Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje MIELE
›
Instrukcja Urządzenie do gotowania na parze MIELE DG 7240 Czarny
Znaleziono w kategoriach:
Piekarniki do zabudowy
(61)
Wróć
Instrukcja obsługi Urządzenie do gotowania na parze MIELE DG 7240 Czarny
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
Instrukcja użytkowania i montażu
Urządz
enie do gotowania na parz
e
Pr
oszę
k
oniecznie
przeczytać instrukcję użytk
owania i montażu
przed ustawieniem - instalacją - pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagr
oż
eń i uszkodz
eń.
pl-PL
M.-Nr 11 266 280
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrz
eżenia
......................................................
6
Ochrona środowiska natur
alnego
...................................................................
16
Prz
egląd
.............................................................................................................
17
Urządzenie do got
owania na parze
.....................................................................
17
Wyposażenie dostar
czone wr
az z urządzeniem
..................................................
18
Elementy sterowania
.........................................................................................
19
Przycisk wł./w
ył.
..................................................................................................
20
Wyświetlacz
.........................................................................................................
20
Przyciski dotyk
owe
..............................................................................................
20
Symbole
..............................................................................................................
22
Zasady obsługi
...................................................................................................
23
Wybieranie punktu menu.....................................................................................
23
Zmiana ustawienia na liście wyboru
....................................................................
23
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego
.......................................
23
Wybieranie pr
ogr
amu lub funkcji
.........................................................................
24
Wprowadzanie wart
ości liczbowych
...................................................................
24
Aktywacja MobileStart
........................................................................................
24
Opis działania
....................................................................................................
25
Zbiornik wody
......................................................................................................
25
T
aca ociekowa
.....................................................................................................
25
T
emperatur
a
........................................................................................................
25
Czas trwania
........................................................................................................
25
Hałasy
..................................................................................................................
25
Nagrzewanie
........................................................................................................
26
Gotowanie
...........................................................................................................
26
Redukcja pary
.....................................................................................................
26
Pierwsze uruchomienie
....................................................................................
27
Miele@home
........................................................................................................
27
Ustawienia podstawowe
.....................................................................................
28
Pierwsze czyszcz
enie urządzenia do gotowania na parz
e
..................................
29
Dostosowywanie t
emperatury wrz
enia
................................................................
30
Ustawienia
..........................................................................................................
31
Prz
egląd ustawień
...............................................................................................
31
Wywoływanie menu „Ustawienia“
.......................................................................
33
Język
................................................................................................................
33
Godzina
...............................................................................................................
33
Wyświetlacz
.........................................................................................................
34
Głośność
.............................................................................................................
35
Spis treści
3
Jednostki
.............................................................................................................
35
Utrzymywanie ciepła
...........................................................................................
36
Redukcja pary
.....................................................................................................
36
T
emp. proponowane
...........................................................................................
36
T
wardość wody
...................................................................................................
37
Bezpieczeństwo
..................................................................................................
38
Miele@home
........................................................................................................
39
Zdalne ster
owanie
...............................................................................................
40
Aktywacja MobileStart
...................................................................................
40
Aktualizacja zdalna
..............................................................................................
40
Wersja opr
ogr
amowania......................................................................................
41
Handel
.................................................................................................................
41
Ustawienia fabryczne
..........................................................................................
41
Minutnik
..............................................................................................................
42
Menu główne i podmenu
..................................................................................
44
Obsługa
..............................................................................................................
45
Zmiana wartości i ustawień dla pr
ocesu przyrządzania
......................................
47
Zmiana temper
atury
.......................................................................................
47
Ustawianie czasów przyrządzania
.................................................................
47
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania
..................................................
48
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania
............................................
49
Wstrzymywanie procesu przyrządzania
..............................................................
49
Prz
erywanie procesu przyrządzania
....................................................................
50
Wart
o wiedzieć...
...............................................................................................
51
Cechy szczególne got
owania na parze
...............................................................
51
Naczynia do gotowania
.......................................................................................
51
T
aca ociekowa
.....................................................................................................
52
P
o
ziom wsuwania
................................................................................................
52
Pr
odukty głęboko mr
ożone
.................................................................................
52
T
emperatur
a
........................................................................................................
52
Czas trwania
........................................................................................................
