Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje BROWIN
›
Instrukcja Nadziewarka do kiełbas BROWIN 311036 3 kg
Znaleziono w kategoriach:
Nadziewarki do kiełbas
(4)
Wróć
Instrukcja obsługi Nadziewarka do kiełbas BROWIN 311036 3 kg
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
1
INSTRUKC
JA OBSŁUGI
NADZIE
WARKI DO KIEŁBAS
PIONO
WE
POJEMNOŚĆ: 3,
5, 7 L
USER MAN
UAL
WURSTFÜLLER
VERTIKAL
CAPACITY: 3, 5
, 7 L
BEDIENUNGSA
NLEITUN
G
NADZIE
WARKI DO KIEŁBAS
PIONO
WE
FÜLLMENGE: 3
, 5, 7 L
NOTICE D’UT
ILISAT
ION
MACHIN
E À SAUC
ISSES VERT
ICALE
CAPACITÉ : 3,
5, 7 L
NAUDOJIMO IN
STRUKC
IJA
VERTIKALŪS
DEŠRŲ KIMŠTUV
AI
TALPA: 3, 5, 7 L
LIETOŠA
NAS INSTRUK
CIJA
VERTIKĀLĀS D
ESU ŠĻIRC
ES
TILPUMS: 3, 5,
7 L
KASUTU
SJUHEND
VERTIKAALSED
VORSTIPRIT
SID
MAHT: 3, 5, 7 L
NÁVOD K POUŽIT
Í
VERTIKÁLNÍ PLN
IČKY KLO
BÁS
OBJEM: 3, 5, 7 L
ИНСТРУКЦИЯ П
О ОБСЛУЖ
ИВА
НИЮ
ВЕРТИКАЛЬНЫЕ
ШПРИЦЫ ДЛ
Я КОЛБАС
ЕМКОСТЬ: 3, 5
, 7 Л
INSTRUCȚ
IUNI DE UTILIZA
RE
APARAT VERTIC
AL
DE UMPLUT
CÂRNAȚI
CAPACITATE: 3
, 5, 7 L
NÁVOD NA
POUŽITIE
PLNIČKY KLOB
ÁS ZVISLÉ
KAPACITA: 3, 5,
7 L
ІНСТРУКЦІЯ З
ЕКСПЛУАТА
ЦІЇ
ВЕРТИКАЛЬНІ НАП
ОВНЮВ
АЧІ ДЛЯ КОВБАС
ЄМНІСТЬ: 3 ,5,
7 Л
*zdjęcie poglądowe / pictorial photo
No 3110036
/
31
10037 / 3110038
2
PL
-
Schemat
ułatwiający
montaż
części nadzie
warki
1. lejek
2
.
nakrętka
(obręcz)
do montażu lejka
-
łączenia go
z gwintow
anym
wylotem cylindr
a
3. cylinder
4. docisk tłoka
5. trzon tłoka
6. podstaw
a korpusu
7. korba
EN - Diagram
facilitating the
assembly
of the
stuffing machine
parts
1. funnel
2. a nut (band)
for
installing the funne
l -
connecting it to the
threader outlet
of the
cylinder
3. cylinder
4. piston press
5. piston ste
m
6. base of the body
7. crank
DE - Schema
zur
Erleichterung des
Montage der Te
ile
des Wurstfüllers
1. Trichter
2. Mutter (Rei
fen) für
Trichtermontage
–
Verbindung
mit dem
Gewind
eauslass des
Zylinders
3. Zylinder
4. Druckteil de
s
Kolbens
5. Kolbenschaft
6. Gehäuseba
sis
7. Kurbel
FR -
Schéma
facilitant
l'assemblage des
pièces de la
machine à
saucisses
1. entonnoir
2. écrou (collier
)
pour le montage
de
l'entonnoir - le
raccorder à la
sortie
filetée du cylind
re
3. cylindre
4. élément de
pression du pi
ston
5. arbre du piston
6. base du corp
s
7. manivelle
LT -
Kimštuvo
dalių surinkimą
palengvinanti
schema
1. piltuvėlis
2. piltuvėlių tvir
tinimo
ver
žlė (apkab
a) –
sujungia su cilindro
sriegine anga
3. cilindras
