Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje VITAMMY
›
Instrukcja Masażer ręczny Gun VITAMMY Body 1
Znaleziono w kategoriach:
Masażery ręczne
(3)
Wróć
Instrukcja obsługi Masażer ręczny Gun VITAMMY Body 1
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
bo
dy
1
MOD
EL
JMK
-
COO
PER
PIS
TO
LET
DO
MA
SAŻ
U
CIAŁ
A
INS
TRU
K
CJA
UŻ
YTK
OW
NIK
A
P
rze
d
użyc
iem
na
leż
y
zapo
zna
ć
się
z
in
str
ukcj
ą.
SPI
S
TRE
ŚCI
Wp
ro
wa
dz
en
ie
.
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..3
Os
tr
ze
że
ni
a
i
wsk
az
ów
ki
do
ty
cz
ąc
e
be
zp
ie
cz
eń
st
wa
.
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..3
K
on
se
rw
ac
ja
,
cz
ys
zc
ze
ni
e,
p
rz
ec
how
yw
an
ie
i
prz
en
os
ze
ni
e
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
.4
Op
is
.
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
.4
Uż
yc
ie
pr
od
uk
tu
.
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
.6
Ws
ka
za
ni
a
i
Pr
ze
ci
ww
sk
az
an
ia
do
uż
yc
ia
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
.7
Ws
ka
zó
wk
i
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..8
Da
ne
te
ch
ni
cz
ne
.
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
.
11
G
wa
ra
nc
ja
.
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
11
Ut
yl
iz
ac
ja
ni
ep
ot
rz
ebn
eg
o
spr
zę
tu
pr
ze
z
uż
yt
k
ow
nik
ó
w
do
mo
wy
ch
w
Uni
i
Eur
op
ej
sk
ie
j
..
..
...
..
..
.
14
In
fo
rm
ac
je
K
on
ta
kt
ow
e
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
..
..
..
..
..
..
..
...
..
.
16
WPR
OW
ADZ
ENIE
Dzi
ęku
jem
y
za
wyb
ór
pi
stol
etu
d
o
masa
żu
ci
ała
V
IT
AMMY
BO
DY
1
(
JMK
-C
OOP
ER).
P
rze
d
użyc
iem
pr
zec
zyta
j
uwa
żnie
w
szy
stki
e
ins
truk
cje
i
o
strz
eże
nia
za
war
te
w
nin
iej
szej
ins
tru
kcji
t
ak,
ab
y
zmni
ejs
zyć
ry
zyk
o
awa
rii
,
po
raż
enia
p
rąd
em,
ob
raż
eń,
poż
aru
i
u
szk
odz
enia
spr
zęt
u.
OS
TRZ
EŻEN
IA
I
WSK
AZ
ÓW
KI
DO
T
YC
ZĄ
CE
BEZ
PIE
CZEŃ
ST
WA
P
rze
chow
uj
z
dala
od
ci
ecz
y
lu
b
źród
eł
cie
pła
i
usuw
aj
kur
z
i
za
brud
zen
ia
z
otwo
rów
w
urz
ądze
niu
.
Odł
ącz
aj
ład
owa
rkę
p
o
nał
adow
ani
u
urzą
dze
nia.
Nie
u
żyw
aj
pr
oduk
tu
po
dcza
s
ład
owan
ia.
Uży
waj
p
rod
uktu
z
god
nie
z
ins
tru
kcją
.
Spr
awd
ź
dok
ładn
ie
pr
zed
k
ażdy
m
uży
ciem
,
c
zy
pro
duk
t
może
b
yć
uż
ywan
y
nor
maln
ie
zg
odni
e
z
ins
tru
kcją
.
