Płyta indukcyjna zrobiona została z myślą o prawdziwych
amatorach gotowania. Gotowanie na indukcyjnej płycie
kuchennej ma liczne zalety. Jest proste ponieważ płyta się
szybko rozgrzewa, można ją ustawić również na bardzo
niski poziom mocy grzewczej. Ustawienie jej na bardzo
wysoki poziom mocy grzewczej pozwala na szybkie
zagotowanie potraw. Gotowanie na płycie jest bardzo
wygodne dzięki dużej przestrzeni pomiędzy polami
grzejnymi.
Pola grzejne można szczegółowo kontrolować,
przekręcając pokrętłami. Szybki wybór ustawienia
umożliwiają wskaźniki pozycji ustawień.
Gotowanie na płycie indukcyjnej różni się od gotowania
na zwykłym polu grzejnym. Na płycie indukcyjnej ciepło
powstaje w wyniku działania pola magnetycznego. Z
tego powodu na tej płycie nie można używać wszystkich
naczyń. Więcej informacji na ten temat znajdą Państwo w
rozdziale o naczyniach.
Dla optymalnego bezpieczeństwa indukcyjna płyta
kuchenna wyposażona jest w kilka bezpieczników
temperatury oraz wskaźnik ciepła resztkowego, które
wskazują, że płyta jest nagrzana.
W niniejszym podręczniku opisane jest optymalne
użytkowanie indukcyjnej płyty kuchennej. Znajdują się w
nim również dodatkowe informacje, które ułatwią Państwu
korzystanie z produktu oraz tabele gotowania i wskazówki
do konserwacji.
Przed użytkowaniem urządzenia należy zapoznać
się z treścią niniejszego podręcznika, który należy
przechowywać tak, aby był zawsze pod ręką.
Podręcznik służy również jako materiał referencyjny dla
pracowników serwisu. W związku z tym należy wstawić
kartę identyfi kacyjną urządzenia w przeznaczone miejsce
na ostatniej stronie podręcznika. Karta identyfi kacyjna
zawiera wszystkie informacje dla pracownika serwisu, aby
mógł on pomóc Państwu w razie potrzeby.
Życzymy Państwu dużo przyjemności podczas gotowania!
Wstęp
2
INDUKCYJNA PŁYTA KUCHENNA
473197
INDUKCYJNA PŁYTA KUCHENNA ................................................................................4
Opis ......................................................................................................................................................4