Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje SIEMENS
›
Instrukcja Piekarnik SIEMENS HB 36D575 Elektryczny parowy Inox A
Znaleziono w kategoriach:
Piekarniki do zabudowy
(23)
Wróć
Instrukcja obsługi Piekarnik SIEMENS HB 36D575 Elektryczny parowy Inox A
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
[pl
]
In
strukcja
obsł
ugi
HB36D..5.
Pieka
r
n
i
k par
owy z funkcją piecze
nia
3
ë
Spis tre
ś
ci
[
p
l]
In
s
t
r
u
k
c
ja
o
b
s
ł
u
gi
Wskazó
wki do
t
y
cz
ą
ce bezpiecz
e
ń
s
twa
.....
...
.....
....
.....
.....
.....
....
4
Wskazów
ki
dotycz
ą
ce
bezpi
ecze
ń
s
twa
..
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
..
4
P
rzyc
zy
ny u
szk
od
ze
ń
..
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
..
.....
....
....
..
4
No
we
ur
z
ą
dzen
ie
.....
.....
....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
....
.....
.....
.....
....
5
Pulp
it obs
ł
ug
i
...
....
....
.....
....
....
....
....
.....
..
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
..
5
Prz
e
łą
cznik
obr
otow
y
....
....
..
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
5
Wy
ś
w
iet
lac
z
..
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
..
....
....
....
.....
....
....
..
6
Wska
ź
n
ik ko
n
troli
tem
per
atu
ry
..
.....
....
....
....
....
...
....
....
....
....
.....
....
....
..
6
R
odz
aje gr
zan
ia
....
..
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
6
Ko
mor
a pi
eka
rnik
a
.
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
..
....
....
....
.....
....
....
..
7
Wyposa
ż
en
ie
..
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
..
....
....
7
A
utom
atyc
zna
kali
brac
ja
..
....
....
.....
....
..
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
7
Przed pierwszym u
ż
yciem
..
.....
.....
....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
....
..
8
Us
taw
iani
e g
odz
iny
i j
ę
z
yka
.
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
..
8
Ustawianie zakresu
tward
o
ś
c
i wod
y
.
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
8
Pie
rws
ze u
ruc
hom
ien
ie
...
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
..
....
.....
....
....
..
8
Wst
ę
pne czy
szcze
nie wy
posa
ż
enia
.
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
..
8
Moc
owa
nie
filt
ra t
ł
uszc
zow
eg
o.....
....
....
....
....
..
.....
....
....
....
.....
....
....
....
8
Obs
ł
uga u
rz
ą
d
zeni
a
.....
....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
....
.....
.....
.....
..
..
9
Nap
e
ł
n
ia
nie zb
iorn
ika
na wod
ę
....
....
....
....
....
.....
....
....
..
....
.....
....
....
....
9
W
łą
czanie
urz
ą
dz
enia
.
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
..
....
.....
....
....
..
9
Wy
łą
czanie
urz
ą
dz
enia
...
..
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
...
1
0
Po ka
ż
dym
u
ż
yci
u
.
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
....
..
.....
....
....
....
.....
....
....
.
10
Pr
opo
now
ane
ust
aw
ieni
a
.
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
...
10
Fun
kcje
zeg
ara
.....
...
.....
....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
....
.....
.....
.....
..
11
N
astaw
ia
nie
minu
tn
ika
..
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
..
....
.....
....
....
.
11
N
astaw
ia
nie
cza
su tr
wan
ia
...
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
...
11
Przes
uni
ę
cie czasu zako
ń
c
zen
ia
.
....
....
....
....
.....
..
....
....
....
.....
....
....
.
11
N
astaw
ia
nie
go
dziny
.....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
...
12
Pr
ogra
my autom
atyc
zne
..
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
..
.....
.....
.....
....
1
2
Us
ta
wiani
e p
rog
ramu
....
....
....
....
.....
....
..
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
.
12
Wskazów
ki
dotycz
ą
ce
pr
ogra
mó
w
..
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
...
1
3
Ta
be
le p
rogr
am
ó
w
....
...
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
.
13
Pami
ęć
.....
.....
....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
....
.....
.....
.....
.....
..
.....
.....
.....
..
1
8
Zap
is
an
ie w
pam
i
ę
ci
...
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
.
18
W
łą
czani
e pami
ę
c
i
..
