Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje MIELE
›
Instrukcja Piekarnik MIELE DGC 7250 Elektryczny parowy Czarny A+
Znaleziono w kategoriach:
Piekarniki do zabudowy
(61)
Wróć
Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE DGC 7250 Elektryczny parowy Czarny A+
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
Instrukcja użytkowania imontażu
Piekarnik par
owy
Pr
oszę
k
oniecznie
przeczytać instrukcję użytk
owania i montażu
przed ustawieniem - instalacją - pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagr
oż
eń i uszkodz
eń.
pl-PL
M.-Nr 12 168 330
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrz
eżenia
.....................................................
7
Ochrona środowiska natur
alnego
...................................................................
18
Prz
egląd
.............................................................................................................
19
Elementy sterowania
.........................................................................................
20
Przycisk wł./w
ył.
..................................................................................................
21
Wyświetlacz
.........................................................................................................
21
Przyciski dotyk
owe
..............................................................................................
21
Symbole
..............................................................................................................
23
Zasady obsługi
...................................................................................................
24
Wybieranie punktu menu.....................................................................................
24
Zmiana ustawienia na liście wyboru
....................................................................
24
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego
.......................................
24
Wybieranie pr
ogr
amu lub funkcji
.........................................................................
25
Wprowadzanie wartości liczbow
ych
...................................................................
25
Aktywacja MobileStart
........................................................................................
25
Zasysanie wody...................................................................................................
26
Wyposażenie
......................................................................................................
27
T
abliczka znamionowa
........................................................................................
27
Zakres dostawy
...................................................................................................
27
Wyposażenie dostar
czone wr
az z urządzeniem i wyposaż
enie dodatkowe
.......
27
Zabezpieczenia
...................................................................................................
32
P
owierzchnie uszlachetnione powłoką P
erfectClean
..........................................
33
Pierwsze uruchomienie
....................................................................................
34
Miele@home
........................................................................................................
34
Ustawienia podstawowe
.....................................................................................
35
Pierwsze nagrz
ewanie piekarnika parowego iprz
epłukiwanie systemu wytwa-
rzania pary
...........................................................................................................
36
Ustawienia
..........................................................................................................
38
Prz
egląd ustawień
...............................................................................................
38
Wywoływanie menu „Ustawienia“
.......................................................................
40
Język
................................................................................................................
40
Godzina
...............................................................................................................
40
Oświetlenie
..........................................................................................................
41
Wyświetlacz
.........................................................................................................
41
Głośność
.............................................................................................................
41
Jednostki
.............................................................................................................
42
Booster
................................................................................................................
42
Szybkie schładzanie
............................................................................................
42
Spis treści
3
Utrzymyw. ciepła
.................................................................................................
42
T
emp. proponowane
...........................................................................................
43
Prz
edłuż. pr
acy wentyl.
.......................................................................................
43
T
wardość wody
...................................................................................................
44
Wysokość n.p.m.
.................................................................................................
46
Bezpieczeństwo
..................................................................................................
46
Miele@home
........................................................................................................
47
Zdalne ster
owanie
...............................................................................................
48
Aktywacja MobileStart
...................................................................................
48
Aktualizacja zdalna
..............................................................................................
48
Wersja opr
ogr
amowania......................................................................................
49
Handel
.................................................................................................................
49
Ustawienia fabryczne
..........................................................................................
49
Minutnik
..............................................................................................................
50
Menu główne i podmenu
..................................................................................
52
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii
..................................................
53
Obsługa
..............................................................................................................
55
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania
......................................
56
Zmiana temper
atury
.......................................................................................
56
Ustawianie czasów przyrządzania
.................................................................
57
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania
..................................................
57
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania
............................................
58
Prz
erywanie procesu
..........................................................................................
58
Wstrzymywanie procesu wpr
ogr
amie Gotowanie na parze
........................
59
Wstępne r
ozgrz
ewanie komory urządzenia
.........................................................
60
Booster
...........................................................................................................
60
Szybkie schładzanie
............................................................................................
61
Utrzymyw. ciepła
.................................................................................................
61
Gotowanie na parze
..........................................................................................
62
Korzystanie zGotowanie na parz
e
...............................................................
62
Pr
odukty głęboko mr
ożone
............................................................................
63
Gotowanie z płynem
.......................................................................................
63
Wskazówki dotyczące tabel gotowania
..............................................................
63
P
o
ziom
............................................................................................................
63
T
emperatur
a
...................................................................................................
63
Czas trwania
...................................................................................................
63
Warzywa
..............................................................................................................
63
Ryby
....................................................................................................................
64
Mięso
...................................................................................................................
65
Spis treści
4
Ryż.......................................................................................................................
66
Zboża...................................................................................................................
66
Wyroby mączne...................................................................................................
66
Owoce
.................................................................................................................
66
Pieczenie Plus
....................................................................................................
