Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje BERLINGER HAUS
›
Instrukcja Frytkownica beztłuszczowa BERLINGER HAUS Moonlight Collection BH/9056 Air Fryer
Znaleziono w kategoriach:
Frytkownice
(5)
Wróć
Instrukcja obsługi Frytkownica beztłuszczowa BERLINGER HAUS Moonlight Collection BH/9056 Air Fryer
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
Instruk
cja obsługi urządz
enia Airfryer
1
3
2
5
9
10
7
8
6
4
Og
ólny o
pi
s
(rys
. 1)
)
1 Nac
zy
nie
2 Kosz
yk
3 Pr
zyc
isk z
wa
lniaj
ąc
y kosz
4 Uchw
y
t kosz
yka
5 LCD z ekr
anem d
ot
ykow
ym (w
yś
wi
etlac
z c
iek
ł
okr
yst
ali
czny)
6 Pr
zyc
isk w
ł
ąc
z
ania / w
y
ł
ąc
za
nia z
asil
ania
7 Ikona na
gr
zewani
a / dmuc
haw
y
8 Pr
zyc
isk
i ster
uj
ąc
e tim
ere
m (0
-
3
0 min
)
9 Pr
zyc
isk
i re
gulac
ji tem
per
atur
y (80
-20
0
°C
)
10 Prz
yci
ski m
enu (po
w
tór
z d
ot
yk pal
ce
m “ ” w ce
lu zmi
any i w
yb
or
u systemu g
otowan
ia
)
1
1 Wl
ot pow
ietr
z
a
1
2 Ot
w
or
y w
y
loto
we powi
etr
z
a
1
3 Pr
zewód z
asi
laj
ący
PL
BH-9035 IM-GB, CZ, DE, HU, FR, RO, NL, RU, PL.indd 54
BH-9035 IM-GB, CZ, DE, HU, FR, RO, NL, RU, PL.indd 54
2021. 04. 28. 11:44:56
2021. 04. 28. 11:44:56
PL
Niebezpiec
zeństwo
•
Nie z
anu
r
za
ć obud
ow
y w wo
dzie an
i nie sp
ł
uk
iwa
ć po
d bie
żą
c
ą wod
ą ze w
zglę
du na e
lem
ent
y
ele
kt
r
yc
zne i gr
zewcze.
•
Unik
aj do
stan
ia si
ę ci
ec
zy d
o ur
z
ądze
nia, aby uni
kn
ąć po
ra
żen
ia pr
ąde
m ele
k
tr
yc
znym lu
b
zwarcia.
•
Wszy
stk
ie sk
ł
adnik
i umi
es
zcz
aj w kosz
yk
u, aby nie do
puś
ci
ć do kont
ak
tu z e
leme
nta
mi
grzejnymi.
•
Nie z
ak
r
y
wa
ć wl
otu i w
yl
otu p
owiet
r
za
, gdy ur
z
ą
dzeni
e prac
uj
e.
•
Nap
e
ł
nien
ie mi
ski o
lej
em moż
e spowo
dowa
ć zag
roż
enie p
oż
arowe.
•
Nie d
ot
yka
ć wn
ętr
z
a ur
z
ądze
nia p
odc
za
s jeg
o dzia
ł
ania
.
Ostrzeżenie:
•
Spr
awdź, c
z
y napi
ę
ci
e wska
za
ne na ur
z
ąd
zeniu j
est zg
odne z l
oka
lnym nap
ię
ci
em si
eci
ow
y
m.
•
Nie u
ż
y
waj ur
zą
dzeni
a, je
śli w
y
stę
puje u
szkodze
nie w
t
yc
zki, p
r
zewod
u zas
ilaj
ąc
eg
o lub
innych c
zę
śc
i.
•
Nie n
ale
ży u
dawać s
ię do n
ieau
tor
y
zowa
nej o
soby w c
elu w
y
mia
ny lub napr
aw
y us
zkodzon
ego
pr
zewo
du g
łó
wne
go.
•
Pr
zec
how
uj ur
z
ądze
nie i j
ego p
r
zewód z
asi
laj
ący p
oza z
asi
ęg
iem dz
iec
i.
•
T
r
z
yma
j pr
zewó
d zas
ilaj
ący z d
ala o
d gor
ącyc
h pow
ier
zchn
i.