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
.
18
Zabezpie
czenie przed dzie
ć
mi
..
.....
.....
.....
.....
.....
....
.....
.....
.....
..
1
8
W
łą
c
zenie za
be
zpiec
zenia
prze
d dzi
e
ć
mi
..
.....
....
....
....
..
.....
....
....
.
18
Deza
ktywac
ja zabezp
iec
zeni
a przed
dzie
ć
m
i
..
....
....
....
.....
....
....
.
18
Ustawien
ia podstaw
owe
....
.....
.....
.......
.......
.......
.......
......
.....
.....
18
Au
toma
tyczn
e wy
łą
czani
e
..
.....
.....
....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
....
1
9
Kons
er
wacj
a i c
zyszc
zeni
e
.
.....
.....
....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
....
19
Ś
rodki czy
szcz
ą
ce
..
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
.
20
F
unkcj
a p
omo
cy
w cz
ysz
czen
iu
...
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
...
20
O
dkam
ien
ian
ie
..
....
....
.....
....
..
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
.
21
Zdejmowanie i
zak
ł
adanie drzwiczek
urz
ą
d
zeni
a
..
....
....
...
....
....
.
22
C
zys
zcze
nie
szy
b w
dr
zwic
zka
ch
..
....
....
....
....
.....
....
....
....
..
.....
....
...
2
3
C
zys
zcze
nie
prow
a
dni
c
....
....
..
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
.
2
3
Usterk
a,
co rob
i
ć
?
...
.....
....
...
.....
.....
....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
....
2
4
Wymiana
ż
a
rów
ki w
kom
orz
e g
otow
ani
a
.
....
...
....
....
....
....
.....
....
...
2
5
Wy
mi
ana
uszc
zel
ki
drz
wicz
ek
.
.....
....
....
....
....
.....
....
..
....
....
.....
....
....
.
25
Se
r
wis
.
.....
.....
....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
....
...
.....
.....
.....
....
.....
.....
.....
..
2
6
Symbol produktu
(
E
Nr)
i nu
mer
fab
ryc
zny
(FD
-Nr
)
..
..
.....
....
....
.
26
Ochrona
ś
ro
dowis
ka
.
.....
.....
.....
..
.....
.....
.....
.....
.....
....
.....
.....
.....
..
2
6
E
kolog
ic
zna
utyl
iza
cja
.
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
..
.....
....
...
26
Wskazów
ki
dotycz
ą
ce
oszcz
ę
d
zania en
ergi
i
...
....
....
....
....
...
....
....
26
T
a
bele
i po
rady
....
..
.....
.....
.....
.....
.....
....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
...
26
Go
towa
nie
na
par
ze
..
....
....
....
....
.....
....
....
..
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
.
2
6
Gor
ą
ce p
ow
iet
rze
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
..
.....
....
....
....
....
.....
....
....
...
2
7
Gor
ą
ce p
ow
iet
rze +
Go
tow
anie
na
pa
rze
...
....
....
....
....
.....
....
....
...
27
Wa
rzy
wa
.
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
..
.
27
Do
dat
ki i w
arz
ywa
str
ą
czk
owe
...
....
....
....
....
...
....
....
....
....
.....
....
....
...
2
8
Drób i mi
ę
s
o
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
..
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
...
2
8
Ryb
a
.
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
..
....
....
...
31
Powolne gotowanie mi
ę
sa
.
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
.
3
1
Zap
iek
ank
i, dod
atk
i do zup
...
.
.....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
...
3
1
Desery, owoce pra
ż
o
ne
..
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
..
...
32
Cia
sta i wy
piek
i
.
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
...
3
2
Od
grze
wan
ie po
tra
w
.
....
....
....
....
.....
....
..
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
.
3
4
Rozmra
ż
anie
..
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
..
.....
....
....
....
.
3
5
Wy
rast
anie
cias
ta
..
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
..
....
.....
....
....
....
.
3
5
Od
s
ą
cza
nie
soku
.....
....
....
....
....
.....
....
....
..
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
...
3
6
We
kow
ani
e.
....
....
....
.....
..
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
....
....
.....
....
....
....
.
36
Pro
duk
ty mro
ż
on
e
...
....
....
....
....
.....
....
....
....
....
.....
....
..
....
....
.....
....
....
...
