Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje BROWIN
›
Instrukcja Kociołek na ognisko BROWIN 330515 9L Czarny
Znaleziono w kategoriach:
Kociołki na ognisko
(2)
Wróć
Instrukcja obsługi Kociołek na ognisko BROWIN 330515 9L Czarny
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
1
\\\\
INSTRUKCJ
A OBSŁUGI
KOCIOŁEK
WI
SZĄC
Y
-
GARNEK Z PATEL
NIĄ
USER M
A
NU
AL
HANGING CAU
LDRON - A POT WITH A PAN
BEDIENUNGS
ANLEITUNG
HÄNGENDER KE
SSEL
- TOPF MIT PFANNE
NOTICE D’UT
ILISA
TION
CHAUDRON
SUSPENDU - MARMITE ET CASSEROLE
NAUDOJIM
O INSTRUKCIJ
A
PAKABINA
MAS KATILIUKAS - PUODAS SU KEPTU
VE
NÁVOD K OBSLUZ
E
ZÁVĚSNÝ KOT
LÍK
-
HRNEC S PÁNVÍ
РУКОВОДСТ
ВО
ПО
ЭКСПЛУАТ
А
ЦИИ
ПОДВЕСНОЙ
КОТЕЛО
К
-
КАСТР
ЮЛЯ СО С
КОВОРОДОЙ
INSTRUCȚ
IUNI DE UTILIZARE
CEAUN SUSPE
NDAT -
OALĂ CU TIGAIE
NÁVOD N
A
POUŽIT
IE
ZÁVESNÝ KOT
LÍK
- HRNIEC S PANVICOU
ІНСТРУКЦІЯ
ЕКСПЛУАТАЦІЇ
ПІДВІСНИЙ КАЗАН
-
КАСТР
УЛЯ ЗІ СКОВОРОДОЮ
LIETOŠANAS P
A
M
ĀCĪBA
IEKARAMAIS
KATLIŅŠ
- KATLS AR PANNU
KASUTUSJUHEN
D
RIPUTATAV PAD
A - POTT KOOS PANNIGA
*zdjęcie poglądo
we / pictorial photo
No 330515
2
─ INSTRUKCJA OBSŁUGI ─
KOCIOŁEK WISZĄCY
-
GARNEK Z PATELNIĄ, 2 W 1, ŻELIWNY, 9 L + 3 L
Przy
pomoc
y
tego
żeliwne
go
garnka
o
pojem
ności
9
L
+
3
L
można
sz
y
bko
prz
ygotować
wiele
pysznych
potra
w,
z
achowując
ich
walory
zdrowotnie
i
smak
owe.
Sprawdzi
się
on
do
przygotowywania
potra
w
zapiekanych,
gulaszowych, zup itd.
-
wszystko
zależy od Twojego pom
y
słu.
Pokr
y
wa garnk
a pełni jednoczenie funkcj
ę patelni, dzięki której m
ożna szybko podpiec ulubione po
tr
awy.
Zarówno
garnk
a,
jak
i
patelni
można
używać
na
każd
y
m
źródle
ciepła:
kuchenkach
ga
zowych,
elektrycznych,
ceram
icz
nych, induk
cyjnych, w piekarnik
ach, jak i na ruszcie nad ot
warty
m
ogniem
, np. ogniska czy grilla.
Nie używać w k
uchenkach m
ikrofalowych.
Po
dczas
użytkowania
w
wysokich
tem
peraturach
w
kontakcie
z
r
óżnymi
potra
wami
nac
zy
nie
nie
w
ydzi
ela
żadnych
szkodliwych związkó
w.
Dzięki żeliwnem
u odlewowi bardzo w
ysokiej jakości równom
iernie się nagrzewa i oddaje c
iepło.
Estetyka
wy
konania
garnka
ora
z
patel
ni
sprawia,
że
nadają
się
do
serwowan
ia
w
nich
potraw
bezpośrednio
na
s
tół.
Dania przy takiej f
ormie podawania dług
o utrzymują ciepło.
Zestaw zaw
iera:
Garnek
żeliwn
y
:
Pojemność
:
c
ałkowita garnk
a z patelnią: 12 L
garnka do rantu: 9
L
W
y
miar
y
:
średnica zewnętr
zna
dolna: 29 cm
średnica zewnętrzna
na
szc
zycie garnka
:
37 cm
wysokość c
ałkowita garnka z pok
rywką
:
21
cm
wysokość be
z pokrywy:
14
cm
Patelnia
żeliwna,
pełniąca jednocześn
ie funkcję pokr
ywy garnka:
Pojemność
:
pokr
ywy
(patelni): 3 L
Uwaga!
