Znaleziono w kategoriach:

Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE H 7860 BPX Elektryczny Czarny A+

Powrót
Instrukcja użytkowania i montażu
Piekarnik
Proszę koniecznie przeczytać instrukcję użytkowania i montażu
przed ustawieniem - instalacją - pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagreń i uszkodzeń.
pl-PL M.-Nr 11 235 640
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia...................................................... 6
Ochrona środowiska naturalnego ................................................................... 14
Przegląd ............................................................................................................. 15
Elementy sterowania......................................................................................... 16
Przycisk wł./wył. .................................................................................................. 17
Czujnik zbliżeniowy ............................................................................................. 17
Przyciski dotykowe.............................................................................................. 18
Wyświetlacz dotykowy........................................................................................ 19
Symbole .............................................................................................................. 20
Zasady obsługi................................................................................................... 21
Wybieranie punktu menu..................................................................................... 21
Przewijanie .......................................................................................................... 21
Wychodzenie z menu .......................................................................................... 21
Zmiana wartości lub ustawienia.......................................................................... 21
Zmiana ustawienia na liście wyboru............................................................... 21
Wprowadzanie liczb za pomocą bębnów cyfrowych..................................... 21
Wprowadzanie liczb za pomocą bloku numerycznego.................................. 21
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego .................................. 22
Wprowadzanie liter.............................................................................................. 22
Wyświetlanie menu kontekstowego .................................................................... 22
Przesuwanie wpisów ........................................................................................... 22
Wyświetlanie wysuwanego menu ....................................................................... 23
Pomoc ................................................................................................................. 23
Aktywacja MobileStart ........................................................................................ 23
Wyposażenie...................................................................................................... 24
Tabliczka znamionowa ........................................................................................ 24
Zakres dostawy................................................................................................... 24
Wyposażenie dostarczone wraz z urządzeniem i wyposażenie dodatkowe ....... 24
Zabezpieczenia ................................................................................................... 29
Powierzchnie uszlachetnione powłoką PerfectClean.......................................... 30
Wyposażenie nadające się do pirolizy................................................................. 30
Pierwsze uruchomienie .................................................................................... 31
Miele@home........................................................................................................ 31
Ustawienia podstawowe ..................................................................................... 32
Pierwsze nagrzewanie piekarnika i przepłukiwanie systemu wytwarzania pary . 33
Ustawienia.......................................................................................................... 35
Przegląd ustawień ............................................................................................... 35
Wywoływanie menu „Ustawienia“....................................................................... 38
Język................................................................................................................ 38
Godzina ............................................................................................................... 38
Spis treści
3
Data..................................................................................................................... 39
Oświetlenie.......................................................................................................... 39
Ekran startowy..................................................................................................... 39
Wyświetlacz......................................................................................................... 39
Głośność ............................................................................................................. 40
Jednostki............................................................................................................. 40
Booster................................................................................................................ 40
Szybkie schładzanie............................................................................................ 41
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 41
Temperatury proponowane ................................................................................. 42
Piroliza................................................................................................................. 42
Przedłuż. pracy wentylatora chł........................................................................... 42
Kamera w komorze.............................................................................................. 42
Czujnik zbliżeniowy ............................................................................................ 43
Bezpieczeństwo .................................................................................................. 43
Rozpoznawanie frontu......................................................................................... 44
Miele@home........................................................................................................ 44
Zdalne sterowanie ............................................................................................... 45
Aktywacja MobileStart ................................................................................... 45
SuperVision ......................................................................................................... 45
RemoteUpdate .................................................................................................... 46
Wersja oprogram. ................................................................................................ 47
Informacje prawne............................................................................................... 47
Handel ................................................................................................................. 47
Ustawienia fabryczne .......................................................................................... 47
Alarm i minutnik................................................................................................. 48
Korzystanie z funkcji Alarm ................................................................................. 48
Korzystanie z funkcji Minutnik............................................................................. 49
Menu główne i podmenu .................................................................................. 50
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii.................................................. 52
Obsługa .............................................................................................................. 54
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania...................................... 54
Zmiana temperatury i temperatury wewnętrznej ............................................ 54
Ustawianie czasów przyrządzania ................................................................. 55
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania.................................................. 55
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania ............................................ 55