•
Nie p
od
ł
ąc
z
aj ur
z
ądze
nia an
i nie ob
s
łu
guj pa
nelu s
terowa
nia mo
kr
ymi r
ęk
ami.
•
Upew
nij s
ię, że ur
z
ąd
zenie j
est p
od
ł
ąc
zone d
o uzie
mio
neg
o gni
azdk
a śc
ienn
ego. Z
aws
ze
upew
nij si
ę, że w
t
yczk
a jest p
raw
id
ł
owo wł
oż
ona d
o gnia
zdka ś
ci
enne
go.
•
Nie p
od
ł
ąc
z
aj ur
z
ądze
nia do zew
nę
tr
zn
ego w
y
ł
ąc
zni
ka cz
aso
wego.
•
Nie u
mie
szc
zaj u
r
zą
dzeni
a na
/
lub w p
obli
żu mate
ri
a
łów ł
at
wo
palnyc
h, tak
ic
h jak o
br
us lub
ranka.
•
Nie u
mie
szc
zaj u
r
zą
dzeni
a dot
yk
ają
c śc
iany lub i
nnych ur
z
ądze
ń. Zo
staw c
o naj
mni
ej 10 cm
odstępu
•
z t
ył
u i po b
okac
h or
az 10 cm wo
lnej p
r
zest
r
zeni n
ad ur
z
ądze
nie
m.
•
Nie k
ł
adź n
ic
zego n
a ur
z
ądzen
iu.
•
Unik
ać, aby ur
z
ą
dzeni
e prac
owa
ł
o bez n
adzor
u.
•
Podc
za
s sma
żen
ia go
rą
cym p
owi
etr
zem p
r
zez ot
wo
r
y w
y
lotowe p
owiet
r
z
a w
ydost
aj
e się
gor
ąc
a pa
ra. T
r
z
ym
aj d
ło
nie i t
war
z w bez
pie
czn
ej od
leg
ł
o
śc
i od par
y i st
wó
r
z dro
gi w
y
lotowe
powi
etr
z
a. Pod
cz
as w
y
jmowan
ia nac
z
ynia z u
r
z
ądzen
ia nal
eż
y rów
nie
ż uwa
ż
ać na go
rą
c
ą
par
ę i powi
etr
ze. Wsze
lki
e pow
ier
zc
hni
e w pob
liż
u mo
gą si
ę nag
r
zewać po
dc
zas u
ż
y
tkowani
a.
(Rys. 2)
•
Nat
yc
hmias
t od
ł
ąc
z ur
z
ądze
nie, je
śl
i zobac
z
ysz c
ie
mny dym w
ydo
by
waj
ący si
ę z ur
z
ąd
zenia.
•
Za
nim w
y
jmie
sz na
cz
yni
e z ur
z
ądze
nia, p
oc
zekaj a
ż dy
m nie b
ęd
zie si
ę w
ydo
by
wa
ł.
Uwaga
•
Upew
nij s
ię, że ur
z
ąd
zenie j
est us
taw
ion
e na pozi
om
ej, rów
nej i st
ab
ilnej p
owi
er
zc
hni.
•
T
o ur
z
ądze
nie j
est p
r
zeznac
zon
e w
ył
ą
czn
ie do u
ż
y
tku d
omowe
go.
•
Ur
z
ądze
nie p
otr
ze
buje o
koł
o 3
0 min
ut, aby os
t
ygną
ć do bez
pie
czn
eg
o tr
z
yma
nia i
cz
yszc
zen
ia.
Automatyczne wył
ączanie
Ur
z
ądze
nie ma w
bud
owany tim
er
, kt
ór
y au
tomat
yc
zni
e w
ył
ą
cz
y ur
z
ądze
nie p
o odl
icze
niu d
o zera.
Moż
esz r
ęc
zni
e w
y
ł
ąc
zyć ur
zą
dzeni
e, nac
iska
jąc p
ok
ręt
ł
o anul
owania
, autom
at
yczn
ie w
y
ł
ąc
zy
ur
z
ądzen
ie po 2
0 sek
undac
h.
