ZED PIERWSZ
YM UŻ
Y
CIEM Z
APOZNA
J SIĘ ZI
NSTRUKCJĄ OBSŁUG
I
KUCHNIA
G
AZOWO-ELEKTRYCZNA
MODELE
MPM-
54
-...,
MPM-62-...
INSTR
UK
CJA OBSŁ
UGI
K
ART
A
GW
ARANC
YJNA
3
PL
WSK
A
ZÓ
WKI DOT
YCZ
ĄCE BE
ZPIEC
ZEŃ
ST
W
A UŻY
TK
OW
ANIA
Urządz
e
ni
e po
win
no b
y
ć in
sta
lo
wa
ne z
god
n
ie z
obowi
ązu
j
ącym pra
w
em
i u
ż
y
tk
o
wa
ne tylk
o w
dob
rze w
en
tylo
wan
ych po
mi
esz
cze
n
ia
ch
. P
RZE
D ZAI
N
-
ST
A
L
OW
AN
IEM I U
ŻY
TKO
W
AN
IE
M N
AL
EŻY PRZE
CZY
T
A
Ć INSTR
UK
C
JĘ OB
SŁ
UG
I.
P
odłą
cze
ni
e ku
ch
ni d
o
wewn
ęt
rznej i
n
sta
la
c
ji g
az
o
we
j l
ub d
o
butl
i z
gaz
em
pł
ynn
ym or
az je
j r
egu
l
ac
ję po
wi
n
ie
n w
yk
on
a
ć w
yłą
cznie u
pra
wn
io
n
y i
nsta
l
a
t
or
ur
z
ądzeń ga
zow
ych
lub tec
hnik autor
y
zowane
go
z
akł
adu s
er
w
isoweg
o, zgo
dnie
z
obo
wi
ązu
j
ącymi prz
ep
isa
mi
, c
o win
no b
y
ć potwie
r
dz
one n
a kar
ci
e gwa
ra
ncyjne
j
w
yrobu. Brak takiego
potwierdze
ni
a unieważni
a gwarancj
ę.
Prz
ed zai
n
stal
ow
an
ie
m upe
wn
ić s
ię
, c
z
y loka
ln
e war
un
ki dystrybuc
ji (
rod
zaj i ci
-
śn
ie
n
ie g
azu
) i
na
sta
wy urządz
en
i
a są zgod
ne z waru
n
kam
i pod
an
ym
i n
a tabl
icz
c
e
znami
onowe
j. Powi
nno być ono instalo
wane i
pr
z
yłąc
zone zgodnie z
aktualn
ymi
prze
pi
sa
mi i
n
stal
acyj
n
ymi
. S
z
czegól
n
ą uw
agę n
a
leży z
wróc
i
ć na od
pow
ied
ni
e
w
y
magania d
ot
yc
z
ące went
y
lacji.
Uż
y
t
kowanie
ur
ząd
zeń do
gotowania i
pie
c
zenia p
owoduje
w
yd
zielanie
się
ci
epła i
wil
goc
i w
pomie
sz
cze
ni
u
, w
k
tó
r
ym je
st zai
n
sta
lo
wa
ne
. U
pewn
i
ć si
ę
,
cz
y pomi
esz
cze
n
ie w
k
t
órym sto
i kuc
h
ni
a j
est do
brze w
e
ntylo
wa
ne
. N
al
eży
zadb
ać, a
b
y krat
ki we
n
tyla
c
yj
ne za
wsz
e b
yły otwar
t
e l
ub n
al
eży zain
sta
lo
wać
w
y
muszony s
ys
tem went
ylacji
(
ok
ap nadk
uchenny)
.
D
łu
gotr
w
ał
e i
intens
y
wn
e u
ż
y
tkowanie
ur
z
ądzenia m
oże w
y
magać
do
datkowej
we
n
tylac
j
i np
. otwar
c
i
a okie
n l
ub zwię
kszen
i
a ef
ekt
y
wno
śc
i w
en
tyla
cj
i n
p. z
wi
ęk
-
sz
en
ie wyd
aj
no
śc
i we
n
tylac
j
i mec
ha
n
iczne
j, j
eś
li j
est uży
wan
a.
Wyr
ób i
nst
al
ow
ać po 8 godzi
n
ac
h sez
on
ow
an
i
a w pomie
sz
cze
ni
u k
uc
hen
n
ym
.
K
uc
hn
i
a powi
n
na b
y
ć u
staw
io
na z
god
n
ie z
w
ymag
a
ni
a
mi p
rzedst
aw
ion
ymi
w punkcie
„U
ST
AWIENIE KUCHNI
”
.
Pr
od
uc
e
n
t n
ie pon
os
i żad
ne
j od
pow
iedz
ia
l
no
ści za
obra
że
n
i
a lu
b us
zk
odz
en
i
a
spo
w
odo
wa
ne przez n
i
ewła
śc
iw
e zai
n
stal
ow
an
ie u
rządz
e
ni
a l
ub j
ego n
ie
pra
-
widłowe uż
y
tko
wanie
.
W
prz
ypad
ku a
wa
ri
i urząd
ze
n
i
a, zwłasz
cza prz
y ula
t
ni
a
ni
u s
ię g
azu
, u
rządz
en
ie
na
leży odci
ą
ć od
dopł
y
wu gaz
u i
niezwłocznie s
k
on
ta
kto
wać s
i
ę z
zakłade
m
ser
w
isow
y
m.
Ni
e z
ezwal
a si
ę n
a
w
yko
n
y
wa
ni
e w
e
własn
ym zakre
s
ie j
aki
ch
k
ol
wi
ek zm
i
an
i mode
rn
izac
j
i, pod rygo
re
m ut
ra
ty upra
wn
ie
ń gwa
ra
ncyjn
y
c
h.