4. stūmiklio
prispaudžiamasi
s
elementas
5. stūmiklio kota
s
6. korpuso
pagrindas
7. rankena
LV -
Shēma kas
atvieglo šļirces
detaļu montażu
1. uzgalis
2. uzgrieznis
(gredze
ns) uzgaļa
uzstādīšanai
-
vītņots savieno
jums
ar cilindra izeju
3. cilindrs
4. virzuļa spiedni
s
5. virzuļa kāts
6. korpusa pa
matne
7. rokturis
EE - Vorstipritsi
detailide
kokkupanekut
lihtsustav skee
m
1. otsik
2. mutter (rõngas)
otsiku
paigaldamiseks
–
keermeühendu
s
silindri
v
äljalaskeavaga
3. silinder
4. võimenduskolb
5. kolvivarr
as
6. korpuse alu
s
7. käepide
CZ -
Schéma
usnadňující
montáž dílů pln
ičky
1. nálevka
2. matice (krouže
k)
pro montáž náleve
k
–
připojení
k
závitovému výstup
u
válce
3. válec
4. upínka pístu
5. trn pístu
6. základna těla
7. klika
RU
-
Схема,
облегчающая
сборку
деталей
шприца
1. воронка
2. гайка (обр
уч) для
крепления
воронки
–
соединение ее
с
резьбовым
выходом ц
илиндра
3. цилиндр
4.
прижим порш
ня
5.
шток поршня
6.
подставка
корпуса
7.
рукоятка
RO
- Schema de
facilitare a
asamblării piese
lor
aparatului de
umplut cârnaț
i
1. Palnie
2.
piuliță (jantă)
pentru montarea
pâlniei
- conectar
ea
acesteia la ie
șirea
filetată a cilindr
ului
3. cilindru
4.
piesă de pre
sare
a pistonului
5.
arborele
pistonului
6. baza corpului
7.
manivelă
SK
-
Montá
žna
schéma dielov
plničky
1. trubi
čka
2.
matica (obruč) na
montáž trubičky
–
spojenie so
závitovým
výstupným otvoro
m
cylindra
3. cylinder
4.
Tlačiaca časť
piesta
5. telo piesta
6. podstavec tela
7.
kľuka
UA
-
Схе
ма для
полегше
ння
монта
жу деталей
наповнюв
ача
1.
лійка
2.
гайка (обр
уч) для
кріплення лійки
-
з'єднання її
з
різьбовим вих
одом
циліндра
3.
циліндр
4.
затискач по
ршня
5.
шток поршня
6.
основа корп
усу
7.
кривошип
3
─ INSTRUKCJ
A OBSŁUGI ─
NADZIEW
ARKI DO KIEŁBAS PIONO
WE
POJEMNOŚĆ: 3,
5
,
7 L
Dziękujemy
za
wybór
produktu
z
oferty
firm
y
BRO
W
IN.
Przed
uzyciem
dokładnie
zapoznaj
s
ię
z
instruk
cją
obs
ługi
i
stosuj
się do zawartych w niej zaleceń. Ins
trukcję zachowaj na p
rzyszłość.
Nowoczesne,
pionowe
nadziewarki
do
k
iełbas,
profesjonalne,
wydajne i
w
ygodne w
u
życiu, typu
rack
(ramowa, z
podstawą,
do
mocowania
na
blatach),
dostępne
w
3
rozmiarach
(o
pojemnościach
3
L,
5
L
lub
7
L
(na
ok.
3
kg,
5
k
g
lub
7
kg
wsadu).
Do
osłonek
i
jelit,
które
dają
się
nałożyć
na
lejki
z
zestawu
(
o
średnicach
od
14
do
35
mm)
–
m.in.
jelit
baranich,
wieprzowych, wołowych, osłonek
poliamidowych, biał
kowych itp.