BH-9035 IM-GB, CZ, DE, HU, FR, RO, NL, RU, PL.indd 55
BH-9035 IM-GB, CZ, DE, HU, FR, RO, NL, RU, PL.indd 55
2021. 04. 28. 11:44:56
2021. 04. 28. 11:44:56
Pr
ze
d pi
er
ws
z
ym u
ż
yci
em
1.
Wyc
zy
ść kos
zy
k i nac
zy
nie g
or
ąc
ą wo
dą z do
datk
iem p
ł
ynu d
o mycia, z
a po
moc
ą
nier
ysuj
ąc
ej g
ąbk
i. T
e c
zę
śc
i moż
na bez
pie
czn
ie umyć w zmy
wa
rc
e.
2.
Pr
zetr
ze
ć cz
yst
ą s
zmat
ką el
eme
nt
y w śro
dku or
az n
a zewną
tr
z.
Kor
z
yst
an
ie z u
r
z
ąd
ze
ni
a
1
.
Ust
aw ur
z
ądzen
ie na st
abi
lnej, p
ozi
omej i r
ówn
ej pow
ier
zchn
i. Nie st
awi
aj ur
z
ąd
zenia
na nie
odp
or
nej n
a ci
ep
ł
o pow
ier
zc
hni.
2.
Umi
eś
ć kosz
yk na n
acz
y
niu. (Ry
s.3)
Nie n
ape
ł
ni
aj nac
zy
nia o
lej
em ani ż
adnym i
nnym p
ł
y
nem.
3.
Umi
eś
ć sk
ła
dnik
i w kosz
yku, a n
astę
pni
e wsuń kos
zy
k do ur
z
ą
dzenia
. (Rys.
5)
4.
Aby w
ł
ąc
zyć u
r
zą
dzeni
e, nac
iś
nij pr
z
yc
isk w
ł
ąc
zan
ia / w
y
ł
ąc
zan
ia za
silan
ia (natyc
hmia
st
zac
zni
e się n
agr
zewa
ć), a następn
ie w
yb
ier
z żą
dan
ą temp
erat
urę i c
z
as. Z
apozn
aj si
ę
z czę
ś
ci
ą „Ust
awi
eni
a” w ty
m rozdzi
ale, aby o
kre
śli
ć od
pow
iedn
ią tem
per
atur
ę. (Rys.
6)
Uwagi:
Do
st
ęp
nych j
es
t 8 fu
nkc
ji: CH
I
PSY
, NÓ
ŻK
I KU
RCZ
A
K
A
, K
URC
Z
A
K
, STE
K
, K
RE
W
ETK
A
,
QU
ICH
E
, CI
ASTO, RY
BY
. Na
ci
śn
ij p
r
z
yci
sk f
un
kcji
, aby w
yb
r
ać o
dp
owi
e
dn
ią f
unkc
j
ę w
za
le
ż
no
śc
i od s
kł
ad
ni
ków. Pow
tó
r
z Do
t
kni
ę
ci
e pa
lc
e
m “ ”
, aby z
mi
en
ić i w
yb
ra
ć fu
nkc
ję
gotowania.
Potr
zeb
ne był
y bard
ziej e
last
yc
zne ust
awi
eni
a cz
asu i tem
per
atur
y
, regul
acj
ę moż
na
pr
zep
rowadz
ić b
ezpo
śr
edni
o, naci
skaj
ąc o
dpow
ied
nie p
okr
ęt
ła
. Na pa
nelu st
erowa
nia zna
jduj
ą
się d
wa po
kr
ętł
a (CZ
A
S „+
” i „
-”), k
tór
e mog
ą zmi
eni
ać ust
awi
enie c
z
asu - z
wi
ęks
za
ć / zmni
ejs
zać
o 1 minut
ę po ka
żdy
m nac
iś
nię
c
iu lub s
zy
bko z
wię
ksz
ać / zm
nie
jsz
ać w je
dno
stc
e 1 minut
y
pop
r
zez d
łu
gie n
aci
śni
ę
ci
e. Na pan
elu ste
rowan
ia znaj
duj
ą si
ę dwa po
kr
ętł
a (
T
EMP „+” i „-
”), za
pom
oc
ą k
tór
ych m
ożn
a regu
lowa
ć usta
wie
nie tem
per
atur
y - z
wi
ększ
ać / z
mnie
jsz
ać o 5 sto
pni p
o
ka
żdym n
aci
śni
ę
ciu l
ub sz
yb
ko zwi
ę
ksza
ć / zmni
ejs
za
ć o 5 stop
ni pop
r
zez d
ł
ugie n
aci
śn
ię
ci
e.
