Znaleziono w kategoriach:

Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE H 7365 B Elektryczny parowy Czarny A+

Powrót
Instrukcja użytkowania i montażu
Piekarnik
Proszę koniecznie przeczytać instrukcję użytkowania i montażu
przed ustawieniem - instalacją - pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagreń i uszkodzeń.
pl-PL M.-Nr 12 167 800
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia...................................................... 6
Ochrona środowiska naturalnego ................................................................... 14
Przegląd ............................................................................................................. 15
Elementy sterowania......................................................................................... 16
Przycisk wł./wył. .................................................................................................. 17
Wyświetlacz......................................................................................................... 17
Przyciski dotykowe.............................................................................................. 17
Symbole .............................................................................................................. 19
Zasady obsługi................................................................................................... 20
Wybieranie punktu menu..................................................................................... 20
Zmiana ustawienia na liście wyboru.................................................................... 20
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego ....................................... 20
Wybieranie programu lub funkcji......................................................................... 20
Wprowadzanie wartości liczbowych ................................................................... 21
Wprowadzanie liter.............................................................................................. 21
Aktywacja MobileStart ........................................................................................ 21
Wyposażenie...................................................................................................... 22
Tabliczka znamionowa ........................................................................................ 22
Zakres dostawy................................................................................................... 22
Wyposażenie dostarczone wraz z urządzeniem i wyposażenie dodatkowe ....... 22
Zabezpieczenia ................................................................................................... 27
Powierzchnie uszlachetnione powłoką PerfectClean.......................................... 27
Pierwsze uruchomienie .................................................................................... 28
Miele@home........................................................................................................ 28
Ustawienia podstawowe ..................................................................................... 29
Pierwsze nagrzewanie piekarnika i przepłukiwanie systemu wytwarzania pary . 30
Ustawienia.......................................................................................................... 32
Przegląd ustawień ............................................................................................... 32
Wywoływanie menu „Ustawienia“....................................................................... 34
Język................................................................................................................ 34
Godzina ............................................................................................................... 34
Data..................................................................................................................... 34
Oświetlenie.......................................................................................................... 35
Wyświetlacz......................................................................................................... 35
Głośność ............................................................................................................. 35
Jednostki............................................................................................................. 36
Booster................................................................................................................ 36
Szybkie schładzanie............................................................................................ 36
Spis treści
3
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 36
Temperatury proponowane ................................................................................. 37
Przedłużenie pracy wentylatora........................................................................... 37
Bezpieczeństwo .................................................................................................. 38
Miele@home........................................................................................................ 38
Zdalne sterowanie ............................................................................................... 39
Aktywacja MobileStart ................................................................................... 39
Aktualizacja zdalna.............................................................................................. 39
Wersja oprogramowania...................................................................................... 40
Handel ................................................................................................................. 40
Ustawienia fabryczne .......................................................................................... 40
Minutnik.............................................................................................................. 41
Menu główne i podmenu .................................................................................. 42
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii.................................................. 44
Obsługa .............................................................................................................. 46
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania...................................... 46
Zmiana temperatury i temperatury wewnętrznej ............................................ 46
Ustawianie czasów przyrządzania ................................................................. 47
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania.................................................. 47
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania ............................................ 47
Przerywanie procesu przyrządzania.................................................................... 48
Rozgrzewanie komory piekarnika........................................................................ 48
Booster........................................................................................................... 49
Rozgrzewanie ................................................................................................. 49
Szybkie schładzanie............................................................................................ 50
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 50
Crisp function...................................................................................................... 51
Pieczenie Plus.................................................................................................... 52
Uruchamianie procesu z funkcją Pieczenie Plus................................................. 53
Odparowanie wody resztkowej .......................................................................... 55
Programy automatyczne................................................................................... 57
Kategorie ............................................................................................................. 57
Korzystanie z programów automatycznych ........................................................ 57
Wskazówki użytkowe .......................................................................................... 57
Pozostałe zastosowania ................................................................................... 58
Rozmrażanie........................................................................................................ 58
Suszenie .............................................................................................................. 59
Podgrzewanie naczyń ......................................................................................... 60
Spis treści
4
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 60
Pieczenie delikatne.............................................................................................. 61
Pasteryzacja ........................................................................................................ 62
Produkty głęboko mrożone/Dania gotowe.......................................................... 64
Programy własne............................................................................................... 65
Pieczenie wypieków.......................................................................................... 68
Porady dotyczące wypieków............................................................................... 68
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 68
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 69
Pieczenie mięs................................................................................................... 70
Porady dotyczące pieczenia mięs....................................................................... 70
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 70
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 71
Pieczeniomierz .................................................................................................... 72
Grillowanie ......................................................................................................... 74
Porady dotyczące grillowania.............................................................................. 74
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 74
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 75
Czyszczenie i konserwacja .............................................................................. 76
Nieodpowiednie środki czyszczące .................................................................... 76
Usuwanie normalnych zabrudzeń ....................................................................... 77
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw FlexiClip)........ 77
Mocno przywarte zabrudzenia na wysuwach FlexiClip....................................... 78
Czyszczenie ścianki tylnej z emalią katalityczną................................................. 79
Usuwanie zabrudzeń z przypraw, cukru itp.................................................... 79
Usuwanie zabrudzeń z oleju i tłuszczu........................................................... 79
Odkamienianie..................................................................................................... 80
Zdejmowanie drzwiczek...................................................................................... 83
Rozbieranie drzwiczek......................................................................................... 84
Zakładanie drzwiczek.......................................................................................... 86
Demontaż prowadnic bocznych z wysuwami FlexiClip ...................................... 86
Demontaż ścianki tylnej....................................................................................... 87
Opuszczanie grzałki grzania górnego/grilla......................................................... 88
Co robić, gdy...................................................................................................... 89
Serwis................................................................................................................. 93
Kontakt w przypadku wystąpienia usterki........................................................... 93
Gwarancja ........................................................................................................... 93
Spis treści
5
Instalacja............................................................................................................ 94
Wymiary do zabudowy........................................................................................ 94
Zabudowa w szafce stojącej lub w szafce podblatowej................................ 94
Widok z boku.................................................................................................. 95
Przyłącza i wentylacja .................................................................................... 96
Zabudowa piekarnika.......................................................................................... 97
Podłączenie elektryczne ..................................................................................... 98
Tabele ustawień................................................................................................. 99
Ciasto ucierane.................................................................................................... 99
Ciasto zagniatane................................................................................................ 100
Ciasto drożdżowe................................................................................................ 101
Ciasto serowo-olejowe........................................................................................ 102
Ciasto biszkoptowe............................................................................................. 102
Ciasto ptysiowe, ciasto francuskie, wypieki zbiałka........................................... 103
Pikantne przekąski .............................................................................................. 104
Wołowina............................................................................................................. 105
Cielęcina.............................................................................................................. 106
Wieprzowina........................................................................................................ 107
Jagnięcina, dziczyzna ......................................................................................... 108
Drób, ryby............................................................................................................ 109
Informacje dla instytutów testowych .............................................................. 110
Potrawy testowe wg EN60350-1........................................................................ 110
Klasa efektywności energetycznej ...................................................................... 111
Deklaracja zgodności ....................................................................................... 112

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 39 875 000 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756