Nadziewarki
te
są
produktem
klasy
premium
–
spośród
innych
w
yróżnia
je
m.in.
w
yjątkow
y
zestaw
aż
6
praktycznych
lejków
,
w
tym
lejek
idealny
do
w
yrobu
kabanosów
.
Nowy
system
przekładni,
który
umożliwia
pracę
prz
y
dwóch
prędkościach,
a
także
szybkie
zwalniani
e
tł
oka
i
jego
ponowne
nape
łnienie.
Bi
eg
szybki
wykorzystasz
do
unoszenia
tłoka,
a
bieg
wol
ny
do
n
apeł
niania
os
łonek
fars
zem.
W
zmocniona,
pełna
rama
ze
stali
nierdzawnej
oraz
zacis
ki
do
przymocowania nadziewarki do bl
atu.
CECHY NADZIEWARKI:
pojemność 3 / 5 / 7 L
korpus, cylinder i tłok ze stali nierdzewnej
wzmocniona, solidna
i stabi
lna konstrukcja z podstawą
system przekładni o dwóch prędkoś
ciach
aż 6 lejków
z systemem odpowietrzani
a, w tym lejek do kaban
osów* (ø
14*/18/21/25/
29/35 mm)
tłok z odpowietrznikiem i wymienną sil
ikonową uszczelką
łożysko ze stali hartowanej, wytrzymałe
na duży nacisk
2 zaciski mocujące do blatów
śruba mocująca korbę, zapobi
egająca jej przypadkowemu odł
ączeniu się w czasie pracy
łatwo demontowalny cylinder i zdejmowana us
zczelka tłoka
łatwe czyszczenie urządzenia
możliwość montażu cylindra w dwóc
h kierunk
ach, wygodna obsługa przez osoby pra
wo
-
i leworęczne
produkt atestowany, przeznaczony do kontak
tu z żywnością
Elementy zestaw
u:
korpus
podstawa
cylinder
tłok z uszczelką
system przekładni i łożysko (w k
orpusie ramy) oraz 2 króćce do montażu korby
k
orba i śruba do przytwierdzenia korby
6 lejków z systemem odpowietrzania
nakrętka (obręcz) do montażu l
ejków
2 zaciski mocujące do blatów
instrukcja obsługi
Wskazówki dotyczące bezpieczeństw
a
Przy
montażu,
demontażu
i
podczas
użytkowania
ur
ządzenia
należy
stosować
się
do
zasad
podanych
w
niniejsz
ej
instrukcji.
Używanie urządzenia niezgodni
e z jego przeznaczeniem jest zabronione.
Urządzenie mechaniczne –
p
odczas użytkowania zachowaj ostrożność.
Produkt
nie
jest
zabawką
–
podczas
używania
należy
zadbać
,
by
dzieci
ni
e
miały
dostępu
do
urządzenia
bez
nadzoru dorosłych.
Przygotowanie nadziew
arki do pracy i proces nadziew
ania
Przed pierwszym i każdym kol
ejnym użyciem nadziewarkę dok
ładnie umyj ciepłą wodą
.
1.
Przymocuj
nadziewarkę
do
stabilnego
blatu,
używając
zacis
ków
mocujących.
Dzięki
tym
zaciskom
z
apewnisz
idealną stabiloność nadziewark
i przy każdej ilości ws
adu.
2.
Korbę
os
adź
w
górnej
części
ramy
na
karbowany
m
króćcu
przekładni
szybkiego
biegu
(tym
umieszczon
ym
wyżej).
Kręcąc korbą unieś
tłok ponad cylinder
.
3.
W
ybierz
wygodną
dla
siebie
pozycję
podczas
na
dziewania
(np.
ustawi
enie
korby
na
prawą
lub
lewą
rekę)
–
i
w
zależności
od
tego
pozostaw
lub
zmień
ustawi
enie
cylindra
w
ramie
korpusu,
kierując
wylot
cylindra
w
odpo
wiednią
stronę.