Przed
roz
poc
zęciem
korz
ystania
z
produktu
należ
y
zapoznać
si
ę
z
p
oniższą
instrukcją,
a
n
astępnie
zachować ją na prz
yszłość.
Sposób użycia
Pierwsze uż
y
cie:
Naczynie
(zarówno
garnek
jak
i
patelnię)
umyj
dokładnie
w
ciepłej
wodzie
z
dodatkiem
octu
białego
(50/50%),
w
ce
lu
pozb
ycia
się
ol
eju
roślinnego
użytego
do
zabezpieczenia
p
owierzchni
nac
zynia
po
produkcji, a następni
e dokładnie nac
zynie wysusz, najlepiej pr
zy użyciu papierowego ręc
znika.
Dokładnie
wy
smaruj
powierzchnię
nac
zynia
grubą
wars
twą
dowolnego
oleju
jadalneg
o
(np.
używając
miękkiej ś
ciereczki lub papierowego ręc
znika).
Przed
pierwszym
uż
y
ciem
kociołek
żeliwny
należy
wypalić.
W
ty
m
celu
nal
eży
nasm
arować
kociołek
olejem,
wy
pe
łnić wodą i
postawić na ro
zpalonym ognisk
u; zamknąć
i gotować ok
. 30 m
inut. Po tym cza
sie
pozostawić
kociołek
do
wyst
y
gnięcia,
w
m
iędzyczasie
ostrożnie
przem
ywając
jego
ściank
i
gorącą
wodą
przy
po
m
ocy
ści
ereczki
na
k
ijku
lub
dre
wnianej
łyżce
(Uwaga!
Kociołek
będ
zie
b
ardzo
gorąc
y
!).
Inną
metodą
na
w
ypalenie
k
ociołka
jes
t
wlanie
do
ni
ego
1
L
oleju
i
wypalanie
prze
z
30
m
inut.
W
trak
cie
procesu
olej
zmieni
b
arwę.
Uw
aga!
Podc
zas
wypalania
kociołka
ty
m
sposobem
nie
należy
dolewać
do
niego
większej
iloś
ci
oleju
lub
wody!
Proces
w
y
palania
należy
zaś
stale
kontrolo
wać
i
nie
po
zostawiać
kociołka be
z opieki, gdyż olej może z nieg
o wyciec i się zapalić.
Po ostygnięciu nac
zynie wytrzyj z nadm
iaru oleju, np. papierow
y
m r
ęcznikiem.
W
ypa
lanie
pr
zeprowadzaj
w dobr
ze went
ylowanym p
omieszczeniu,
ponieważ
rozgrzan
y
olej m
oże d
y
mić
i wytwarzać nieprz
yjemny zapac
h.
Im lepiej przeprowad
zisz pierwszą konserwacj
ę, ty
m d
łużej garnek będ
zie spełniał swoją funkcj
ę.
Po każdym uż
y
ciu:
Naczynie
m
yj od razu po ostygnięciu, nie nal
eży go jednak nam
aczać.
W
przy
padku powstani
a przypalenia nie uż
ywaj agresywnych detergent
ów,
możesz użyć np. piask
u.
Dokładnie osusz garn
ek i nałóż na wewnętr
zne ścianki nacz
y
nia cienk
ą warstwę oleju jadalnego.
Naczynie przechowuj
w suchym m
iejscu.
Nieodpowiedn
ia
konserwacja
nacz
ynia
może
dop
rowadzić
do
rdzewienia
garnka.
Może
ono
być
spowodo
w
ane
długim
namaczaniem,
przecho
-
w
ywaniem
w
szafkach
naczyń
nieosuszonych
oraz
trz
y
ma
niem
w
żeliwie
kwaśnych
potraw.
3
Gdyby
pojawił
y
się
ślad
y
rdz
y,
usuń
je
druc
ianym
zm
ywakiem,
piask
ie
m
lub
sodą
oc
zyszczoną
–
s
z
oruj
po
wierzchnię
garnka
tak
długo,
aż
znikną
z
niej
wszystkie
ślad
y
rd
zy,
be
z
ob
aw
że
garnek
zostanie
zniszczony.