Przerywanie procesu przyrządzania.................................................................... 56
Wstępne rozgrzewanie komory urządzenia......................................................... 56
Booster........................................................................................................... 57
Rozgrzewanie ................................................................................................. 57
Szybkie schładzanie............................................................................................ 58
Spis treści
4
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 59
Crisp function...................................................................................................... 60
Zmiana programu ................................................................................................ 60
Pieczenie Plus.................................................................................................... 61
Uruchamianie procesu z Pieczenie Plus ............................................................. 61
Odparowywanie wody resztkowej ...................................................................... 64
Programy automatyczne................................................................................... 66
Kategorie ............................................................................................................. 66
Korzystanie z programów automatycznych ........................................................ 66
Wskazówki użytkowe .......................................................................................... 66
Szukanie.............................................................................................................. 67
Zastosowania specjalne ................................................................................... 68
Rozmrażanie........................................................................................................ 68
Suszenie .............................................................................................................. 69
Podgrzewanie naczyń ......................................................................................... 70
Wyrastanie ciasta ................................................................................................ 70
Utrzymywanie ciepła ........................................................................................... 70
Pieczenie delikatne.............................................................................................. 71
Pasteryzacja ........................................................................................................ 73
Produkty głęboko mrożone/Dania gotowe.......................................................... 75
MyMiele .............................................................................................................. 76
Programy własne............................................................................................... 77
Pieczenie wypieków .......................................................................................... 80
Porady dotyczące wypieków............................................................................... 80
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 80
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 81
Pieczenie mięs................................................................................................... 82
Porady dotyczące pieczenia mięs....................................................................... 82
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 82
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 83
Pieczeniomierz .................................................................................................... 84
Grillowanie ......................................................................................................... 88
Porady dotyczące grillowania.............................................................................. 88
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 88
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 89
Czyszczenie i konserwacja .............................................................................. 90
Nieodpowiednie środki czyszczące .................................................................... 90
Usuwanie normalnych zabrudzeń ....................................................................... 91
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw FlexiClip)...............
92
Spis treści
5
Czyszczenie komory urządzenia z funkcją Piroliza ............................................. 93
Odkamienianie..................................................................................................... 96
Zdejmowanie drzwiczek...................................................................................... 100
Rozbieranie drzwiczek......................................................................................... 101
Zakładanie drzwiczek.......................................................................................... 104
Demontaż prowadnic bocznych z wysuwami FlexiClip ...................................... 105
Opuszczanie grzałki grzania górnego/grilla......................................................... 106
Co robić, gdy...................................................................................................... 107
Serwis................................................................................................................. 113
Kontakt w przypadku wystąpienia usterki........................................................... 113
Gwarancja ........................................................................................................... 113
Instalacja............................................................................................................ 114
Wymiary do zabudowy........................................................................................ 114
Zabudowa w szafce stojącej lub w szafce podblatowej................................ 114
Widok z boku.................................................................................................. 115
Przyłącza i wentylacja .................................................................................... 116
Zabudowa piekarnika.......................................................................................... 117
Podłączenie elektryczne ..................................................................................... 118
Tabele ustawień................................................................................................. 119
Ciasto ucierane.................................................................................................... 119
Ciasto zagniatane................................................................................................ 120
Ciasto drożdżowe................................................................................................ 121
Ciasto serowo-olejowe........................................................................................ 122
Ciasto biszkoptowe............................................................................................. 123
Ciasto ptysiowe, ciasto francuskie, wypieki z białka........................................... 124
Pikantne przekąski .............................................................................................. 125
Wołowina............................................................................................................. 126
Cielęcina.............................................................................................................. 127
Wieprzowina........................................................................................................ 128
Jagnięcina, dziczyzna ......................................................................................... 129
Drób, ryby............................................................................................................ 130
Informacje dla instytutów testowych .............................................................. 131
Potrawy testowe wg EN60350-1........................................................................ 131
Klasa efektywności energetycznej ...................................................................... 132
Karta produktu do piekarników dla gospodarstw domowych ....................... 132
Deklaracja zgodności ....................................................................................... 133
Prawa autorskie i licencje................................................................................. 134

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 39 875 000 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756