By zmienić ustawieni
e cyl
indra:
4
a)
przy
uniesionym
tłoku
odchyl
cylinder
pod
takim
kątem,
by
jego
boczne
uchwyty
mogły
się
wysunąć
z
trzpieni ramy korpusu i odłąc
z cylinder;
b) osadź cylinder na trzpieni
ach od drugiej strony ramy (anal
ogicznie jak przy wyjmowani
u).
4.
Przy
uni
esio
nym
tłoku
maksymalnie
odc
hyl
c
ylinder
od
osi
k
orpusu
i
używając
oleju
jadalnego
(1
łyżeczka)
nasmaruj
jego
wewnętrzną
powierzchnię,
a
także
si
likonową
uszczelkę
tłoka.
Zapewni
to
właściwą
pracę
tłok
a
i
pozwoli wydłużyć żywotność urząd
zenia.
5.
Na
wylocie
cyl
indra
zamontuj
wybrany
lej
ek
(o
średni
cy
dopasowanej
do
rozmiaru
jelita
/
osłonki)
–
w
tym cel
u
użyj
stalowej nakrętki bl
okującej. Dokręć ją mocno, ale z wyczuciem.
6.
Zewnętrzną powierzchnię lejk
a nasmaruj olejem jadalnym –
uł
atwi to proces nadziew
ania.
7.
Odc
hyl
c
ylinder
i
napełnij
go
przygotowanym
f
arszem,
dobrze
go
ubi
jając. W
górnej
częśc
i
cylindra
zostaw
miejsce
na wprowadzenie docis
kowej części tłoka.
W
ypełniony
cylinder
ustaw
w
pionie,
u
mieść
korbę
na
wolnym
biegu
(dolnym
króćcu).
Używając
dołączonej
śr
uby
zabezpiecz
korbę
przed
zsuni
ęciem
się
z
króćcu
(z
wyczuciem
dokręć
śrubę
).
Upewnij
się,
że
jest
dobrze
zablokowana.
8.
Kręcąc korbą wprowadź tłok do c
ylindra.
9.
Przed
założeniem
jelita
czy
osłonki
z
wyczyciem
dociśnij
farsz
w
taki
m
stopniu,
by
c
ałkowicie
w
ypełni
ł
l
ejek.
Dzięki
temu unikniesz napowietrzenia l
ejka i łatwiej naciągnies
z jelito / osłonkę.
10.
Odpowiednio
przygotowane
jelito
lub
osłonkę
(wg
i
nstrukcji
na
opakowaniu)
naciągnij
na
lejek
i
rozpocznij
proces
nadziewania.
11.
Kręć korbą przesuwając tłok w d
ół cylindra –
f
arsz zacznie się wydobywać z lejka i na
pełniać jelito / osłonk
ę.
12.
W
ypełnione jelito / osłonkę zawiąż sznurkiem wędliniarskim.
Demontaż i czyszczenie
Konstrukcja
urządzenia
zapewnia
łatwy
demontaż
c
zęś
ci
wymagających
u
mycia,
a
także
wyczysz
czenie
pozostał
ych
elementów.
1.
Zdejmij lejek, odkręcając nakrętkę blok
ującą.
2.
W
c
elu
wyjęcia
cylindra
uni
eś
tłok
–
aby
zrobić
to
w
ygodnie
i
szybko,
przełóż
korbę
n
a
szybszy
bieg
(górny
króc
iec
w ramie) i kręcąc nią un
ieś tłok ponad cylinder.
3.
Odchyl i wyjmij
cylinder oraz zdejmij sil
ikonową uszczelkę.
Dokładnie
oczyść
nadziewar
kę
z
resztek
f
arszu,
a
następnie
umyj
wsz
ystkie
części
mające
kontakt
z
mięsem
w
gorącej
wodzie.
Szczeg
ólnie
dokładnie
umyj
używane
przy
nadziewani
u
lejki,
wnętrze
cylindra
i
uszczelkę
tłoka.