Po
tym
etapie
powtórz czynności opisa
ne w punkcie: Pierws
ze użycie.
Pamiętaj:
Do mycia naczyń żeliw
nych nie stosuj żadn
ych detergentów
i nie myj ich w zmywarce.
Nie używaj żeliwn
y
ch nac
zyń na po
wierzchniach szklan
y
ch i k
ruchych, podatnych na uszkod
zenia.
Naczyń żeliwnych nie u
żywaj w kuchenk
ach mikrofalowych.
Korzystając
z
naczyń
żeliwnych
używaj
jed
ynie
przyborów
dr
ewnianych
bą
dź
silikonowych
–
tak,
by
nie
uszkodzić powier
zchni żeliwa.
N
ie należy ustawiać pust
ego kociołk
a nad ź
ród
łem ciepła oraz gwałt
ownie zmieniać tem
peratur naczynia.
Nie
umiesz
czaj
zimnego
żeliwn
ego
naczynia
bezp
ośrednio
na
rozgrzane
j
p
łycie
g
rzewczej,
ani
też
w
gorącym
pi
ekarniku.
Grozi
to
„szokiem
termicznym”
i
zniszc
z
eniem
produktu.
Nacz
ynie
zaw
sze
umieszczaj
na
zimnej
pły
cie
g
rzewczej
lub
w
zimnym
piekarn
iku
i
stopn
iowo
zwiększaj
tempe
raturę
–
zapobiega to rów
nież przywieraniu potraw
y do naczynia.
W
tra
kcie użytkowania
naczynie ustawiaj
wyłącznie na stabilnej po
wierz
c
hni.
Podczas
podgrzewania
na
k
uchence
gazowej
płomień
ustawiaj
tak,
by
nie
przekrac
z
ał
on
dolnej
krawędzi
garnka.
Żeliwo
nie
nad
aje
się
do
gotowania
na
sucho
–
zawsze
u
żywaj
oleju,
m
asła
lub
tłuszczu.
Podgrzewanie
potrawy na sucho m
oże spowodować trwałe u
szkod
zenie naczynia.
Przygotowanej
porcji
nie
krój
bezpośrednio
na
powierzchni
żeliwa
–
rad
zimy
pr
zełożyć
danie
do
odpowiedniego nac
zynia lub na desk
ę, a dopiero potem
przejść do krojenia.
Nie
używaj
w
naczyniu
mikserów
ani
e
lektrycznych
m
ieszaczy
–
mo
że
to
spowodować
us
zkodzenie
powierzchni żeliwa.
Gorące nac
zynie żeliwne
za
wsze odkładaj
na dre
wniane desk
i, m
aty silikonowe l
ub nadając
e się
do tego
celu
podkładki.
Gorącego
żeliw
a
nie
wkładaj
do
w
ody
–
koniecz
nie
odczekaj,
aż
garne
k
ostygnie.
Nagła
zmian
a
te
mperatury może spow
odować trw
ałe uszkodzenie naczynia.
Uwaga!
Nacz
ynie żeliwne służy jedynie do prz
ygotowywania jedz
enia. Nie należy przecho
wywać w nim dań
!
Uwaga!
Po
każd
ym
użyciu
posmaruj
wew
nętrzne
ściany
naczyń
żeliwnych
cienką
w
arstwą
d
owolnego
ole
ju
jadalnego. Wydłuż
y to ich żywotność.
WSK
A
ZÓWKI DOT
YCZĄCE BEZPIECZEŃST
WA
Używanie urządzenia
niezgodnie z prze
znaczeniem jest
zab
ronione
.
Urządzenie nie nadaje s
ię do zabawy dla dzieci.
Używając
naczynia
żeliwnego
nale
ży
z
acho
wać
s
zczególną
ostrożność
–
cechą
żeliwa
jest
spora
waga
i należy uważać, b
y naczynia nie upuścić.
Opakowanie
i
zużyt
y
spr
zęt
na
leży
us
unąć
zgodnie
z
przepisam
i
obo
wiązującymi
na
terenie
państ
wa,
w
k
tórym
produkt ten jest uż
ytkowany.
─ USER MANUAL ─
HANGING CAULDRON - A POT WITH A PAN, 2 IN 1, CAST IRON, 9 L + 3 L
By
us
ing
t
his
cast
iron
pot
with
capacity
of
9
L
+
3
L
you
can
prepare
m
any
deli
cious
d
ishes
in
a
short
tim
e,
while
a
t
the
sam
e
time
retaining
their
he
alth-rel
ated
benefits
and
flavour.
