Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje BROWIN
›
Instrukcja Wędzarnia BROWIN 330150 z termometrem 29 x 29 x 50 cm Srebrny
Znaleziono w kategoriach:
Wędzarnie
(8)
Wróć
Instrukcja obsługi Wędzarnia BROWIN 330150 z termometrem 29 x 29 x 50 cm Srebrny
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
1
INSTRUKCJA OBSŁUGI
W
ĘDZARNIA DOM
OWA W GARNKU, 35 L,
NA KUCHENKĘ GAZO
W
Ą
USER MANUAL
HOME SMOKER IN A POT, 35 L,
FOR GAS COOKTOP
BEDIENUNGSANLEITUNG
RÄUCHEROFEN IM TOPF, 35 L,
FÜR GASHERD
NOTICE D’UTILISATION
FUMOIR DOMESTIQUE EN MARMITE, 35L,
POUR CUISINIÈRE À GAZ
NAUDOJIMO INSTRUKCIJA
35 L BUITINĖ RŪKYKLA PUODE
DUJINEI VIRYKLEI
LIETOOŠANAS INSTRUKCIJA
MĀJAS KŪPINĀTAVA KATLĀ 35 LITRI,
GĀZES PLĪTIJ
KASUTUSJUHEND
KODUSEKS KASUTAMISEKS MÕELDUD
GAASIPLIIDIL
TÖÖTAV SUITSUAHI 35 LIITRISES POTIS
NÁVOD K POUŽITÍ
DOMÁCÍ UDÍRNA V HRNCI, 35 L,
NA PLYNOVÝ SPORÁK
*zdjęcie poglądo
we | sample phot
o for illustrative
purposes onl
y | Abbildung ka
nn vom Produk
t abweichen
No 330150
2
INSTRUKCJA OBSŁUGI
WĘDZARNIA DOMOWA
W G
ARNKU, 35 L, NA KUCHENKĘ G
AZOWĄ
Wędzarnia
domowa
w
garnku,
pierwsze
tak
innowacyjne
urządzeni
e
tego
typu
w
Polsce
-
–
teraz
w
większej
i
nowej
konstrukcyjnie
wersji
na
35
L,
dającej
możliwość
uwędzenia
do
8
kg
w
sadu
(w
tym
m.in.
długich
kiełbas), z w
ykorzystaniem w
ysokiego (50 cm) gar
nka.
UWAGA:
Urządz
enie umoż
liwia wędzenie na z
ewnątrz i w
kuchni T
YLKO NA KUCHENCE G
AZ
O
WEJ.
Przed
użyciem
należ
y
dokładnie
zapoznać
się
z
niniejszą
instru
kcją
i
stosow
ać
się
do
podan
ych
zaleceń.
Instrukcję należ
y zachować
–
zawarte w
niej wskazów
ki będą pomocne w
czasie eksploatacji
urządze
nia.
Zalety wędzarni:
Możliwość wygodnego
wędzeni
a i podpiek
ania mięs, ryb ora
z serów –
bez w
ychodzenia z domu.
Możliwość użycia węd
zarni w kuchni lub
w innym pomies
zczeniu, a także na
zewnątrz.
System odprowad
zania dym
u na zewnątrz pomies
zczenia za pom
ocą wężyka (np. za ok
no).
Duża pojemność
wędzarni (3
5 L), pozwalaj
ąca uwędzić j
ednorazowo nawet do 8
kg wsadu.
W
ysoki
garnek
(50
cm)
um
ożliwiający
wędzeni
e
ryb,
k
iełbas
ora
z
innych
dłuższ
ych
wyrobów
–
s
zynek
czy
polędwiczek.
Szczelne zamk
nięcie.
Prosta, kom
paktowa, funkcjonalna k
onstrukcj
a z nierdzewnej
stali.
Zamontowany
do
pokr
ywy
profilowany
wieszak
ze
stalowego
drutu,
w
kształcie
trójkąta,
umo
żliwiający
wygodne zawies
zanie wędzonek
i zapobiegając
y ich przemieszczaniu się.
Możliwość wykorz
ystania rus
ztu ustawionego na tacce ok
apnikowej lub po
dwieszone
go
na hak
ach.
Łatwy montaż i dem
ontaż części węd
zarni.
Łatwa obsługa ur
ządzenia.
Poręczne
uchwyt
y
zamontowane
na
bokac
h
garnku i w pok
rywie.