W
ażne
jest
zwłaszcza
usuni
ęcie
wszystkich
organicznych
pozostał
ości,
które
mogłyby
stanowić
pożywkę
dl
a
bakterii.
Używaj
łagodnych
środków
czyszczących
przeznaczony
ch
do
usuwania
tłus
zczu
z
powierzchni
metalowych
oraz
delikatnych akcesorió
w, chroniących przed zarysowaniem
–
najlepiej gąbki.
W
yjmowane /
odłączne
elementy
nad
ziewarek
można
my
ć
w z
mywarce
–
oi
le
pozwol
ą
na
to
ich
gabaryty
(ró
żne
w
zależności od rozmiaru danej nadziwewa
rki).
4.
Po
umyciu
i
wyczyszczeniu
wszystkie
el
ementy nadzi
ewarki
op
ł
ucz
w
czystej
ci
epłej wodzie,
a
nastepnie
dokładnie
wysusz i wytrzyj do sucha.
Konserwacja i przechow
ywanie urządzenia
Użytkowanie urządzenia zgodni
e z instrukcją znacznie wydłuży jego ż
ywotność.
Zaleca
się
dodawanie
oleju
spoży
wczego
do
systemu
z
ębatek
i
przekładni
co
6
miesięcy.
W
indywidualnych
przypadkach
częstotli
wość
tę
dopasuj
do
intensywności
użytkowania
nadziewarki.
W
tym
celu
odkręć
śruby
przytrzymujące osłonę łożyska w górnej częśc
i korpusu i zdejmij osłonę.
Zaleca
się
wym
ianę
silikonowej
us
zczelki
tłoka
co
6
mie
sięcy,
a
w
indywidual
nych
p
rzypadkach
w
zależności
od
intensywności użytkowania urząd
zenia. Zapasowe uszczel
ki znajdziesz w asortymencie fi
rmy Browin.
Przed odłożeniem urządzenia do c
zasu ponownego użycia upewnij się, że ws
zystkie jego
części
są suche.
Urządzenie
powinno
być
przechowywane
w c
zystym i
suchym
miejscu,
nie
należy
narażać
go
na
działanie
deszczu
lub wilgoci.
Utylizacja:
Opakowani
e
i
zużyty
sprzęt
należy
usunąć
zgodnie
z
przepisami
obowiązującymi
na
terenie
państwa
,
w
który
m
urządzenie to jest użytkowan
e.
Parametry techniczne
Symbol
Nazwa
Pojemność
(L / LB)
W
aga
netto
(kg)
W
ymiary
nadziewarki
(mm)
W
ymiary
cylindra
(mm)
W
ymary
opakowania
(mm)
311036
Nadziewarka
do kiełbas
pionowa
3
7
8,1
300 x 220
x (H)523
Φ142
x 200
355 x
280
x 580
311037
5
11
9,3
300 x 220
x (H)637
Φ142
x 315
355 x 280
x 690
311038
7
15
10,7
300 x 280
x (H)765
Φ142
x 445
355 x 335
x 820
Lejki: długość całk
owita 165 mm, Ø
: 14, 18, 21, 25, 29, 3
5 mm
5
Rozwiązywanie ew
entualnych problemów:
Jeśli uszczelk
a tłoka stała się zbyt sztywna:
przed użyciem urządzenia zdej
mij uszczelkę i namocz w
gorącej wodzie –
a gdy zmięk
nie, nałóż ją na tłok i
posmaruj olejem jadalnym.
Jeśli pomimo mocnego nacisku tł
oka farsz nie wydostaje
się do osłonki / nastapi
ło zabloko
wanie prac
y nadziewarki:
NIE zwiększaj nacisku na tł
ok;
sprawdź, czy lejek lub wylot cylindra nie s
ą
zablokowane przez gęsty farsz i w razie potr
zeby
udrożnij te części;
sprawdź, czy rozmiar zmielonego mięsa jest
odpowiedni dla dobranej dys
zy.
─ USER
M
ANUAL ─
VERTIC
AL STUFFERS FOR S
AUSAGES
CAPACITY: 3
, 5
,
7 L
Thank you
for
choosing
a produc
t f
rom BROWIN’s
offer.