It
is
excellent
f
or
prepari
ng
ro
asted
dishes,
goulashes, soups, etc.
- everything depen
ds on your ideas.
The pot cover can
also be used as a pan,
allowing
your to fry your favourite dish
es quickly.
Both the p
ot and the
pan can be
used on
any heat s
ource: on gas,
electric,
ceramic,
a
nd induction c
ooktops,
in ovens,
and on a grill over op
en fire, e.g. campf
ire or barbecue furnace.
It must not be used in m
icrowave ovens.
W
hen
using
in
h
igh
temperature,
this
cookware
does
not
em
it
an
y
hazardous
com
pounds
in
contact
with
different
food.
Thanks to the ver
y high quality iron cast, it heats
up and releases heat
uniformly.
The
aestheticall
y
pleas
ing
execution
of
the
pot
and
t
he
p
an
m
ake
s
them
suitable
for
serv
ing
dishes
directl
y
onto
a
table. W
hen served in this m
anner, the dishes retain warm
t
h for a long time.
The kit includes:
Cast iron pot:
Capacity:
total capacity of pot and
pan: 12 L
4
capacity of pot up to t
he rim: 9 L
Dimensions:
outer diameter of
the bottom
: 29 cm
outer diameter at t
he top of the pot:
37 cm
total height of pot
with lid
:
21
cm
height without the cover:
14
cm
A
cast iron fr
ying pan perform
ing also the role of the p
ot cover:
Capacity:
cover (pan): 3 L
Please
note!
Before
starting
to
use
the
product,
please
familiarise
yourself
w
ith
t
he
instructio
ns
bel
ow
an
d
keep them for future r
eference.
How to use
First use:
W
ash
the
cookware
(both
the
p
ot
and
the
pan)
caref
ully
in
warm
water
with
white
vinegar
(50/50%)
in
order
to
rem
ove
the
vegetable
oil
used
for
s
ecuring
the
surface
of
the
product
after
m
anufacturing
and
then dry it carefull
y. A paper towel is best f
or this purpose.
Coat
the
product
surf
ace
carefull
y
with
a
thick
layer
of
any
edible
oil
(
e.g.
using
a
soft
c
loth
or
a
pa
per
towel).
Before
using
th
e c
ast
iron
c
auldron
for
the
first
t
ime,
it
m
ust
be
fired.
To
do
this,
grease
the
cau
ldron
with
oil,
fill
it
with
water
a
nd
place
it
on
a
lit
c
ampfire;
close
it
and
cook
for
about
3
0
m
inutes.
After
this
time,
leave
the
cauldron
to
c
ool
down,
in
the
m
eantime
carefully
w
ashing
the
walls
of
the
cauldron
with
hot
water
using
a c
loth
on a
sti
ck
or
wooden spo
on (
Caution!
The
cauldron
will
be
very h
ot!).
Another
method
to burn
the
cauldron is
to
pour
1 L
of
oil into
it and
burn
it f
or 30
minutes.
The
oil will
change
colour duri
ng
the
process.
Note:
W
hen
firing
t
he
cauldr
on
using
this
m
ethod,
do
not
add
m
ore
oil
or
water
to
it!
T
he
firing
proc
ess
s
hould
be
monitored
at
all
tim
es
and
th
e
cau
ldron
s
hould
no
t
b
e
left
unattended,
as
the
oil
may leak out and ign
ite.
After the product co
ols down, wipe exces
s oil using a paper to
we
l, for example.
Do the warm
ing up in a well ventilated room
, as the hot oil m
ay produce smoke and unple
asant smell.
The better
you carry out this first m
aintenance activity, the longer the pot wil
l perform its function.
After each use:
W
ash the product right after it cools do
wn, but never soak
it.
In
the
event
of
an
y
burnt
f
ood
adh
ering
to
the
product,
do
not
use
any
aggr
essive
surf
actants.
Inste
ad,
you can use sand, f
or example.
Dry the pot carefull
y and apply a thin coating of
edible oil onto the int
ern
al walls of the product.
Store the product in
a dry place.
Unsuitable
maintenance
of
the
pot
may
lead
to
it
becoming
corroded.