Wa
żna
i
nfor
mac
ja:
Be
z
upr
zedn
iej
z
gody
l
eka
rza
ni
e
nal
eży
st
oso
wać
pr
odu
ktu
w
ż
adne
j
z
nas
tęp
ując
ych
s
ytua
cji
:
ciąż
a,
pow
ikła
nia
c
ukrz
yco
we
(ta
kie
j
ak
neu
rop
ati
a
lub
ur
az
si
atk
ówk
i),
nos
zen
ie
ro
zrus
zni
ka
se
rca,
nied
awn
a
oper
acj
a,
pad
acz
ka
lu
b
migr
ena
,
p
rzep
ukl
ina
dy
sko
wa,
wad
y
krę
gos
łupa
,
o
derw
ani
e
fra
gmen
tu
kr
ęgów
l
ub
sz
tywn
ość
k
ręg
osłu
pa,
nie
daw
na
ope
rac
ja
wym
ian
y
staw
u
lub
w
kład
ka
we
wną
trzm
aci
czna
,
m
etal
owa
ś
ruba
l
ub
sta
low
a
płyt
ka
lu
b
jak
iek
olw
iek
i
nne
pr
obl
emy
zd
row
otn
e.
P
rz
eci
wwsk
aza
nia
n
ie
ozn
acz
ają,
że
pro
duk
t
nie
mo
że
być
u
żyw
any
.
Za
lec
amy
sk
ons
ult
owan
ie
si
ę
z
lek
arze
m
prz
ed
uży
cie
m.
W
pr
zyp
adk
u
wątp
liw
ości
,
w
ja
ki
sp
osób
n
ale
ży
ko
rzy
stać
z
u
rzą
dzen
ia,
zal
eca
my
zas
ięg
nąć
por
ady
fi
zjo
ter
apeu
ty
.
Oso
bom
n
iepe
łno
letn
im
ni
e
woln
o
ko
rzys
tać
z
p
rodu
ktu
.
W
pr
zyp
adku
u
raz
ów
,
ko
rzy
stan
ie
z
pr
oduk
tu
je
st
zak
aza
ne.
W
pr
zyp
adk
u
uraz
u
mię
śni
pr
zed
u
życi
em
ur
ządz
eni
a
nale
ży
sk
ons
ulto
wać
s
ię
z
lek
arz
em.
Za
bra
nia
s
ię
sto
sow
ania
u
rząd
zen
ia
na
po
wie
rzch
ni
sk
óry
n
ies
uche
j
i
nie
czys
tej
.
Za
bra
nia
s
ię
uży
wan
ia
pro
duk
tu
na
sz
yi
i
cz
ęści
c
iał
a
mnie
j
pok
ryte
j
mię
śnia
mi
or
az
st
osow
ania
urz
ądz
enia
na
koś
ci,
z
alec
a
się
st
osow
anie
pr
oduk
tu
wyłą
czni
e
na
tka
nka
ch
miękk
ich
cia
ła
w
celu
uni
kni
ęcia
b
ólu
i
d
ysk
omf
ortu
.
Nie
u
żyw
aj
urz
ądz
enia
,
g
dy
poj
awi
ają
si
ę
sin
iaki
,
b
ól
lub
d
ysk
omf
ort.
Nie
w
oln
o
umie
szc
zać
ża
dny
ch
prz
edm
iotó
w
w
otw
orze
w
ent
ylac
yjn
ym
gło
wic
y.
Nie
n
ale
ży
wkł
ada
ć
pro
dukt
u
do
og
nia
an
i
trz
ymać
w
p
obl
iżu
źr
ódł
a
ogni
a.
Nie
w
oln
o
upus
zcz
ać
teg
o
pro
duk
tu
w
spo
sób
c
elow
y
.
Nie
n
ale
ży
dem
ont
ować
p
rod
ukt
u
w
żade
n
spo
sób
.
bod
y
1
2
3
Nal
eży
t
rzym
ać
pa
lce,
wł
osy
l
ub
inn
e
czę
ści
ci
ała
z
d
ala
od
o
si
i
ty
łu
gło
wic
y
masu
jąc
ej,
pon
iew
aż
urz
ądz
enie
m
oże
j
e
wcią
gną
ć.
Uwa
ga!
P
ro
duc
ent,
i
mpor
ter
a
ni
dys
tryb
uto
r
nie
po
nos
zą
odp
owi
edzi
aln
ości
z
a
szk
ody
poś
red
nie
l
ub
bez
poś
red
nie
po
wst
ałe
w
st
osu
nku
do
o
sób
l
ub
rze
czy
w
w
ynik
u
uży
cia
opi
syw
aneg
o
pro
duk
tu,
zwł
aszc
za
je
śli
wy
nik
ają
z
ni
eza
stos
owa
nia
lu
b
nie
znaj
omo
ści
ni
nie
jsze
j
ins
tru
kcji
o
bsł
ugi,
w
ty
m
ost
rzeż
eń
i
za
lece
ń.