Before us
ing the
product, c
arefully read
the us
er manual
and
follow
the recommendations contained
therein. Retain the user manual f
or the fu
ture.
Modern,
vertical
saus
age
stuffing
machines,
prof
essional,
efficient
and
c
onvenient
to
use,
rack
-type
(frame,
with
bas
e,
for
mounting
on
worktops
),
available
i
n
3
sizes
(with
capacities
of
3
L,
5
L
or
7
L
(for
approx.
3
kg,
5
kg
or
7
kg
of s
tuffing).
For
casings
and
intes
tines
that
can
be
applied
onto
the
s
et's
f
unnels
(with
diameters
from
14
to
35
mm)
-
includi
ng
s
heep
casings, pork casings
, beef casings, polyamide casi
ngs, protein casings, etc.
These
stuffing
machines
are
a
premium
product
-
they
a
re
distin
guished
from
their
competition
by
things
like
the
unique set
of up
to 6
practical
funnels, incl
uding a
funnel ideal
for
making kaba
nos sausages.
A new gearbox sys
tem
enables two
-speed operation,
as
well as
rapid
piston release and
refilling.
You c
an
use the
fast
gear to
lift the pi
ston and the
slow
gear
to
fil
l
the
casings
with
stuffi
ng.
Features
a
reinforced,
solid
stainless
-steel
frame
and
clamps
f
or
attaching
the
stuffer to the worktop.
STUFFER FEATURES:
capacity of 3 / 5 / 7 L
body, cylinder and piston ma
de of stainless steel
reinforced, robust and
stable design with base plate
two
-speed gear system
6 funnels
with a venting system, includi
ng a funnel for kabanos sausages* (ø 14*/18/21/25/29/3
5 mm)
piston with air vent and replac
eable silic
one seal
hardened steel bearing, resi
stant to high pressure
2 fixing clamps f
or worktops
crank fixing screw, preventing ac
cidental detachment during operation
easily dismountable c
ylinder and removable piston gasket
easy cleaning of the devic
e
two
-way cylinder mounting poss
ible, comfortable operation for right
- and lef
t-handers
attested product, sui
table for food contact
Contents of the set:
body
basis
cylinder
piston with gasket
gear system and bearing (in the body of
the frame) and 2 stub pipes
for i
nstalling the crank
a crank and a bolt for fixi
ng the crank
6 funnels with a venting s
ystem
a nut (band) for installing the funne
ls
2 fixing clamps for worktops
user manual
Safety guidelines
W
hen assembling, disassembling and using the unit, the rules
given in this manual must be followed.
It is forbidden to use the
product in a manner inconsistent with its i
ntended use.
Mechanical device
- apply caution when usi
ng it.
The
product
i
s
not
a
toy
-
when
using
it,
ensure
that
no
children
have
access
to
th
e
appliance
without
adult
supervision.
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na dzień mamy
Prezent na komunię
Ranking smartwatchy
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Co można pakować próżniowo?
Wymiana matrycy w laptopie – ile kosztuje?
Dofinansowanie do rowerów elektrycznych 2025
To już koniec wsparcia dla Skype. Co to oznacza dla użytkowników po 22 latach korzystania z komunikatora?
Jaki aparat do vlogowania wybrać?
Technologia No Frost – nowoczesne chłodzenie bez szronu
Rodzaje i zastosowanie obroży dla kota
Gdzie ustawić kuwetę dla kota?
Czym jest MagSafe? Poznaj technologię, która upraszcza życie
Kody do The Forest – przedmioty, mutanty, budowanie i wiele więcej
Jaki pokrowiec na samochód wybrać?
Telewizor w sypialni - czym się kierować podczas wyboru?
Kolagen od A do Z – wszystko, co musisz wiedzieć
Ranking zmywarek do zabudowy 45 cm [TOP10]
Ranking inhalatorów dla dzieci [TOP10]
Sprawdź więcej poradników