Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje MIELE
›
Instrukcja Piekarnik MIELE DGC 7865 HCX Pro Elektryczny parowy Czarny A+
Znaleziono w kategoriach:
Piekarniki do zabudowy
(61)
Wróć
Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE DGC 7865 HCX Pro Elektryczny parowy Czarny A+
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
Instruk
cja uży
tk
ow
ania imontażu
Piekarnik par
owy
Proszę
k
oniecznie
przeczytać instrukcję użytk
owania imontażu przed
ustawieniem – instalacją – pierwszym uruchomieniem. Dzięki temu
można uniknąć zagro
żeń iuszkodz
eń.
pl-PL
M.-Nr 12 20
7 680
Spis treści
2
W
skazówki bezpieczeństw
a i ostrzeżenia
...............................................................
8
Ochrona środowisk
a naturalnego
.............................................................................
17
Przegląd
...........................................................................................................................
18
Piekarnik paro
wy
.............................................................................................................
18
T
abliczka znamionowa
...................................................................................................
20
Wyposażenie dostarcz
one wraz z urządzeniem
........................................................
20
Elementy stero
wania
....................................................................................................
23
Przycisk wł./wył.
.............................................................................................................
24
Czujnik zbliżeniowy
........................................................................................................
24
Przyciski dotyk
owe
.........................................................................................................
25
Wyświetlacz dotyk
owy
..................................................................................................
26
Symbole
...........................................................................................................................
27
Zasady obsługi
...............................................................................................................
28
Wybieranie punktu menu
..............................................................................................
28
Przewijanie
......................................................................................................................
28
Wychodzenie z menu.....................................................................................................
28
Zmiana wartości lub ustawienia
...................................................................................
28
Zmiana ustawienia na liście wyboru
......................................................................
28
W
prowadzanie liczb za pomocą bębnó
w cy
frowy
ch
...........................................
28
W
prowadzanie liczb za pomocą bloku numerycznego........................................
28
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmento
wego
........................................
29
W
prowadzanie lit
er
........................................................................................................
29
Wyświetlanie menu k
ontekst
owego
............................................................................
29
Przesuwanie wpisów
.....................................................................................................
29
Wyświetlanie wysuwanego menu
...............................................................................
30
Pomoc
..............................................................................................................................
30
Aktywacja MobileStar
t
..................................................................................................
30
Opis działania
................................................................................................................
31
Panel ster
owania
............................................................................................................
31
Zbiornik wody..................................................................................................................
31
Pieczeniomierz
................................................................................................................
31
T
emperatur
a/
T
emperatura wewnętrzna......................................................................
31
Wilgotność
......................................................................................................................
31
Czas trwania programu..................................................................................................
32
Hałasy
..............................................................................................................................
32
Nagrzewanie....................................................................................................................
32
Faza g
otowania
...............................................................................................................
32
Reduk
cja pary
..................................................................................................................
32
Oświetlenie k
omory gotowania
....................................................................................
32
Spis treści
3
Pierwsze uruchomienie
...............................................................................................
33
Miele@home
..................................................................................................................
33
Ustawienia podstawowe
...............................................................................................
34
Pierwsze czyszczenie piekarnika par
owego
...............................................................
35
Dostosowyw
anie temperatury wrzenia.......................................................................
36
Nagrzewanie piekarnika par
owego
..............................................................................
36
Ustawienia
......................................................................................................................
37
Przegląd ustawień
..........................................................................................................
37
Wywoływanie menu „Ustawienia“
..............................................................................
40
Język
..............................................................................................................................
40
Godzina
............................................................................................................................
40
Data
..................................................................................................................................
41
Oświetlenie
.....................................................................................................................
41
Ekran startowy
................................................................................................................
41
Wyświetlacz
....................................................................................................................
42
Głośność..........................................................................................................................
42
Jednostki
..........................................................................................................................
43
Utrzymywanie ciepła......................................................................................................
43
Reduk
cja pary
..................................................................................................................
43
T
emperatury pr
oponowane
...........................................................................................
43
Booster
............................................................................................................................
44
Automaty
czne płukanie
.................................................................................................
44
T
wardość wody
...............................................................................................................
45
Czujnik zbliżeniowy
.......................................................................................................
47
Bezpieczeństwo
.............................................................................................................
48
Rozpoznaw
anie frontu
...................................................................................................
48
Miele@home
..................................................................................................................
49
Przepro
wadzanie Scan & Connect
........................................................................
49
Zdalne ster
owanie
..........................................................................................................
50
Aktywacja MobileStar
t
............................................................................................
50
SuperVision
.....................................................................................................................
50
RemoteUpda
te (Aktualizacja zdalna)
..........................................................................
51
W
ersja oprogr
am.
...........................................................................................................
52
Informacje prawne
.........................................................................................................
52
Handel
..............................................................................................................................
52
Ustawienia fabryczne.....................................................................................................
52
Czas pracy (razem)
.........................................................................................................
52
Alarm i minutnik
............................................................................................................
53
Korzystanie z funk
cji Alarm
...........................................................................................
53
Korzystanie z funk
cji Minutnik
......................................................................................
54
Menu główne i podmenu
.............................................................................................
55
Spis treści
4
W
skazówki dotyczące osz
czędzania energii
...........................................................
57
Obsługa
...........................................................................................................................
58
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania
............................................
59
Zmiana temperatury i temper
atury wewnętrznej
.................................................
59
Zmiana Wilgotność...................................................................................................