67
Korzystanie zPiecz
enie Plus
........................................................................
67
Progr
amy automatyczne
...................................................................................
69
Kategorie
.............................................................................................................
69
Korzystanie z pr
ogramów aut
omatycznych
........................................................
69
Wskazówki użytkowe
..........................................................................................
69
P
ozostałe zastosowania
...................................................................................
70
Rozmr
ażanie
........................................................................................................
70
Pieczenie delikatne
..............................................................................................
71
P
asteryzacja
........................................................................................................
72
Suszenie
..............................................................................................................
74
Pr
odukty głęboko mr
ożone/Dania got
owe
..........................................................
75
P
odgrz
ewanie naczyń
.........................................................................................
75
Pieczenie wypiek
ów
..........................................................................................
76
P
or
ady dotyczące wypieków
...............................................................................
76
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
76
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
77
Pieczenie mięs
...................................................................................................
78
P
or
ady dotyczące pieczenia mięs
.......................................................................
78
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
79
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
80
Grillowanie
.........................................................................................................
81
P
or
ady dotyczące grillowania
..............................................................................
81
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
81
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
82
Czyszczenie i k
onserwacja
..............................................................................
83
Nieodpowiednie środki czyszczące
....................................................................
83
Usuwanie normalnych zabrudzeń
.......................................................................
84
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw Fle
xiClip)
........
85
Mocno przywarte zabrudzenia na w
ysuwach FlexiClip.......................................
86
Czyszczenie ścianki tylnej z emalią katalityczną
.................................................
86
Usuwanie zabrudzeń z przypr
aw
, cukru itp....................................................
86
Usuwanie zabrudzeń zoleju itłuszczu
...........................................................
87
Czyszczenie sufitu k
omory gotowania
................................................................
87
Spis treści
5
Odparow
. wody r
esztk.
.......................................................................................
88
Konserwacja
........................................................................................................
90
Namaczanie
....................................................................................................
90
Suszenie
.........................................................................................................
90
Odkamienianie................................................................................................
91
Zdejmowanie drzwiczek
......................................................................................
94
Rozbier
anie drzwicz
ek
.........................................................................................
95
Zakładanie drzwiczek
..........................................................................................
98
Demontaż prowadnic bocznych zwysuwami Fle
xiClip
......................................
98
Demontaż ścianki tylnej.......................................................................................
99
Co robić, gdy
...
...................................................................................................
100
Serwis
.................................................................................................................
105
Kontakt w przypadku wystąpienia ust
erki
...........................................................
105
Gwarancja
...........................................................................................................
105
Instalacja
............................................................................................................
106
Wymiary do zabudowy
........................................................................................
106
Zabudowa wszafce stojącej lub wszafce podblatowej
................................
106
Widok zboku..................................................................................................
107
Przyłącza iwentylacja
....................................................................................
108
Zabudowa piekarnika parowego
.........................................................................
109
P
odłącz
enie elektryczne
.....................................................................................
110
T
abele ustawień
.................................................................................................
111
Warzywa
.......................................................................................................
111
Ryby
..............................................................................................................
112
Mięso
............................................................................................................
112
Wyroby mączne
............................................................................................
112
Ryż
................................................................................................................
112
Ciasto ucier
ane....................................................................................................
113
Ciasto zagniatane
................................................................................................
114
Ciasto dr
ożdżowe
................................................................................................
115
Ciasto ser
owo-olejowe
........................................................................................
116
Ciasto biszkopt
owe
.............................................................................................
116
Ciasto ptysiowe, ciasto fr
ancuskie, wypieki zbiałka...........................................
117
Pikantne przekąski
..............................................................................................
118
Wołowina
.............................................................................................................
119
Cielęcina
..............................................................................................................
120
Wieprzowina
........................................................................................................
121
Jagnięcina, dziczyzna
.........................................................................................
122
Drób, ryby
............................................................................................................
123
Pomiń
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
Pomiń
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
Pomiń
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
Pomiń
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
Pomiń
POMYSŁ NA PREZENT
Kubek Stanley
Prezent na ślub
Domek dla dzieci
Pomysł na prezent
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Jak dobrać kartę graficzną do płyty głównej i procesora?
Echoes of the End z datą premiery. Czy ta gra będzie czarnym koniem 2025 roku?
Ranking depilatorów laserowych [TOP10]
Ranking hulajnóg elektrycznych [TOP10]
Ranking smartwatchy dla nastolatków [TOP10]
Ranking projektorów [TOP10]
Ranking spalaczy tłuszczu [TOP10]
Ranking suszarek do prania [TOP10]
Ranking kaw rozpuszczalnych [TOP10]
Ranking zabawek dla 4-latka [TOP10]
Premiery gier 2025. Na te tytuły warto czekać
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking płyt indukcyjnych [TOP10]
Soki z sokowirówki - jakie owoce wybrać?
Rodzaje pomp wodnych
Sprawdź więcej poradników