K
ON
SERW
A
CJA
,
CZYS
ZCZ
ENIE
,
PRZ
ECHO
WYW
ANI
E
I
PRZ
ENO
SZEN
IE
•
Wy
czy
ścić
u
rzą
dzen
ie
le
kko
z
wilż
ony
m
ręc
znik
iem
i
o
susz
yć
mi
ękką
s
zma
tką
.
•
P
rze
chow
ywać
i
t
ran
spo
rtow
ać
ur
ządz
eni
e
w
dost
arc
zon
ym
opa
kow
ani
u.
•
Urz
ądz
enie
p
rze
chow
ywa
ć
w
such
ym,
do
brze
w
ent
ylow
any
m
miej
scu
.
•
Jeż
eli
urz
ądz
enie
ni
e
jes
t
uży
wan
e
prz
ez
dłuż
szy
cza
s,
wi
nno
zost
ać
spak
owa
ne
i
prz
ech
owyw
ane
po
oc
zys
zcze
niu
i
ł
adow
ane
c
o
sześ
ć
mie
sięc
y
.
OPI
S
1.
Sz
ybk
i
siln
ik
be
zszc
zot
kow
y
o
wyc
iszo
nej
p
racy
.
2.
Ba
ter
ia
lit
owo
-jon
owa
d
o
wiel
okr
otn
ego
ła
dow
ania
3.
L
ekk
i
i
prze
noś
ny
(28
8g)
.
4.
Zi
nte
gro
wana
k
on
stru
kcja
b
ate
rii
i
pi
sto
letu
,
b
ez
ryz
yka
p
olu
zowa
nia
u
chwy
tu,
bez
piec
zna
w
uży
ciu
.
5.
T
ry
b
int
elig
ent
ny,
dos
tos
owuj
e
ilo
ść
wib
rac
ji
do
u
żyte
go
na
cisk
u.
6.
Od
por
ny
na
po
t
i
wil
goć.
7.
Ła
dow
anie
t
ypu
U
SB-C
.
WSK
AŹ
NIK
TRY
BU
PR
ACY
Urz
ądz
enie
w
ypo
sażo
ne
je
st
w
dio
dę
ws
kaz
ując
ą
wyb
rany
t
ryb
p
rac
y
urzą
dze
nia
(b
ieg
)
i
stan
ład
owa
nia
ba
ter
ii.
K
olo
r
świa
tła
w
ska
zuje
b
ieg
/sta
n.
•
K
olo
r
żółt
y
–
1
bie
g
•
K
olo
r
ziel
ony
–
2
b
ieg
•
K
olo
r
fiole
tow
y
–
3
bieg
•
K
olo
r
biał
y
–
pro
gra
m
int
elig
ent
ny
•
P
odc
zas
ł
adow
ani
a
diod
a
pły
nnie
z
mie
nia
k
olor
y
•
P
ełn
e
nał
adow
ani
e
wsk
azuj
e
cią
głe
zi
elo
ne
świ
atło
.
GŁO
WIC
E
MASU
JĄ
CE
Ze
sta
w
ofer
uje
5
w
ymie
nny
ch
gło
wic
m
asuj
ący
ch,
któ
re
ma
ją
ró
żne
za
sto
sowa
nie
:
1.
Gł
owi
ca
pła
ska
–
s
łuż
y
do
opr
aco
wan
ia
duż
ych
b
rzuś
ców
mi
ęśn
i,
p
rzy
goto
wan
ia
pow
ięz
i
do
dal
sze
go
mas
ażu
,
da
je
ef
ekt
śr
edn
ieg
o
roz
luźn
ieni
a.
2.
Gł
owi
ca
„po
cis
k”
–
opr
aco
wan
ie
mie
jsc
b
ard
zo
bol
esny
ch,
umo
żli
wia
pr
ecy
zyj
ną
pr
acę
w
mie
jsc
ach
dy
sk
omfo
rtu
,
zw
ięk
szon
ego
n
apię
cia
,
og
ran
icz
enia
r
uch
omoś
ci.
Jest
do
sk
onał
a
do
opr
aco
wan
ia
pun
któ
w
spus
tow
ych,
roz
luź
nien
ia
ro
zci
ęgna
p
ode
szwo
weg
o.