C
orrosion
m
ay
be
caused
by
extended
soaking, storage of
wet cook
ware in cabinets, or storing acidic d
ishes in the cast iron c
ook
ware.
If
any
rust s
tains ap
pear, rem
ove them
with
a
wire scourer,
sand,
or caustic
soda
–
scour
the pot
surface
long
enough
to rem
ove
all tr
aces
of rus
t,
without
worrying
about
damaging
the
pot.
After
this s
tage,
repeat
the ac
tions
described
in
the “First use” sect
ion.
Remember:
Do not use any deterg
ents for washing cast i
ron cookware and do no
t wash it in a dishwasher
.
Do not use cast iron co
okware on glass and
other fragile, easi
ly damaged surfaces.
Cast iron cookware m
ust not be used in m
icrowave ove
ns.
W
hen
using
cast
iro
n
co
okware,
use
only
wood
en
or
silicone
utensils
in
order
not
to
dam
age
the
cast
iro
n
surface.
Do not place an em
pty boiler over a heat so
urce and do not chan
ge the vessel tem
peratures abruptly.
Do
not
put
cold
cast
iron
cookw
are
directl
y
on
a
hot
cooktop
o
r
in
a
hot
ov
en.
T
his
may
cause
a
“thermal
shock”
l
eading
to
destruction
of
th
e
product.
Always
put
the
coo
kware
on
a
cool
cooktop
or
in
a
cool
oven
and
inc
rease
the
temp
erature
g
radually
–
t
his
also
p
revents
the
f
ood
from
sticking
t
o
the cast iron surface.
W
hen using
the cook
ware, place it on stable surf
aces only.
W
hen warm
ing
the
c
ookware
up
o
n
a
gas
cook
top,
set
the
flame
in
such
a
way
that
it
does
not
go
above
the
lower edge.
Cast iron is unfit for dr
y cook
ing
–
it is always nece
ssary to use
oil, butter, or oth
er fat. Heating a m
eal dry ma
y
lead to perm
anent damage to cookware.
Do
not
cut
the
portion
prepared
directl
y
on
the
cast
iron
surf
ace
–
we
recommend
m
oving
th
e
dish
to
an
appropriate vessel
or board, and onl
y then proceed w
ith cutting.
Do
not
use
m
ixers
or
electric
stirrers
inside
the
cast
iron
cookware
-
it
m
ay
lea
d
to
damaging
the
cast
iron
surface.
Always put hot cast iron co
okware onto wooden
boards, silicone m
ats, or suitable pads.
5
Never
put
ho
t
cast
iron
cookware
int
o
w
ater
–
it
is
obligator
y
to
wait
until
it
cools
dow
n.
A
sudd
en
change in temperatur
e may lead to permanent
damage to cookw
are.
Please note! T
he cast iron dish is for food pr
eparation on
ly. Do not store food in it
!
Please
note!
After
each
use,
coat
the
in
ternal
wal
ls
of
cast
iron
cookw
are
w
ith
a
thin
layer
of
an
y
edible
oil.
This will extend its lif
etime.
SAFETY GUIDELIN
ES
It is forbidden to us
e the product in a m
anner inconsistent with its i
ntended use.
This product is not su
itable for being used b
y
chi
ldren
as a toy.
W
hen
using
cast
iron
cook
ware
it
is
necess
ary
to
r
emain
particularl
y
careful
–
it
is
character
ised
b
y
high
weight and it is im
portant to be careful not to dro
p it.
The
pack
aging an
d
worn
e
quipment
should
be
disposed
of
in
line
with
pro
vis
ions
of
the
law
bind
ing
on
the
territor
y
of
the country where the
product is used.
─ BEDIENUNGSANLEITUNG ─
HÄNGENDER KESSEL
- TOPF MIT PFANNE, 2-
IN
-1, AUS GUSSEISEN, 9 L + 3 L
Mit
diesem
gus
seisernen
Topf
mit
einem
Fassungsverm
ögen
von
9
L
+
3
L
könn
en
schnell
viele
k
östliche
Gerichte
zubereitet
werden,
ohn
e
dass
diese
ihre
gesundheitlic
hen
und
gesc
hmacklichen
Vorzüge
verlieren.
Er
wird
sich
bei
der Zubereitung von
Aufläufen, Gulaschs, Suppen
u. Ä. bewähren
–
a
lles hängt von Ihrem
Einfallsreichtum ab.