3
6
Potr
awy
testowe
....
.....
.....
.....
.....
..
.....
.....
.....
.....
....
.....
.....
.....
.....
.
3
8
Produktinfo
Wi
ę
cej inf
orm
acji n
a
tem
at na
szy
ch pro
dukt
ów, w
yposa
ż
eni
a,
cz
ęś
ci z
amie
nnych o
raz ser
wisu m
o
ż
na znale
źć
na stronie
internetowej:
www
.si
emens-home.co
m
oraz
w sklepie
int
ern
etow
ym
:
www.
siemens-e
shop.com
4
ã=
Wsk
a
z
ó
wki doty
cz
ą
c
e bezpi
ecze
ń
stwa
Nale
ż
y uwa
ż
nie prz
eczy
ta
ć
in
str
u
kcj
ę
obs
ł
ug
i. I
nstr
ukcj
ę
obs
ł
ugi i m
onta
ż
u nal
e
ż
y
zach
owa
ć
. W pr
zypa
dku
prze
kaza
nia
ur
z
ą
dz
enia inne
j
os
ob
ie na
l
e
ż
y do
łą
czy
ć
dokument
a
c
j
ę
.
Wskazó
wki do
ty
cz
ą
ce bezpiecze
ń
stwa
Niniejsze urz
ą
d
zeni
e przez
n
ac
zone
je
st
wy
łą
czni
e do u
ż
ytku
dom
oweg
o. Ur
z
ą
dz
enie n
ale
ż
y u
ż
ywa
ć
wy
łą
czni
e do
prz
ygot
ow
ywan
i
a pot
raw
.
Dor
o
ś
l
i i d
zi
eci
ni
e mog
ą
obs
ł
ugiwa
ć
urz
ą
dzen
i
a b
ez
nadz
oru,
■
je
ś
li nie p
o
zwala i
m na to nies
p
rawno
ść
fizyc
zna lu
b
psy
chiczna
■
lub
je
ś
li
ich
wie
dza
i do
ś
wi
ad
cz
en
i
e s
ą
niewyst
arczaj
ą
ce.
Ni
gdy
ni
e ze
zwa
la
ć
, aby d
zieci
ba
wi
ł
y si
ę
urz
ą
dz
enie
m.
Niebezpi
ecze
ń
stw
o poparzenia!
Podczas
otwiera
nia d
rzwi
cze
k urz
ą
dz
eni
a mo
ż
e wydost
awa
ć
si
ę
gor
ą
ca par
a. W tr
akc
ie lub
po zak
o
ń
cz
eni
u g
oto
wan
i
a
nal
e
ż
y ostro
ż
nie otwiera
ć
drzwic
zki ur
z
ą
dzenia. Przy otwieraniu
ni
e na
ch
yl
a
ć
si
ę
nad dr
z
w
iczka
mi. Nale
ż
y p
a
mi
ę
ta
ć
,
ż
e para w
zale
ż
no
ś
c
i
od
t
emp
era
tur
y m
o
ż
e by
ć
ni
ewi
d
oc
zna
.
Niebezpi
ecze
ń
stw
o poparzenia!
Ni
gdy
ni
e do
tyka
ć
gor
ą
cych powierzchni
wewn
ą
tr
z ko
mor
y
piekarnika ani el
ementów grzejnych. Nie pozw
ala
ć
dz
iec
iom
zbli
ż
a
ć
si
ę
do
ur
z
ą
dzen
i
a.
Niebezpi
ecze
ń
st
wo p
o
ż
aru!
Nigdy n
ie p
rzechow
ywa
ć
prze
dmiot
ów
ł
atwopalnych w komorze
pi
ek
arn
ika.
Niebezpi
ecze
ń
st
wo p
o
ż
aru!
Pod
czas podgrzewania pi
ekarni
ka
ni
gdy
nie k
ł
a
ść
papier
u do
pi
ecz
enia
na
wyp
os
a
ż
enie ni
e przymocowuj
ą
c go
. W prz
ypad
ku
ot
wa
rcia
drzw
ic
zek po
wst
aje p
rzec
i
ą
g. Papier d
o p
ieczeni
a
mo
ż
e si
ę
zap
ali
ć
od g
or
ą
cych po
wi
erzchni. Papi
er
do pieczeni
a
nal
e
ż
y zawsze obci
ąż
a
ć
naczyniem l
ub
fo
r
m
ą
do pi
ec
zen
ia.