Nie
na
daje
s
ię
do
pr
acy
pr
zy
k
ości
ach
!
3.
Gł
owi
ca
„w
ide
łki”
–
i
dea
lna
do
r
ozp
rac
owy
wani
a
prz
egr
ód
mię
dzym
ięś
niow
ych
(
bice
ps,
mi
ęśn
ie
łyd
ki,
mię
śni
e
tyln
ej
cz
ęści
u
da,
mię
śni
e
przy
krę
gos
łupo
we
na
o
dcin
ku
pi
ersi
owy
m
i
lęd
źwi
owym
).
P
ozw
ala
na
s
top
niow
e
zwi
ęks
zani
e
zak
resu
r
uch
u.
1
2
3
4
5
bod
y
1
4
5
4.
Gł
owi
ca
pił
ka
–
do
r
ozm
aso
wywa
nia
m
ięśn
i
i
pow
ięzi
p
o
tre
ning
u.
Moż
na
ją
s
toso
wać
n
a
mni
ejs
zych
g
rup
ach
mi
ęśn
iowy
ch
(n
p.
pr
zedr
ami
on).
S
pra
wdzi
s
ię
w
ro
zlu
źnia
niu
m
ięśn
i
prz
ykr
ęgo
słup
owy
ch
pon
iże
j
odci
nka
s
zyj
nego
k
ręg
osłu
pa.
Daje
ef
ekt
s
ilne
go
ro
zlu
źnie
nia
i
zr
elak
sow
ani
a.
5.
Gł
owi
ca
„k
oci
a
łapk
a
”
–
mięk
ka
gł
owic
a,
ktor
a
daj
e
ucz
ucie
d
eli
katn
ego
,
a
le
gł
ębok
ieg
o
ro
zluź
nie
nia,
i
dea
lna
do
o
pra
cowa
nia
n
apię
tyc
h
mięś
ni
w
ok
oli
cac
h
kark
u,
po
tyli
cy,
or
az
mi
ejs
c
z
mni
ejs
zą
ilo
ści
ą
tka
nki
mi
ęśn
iowe
j.
Daj
e
łago
dni
ejsz
e
bod
źce
dl
a
osó
b
roz
pocz
yna
jący
ch
pr
acę
z
urz
ądz
enie
m.
JA
K
ZA
INST
AL
O
WA
Ć
GŁO
WICĘ
M
ASUJ
ĄC
Ą?
P
odc
zas
w
yjmo
wan
ia
/
ins
tal
owan
ia
gł
owic
y
mas
ując
ej
ob
róć
ją
l
ekk
o
zgo
dni
e
z
rysu
nki
em
pon
iże
j.
Nie
w
yjm
ować
/
n
ie
in
stal
owa
ć
głow
icy
b
ezpo
śre
dni
o.
Wy
jmo
wani
e
Wy
mia
na
Ins
tal
acja
z
ak
ończ
ona
UŻY
C
IE
PR
ODUK
TU
1.
Na
ciś
nij
i
prz
ytr
zyma
j
prz
ycis
k
zas
ilan
ia
pr
zez
3
se
kun
dy,
ab
y
włąc
zyć
/wył
ącz
yć
urz
ądz
enie
.
2.
P
oc
ząt
kow
y
bie
g
to
1
bie
g;
wsk
aźn
ik
zm
ieni
a
ko
lor
na
ż
ółt
y.
3.
Na
ciś
nij
prz
yci
sk
zmi
any
t
rybó
w
jed
en
ra
z,
b
y
zwi
ększ
yć
bi
eg
o
jed
en.
4.
T
rz
eci
b
ieg
je
st
na
jwyż
szy
(
najb
ard
zie
j
inte
nsyw
ny)
.
Kl
ikn
ij
przy
cis
k
zasi
lan
ia
ra
z
na
3.
bie
gu,
aby
zmi
eni
ć
tryb
n
a
int
elig
ent
ny
.
5.
Na
ciś
nij
pon
own
ie
prz
yci
sk
zas
ila
nia,
by
z
mie
nić
tr
yb
in
teli
gen
tny
na
b
ieg
1
.
6.