53
Gotowanie z płynem
............................................................................................
53
Prz
episy własne
...................................................................................................
53
Gotowanie na parze
..........................................................................................
54
Gotowanie na parz
e Eco
.....................................................................................
54
Wskazówki dotyczące tabel z ustawieniami
.......................................................
54
Warzywa
..............................................................................................................
55
Ryby
....................................................................................................................
58
Mięso
...................................................................................................................
61
Spis treści
4
Ryż.......................................................................................................................
63
Zboża...................................................................................................................
64
Makarony/Wyr
oby mączne..................................................................................
65
Knedle
.................................................................................................................
66
Warzywa str
ączkowe, suszone
...........................................................................
67
Jajka kurze
..........................................................................................................
69
Owoce
.................................................................................................................
70
Wędliny
................................................................................................................
70
Skorupiaki............................................................................................................
71
Małże
...................................................................................................................
72
Gotowanie z
estawu obiadowego
........................................................................
73
P
ozostałe zastosowania
...................................................................................
75
P
odgrz
ewanie
......................................................................................................
75
Rozmr
ażanie
........................................................................................................
78
Blanszowanie
......................................................................................................
81
P
asteryzacja
........................................................................................................
81
Dezynfekcja naczyń
............................................................................................
84
Wyrastanie ciasta dr
o
żdżowego..........................................................................
84
P
odgrz
ewanie wilgotnych ręczników
..................................................................
85
T
opienie żelatyny
.................................................................................................
85
Dekrystalizacja miodu
.........................................................................................
86
T
opienie czek
olady
..............................................................................................
86
Wytwarzanie jogurtu
............................................................................................
87
Wytapianie słoniny
..............................................................................................
88
Duszenie cebuli
...................................................................................................
88
Odsokowywanie
..................................................................................................
89
Obieranie z
e skórki
..............................................................................................
90
Konserwacja jabłek
............................................................................................
90
Progr
amy automatyczne
...................................................................................
91
Informacje dla instytutów testowych
..............................................................
92
Czyszczenie i pielęgnacja
.................................................................................
93
Czyszczenie fr
ontu urządzenia do got
owania na parze
......................................
94
Czyszczenie k
omory urządzenia
.........................................................................
94
Czyszczenie zbiornika wody
...............................................................................
95
Wyposażenie
......................................................................................................
95
Czyszczenie pr
owadnic bocznych
......................................................................
96
Odkamienianie urządzenia do got
owania na parze.............................................
96
Co robić, gdy...
..................................................................................................
98
Spis treści
5
Wyposażenie dodatk
owe
..................................................................................
101
Serwis
.................................................................................................................
102
Kontakt w przypadku wystąpienia ust
erki
...........................................................
102
Gwarancja
...........................................................................................................
102
Instalacja
............................................................................................................
103
Wskazówki bezpieczeństwa do zabudow
y
.........................................................
103
Wymiary do zabudowy
........................................................................................
104
Zabudowa w wysokiej szafce stojącej
...........................................................
104
Zabudowa w szafce podblatowej
..................................................................
105
Widok z boku..................................................................................................
106
P
odłącz
enie i wentylacja
................................................................................
107
Zabudowa urządzenia do got
owania na parze
...................................................
108
P
odłącz
enie elektryczne
.....................................................................................
109
Deklaracja zgodności
.......................................................................................
111
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na ślub
Domek dla dzieci
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking blenderów ręcznych [TOP10]
Ranking gier planszowych [TOP10]
Ranking smartwatchy [TOP10]
Ranking słuchawek bezprzewodowych nausznych [TOP10]
Ranking tabletów dla dzieci [TOP10]
Wyprawka do szkoły - ranking przyborów dla ucznia [TOP20]
Death Stranding 2: On the Beach już dostępne! Co musisz wiedzieć przed zakupem?
Ranking rowerów elektrycznych [TOP10]
Do czego służą pierścienie pośrednie?
Soki z sokowirówki - jakie owoce wybrać?
Rodzaje pomp wodnych
Uszkodzony termostat – objawy w przypadku lodówki
Ranking piekarników do zabudowy [TOP10]
Wędkarstwo spinningowe – na czym polega?
Ranking proszków do prania [TOP10]
Sprawdź więcej poradników