Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje MIELE
›
Instrukcja Piekarnik MIELE DGC 7351 Elektryczny parowy Czarny A+
Znaleziono w kategoriach:
Piekarniki do zabudowy
(61)
Wróć
Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE DGC 7351 Elektryczny parowy Czarny A+
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
Instrukcja użytkowania imontażu
Piekarnik par
owy
Pr
oszę
k
oniecznie
przeczytać instrukcję użytk
owania i montażu
przed ustawieniem - instalacją - pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagr
oż
eń i uszkodz
eń.
pl-PL
M.-Nr 12 109 690
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrz
eżenia
.....................................................
6
Ochrona środowiska natur
alnego
...................................................................
16
Prz
egląd
.............................................................................................................
17
Elementy sterowania
.........................................................................................
18
Przycisk wł./w
ył.
..................................................................................................
19
Wyświetlacz
.........................................................................................................
19
Przyciski dotyk
owe
..............................................................................................
19
Symbole
..............................................................................................................
21
Zasady obsługi
...................................................................................................
22
Wybieranie punktu menu.....................................................................................
22
Zmiana ustawienia na liście wyboru
....................................................................
22
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego
.......................................
22
Wybieranie pr
ogr
amu lub funkcji
.........................................................................
22
Wprowadzanie wartości liczbow
ych
...................................................................
23
Wprowadzanie lit
er
..............................................................................................
23
Aktywacja MobileStart
........................................................................................
23
Zasysanie wody...................................................................................................
24
Wyposażenie
......................................................................................................
25
T
abliczka znamionowa
........................................................................................
25
Zakres dostawy
...................................................................................................
25
Wyposażenie dostar
czone wr
az z urządzeniem i wyposaż
enie dodatkowe
.......
25
Zabezpieczenia
...................................................................................................
30
P
owierzchnie uszlachetnione powłoką P
erfectClean
..........................................
31
Pierwsze uruchomienie
....................................................................................
32
Miele@home
........................................................................................................
32
Ustawienia podstawowe
.....................................................................................
33
Pierwsze nagrz
ewanie piekarnika parowego iprz
epłukiwanie systemu wytwa-
rzania pary
...........................................................................................................
34
Ustawienia
..........................................................................................................
36
Prz
egląd ustawień
...............................................................................................
36
Wywoływanie menu „Ustawienia“
.......................................................................
38
Język
................................................................................................................
38
Godzina
...............................................................................................................
38
Data
.....................................................................................................................
38
Oświetlenie
..........................................................................................................
39
Wyświetlacz
.........................................................................................................
39
Głośność
.............................................................................................................
39
Jednostki
.............................................................................................................
40
Booster
................................................................................................................
40
Szybkie schładzanie
............................................................................................
40
Utrzymywanie ciepła
...........................................................................................
41
T
emperatury pr
oponowane
.................................................................................
41
Prz
edłużenie pr
acy wentylator
a
...........................................................................
41
Spis treści
3
T
wardość wody
...................................................................................................
42
Wysokość n.p.m.
.................................................................................................
44
Bezpieczeństwo
..................................................................................................
44
Miele@home
........................................................................................................
45
Zdalne ster
owanie
...............................................................................................
46
Aktywacja MobileStart
...................................................................................
46
Aktualizacja zdalna (Aktualizacja zdalna)
............................................................
46
Wersja opr
ogr
amowania......................................................................................
47
Handel
.................................................................................................................
47
Ustawienia fabryczne
..........................................................................................
47
Minutnik
..............................................................................................................
48
Menu główne i podmenu
..................................................................................
50
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii
..................................................
52
Obsługa
..............................................................................................................
54
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania
......................................
55
Zmiana temper
atury
.......................................................................................
56
Ustawianie czasów przyrządzania
.................................................................
56
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania
..................................................
57
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania
............................................
57
Prz
erywanie procesu przyrządzania
....................................................................
57
Wstrzymywanie procesu wpr
ogr
amie Gotowanie na parze
........................
58
Wstępne r
ozgrz
ewanie komory urządzenia
.........................................................
59
Booster
...........................................................................................................
59
Rozgrz
ewanie
.................................................................................................
60
Szybkie schładzanie
............................................................................................
61
Utrzymywanie ciepła
...........................................................................................
61
Crisp function
......................................................................................................
62
Gotowanie na parze
..........................................................................................
63
Korzystanie zGotowanie na parz
e
...............................................................
63
Pr
odukty głęboko mr
ożone
............................................................................
64
Gotowanie z płynem
.......................................................................................
64
Wskazówki dotyczące tabel gotowania
..............................................................
64
P
o
ziom
............................................................................................................
64
T
emperatur
a
...................................................................................................
64
Czas trwania
...................................................................................................
64
Warzywa
..............................................................................................................
64
Ryby
....................................................................................................................
65
Mięso
...................................................................................................................
66
Ryż.......................................................................................................................
67
Zboża...................................................................................................................
67
Wyroby mączne...................................................................................................
67
Owoce
.................................................................................................................
67
Spis treści
4
Pieczenie Plus
....................................................................................................
68
Korzystanie zPiecz
enie Plus
........................................................................
68
Progr
amy automatyczne
...................................................................................
70
Kategorie
.............................................................................................................
70
Korzystanie z pr
ogramów aut
omatycznych
........................................................