Ur
ząd
zeni
e
wył
ączy
s
ię
au
toma
tyc
znie
p
o
10
mi
nuta
ch
ci
ągłe
j
pra
cy
.
WSK
AZ
ANIA
I
P
RZEC
IWW
SKA
ZANI
A
DO
UŻY
CI
A
P
odc
zas
k
orz
yst
ania
z
t
ego
ur
ząd
zeni
a
nal
eży
un
ika
ć
nad
mier
neg
o
naci
sku
i
d
ług
otrw
ałej
fizj
ote
rap
ii.
Nal
eży
u
nik
ać
tak
że
wr
ażl
iwyc
h
obs
zaró
w
,
t
akic
h
jak
g
łowa
,
t
warz
l
ub
kr
ęgo
słup
szy
jny
.
J
eśli
w
yst
ąpi
st
an
za
paln
y,
obr
zęk
lu
b
ból
,
na
leż
y
naty
chm
iast
z
apr
zest
ać
uży
wan
ia.
Jeś
li
wy
stąp
i
sta
n
zapa
lny
,
ob
rzę
k
lub
zw
ięk
szo
ny
ból
p
odc
zas
uż
ywan
ia
pi
stol
etu
,
pr
zes
tań
go
uż
ywa
ć.
WSK
AZ
ANIA
•
Łag
odz
enie
b
ólu
i
s
kur
czy
s
powo
dow
anyc
h
ura
zami
m
ięś
ni,
zwi
chn
ięci
ami
,
na
dwy
ręż
enia
mi.
•
Eli
min
owan
ie
pr
zepł
ywu
p
łynu
o
brz
ęko
weg
o
w
opuc
hnię
tyc
h
obsz
ara
ch.
•
Ro
zluź
nie
nie
po
gru
bion
ej
tk
ank
i
łącz
nej
i
p
owię
zi.
•
Re
dukc
ja
kw
asu
ml
ek
oweg
o
i
mocn
iej
szej
p
rac
y
mię
śni.
•
Zmę
cze
nie
mi
ęśn
i
•
Za
sto
sowa
nie
d
o
kon
tuzj
i
sta
wów
.
PRZ
ECI
WWSK
AZ
ANIA
•
T
ętn
iak
,
krwaw
ien
ie,
•
Cho
rob
a
ser
ca
z
ro
zru
szni
kiem
s
erc
a
lub
d
efibr
yla
tor
em,
•
Cią
ża,
•
Now
otw
ór
,
•
Wa
żne
c
zęśc
i
cia
ła:
gł
owa
,
tw
arz
.
kr
ęgi
s
zyjn
e,
krę
gos
łup
,
w
ysta
jąc
e
częś
ci
ko
stn
e,
•
Czę
ści
c
iała
o
m
nie
jszy
m
pok
ryci
u
mię
śni:
t
aki
e
jak
pi
szc
zel,
ty
ł
sto
py,
tył
d
łon
i;
•
Nie
u
żyw
aj
urz
ądz
enia
w
c
iąg
u
90
dni
p
o
zes
pala
niu
w
ewnę
trz
nym
i
ni
e
uży
waj
go
w
okó
ł
uni
eru
chom
ion
ej
czę
ści
c
iała
.
Uwa
ga:
j
eśli
u
żyt
kow
nik
m
a
któr
yko
lwi
ek
z
wym
ien
iony
ch
wa
runk
ów
,
prze
d
uży
ciem
n
ależ
y
sk
ons
ulto
wać
s
ię
z
lek
arz
em.
bod
y
1
6
7
WSK
AZ
ÓW
KI
RO
ZL
UŹN
IEN
IE
MIĘ
ŚNI
G
ÓRNE
J
CZĘ
ŚCI
CI
AŁA
K
orz
ysta
jąc
z
g
łowi
cy
„p
iłki
”
mas
uj
ko
lej
ne
par
tie
mi
ęśn
i
zgod
nie
z
z
alec
eni
ami
po
dan
ymi
pon
iże
j:
•
Mię
sie
ń
pier
sio
wy
(po
d
obo
jczy
kie
m
do
4
cm
na
d
sut
kiem
,
o
d
most
ka
do
b
ark
u)
–
poz
ycj
a
sie
dzą
ca,
rę
ka
po
ddaw
ana
z
abie
gow
i
opar
ta
o
ko
lan
o)
30
se
k.