K
uc
hn
ie po
wi
ni
en n
a
pra
wi
ać wyłączni
e au
t
ory
zo
wa
n
y zakła
d serwi
sowy
. Nie
pra
-
widłowo przepr
owadzo
ne naprawy
mogą stanowić źródło znacznyc
h zagroż
eń
.
K
uc
hn
i n
ie w
ol
no pod
nos
i
ć za uc
h
w
y
t pi
eka
rni
ka.
4
PL
Ma
t
e
ri
ał
y
, z
k
tó
r
y
ch j
est w
yk
on
a
ne opa
k
o
wan
i
e na
da
j
ą s
ię do
w
yk
orz
ysta
ni
a
jak
o
suro
wce
w
tó
rn
e.
Z
uż
y
tą kuchnię należy
dopro
wadzić do
s
tanu un
iemo
żliwi
aj
ąc
ego jej ponowne
w
ykorz
ys
tanie
. Należy
zd
ją
ć dr
z
wi, gdyż
mogą stanowić źródło zagro
że
ni
a,
zwłasz
cza dla dz
iec
i. N
ast
ę
pn
ie u
rządz
en
ie p
rzekaza
ć do
wyspec
j
al
iz
o
wa
n
y
ch
jed
nost
e
k zaj
m
uj
ą
cych s
i
ę utyliza
cj
ą l
u
b sk
upe
m s
ur
o
wc
ów w
t
órn
y
c
h.
P
odczas uży
tk
ow
an
i
a urządz
e
ni
e sta
je s
ię g
orą
c
e
. Na
leży zach
ow
ać sz
czegó
ln
ą
ostr
o
żn
oś
ć w
c
zas
ie wk
ład
an
i
a i
w
yjmo
wa
n
i
a pot
ra
w z
pieka
rn
ika. D
ost
ę
pne
we
wn
ą
trz pie
karn
i
ka ele
me
n
ty grze
jn
e są bar
dz
o g
orą
c
e
.
W czasi
e pra
cy pieka
rni
ka jeg
o sz
yba o
raz el
em
en
ty ze
wnę
trzne r
o
z
grz
ewa
j
ą
si
ę w z
na
cznym st
opni
u. N
al
eży z
wróc
ić sz
c
zegó
ln
ą u
wag
ę na
dzi
eci w
czas
ie
uż
y
wania tej f
unkcji ur
zą
dzenia.
5
PL
S
PIS TREŚC
I
W
SK
A
ZÓWK
I DOT
YC
Z
ĄCE B
E
ZPI
EC
ZEŃ
ST
WA UŻ
Y
T
KOW
AN
IA
...................................3
I
NFORM
ACJE
OGÓLNE
.............................................................................................
6
W
AŻN
E
WS
KAZ
Ó
WK
I
................................................
..............................................
6
PR
Z
YGOTOWAN
I
E
.....................................................................................................7
I
NST
ALACJA
..............................................................................................................7
U
ST
A
WIENIE KUCHNI
...............................................................................................
8
M
OCOWANI
E DO P
OD
ŁOŻ
A
.....................................................................................
9
P
OD
Ł
ĄC
ZE
NI
E KU
CH
NI D
O IN
STAL
ACJ
I G
A
ZOWEJ
...................................................
10
W
YM
IANA D
YSZ
................................................................................................
.....
12
OPIS PROD
UK
TU
....................................................................................................
1
3
UŻ
Y
T
KOW
AN
IE K
UCH
EN
K
I GA
ZOWEJ
.....................................................................
1
3
STEROW
ANIE ZEGAREM ELEK
TRONIC
ZNYM
(
DOT
YC
Z
Y MO
DE
LI W
Y
PO
SA
ŻO
NYCH WFU
N
KCJĘ
)
.................................................
15
U
ŻY
TK
OW
ANIE PIEKARNIK
A TURB
O
......................................................................
19
U
Ż
Y
T
KO
WA
N
I
E
P
I
E
K
A
R
N
I
K
A
S
TAT
YC
Z
N
E
G
O
..........................................................
2
0
WSKA
ZÓ
WKI
DO
TYCZĄCE
UŻYTKO
W
A
NIA,
NA
PR
AW
Y I
O
BS
ŁUGI KO
NSE
RWACY
JN
EJ U
R
Z
Ą
DZEN
IA
:
........................................
21
W
SKA
ZÓ
WKI
DO
TYCZĄCE
TRANSPORT
OW
ANIA URZ
ĄD
ZENIA
...............................
21
C
Z
YSZC
ZE
NI
E I
O
B
SŁU
GA KON
SER
WA
C
Y
JN
A
...........................................................
22
W
YM
IANA LAMPY
..................................................................................................
22
D
ANE TE
CHNICZNE
.................................................................................................
23
Pomiń
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
Pomiń
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
Pomiń
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
Pomiń
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
Pomiń
POMYSŁ NA PREZENT
Kubek Stanley
Prezent na ślub
Domek dla dzieci
Pomysł na prezent
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking kaw rozpuszczalnych [TOP10]
Ranking parownic do ubrań [TOP10]
Ranking telefonów do 2000 zł [TOP10]
Napęd optyczny – co to jest? Do czego służy?
Rowery już nigdy nie będą takie same? Ten prototyp ma ogromny potencjał
Jak podłączyć soundbar do telewizora?
Ranking zabawek dla 4-latka [TOP10]
Premiery gier 2025. Na te tytuły warto czekać
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking płyt indukcyjnych [TOP10]
Ranking rowerów elektrycznych [TOP10]
Soki z sokowirówki - jakie owoce wybrać?
Rodzaje pomp wodnych
Uszkodzony termostat – objawy w przypadku lodówki
Wędkarstwo spinningowe – na czym polega?
Sprawdź więcej poradników