70
Wskazówki użytkowe
..........................................................................................
71
P
ozostałe zastosowania
...................................................................................
72
Rozmr
ażanie
........................................................................................................
72
Suszenie
..............................................................................................................
73
P
odgrz
ewanie naczyń
.........................................................................................
74
Utrzymywanie ciepła
...........................................................................................
74
Pieczenie delikatne
..............................................................................................
75
P
asteryzacja
........................................................................................................
76
Pr
odukty głęboko mr
ożone/Dania got
owe
..........................................................
78
Progr
amy własne
...............................................................................................
79
Pieczenie wypiek
ów
..........................................................................................
82
P
or
ady dotyczące wypieków
...............................................................................
82
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
82
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
83
Pieczenie mięs
...................................................................................................
84
P
or
ady dotyczące pieczenia mięs
.......................................................................
84
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
85
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
86
Grillowanie
.........................................................................................................
87
P
or
ady dotyczące grillowania
..............................................................................
87
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
87
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
88
Czyszczenie i k
onserwacja
..............................................................................
89
Nieodpowiednie środki czyszczące
....................................................................
89
Usuwanie normalnych zabrudzeń
.......................................................................
90
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw Fle
xiClip)
........
91
Mocno przywarte zabrudzenia na w
ysuwach FlexiClip.......................................
92
Czyszczenie ścianki tylnej z emalią katalityczną
.................................................
92
Usuwanie zabrudzeń z przypr
aw
, cukru itp....................................................
92
Usuwanie zabrudzeń zoleju itłuszczu
...........................................................
93
Czyszczenie sufitu k
omory gotowania
................................................................
93
Odparowanie wody r
esztkowej
...........................................................................
94
Konserwacja
........................................................................................................
96
Namaczanie
....................................................................................................
96
Suszenie
.........................................................................................................
96
Odkamienianie................................................................................................
97
Zdejmowanie drzwiczek
......................................................................................
100
Rozbier
anie drzwicz
ek
.........................................................................................
101
Spis treści
5
Zakładanie drzwiczek
..........................................................................................
103
Demontaż prowadnic bocznych zwysuwami Fle
xiClip
......................................
103
Demontaż ścianki tylnej.......................................................................................
104
Co robić, gdy
...
...................................................................................................
105
Serwis
.................................................................................................................
110
Kontakt w przypadku wystąpienia ust
erki
...........................................................
110
Gwarancja
...........................................................................................................
110
Instalacja
............................................................................................................
111
Wymiary do zabudowy
........................................................................................
111
Zabudowa wszafce stojącej lub wszafce podblatowej
................................
111
Widok zboku..................................................................................................
112
Przyłącza iwentylacja
....................................................................................
113
Zabudowa piekarnika parowego
.........................................................................
114
P
odłącz
enie elektryczne
.....................................................................................
115
T
abele ustawień
.................................................................................................
116
Warzywa
.......................................................................................................
116
Ryby
..............................................................................................................
117
Mięso
............................................................................................................
117
Wyroby mączne
............................................................................................
117
Ryż
................................................................................................................
117
Ciasto ucier
ane....................................................................................................
118
Ciasto zagniatane
................................................................................................
119
Ciasto dr
ożdżowe
................................................................................................
120
Ciasto ser
owo-olejowe
........................................................................................
121
Ciasto biszkopt
owe
.............................................................................................
121
Ciasto ptysiowe, ciasto fr
ancuskie, wypieki zbiałka...........................................
122
Pikantne przekąski
..............................................................................................
123
Wołowina
.............................................................................................................
124
Cielęcina
..............................................................................................................
125
Wieprzowina
........................................................................................................
126
Jagnięcina, dziczyzna
.........................................................................................
127
Drób, ryby
............................................................................................................
128
Informacje dla instytutów testowych
..............................................................
129
P
otr
awy test
owe wg EN60350-1 (progr
am Gotowanie na parz
e
)
................
129
P
otr
awy test
owe – gotowanie zestawu obiadowego (pr
ogr
am Gotowanie na
parze
)
............................................................................................................
130
P
otr
awy test
owe wg EN60350-1 (progr
amy piekarnikowe)................................
131
Klasa efektywności energetycznej
......................................................................
132
Deklaracja zgodności
.......................................................................................
133
Pr
awa autorskie ilicencje dla modułu komunikacyjnego
.............................
134
Pomiń
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
Pomiń
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
Pomiń
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
Pomiń
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
Pomiń
POMYSŁ NA PREZENT
Kubek Stanley
Prezent na ślub
Domek dla dzieci
Pomysł na prezent
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking drukarek z tanimi tuszami [TOP10]
Ranking smartwatchy dla nastolatków [TOP10]
Echoes of the End z datą premiery. Czy ta gra będzie czarnym koniem 2025 roku?
Ranking depilatorów laserowych [TOP10]
Ranking hulajnóg elektrycznych [TOP10]
Ranking projektorów [TOP10]
Ranking spalaczy tłuszczu [TOP10]
Ranking suszarek do prania [TOP10]
Ranking kaw rozpuszczalnych [TOP10]
Ranking zabawek dla 4-latka [TOP10]
Premiery gier 2025. Na te tytuły warto czekać
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking płyt indukcyjnych [TOP10]
Soki z sokowirówki - jakie owoce wybrać?
Rodzaje pomp wodnych
Sprawdź więcej poradników