•
Mię
sie
ń
nara
mie
nny
(d
o
1/3
d
ługo
ści
r
amie
nia
p
rzód
/bo
k/ty
ł)
30
s
ek.
•
Bic
eps
(
p
rzed
nia
c
zęść
r
ami
eni
a
do
zgi
ęci
a
w
łokc
iu)
3
0
sek.
•
Boc
zna
i
p
rzyś
rod
ko
wa
czę
ść
ra
mien
ia
6
0
sek.
•
Mię
sie
ń
kapt
uro
wy
60
se
k(
na
j
edną
s
tro
nę)
.
•
T
yln
a
czę
ść
ra
mien
ia
25
s
ek.
•
Mię
sie
ń
najs
zer
szy
gr
zbi
etu
4
5
sek.
•
P
ros
town
ik
gr
zbie
tu
(
o
d
lini
i
łop
atek
d
o
pas
a
przy
krę
gos
łupo
wo)
35
s
ek.
•
Ści
ęgn
o
podk
ola
nowe
1
~
1
,5
mi
n
•
Mię
sie
ń
pośl
adk
owy
w
iel
ki
1
~
1,
5
min
•
Mię
sie
ń
grus
zko
waty
1
~
1
,5
mi
n
•
Cia
łka
b
iodr
owe
2
5
sek.
•
Mię
sie
ń
dwug
łow
y
uda
1
m
in
•
P
rzy
wodz
icie
l
25
se
k.
•
Mię
śni
e
półś
cię
gnis
te
i
po
dbrz
usz
a
40
se
k.
•
Mię
sie
ń
płas
zczk
owa
ty
20
s
ek.
•
P
ięt
a
20
sek
.
RO
ZL
UŹN
IEN
IE
K
OŃC
ZYNY
GOR
NEJ
–
P
RZED
RAM
IĘ
PO
ZY
CJA
SI
EDZ
ĄC
A
Z
RĘ
KĄ
R
OZ
LU
ŹNIA
NĄ
O
P
ART
Ą
O
K
O
LANO
/ST
ÓŁ
•
P
rze
dram
ię
od
s
tro
ny
dło
nio
wej
3
0-60
s
ek.
•
P
rze
dram
ię
od
s
tro
ny
grz
bie
towe
j
20~
4
5se
k.
•
Kr
ótki
p
ros
tow
nik
pr
omi
enio
wy
na
dgar
stk
a
5~1
0
sek
.
×
2
•
P
ros
town
ik
pr
omi
enio
wy
na
dgar
stk
a
5~1
0
sek
.
×
2
•
P
ros
town
ik
ło
kcio
wy
na
dgar
stk
a
5~1
0
sek
.
×
2
ŁOK
IEĆ
TEN
ISIS
TY
•
Gór
na
cz
ęść
r
amie
nia
/ok
olic
a
bar
ku
1
0
sek.
×
3
•
Bic
eps
2
0
sek.
×3
•
Boc
zna
i
p
rzyś
rod
ko
wa
cz.
ra
mien
ia
45
s
ek.
×
2
•
Mas
y
mię
śnio
we
pr
zy
boc
zne
j
częś
ci
ło
kcia
-
z
pomi
nię
ciem
w
yst
ając
ej
k
ości
4
5
sek.
•
Boc
zna
s
tro
na
prz
edr
ami
enia
p
o
str
onie
p
alc
a
małe
go
6
0
sek.
×
2
•
P
rze
dram
ię
pr
zy
ski
ero
wan
ej
dło
ni
do
s
ufitu
3
0
sek
.
×
2
TER
API
A
BA
RKU
I
S
ZYI
•
T
ric
eps
1
5~20
s
ek.
×
3
•
Mię
sie
ń
ka
ptur
owy
o
d
oko
lic
y
3
cm
od
kr
ęgo
słu
pa
do
ba
rku
z
o
min
ięci
em
wy
staj
ącyc
h
ele
men
tów
k
ost
nych
1
5~2
0
sek.
×
3
•
Mię
sie
ń
najs
zer
szy
gr
zbi
etu
–
b
rzeg
ł
opa
tki
bl
iże
j
pach
y
30~6
0
sek.