Pap
i
erem do
pi
ecze
ni
a w
y
ł
o
ż
y
ć
wy
łą
cznie koniecz
n
ą
pow
i
er
zc
hni
ę
.
Papier do pieczen
i
a nie m
o
ż
e wystawa
ć
po
za
wy
p
os
a
ż
enie.
Niebezpi
ecze
ń
stw
o poparzenia!
Ni
gdy
ni
e wl
ewa
ć
w
ody
do
gor
ą
cej komory pi
ekarni
ka.
Powst
aj
e g
or
ą
ca para
w
odna.
Niebezpi
ecze
ń
stw
o zwarci
a!
Ni
e do
pu
ś
ci
ć
do p
rzy
ci
ę
cia kabla pr
z
y
łą
czeniow
ego w
gor
ą
cych drz
wiczkac
h urz
ą
dze
nia. Mo
ż
e doj
ść
do
stop
ienia
izolacji przewodu el
ektrycznego.
Niebezpi
ecze
ń
stw
o poparzenia!
Nigdy nie przygotowywa
ć
pot
raw
z du
żą
ilo
ś
ci
ą
w
ys
okoprocentowych nap
oj
ów alkoholowych
.
Opary
al
koh
ol
ow
e mo
g
ą
za
pal
i
ć
si
ę
w kom
or
ze piekarnika.
U
ż
ywa
ć
wy
łą
cz
nie niewielkich i
lo
ś
ci
wysokop
r
ocentowych alkoholi oraz
ostro
ż
nie otwi
e
r
a
ć
dr
zwic
zki ur
z
ą
dzen
ia.
Niebezpi
ecze
ń
st
wo poparzeni
a!
Do
wy
jmow
ania
gor
ą
cego w
yposa
ż
eni
a lub naczy
ń
z k
omory
pi
eka
rni
ka za
w
sze
u
ż
ywa
ć
ł
ap
ek kuchennych.
Niebezpi
ecze
ń
st
wo poparzeni
a!
Czys
zczen
ia nie wo
lno p
rzepr
owadz
a
ć
tu
ż
po wy
łą
czeniu
urz
ą
dzenia
.
Woda w m
i
sie parownika m
o
ż
e b
y
ć
jes
zc
ze g
or
ą
ca.
Nal
e
ż
y odcz
eka
ć
, a
ż
urz
ą
dze
nie ostyg
nie
.
Niebezpi
ecze
ń
st
wo pora
ż
enia pr
ą
dem!
Ni
ep
raw
id
ł
owo przeprowadzane naprawy
stanowi
ą
po
wa
ż
ne
zag
ro
ż
enie. Naprawy m
og
ą
by
ć
wykonywane wy
łą
cznie przez
wy
kwal
if
ikow
anyc
h t
echn
ikó
w s
erwi
su.
Je
ś
li urz
ą
d
ze
nie je
st
uszkod
z
one, nale
ż
y wyc
i
ą
gn
ąć
wt
yc
z
k
ę
z gnia
zda lu
b wy
łą
czy
ć
be
zpie
czn
ik w
sk
rzyn
ce
bezp
iec
zni
kow
ej. S
ko
nta
ktow
a
ć
si
ę
z
serwi
sem.
Przyczy
ny uszk
o
d
ze
ń
Uwaga!
■
Bezp
o
ś
rednio na dnie
komory gotowania nie wolno ni
czego
us
t
aw
ia
ć
. Nie wolno wy
k
ł
ad
a
ć
go f
oli
ą
aluminiow
ą
.
Nag
ro
mad
zon
e gor
ą
ce powietrze mo
ż
e u
szk
od
zi
ć
ur
z
ą
dze
ni
e.
Na d
ni
e komory g
ot
owania i
w misie parownika nic si
ę
nie
mo
ż
e znajdowa
ć
. N
aczyni
a
n
al
e
ż
y zawsze
stawia
ć
w
perforowanych pojemn
i
kach do
got
owa
ni
a lub na rus
z
c
i
e.
■
Folia aluminiowa w komorze pi
eka
r
nika nie mo
ż
e styka
ć
si
ę
z
sz
yb
ą
w
d
rzwi
czkac
h. Mo
ż
e t
o
sp
owodowa
ć
pow
stanie
trwa
ł
ych prz
ebarwie
ń
na
szybie.