Dwie
oddzielne
tac
ki
–
j
edna
na
zrębki,
druga
na
tłuszcz
wytapiany
w
procesie
wędzenia
(okapnikowa),
rozd
zielone
podk
ładką
ze
stalowego drutu.
Haki wędzarnicze w
zestawie.
Term
ometr montowany w pok
rywie.
Produkt chronion
y prawem
patentowym.
Elementy zestaw
u:
1)
garnek z 4 zatrzask
ami i 2 uchwytam
i
2)
pokr
ywa
z
us
zczelk
ą
i
uchwytem
oraz
części
montażowe
(śrub
y,
podk
ładk
i
uszczelniające
i
nakrętki –
po 2 s
zt.)
3)
króciec na wę
żyk odprowadzając
y dym, z uszczelką s
ilikonową i nakr
ętką mocuj
ącą
4)
wężyk (3 m
)
5)
termom
etr (0-
250⁰C) z nakrętk
ą, podkładk
ą i uszczelką
6)
wieszak
na wędzonki, c
zęści monta
żowe (uszczelki silik
onowe
i nak
rętki –
po 3 s
zt.)
7)
tack
a na zrębki
8)
trójkątna podk
ładka ze stalo
wego drutu –
pod
tackę ok
apnikową
9)
tacka okapnikowa
10)
ruszt
11)
haki w kształc
ie S (3 szt.)
12)
instrukc
ja użytkowania
Elementy montażo
we znajdują się we
wnątrz garnk
a.
Montażu
uchwytu
pokr
ywy,
wieszaka,
term
ometru,
króćca
i
w
ężyka
odprowadzająceg
o
d
y
m
należy
dok
onać
we
własnym zakresie.
3
Charakteryst
yka techniczna
Pojemność wędzarni:
35 L
Maks
ymalna sumaryczna waga zawies
zanego wsadu
: 8 kg
W
ysokość garnka bez pokrywy: 500 mm
Dolna średnica: 292 mm
Eksploatacja
Uwaga!
Nie
narażaj ur
ządzenia na
długotr
wały, bezpo
średni k
ontakt z bard
zo du
ży
m
ogn
iem
–
może on spo
wodować
odkształcenie ora
z przepalenie gar
nka.
Zaleca
si
ę
u
żywanie
płytki
s
eparującej
(nie
jest
elementem
z
esta
wu),
k
tóra
z
m
niejszy
m
ożliwość
narażenia
produktu
na
be
zpośredni
k
ontakt
z
intensywnym
ogniem
z
palnika,
zape
wni
prec
yzyjną
kontrolę
tem
peratur
y
ora
z
dłuższą
żywotność
produktu.
Stos
ując
się
do
zaleceń
dot
yczących
c
zyszczenia
i
konserwac
ji,
podan
ych
w
da
lszej
części
instrukcj
i, zapewnisz urządzeniu odpo
wiednio długie i
efektywne działanie.
Przed
pierws
zym
użyciem
wędzarnię
należy
przem
yć
gorącą
wodą
ze
środkiem
m
yjącym,
dobrze
spł
ukać
i
wytrzeć
do sucha.
Sposób użycia:
Po zmontowani ur
ządzenia pr
zygotuj je do wędzenia
zgodnie z podaną po
niżej kolejnośc
ią:
1.
W
ybierz
zrębk
i
(
tabela
ze
wsk
azówkam
i
w
dalszej
c
zęści
instruk
cji)
–
w
ilośc
i
ok.
50
-100
g
(1
-
2
garś
cie)
wsyp
je na tackę, a następn
ie umieść tack
ę na spodzie garn
ka.
2.
Na tacce ze zrębk
ami połóż trój
kątną stalo
wą podkładk
ę
i ustaw na niej
tackę ok
apnikową.
3.
Odpowiednio
przygotowan
e
do
węd
zenia,
dobr
ze
osuszone
pro
dukty
powieś
na
wies
zaku
pod
pok
rywą
wędzarni
–
w
tak
i
sposób,
ab
y
n
ie
stykał
y
s
ię
ani
z
sobą,
ani
ze
ściank
am
i
garnk
a.
Zapewni
to
prawidło
wą
cyrkulację
ci
epła.
Do
za
wieszenia
produk
tów
wykor
zystaj
hak
i
węd
zarnicze
znajdujące
s
ię
w
zestawie.
Produkty
możesz
również
pr
zygotować
z
wykorzystaniem
rusztu,
któr
y
należy
ustawić
na
tacce
okapnikowej
.