×
2
•
Nad
g
rzeb
ien
iowy
–
o
kol
ica
n
ad
łop
atk
ą
10~
15
sek
.
×
3
•
P
odg
rze
bien
iow
y
–
oko
lica
ś
rod
ko
wej
cz
ęśc
i
łopa
tki
1
0~12
s
ek.
×
3
ZŁA
GOD
ZI
ENIE
B
ÓL
U
NÓG
PO
ZY
CJA
LE
ŻĄC
A
(NA
BR
ZUCH
U)
Nal
eży
p
rzes
uwa
ć
urzą
dze
nie
od
g
óry
k
ońc
zyn
y
do
doł
u.
Jeś
li
ni
e
może
sz
do
sięg
nąć
j
akie
jś
par
tii
c
iała
p
opr
oś
k
ogoś
o
p
omoc
w
m
asa
żu,
mo
żesz
t
eż
sp
róbo
wać
u
siąś
ć
z
ko
stką
j
edn
ej
nog
i
opa
rtą
n
a
kol
ani
e
drug
iej
n
ogi
i
w
te
n
spo
sób
uł
atw
ić
sob
ie
dos
tęp
.
•
T
yln
a
str
ona
u
da
–
uż
yj
gł
owic
y
pła
skie
j
skie
row
ane
j
pro
stop
adl
e
do
pow
ier
zchn
i
uda
.
Ma
suj
20–
30
se
k.
×
3
•
We
wnę
trzn
a
str
ona
u
da
–
gł
owi
ca
pła
ska
s
kie
rowa
na
po
d
kąt
em
45°
n
a
zew
nątr
z.
Mas
uj
20–
30
se
k.
×
3
•
M
ię
ś
ni
e
ły
d
ki
–
u
ży
j
g
ło
w
ic
y
p
ła
s
ki
e
j
sk
i
er
o
wa
n
ej
p
o
d
ką
t
em
4
5
°
na
z
ew
n
ąt
r
z.
M
a
su
j
1
0–
1
5
se
k
.
×
2
•
T
yln
a
czę
ść
ko
lan
a
(tyl
ko
po
s
tro
nie
b
oczn
ej
i
pr
zyśr
odk
owe
j!)
–
g
łow
ica
„p
iłk
a”
s
kie
row
ana
pr
osto
w
d
ół.
Ma
suj
15
–30
s
ek.
Nie
m
aso
wać
ty
lne
j
częś
ci
no
gi
10
cm
n
ad
i
po
d
kol
ane
m.
PO
ZY
CJA
SI
EDZ
ĄC
A;
•
P
rze
dnia
s
tro
na
uda
–
gło
wic
a
płas
ka
sk
ier
owan
a
pro
sto
padl
e
do
po
wier
zch
ni
uda
.
Ma
suj
30–
45
se
k.
×
2
•
Boc
zna
s
tro
na
uda
–
gło
wica
p
łask
a
ski
ero
wan
a
pro
stop
adl
e
do
pow
ierz
chn
i
uda.
M
asuj
3
0–4
5
sek
.
×
2
M
ożes
z
też
p
ołoż
yć
si
ę
na
bok
u
prz
eci
wnym
d
o
nog
i,
k
tór
ą
chce
sz
ma
sowa
ć.
bod
y
1
8
9
Pomiń
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
Pomiń
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
Pomiń
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
Pomiń
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
Pomiń
POMYSŁ NA PREZENT
Kubek Stanley
Prezent na ślub
Domek dla dzieci
Pomysł na prezent
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking kaw rozpuszczalnych [TOP10]
Ranking parownic do ubrań [TOP10]
Ranking telefonów do 2000 zł [TOP10]
Napęd optyczny – co to jest? Do czego służy?
Rowery już nigdy nie będą takie same? Ten prototyp ma ogromny potencjał
Jak podłączyć soundbar do telewizora?
Ranking zabawek dla 4-latka [TOP10]
Premiery gier 2025. Na te tytuły warto czekać
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking płyt indukcyjnych [TOP10]
Ranking rowerów elektrycznych [TOP10]
Soki z sokowirówki - jakie owoce wybrać?
Rodzaje pomp wodnych
Uszkodzony termostat – objawy w przypadku lodówki
Wędkarstwo spinningowe – na czym polega?
Sprawdź więcej poradników