Die
Abdeck
ung
des
T
opfs
erf
üllt
gleic
hzeitig
die
Funktion
einer
pf
anne,
dank
der
Sie
s
chnell
Ihre
Lieblingsgerichte
anbraten können.
Sowohl
der T
opf, a
ls auch
die Pfann
e k
önnen auf
jeder W
ärmequelle
verwendet
werden:
auf
Gas
-,
Elektro-,
Keram
ik-
und Induk
tionsherde
n, in Back
öfen sowie auf einem
Rost über offenem Feuer.
Nicht in Mikrowellen
verwenden.
W
ährend
der
Nutzung
in
hohen
T
emperaturen
sondert
das
Gefäß
im
Kontak
t
mit
verschiedenen
Gerichten
k
eine
schädlichen Verbin
dungen ab.
Dank
dessen,
dass
es
aus
Gusseisen
höchster
Qualität
gef
ertigt
ist,
hei
zt
es
sich
gleichm
äßig
a
uf
und
setzt
die
W
är
m
e wi
eder gleichm
äßig frei.
Dank
der
ästh
etischen
Ausf
ührung
d
es
Topfs
und
der
Pfanne
k
önnen
die
Gerich
te
d
irekt
darin
serv
iert
werden.
A
uf
eine solche W
eise servierte Gerichte
bleiben lange war
m.
Das Set enthält:
Gusseisen-topf:
Fassungsverm
ögen: Gesamtfassungsverm
ögen des Topfs mit Pfanne:
12 L
Des Topfs
bis zum Rand: 9 L
Abmessungen:
unterer Außendurchm
esser: 29 cm
Außendurchm
esser
oben am
Topf: 37 cm
Gesam
thöhe
des Topfes mit Deckel
:
21
cm
Höhe ohne Deck
el: 1
4
cm
Gusseisen Pfanne, die g
leichzeitig die Funk
tion einer Topfabdeckung erfüllt
Fassungsverm
ögen:
Deckel (Pfanne): 3 L
Hinweis!
Vor
Verwend
ung
des
Pr
odukts
mü
ssen
Sie
sich
mit
der
untenstehenden
Ge
brauchsanw
eisung
bekanntmachen und
Sie für die Zukunft auf
bewahren.
Anwendungsweise
Erster Gebrauch:
Das
Gef
äß
(sowohl
den
T
opf,
als
auch
d
ie
Pfanne)
gründlich
in
warmem
W
asser
m
it
weißem
Essig
(50/50%) wasche
n, um das Pfla
nzenöl zu entfernen,
das zur Sic
her
ung der Oberfl
äche des Gefäßes
nach
der
Produk
tion
verwendet
wurde
und
anschließend
gründ
lich,
am
besten
m
it
einem
Papierhandtuch,
abtrocknen.
Die
Oberfläche
des
Gef
äßes
gründlich
m
it
einer
dick
en
Schicht
e
ines
beliebigen
Speiseöls,
m
ithilfe
eines
weichen Lappens o
der Papierhandtuchs, sc
hmieren.
Bevor
der
gusseiserne
K
essel
zum
ersten
Mal
benutz
t
wird,
m
uss
er
gebrannt
werden.
Da
zu
f
ettet
m
an
den Kessel m
it Öl ein, füllt ihn m
it
W
asser und stellt ihn auf
ein angezündetes L
agerfeuer; m
an verschließt
Pomiń
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
Pomiń
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
Pomiń
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
Pomiń
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
Pomiń
POMYSŁ NA PREZENT
Kubek Stanley
Prezent na ślub
Domek dla dzieci
Pomysł na prezent
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking soundbarów [TOP10]
Zalany laptop – co zrobić w takiej sytuacji?
Ranking smartwatchy [TOP10]
Ranking spalaczy tłuszczu [TOP10]
Wuchang: Fallen Feathers - wymagania PC. Gdy pierwszym bossem może stać się twój komputer
Ranking suszarek do prania [TOP10]
Ranking kaw rozpuszczalnych [TOP10]
Ranking parownic do ubrań [TOP10]
Ranking zabawek dla 4-latka [TOP10]
Premiery gier 2025. Na te tytuły warto czekać
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking płyt indukcyjnych [TOP10]
Ranking rowerów elektrycznych [TOP10]
Soki z sokowirówki - jakie owoce wybrać?
Rodzaje pomp wodnych
Sprawdź więcej poradników