■
Nac
zy
nia
mus
z
ą
by
ć
od
porne na dzia
ł
anie wys
okiej
tem
pera
tu
ry i go
r
ą
ce
j
pary. Si
l
ikonowe f
or
my d
o pieczenia nie
nad
aj
ą
si
ę
do
stos
owa
nia w tryb
ie K
omb
i w
po
łą
czen
i
u
z
par
ą
.
■
Ni
e n
ale
ż
y st
os
owa
ć
naczy
ń
ze
ś
l
adami
rdzy
. Nawe
t
najm
ni
ejsze
ś
lady rdzy mog
ą
prow
adzi
ć
do
korozj
i w
komorze gotowania.
■
W
przypa
dku go
towani
a na par
ze w pe
rforow
anym
pojemn
iku
zawsz
e nal
e
ż
y wsuwa
ć
pod sp
ód b
l
ac
h
ę
do p
iecz
en
ia l
ub
n
ieperf
orowan
y poj
emnik
do g
otowa
nia. U
mo
ż
liwia to
wy
ł
apywanie powstaj
ą
cy
c
h s
kr
op
lin
.
■
Wilgotnych produktów sp
o
ż
ywczyc
h nie przechowyw
a
ć
p
rzez
d
ł
u
ż
szy c
z
as
w zam
kni
ę
tej
komorze p
iekarnika. M
og
ą
one
spowodowa
ć
korozj
ę
w komorze.
■
Sok z owoc
ów mo
ż
e pozostawi
ć
w kom
or
ze piekarnika
pl
amy
. Na
tyc
hmi
ast
usu
n
ąć
sok z owoców i
wyt
rze
ć
pow
i
erz
ch
ni
ę
do s
uch
a mi
ę
kk
ą
ś
ciereczk
ą
.
■
Je
ś
l
i uszc
zelka dr
zwiczek j
est mocno
z
abrudzon
a, dr
zwicz
ki
ni
e z
am
yk
aj
ą
si
ę
szczeln
i
e. Fronty s
ą
sia
duj
ą
cych me
bli mog
ą
ulec
usz
kodzeniu. Zawsze dba
ć
o czysto
ść
uszczelk
i
drzw
iczek,
a w razi
e
kon
iecz
no
ś
ci wym
i
eni
ć
j
ą
.
■
Ni
cz
ego
st
awi
a
ć
na o
twar
te dr
zw
iczk
i urz
ą
dzen
ia
. Mo
ż
e to
dop
ro
wadz
i
ć
do usz
kodzenia urz
ą
dz
enia
.
■
Ni
e p
odn
os
i
ć
ani ni
e przenosi
ć
ur
z
ą
dzeni
a trz
ymaj
ą
c za
uc
hw
yt d
rz
wi
cz
ek
. Ci
ęż
ar urz
ą
d
zen
ia pr
zek
rac
za
wy
t
rz
ym
a
ł
o
ść
u
chwytu, który mo
ż
e si
ę
urwa
ć
.
■
Ko
m
ora g
otowania wykonana je
st
z
e
st
ali
ni
erd
z
ewnej
naj
wy
ż
szej jako
ś
ci
. N
iew
ł
a
ś
ciwa konserwacja
m
o
ż
e
pro
wad
zi
ć
d
o
kor
oz
j
i w
komorze gotowani
a
.
Nale
ż
y
prz
est
rz
eg
a
ć
zal
ece
ń
do
tycz
ą
c
ych k
ons
er
wa
cj
i i
cz
ys
zcz
en
i
a
zawartych w instrukcji obs
ł
ugi. G
dy t
ylko
komor
a go
towani
a
ostygnie, nale
ż
y us
un
ąć
za
niec
zyszc
zenia
.
5
No
we u
rz
ą
dze
nie
Ni
nie
j
sz
y r
ozdz
ia
ł
zawiera informacje na
t
emat:
■
pulpi
tu obs
ł
ugi
■
rod
z
ajó
w g
rza
nia
■
komo
ry g
otowan
ia
■
wyposa
ż
enia
■
auto
ma
tyczn
ej k
alib
rac
ji
Pulpit o
bs
ł
ug
i
Pr
ze
łą
czn
ik obro
to
wy
Za p
omo
c
ą
prze
łą
cznika obr
otowego m
o
ż
na zmieni
ć
ws
z
ystkie
warto
ś
ci proponowane i nastawcze.