Możliwe
jest
tak
że
w
ykorzystanie
opcj
i
podwies
zenia
rusztu
na
hakach,
pod
wieszak
iem.
Jeśli
obróbc
e
poddawane
są
produk
ty
o
mniejszych
gabarytach,
można
jednoc
ześnie
wykorzystać
wies
zak
pod
pokr
ywką
i
ruszt ustawiony na tacc
e ok
apnikowej (uwzględniając
zalecenie, że wyrob
y ni
e p
owinny się zez sobą st
ykać).
4.
Pokr
ywę
wraz
z
po
wieszon
y
m
i
na
wieszaku
produk
tami
nałóż
na
garnek
i
zamk
nij
ją
za
pom
ocą
z
atrzask
ów
zamontowanych na k
orpusie garnk
a.
5.
Ustaw wędzarnię na
palniku gazow
ym.
6.
Nałóż
węż
y
k
do
o
dprowadzania
dymu
na
k
róciec
zamont
owany
w
por
ywie
garnk
a
i
w
yprowadź
węż
y
k
na
zewnątrz pom
ieszczenia (
np. za ok
no)
–
lub
podłącz w
ężyk do
okapu. W
ystawiając wężyk za ok
no zadbaj o
to,
by dym nie przeszkad
zał sąsiadom
.
7.
W
łącz
ga
z
i
rozpocznij
proces
wędzenia.
W
ciągu
pier
wszych
5
-10
minut
dopus
zczalne
jes
t
delik
atne
zwiększenie
moc
y
grzan
ia
w
celu
ro
zpoczęcia
proce
su
wyżarzania
się
zrębków.
Po
tym
czasie
zaleca
się
zmniejszenie
gr
zania
(naj
lepiej
do
minim
um)
lub pod
łożenie
m
iędzy
źródł
o
ciepła
a
garn
ek
płytki
separac
yjnej.
Podczas
proc
esu
wę
d
zenia
tem
peratura
(wsk
azywana
pr
zez
t
erm
ometr
umieszczony
w
pok
rywie)
p
owinna
wynosić
od
70
do
80⁰C
.
Czas
wędzenia
ora
z
dok
ładna
temperatura
zależą
od
rodzaju
wędzon
ych
przysmak
ów. Przykładowo m
ożna przyjąć następujące
wskazówki:
mięso: 60
-
120 m
inut, mały ogień;
ryby: 30-
60 m
inut, najm
niejszy ogień.
8.
Po
zakończonym
proces
ie
wędzenia
w
yłącz
gaz,
zaczekaj,
aż
wędzarnia
przestygnie i w
y
jm
ij gotowe
produkt
y.
9.
Kiedy wędzarnia c
ałkowicie wyst
ygnie, wyczyść ją zgodnie
z zaleceniam
i.
W
ędz
arnię
możesz z powo
dzeni
em wykorz
ystać także do podpiekani
a wyrobów.
Urządzenie m
ożesz również użyć bez zak
ładania wężyka:
1)
kied
y
k
uchenka
jest
podłączona
na
zewnątrz
bud
ynku
i
d
ym
wydobywający
się
z
króćca
nie
będzie
przeszkadzał
domownik
om
czy
sąsiadom;
2)
w
opcji
podp
iekania
be
z
u
życia
zrębk
ów
–
k
iedy
kr
óciec
będzie
p
ełnił
funkcją odpowietr
znika.
4
Mięso
przeznac
zone
do
węd
zenia
mo
żesz
wc
ześniej
zapeklować
lub
zam
arynować.
Bard
zo
ważne
jest
dokładne
wysuszenie
porcji
przed
procesem
wędzenia.
Pamiętaj
też,
że
zbyt
duża
ilość
zrębków
m
oże
spo
wodować
zakwaszenie wędzo
nek.
Przepisy na wędzonk
i, m
ary
na
ty oraz pek
le do ryb i mięs
znajdziesz na nasze stronie:
www.browin.pl/pr
zepisnik
Ilość 50
-
100 g
zrębków wystarcz
y, aby uzyskać odpowiedni
ą barwę węd
zonek i wzbogacić ich arom
at.
W zal
eżności od rodzaju
przygotow
anej potrawy, polecam
y następujące zrę
bki:
Czyszczenie i konse
rwacja
Po
uż
ytkowaniu
wystudzoną
wędzarnię
um
yj
najp
ierw
pr
zy
u
życiu
s
zczotki,
gąbk
i
i
ded
y
k
owanego
płynu
d
o
czyszczenia
wędzarni
m
arki
Browin.
