Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Status zamówienia
Bądź na
Bądź na plus
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Status zamówienia
Bądź na
Bądź na plus
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje MIELE
›
Instrukcja Piekarnik MIELE H 7860 BPX Elektryczny Czarny A+
Znaleziono w kategoriach:
Piekarniki do zabudowy
(61)
Wróć
Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE H 7860 BPX Elektryczny Czarny A+
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
Instrukcja użytkowania i montażu
Piekarnik
Pr
oszę
k
oniecznie
przeczytać instrukcję użytkowania i montażu
przed ustawieniem - instalacją - pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagr
oż
eń i uszkodz
eń.
pl-PL
M.-Nr 11 235 640
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrz
eżenia
......................................................
6
Ochrona środowiska natur
alnego
...................................................................
14
Prz
egląd
.............................................................................................................
15
Elementy sterowania
.........................................................................................
16
Przycisk wł./w
ył.
..................................................................................................
17
Czujnik zbliżeniowy
.............................................................................................
17
Przyciski dotyk
owe
..............................................................................................
18
Wyświetlacz dotykowy
........................................................................................
19
Symbole
..............................................................................................................
20
Zasady obsługi
...................................................................................................
21
Wybieranie punktu menu.....................................................................................
21
Prz
ewijanie
..........................................................................................................
21
Wychodzenie z menu
..........................................................................................
21
Zmiana wartości lub ustawienia
..........................................................................
21
Zmiana ustawienia na liście wyboru
...............................................................
21
Wprowadzanie liczb za pomocą bębnów cyfr
owych
.....................................
21
Wprowadzanie liczb za pomocą bloku numerycznego
..................................
21
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego
..................................
22
Wprowadzanie lit
er
..............................................................................................
22
Wyświetlanie menu kontekst
owego
....................................................................
22
Prz
esuwanie wpisów
...........................................................................................
22
Wyświetlanie wysuwanego menu
.......................................................................
23
P
omoc
.................................................................................................................
23
Aktywacja MobileStart
........................................................................................
23
Wyposażenie
......................................................................................................
24
T
abliczka znamionowa
........................................................................................
24
Zakres dostawy
...................................................................................................
24
Wyposażenie dostar
czone wraz z urządz
eniem i wyposaż
enie dodatkowe
.......
24
Zabezpieczenia
...................................................................................................
29
P
owierzchnie uszlachetnione powłoką P
erfectClean
..........................................
30
Wyposażenie nadające się do pir
olizy.................................................................
30
Pierwsze uruchomienie
....................................................................................
31
Miele@home
........................................................................................................
31
Ustawienia podstawowe
.....................................................................................
32
Pierwsze nagrz
ewanie piekarnika i przepłukiwanie systemu w
ytwarzania pary
.
33
Ustawienia
..........................................................................................................
35
Prz
egląd ustawień
...............................................................................................
35
Wywoływanie menu „Ustawienia“
.......................................................................
38
Język
................................................................................................................
38
Godzina
...............................................................................................................
38
Spis treści
3
Data
.....................................................................................................................
39
Oświetlenie
..........................................................................................................
39
Ekran start
owy
.....................................................................................................
39
Wyświetlacz
.........................................................................................................
39
Głośność
.............................................................................................................
40
Jednostki
.............................................................................................................
40
Booster
................................................................................................................
40
Szybkie schładzanie
............................................................................................
41
Utrzymywanie ciepła
...........................................................................................
41
T
emperatury pr
oponowane
.................................................................................
42
Piroliza
.................................................................................................................
42
Prz
edłuż. pracy wentylat
ora chł...........................................................................
42
Kamera w k
omorze..............................................................................................
42
Czujnik zbliżeniowy
............................................................................................
43
Bezpieczeństwo
..................................................................................................
43
Rozpo
znawanie frontu
.........................................................................................
44
Miele@home
........................................................................................................
44
Zdalne ster
owanie
...............................................................................................
45
Aktywacja MobileStart
...................................................................................
45
SuperVision
.........................................................................................................
45
RemoteUpdate
....................................................................................................
46
Wersja opr
ogr
am.
................................................................................................
47
Informacje prawne
...............................................................................................
47
Handel
.................................................................................................................
47
Ustawienia fabryczne
..........................................................................................
47
Alarm i minutnik
.................................................................................................
48
Korzystanie z funkcji Alarm
.................................................................................
48
Korzystanie z funkcji Minutnik
.............................................................................
49
Menu główne i podmenu
..................................................................................
50
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii
..................................................
52
Obsługa
..............................................................................................................
54
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania
......................................
54
Zmiana temper
atury i temper
atury wewnętrznej
............................................
54
Ustawianie czasów przyrządzania
.................................................................
55
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania
..................................................
55
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania
............................................
55
Prz
erywanie procesu przyrządzania
....................................................................
56
Wstępne r
ozgrz
ewanie komory urządzenia
.........................................................
56
Booster
...........................................................................................................
57
Rozgrz
ewanie
.................................................................................................
57
Szybkie schładzanie
............................................................................................
58
Spis treści
4
Utrzymywanie ciepła
...........................................................................................
59
Crisp function
......................................................................................................
60
Zmiana progr
amu
................................................................................................
60
Pieczenie Plus
....................................................................................................
61
Uruchamianie procesu z Piecz
enie Plus
.............................................................
61
Odparowywanie wody r
esztkowej
......................................................................
64
Progr
amy automatyczne
...................................................................................
66
Kategorie
.............................................................................................................
66
Korzystanie z pr
ogramów aut
omatycznych
........................................................
66
Wskazówki użytkowe
..........................................................................................