Prz
e
łą
cznik obrotowy mo
ż
na schowa
ć
.
W celu scho
wania lu
b
wysuni
ę
cia prze
łą
czni
ka obrot
owego n
ale
ż
y
na n
i
eg
o na
ci
sn
ąć
.
Element
obs
ł
ugi
Zast
os
owanie
W
łą
czn
ik g
ł
ówny
‡
W
łą
cza
nie i
wy
łą
cz
an
ie
ur
z
ą
dzeni
a
Prz
yci
ski me
nu
"
Wybór rodzaju grzani
a
X
Wybór programu (patrz rozdz
ia
ł
:
Prog
ramy
autom
atyc
zne
)
l
Zapisywani
e ustawie
ń
w p
ami
ę
c
i i
wywo
ł
ywan
i
e ich (patrz rozdzia
ł
: Pam
i
ęć
)
s
Wy
bór fun
kcji pom
ocy w cz
yszczeni
u i prog
ramu od
kamien
iania (p
atrz rozd
zia
ł
: Czy
sz-
cze
nie i k
ons
erwa
cja
)
Przyci
ski nawigacyjne
¾¿
Prz
ej
ś
cie na
wy
ś
wietlaczu na
lew
ą
lu
b p
ra
w
ą
stron
ę
. W
pro
wad
zon
e zm
ian
y zo
s
tan
ą
za
pi-
sa
ne
Prz
e
łą
c
z
nik ob
r
otowy
Zmiana g
odzi
ny, c
z
as
u t
rwania,
wag
i i
t
p.
Nac
i
sn
ąć
na prze
łą
cz
ni
k o
bro
t
ow
y
, ab
y go
wci
sn
ąć
lu
b wysu
n
ąć
Przyci
ski funkcyjne
0
Wybór funkcji zega
ra (patrz rozdzia
ł
: Funkcj
e zegara)
@
W
łą
czani
e i wy
łą
cz
anie
zabez
piec
zenia
prze
d dzi
e
ć
mi (pa
trz ro
zdzia
ł
: Za
be
zpie
cze
nie
pr
ze
d dzi
e
ć
mi)
±
W
łą
czone u
rz
ą
dzenie: wywo
ł
ywanie aktualnych
i
nformacji
Wy
łą
czone u
rz
ą
dzenie: wybór
u
st
awie
ń
p
od
stawowych (patrz rozdzia
ł
: Usta
wie
nia po
d-
sta
wowe)
Przy
cisk st
art
s
tart
W
łą
cza
nie tr
ybu
goto
wani
a
Przycisk stop
stop
Krótkie naci
ś
ni
ę
cie: przerywanie (pauz
a) t
ryb
u gotowania
D
ł
ugie naci
ś
ni
ę
ci
e: z
ak
o
ń
czenie trybu
got
owania
RQ
RII
FOHDQ
VWRS
VWDUW
0
3
:\łZLHWODF]
:ĭøF]QLN
JĭyZQ\
3U]\FLVNL
PHQX
3U]\FLVNL
QDZLJDF\MQH
3U]\FLVNLIXQNF\MQH
3U]HĭøF]QLNREURWRZ\
3U]\FLVNVWDUW
3U]\FLVNVWRS
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na ślub
Domek dla dzieci
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking laptopów [TOP10]
Ranking smartwatchy [TOP10]
Ranking odkurzaczy [TOP10]
Ranking słuchawek bezprzewodowych [TOP10]
4 dyski SSD w kieszeni? Sprawdź, co potrafi obudowa OWC Express 4M2
Ranking gier planszowych [TOP10]
Wyprawka do szkoły - ranking przyborów dla ucznia [TOP20]
Ranking rowerów elektrycznych [TOP10]
Do czego służą pierścienie pośrednie?
Soki z sokowirówki - jakie owoce wybrać?
Rodzaje pomp wodnych
Uszkodzony termostat – objawy w przypadku lodówki
Ranking piekarników do zabudowy [TOP10]
Wędkarstwo spinningowe – na czym polega?
Ranking proszków do prania [TOP10]
Sprawdź więcej poradników