59
Ustawianie czasów przyrządzania
..........................................................................
60
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania
.........................................................
60
Kasowanie ustawiony
ch czasów przyrządzania
...................................................
60
Przerywanie procesu przyrządzania
.............................................................................
61
W
strzymywanie procesu przyrządzania
......................................................................
61
W
stępne ro
zgrzewanie komory urządzenia
................................................................
62
Booster
.......................................................................................................................
62
Rozgrzew
anie
............................................................................................................
63
Crisp function..................................................................................................................
63
Wyzwalanie uderzeń pary
.............................................................................................
64
Zmiana programu
...........................................................................................................
64
W
arto wiedzieć...
..........................................................................................................
65
Cechy szczególne g
otowania na parz
e
........................................................................
65
Naczynia do goto
wania..................................................................................................
65
Poziom wsuwania
...........................................................................................................
65
Produkty głębok
o mroż
one
...........................................................................................
66
T
emperatur
a
....................................................................................................................
66
Czas trwania
....................................................................................................................
66
Gotow
anie z płynem
......................................................................................................
66
Przepisy własne – g
otowanie na parze
.......................................................................
66
Blacha uniwersalna i ruszt wielofunkcyjn
y
..................................................................
66
Gotow
anie na parze
......................................................................................................
67
Gotow
anie na parze Eco................................................................................................
67
W
skazówki dotyczące tabel z ustawieniami
..............................................................
67
W
arzywa
..........................................................................................................................
68
Ryby
..................................................................................................................................
71
Mięso
...............................................................................................................................
74
Ryż
....................................................................................................................................
76
Zboża
................................................................................................................................
77
Makarony/
Wyroby mączne...........................................................................................
78
Knedle
..............................................................................................................................
79
W
arzywa strączk
owe, suszone
.....................................................................................
80
Jajka kurze
........................................................................................................................
82
Owoce
..............................................................................................................................
83
W
ędliny
............................................................................................................................
83
Skorupiaki
........................................................................................................................
84
Małże................................................................................................................................
85
Spis treści
5
Zestaw obiadowy – ustawienia r
ęczne
.......................................................................
86
Sous-vide
........................................................................................................................
87
Zastosow
ania specjalne
..............................................................................................
94
Podgrzewanie..................................................................................................................
94
Rozmrażanie
....................................................................................................................
96
Mix & Match
...................................................................................................................
99
Zestaw obiadowy – ustawienia aut
omatyczne
..........................................................
107
Pasteryzacja
....................................................................................................................
108
Pasteryzacja ciasta
.........................................................................................................
110
Suszenie...........................................................................................................................
111
Stosow
anie programu szabasow
ego iY
om-
T
ov
.........................................................
112
Odsoko
wywanie
.............................................................................................................
114
Blanszowanie
..................................................................................................................
115
Dezynfek
cja naczyń
.......................................................................................................
115
Podgrzewanie naczyń
....................................................................................................
116
Utrzymywanie ciepła......................................................................................................
116
Wyrastanie ciasta dro
żdżoweg
o
..................................................................................
117
Podgrzewanie wilg
otnych ręcznik
ów
...........................................................................
117
T
opienie żelatyn
y
............................................................................................................
117
Dekrystalizacja miodu
....................................................................................................
118
T
opienie czek
olady
.........................................................................................................
118
Wytapianie słoniny
.........................................................................................................
119
Duszenie cebuli...............................................................................................................
119
Konserwacja jabłek
.......................................................................................................
119
Domowy dżem ow
ocowy
..............................................................................................
120
Obieranie ze sk
órki
.........................................................................................................
121
Wytwarzanie jogur
tu
......................................................................................................
122
Programy aut
omatyczne
..............................................................................................
123
Kategorie
..........................................................................................................................
123
Korzystanie z pr
ogramów aut
omatycznych
................................................................
123
W
skazówki użytkow
e
.....................................................................................................
123
Szukanie
...........................................................................................................................
124
MyMiele
..........................................................................................................................
125
Programy własne
..........................................................................................................
126
Pieczenie wypiek
ów
.....................................................................................................
129
W
skazówki dotyczące wypiek
ów
.................................................................................
129
Porady dotyczące wypiek
ów.........................................................................................
130
W
skazówki dotyczące pr
ogramów
..............................................................................
130
Pieczenie mięs
...............................................................................................................
132
W
skazówki dotyczące piecz
enia mięs
........................................................................
132
Pomiń
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
Pomiń
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
Pomiń
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
Pomiń
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
Pomiń
POMYSŁ NA PREZENT
Kubek Stanley
Prezent na ślub
Domek dla dzieci
Pomysł na prezent
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking soundbarów [TOP10]
Zalany laptop – co zrobić w takiej sytuacji?
Ranking smartwatchy [TOP10]
Ranking spalaczy tłuszczu [TOP10]
Wuchang: Fallen Feathers - wymagania PC. Gdy pierwszym bossem może stać się twój komputer
Ranking suszarek do prania [TOP10]
Ranking kaw rozpuszczalnych [TOP10]
Ranking parownic do ubrań [TOP10]
Ranking zabawek dla 4-latka [TOP10]
Premiery gier 2025. Na te tytuły warto czekać
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking płyt indukcyjnych [TOP10]
Ranking rowerów elektrycznych [TOP10]
Soki z sokowirówki - jakie owoce wybrać?
Rodzaje pomp wodnych
Sprawdź więcej poradników