Dokładnie
oc
zyszczone
urządzenie
spłuc
z
i
osus
z.
C
zęści
ur
ządzeni
a
m
ożna
myć
w
zmywarce
–
o
ile
po
zwala
na
to
jej
pojem
ność
(sam
garnek,
ze
względu
n
a
jego
wymiar
y, n
ajprościej
jest
m
yć
ręcznie).
Stal
nierd
zewna
charakteryzuj
e
się
t
ym,
ż
e
pierwiastki
stopowe
tworzą
na
jej
po
wierzchn
i
cienk
ą,
pr
zezroc
zystą
warstwę
chron
iącą
przed
korozją.
Jeżeli
powierzchnia
ta
zostanie
us
zkodzona
w
s
posób
m
echaniczny
i
odpo
wiednio
jej
nie
zabezpieczysz,
m
ogą
pojawić
się
na
niej
wżer
y.
Odpowiednie
c
zyszczenie
i
konserwacja
pozwolą
na
długo
zachować
produk
t
w
dos
konałym
stanie.
C
zęstotliwość
czyszczenia
i
kons
erwacji
uzależniona
jest
od
stop
nia
eksploatacji
i
warunk
ów,
w
jakich
wędzarnia
jes
t
używana
i
przech
owywana.
Ka
żda
stal
nierdzewna,
k
tórej
powłok
a
zostanie uszkod
zona, bez właściwego za
bezpieczenia będ
zie rdzewieć.
Aby dobrze dbać o produ
kt, zalecam
y stosow
anie się do następujących w
ska
z
ówek:
1)
Podczas czys
zczenia stali nierdzewne
j:
o
nigdy nie stosować m
ateriałów silnie ścier
nych;
o
nigdy
nie
cz
y
śc
ić
k
wasami
nieorgan
icznymi
lub
wybielaczam
i
zawierającymi
podc
hloryn
sodu,
gd
yż
m
ogą
spowodować przebar
wienia powierzchn
i i korozję wżerową;
o
nigdy
nie
dopuszczać
do
kontaktu
stali
nierdzewnej
ze
stalą
niestopową
(cząstk
i
ty
ch
stali
ulegną
przyspieszonej k
orozji na po
wierzchni stali nierd
zewnej).
2)
Konserwacja sta
li nierdzewnej w mo
mencie po
jawienia się zmian:
o
Lekka
rdza
–
stosować
dom
owe
środki
czy
szczące
ded
ykowane
d
la
stali
nierd
zewnej
zawierającej
węglan
wapnia lub k
was cytrynowy. Dok
ładnie spłukać wodą
i
wytrzeć do sucha
.
o
Średnie
przebarwienia
–
czyścić
środk
ami
na
ba
zie
k
wasu
fos
forowego
lub
10%
ro
ztworem
kwasu
fosforowego
(sp
r
yskać
powierzchnię
i
odc
zekać
zgodn
ie
z
zalece
niem
producenta).
Po
cz
yszczeniu
wykonać
neutralizację łagodn
ym detergentem
alkaliczn
y
m
. Dokładnie sp
łukać wodą i
wytrzeć do sucha
.
o
Silna
rdz
a
–
sk
orzystać
z
profesjonaln
y
c
h
usłu
g
lu
b
dedykowanych
produktów
d
o
w
ytrawiania
i
pas
ywacji
stali
(stosuj
ąc
się
do
zaleceń
w
instrukcj
i
obsługi
det
ergentu).
Po
obróbce
powi
erzchnię
zawsze
dokładnie
spłukać wodą i
wytrzeć do suc
ha
.
5
o
Rysy
i
zar
ysowania
na
po
wierzchni
szlifowanej
lub
szczotkowanej
–
usu
wać
używając
tarc
zy
p
olersk
iej
i
polerując
w
kierunk
u
struktury
powier
zchni
(należy
używać
m
ateriału
polersk
iego
nie
zawierającego
żelaza),
następnie um
yć łagodnym detergentem
szorując
y
m
. Spłukać c
zystą zimną wodą i
wytrzeć do sucha.
o
Zabrudzenia
z
oleju,
tłuszczu,
smarów
–
zm
yw
ać
rozpuszczalnik
ami
organ
icznymi,
a
następnie
ciepłą
wodą z m
ydłem lub łagodnym deter
gentem
. Spłukać czystą zim
ną wodą i wytrzeć
do sucha.