66
Szukanie
..............................................................................................................
67
Zastosowania specjalne
...................................................................................
68
Rozmr
ażanie
........................................................................................................
68
Suszenie
..............................................................................................................
69
P
odgrzewanie naczyń
.........................................................................................
70
Wyrastanie ciasta
................................................................................................
70
Utrzymywanie ciepła
...........................................................................................
70
Pieczenie delikatne
..............................................................................................
71
P
asteryzacja
........................................................................................................
73
Pr
odukty głęboko mr
ożone/Dania gotowe
..........................................................
75
MyMiele
..............................................................................................................
76
Progr
amy własne
...............................................................................................
77
Pieczenie wypiek
ów
..........................................................................................
80
P
or
ady dotyczące wypieków
...............................................................................
80
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
80
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
81
Pieczenie mięs
...................................................................................................
82
P
or
ady dotyczące pieczenia mięs
.......................................................................
82
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
82
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
83
Pieczeniomierz
....................................................................................................
84
Grillowanie
.........................................................................................................
88
P
or
ady dotyczące grillowania
..............................................................................
88
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami
.......................................................
88
Wskazówki dotyczące progr
amów......................................................................
89
Czyszczenie i k
onserwacja
..............................................................................
90
Nieodpowiednie środki czyszczące
....................................................................
90
Usuwanie normalnych zabrudzeń
.......................................................................
91
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw Fle
xiClip)
...............
92
Spis treści
5
Czyszczenie k
omory urządzenia z funkcją Piroliza
.............................................
93
Odkamienianie.....................................................................................................
96
Zdejmowanie drzwiczek
......................................................................................
100
Rozbier
anie drzwiczek
.........................................................................................
101
Zakładanie drzwiczek
..........................................................................................
104
Demontaż prowadnic bocznych z wysuwami Fle
xiClip
......................................
105
Opuszczanie grzałki grzania górnego/grilla.........................................................
106
Co robić, gdy
...
...................................................................................................
107
Serwis
.................................................................................................................
113
Kontakt w przypadku wystąpienia ust
erki
...........................................................
113
Gwarancja
...........................................................................................................
113
Instalacja
............................................................................................................
114
Wymiary do zabudowy
........................................................................................
114
Zabudowa w szafce stojącej lub w szafce podblatowej
................................
114
Widok z boku..................................................................................................
115
Przyłącza i wentylacja
....................................................................................
116
Zabudowa piekarnika
..........................................................................................
117
P
odłączenie elektryczne
.....................................................................................
118
T
abele ustawień
.................................................................................................
119
Ciasto ucier
ane....................................................................................................
119
Ciasto zagniatane
................................................................................................
120
Ciasto dr
ożdżowe
................................................................................................
121
Ciasto ser
owo-olejowe
........................................................................................
122
Ciasto biszkopt
owe
.............................................................................................
123
Ciasto ptysiowe, ciasto fr
ancuskie, wypieki z białka...........................................
124
Pikantne przekąski
..............................................................................................
125
Wołowina
.............................................................................................................
126
Cielęcina
..............................................................................................................
127
Wieprzowina
........................................................................................................
128
Jagnięcina, dziczyzna
.........................................................................................
129
Drób, ryby
............................................................................................................
130
Informacje dla instytutów testowych
..............................................................
131
P
otr
awy testowe wg EN60350-1
........................................................................
131
Klasa efektywności energetycznej
......................................................................
132
Karta produktu do piekarników dla gospodarstw domow
ych
.......................
132
Deklaracja zgodności
.......................................................................................
133
Pr
awa autorskie i licencje
.................................................................................
134
NOWOŚCI
Motorola Edge 70
Yanosik Go
Apple MacBook Pro 2025
iPhone 17 PRO
Philips OneUp
Iphone 17
Iphone 17 AIR
Samsung S25 FE
APPLE MacBook Pro 2025
Samsung Fold 7
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Czajnik na gaz
Zgrzewarka próżniowa
Garnki
Mop elektryczny
Termometr elektroniczny
Pistolet do masażu
Masażer do stóp
Myjka do okien
Maszynka do makaronu
Myjka parowa
PORADNIK MEDIA EXPERT
Ranking odkurzaczy pionowych
Ranking smartwatchy damskich
Ranking parownic do ubrań
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Ranking gier planszowych
Ranking robotów sprzątających
POMYSŁ NA PREZENT
Prezenty Świąteczne
Zabawki
LEGO
Pomysł na prezent
Sprzęty fitness
Gry planszowe
Prezent dla Niego
Prezent dla Niej
Prezent dla Dzieci
Prezent dla Seniorów
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking elektrycznych maszynek do golenia [TOP10]
Wykorzystaj telefon jako router – sprawdzone sposoby!
Hulajnoga elektryczna – przepisy i zasady bezpiecznej jazdy
Ranking bieżni domowych [TOP10]
Polskie studio tworzy nowego Tomb Raidera! Zapowiedziano Tomb Raider: Legacy of Atlantis
Ranking suszarek do prania [TOP10]
Pozwolenie na latanie dronem – przepisy
Klawiatura i myszka do telefonu. Wszystko, co musisz wiedzieć!
Ranking słuchawek do 500 zł [TOP10]
Ranking proszków do prania [TOP10]
Jaka stacja pogodowa do domu – na co zwrócić uwagę?
Czego nie może jeść pies? Szkodliwe produkty dla pupila
Ranking wiertarko-wkrętarek z udarem [TOP10]
Jak usunąć kamień z czarnej baterii?
Jakie biurko gamingowe wybrać? Praktyczny poradnik dla gamera
Sprawdź więcej poradników