Przechow
ywać w suchym i najlepiej ciepł
ym miejs
cu.
1.
Zasady bezpieczeństw
a
W
ędz
arnię u
żywać tylko na
kuchenk
ac
h gazowych.
W
c
zasie
wędzenia
NIE
DOPUSZCZALNE
jest
pr
zenoszenie
wędzarni
i
dotykanie
jej
bez
ręk
awiczek
ochronnych.
Źródło ciepła, na któr
ym ustawiono wędzarn
ię, mus
i zapewniać jej stabilność.
Nie pozostawiać węd
zarni bez nad
zoru w czasie jej
użytkowani
a.
Chronić przed dziećm
i.
Nie
pr
zeciążać
ur
ządzenia
-
zb
yt
duża
ilość
p
orcji
do
wędzenia
może
zatrzy
m
ywać
ciepło,
wydłużając
czas
wędzenia lub powod
ując nieró
wnomierne efek
ty tego procesu.
Używanie urządzenia
niezgodnie
z jego przeznac
zeniem
jest zabroni
one.
Przy zastosowaniu
metod cz
yszczenia
należ
y
przestrzegać
zasad BHP.
Opakowanie
i
zuży
t
y
s
pr
zęt
należy
us
unąć
zgodnie
z
prze
pisami
obowiązując
ymi
na
teren
ie
państ
wa,
w
k
tór
y
m
urządzenie to jest u
żytkowane.
─ USER MANUAL ─
HOME SMOKER IN A POT, 35 L, FOR G
A
S COOKTOP
Home smo
ker in
a
pot, th
e first
such
innov
ative de
vice o
f this
kind
in Pol
and
- now
in
a la
rger and
str
ucturally
new
35
L
version,
providin
g
t
he
abilit
y
to
smoke
u
p
to
8
kg
of
content
(
including
long
sausages),
u
sing
a
tall
(50 cm) pot.
PLEASE NOT
E:
The un
it allows smoking outdoors
and in the kitchen O
NLY ON
A GAS COOKTOP.
Before
using
the
dev
ice,
read
thi
s
manua
l
carefully
and
follow
the
instructions
provided.
Keep
this
manual
–
the instructions it cont
ains w
ill be helpful when o
perating the device.
Advantages of the smok
er:
Enables convenient s
mok
ing and browning of
m
eats, fish and cheeses
-
without leaving
your home.
Can be used in a k
itchen or in anot
her room, as
well as outdoors.
A system f
or removing smok
e to the outside of the r
oom
using a hose (e.g., through a win
dow).
The large capacit
y of the sm
oker(35 L) allows u
p to 8 k
g of content to be sm
oked at one tim
e.
The high pot (50 cm
)
enables smoking fish, sausag
es and other
longer products
–
ham
s or s
irloins.
Tight closure.
Simple, com
pact, functional design in sta
inless steel.
Attached
to
the
cover
is
a
prof
iled
steel
wire
hanger,
in
the
sh
ape
of
a
triangle,
which
a
llows
the
sm
oked
meats to be hung co
nvenientl
y and prevents them
from
moving.
Possibilit
y of using a grill set on a drip tra
y or suspende
d from hook
s.
Easy assem
bly and disassem
bly of smoker parts.
Ea
sy operation of
the device.
Useful handles inst
alled on the sides of
the pot and in t
he cover.
Two
separate
trays
–
one
for
w
oodchips
,
the
oth
er
for
fat
r
endered
during
the
s
mok
ing
proc
ess
(drip
tra
y),
separated b
y a pad made of
steel wire.
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na Dzień Taty
Prezent na komunię
Prezent na Dzień Dziecka
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking hulajnóg elektrycznych do 3000 zł [TOP10]
Ranking gier na PS4 [TOP10]
Ranking przenośnych stacji zasilania [TOP10]
Ranking alkomatów [TOP10]
Cień atramentu - Bendy and the Dark Revival wkracza na PS5, Xbox Series i Nintendo Switch
Ranking telefonów do 800 zł [TOP10]
Jak wybrać butelkę dla psa na podróż?
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking małych pralek [TOP10]
Ranking orbitreków [TOP10]
Ranking piekarników do zabudowy [TOP10]
Ranking procesorów [TOP10]
Ranking słuchawek bezprzewodowych nausznych [TOP10]
Ranking kaw ziarnistych [TOP10]
Rodzaje i zastosowanie obroży dla kota
Sprawdź więcej poradników