Uwaga:
Urz
ądze
nie p
r
zest
ani
e się n
agr
zewa
ć po w
y
ję
ciu n
acz
y
nia. Pon
iewa
ż tec
hno
lo
gia Ra
pid
Ai
r b
ł
yska
wic
zni
e pod
gr
zewa p
owiet
r
ze wewn
ąt
r
z ur
z
ądzen
ia, na c
hwi
lę w
yc
iąg
nij na
cz
yni
e z
ur
z
ądzen
ia, po
dc
zas g
dy sm
aż
enie g
or
ący
m pow
ietr
zem pr
awie n
ie za
kł
ó
ca te
go p
roc
es
u.
5. Ikona n
agr
zewan
ia i ikona d
muc
haw
y b
ędą m
iga
ć po
dcz
as p
racy a
plika
tora. (
Rys.
6)
Uwaga:
P
odc
z
as sma
że
nia w go
rą
cym p
owi
etr
zu ikon
a nagr
zewania o
d cz
asu d
o cz
asu mi
ga
i gaś
nie. O
znac
za to, że g
r
za
ł
ka je
st wł
ą
cz
ana (temp
era
tura o
sią
ga na
staw
ion
ą) i w
y
ł
ąc
z
ana
(temper
atur
a spada p
oni
żej us
taw
ieni
a
) w ce
lu ut
r
zy
mani
a ż
ąda
nej tem
per
atur
y
.
6. O
lej ze sk
ł
adni
ków zbier
a si
ę na dni
e nac
zy
nia.
7
. Niek
tór
e sk
ła
dnik
i w
yma
gaj
ą wst
r
zą
śni
ę
cia w p
o
ł
owi
e cz
asu p
r
zyg
otowani
a (patr
z czę
ś
ć
„Ust
awi
enia” w t
y
m rozdzi
ale) W ten sposó
b w
yci
ągn
ij nac
z
yni
e z ur
z
ądzen
ia za u
chw
y
t i
potr
zą
śn
ij nim. N
astę
pni
e wsuń n
acz
y
nie z p
owrot
em do f
r
y
tkow
nicy p
owi
etr
zn
ej. (Ry
s.7)
Uwaga:
Nie naci
skaj p
r
zyc
isk
u uchw
y
tu po
dc
zas p
otr
z
ą
sani
a (Rys.
8)
Wskazówka:
Mo
żes
z w
yj
ąć kosz z n
acz
yn
ia i t
ylko ni
m potr
zą
sną
ć, aby zm
niej
sz
yć wag
ę. W
ten sp
osó
b w
yci
ągni
j nac
zy
nie z u
r
zą
dzeni
a, umi
eś
ć je na ż
ar
oo
dpo
rnym u
chw
yc
ie (
1
), nac
i
śnij
pr
z
ycis
k na uc
hw
yci
e i unie
ś je (2). (Rys.9)
8. 5
-
krot
ny dz
wone
k tim
era ozn
acz
a, że u
staw
iony c
zas p
r
z
ygotowan
ia up
ł
y
ną
ł. Wyc
ią
gnij
nac
zy
nie z ur
z
ą
dzeni
a i umie
ś
ć je na ż
aro
odp
or
nym uc
hw
yci
e.
Uwag
a: Po 5
-
kr
otnym dz
wo
nku ti
mer
a dmuc
hawa p
owiet
r
za w
ył
ą
cz
y si
ę po 20 s
ekun
dac
h.
9. Spr
awdź, c
z
y skł
ad
niki s
ą go
towe.
Uwaga:
Jeśli s
kł
adn
iki ni
e są j
es
zcze g
otowe, po pr
ost
u wsuń n
acz
yn
ie z pow
rote
m do
ur
z
ądzen
ia i ur
uc
hom u
r
zą
dzeni
e na ki
lka do
dat
kowyc
h minu
t: Nac
i
śnij p
ok
ręt
ł
o reg
ulac
ji
temp
erat
ur
y
, aby w
yre
gul
ować us
taw
ieni
e temp
erat
ur
y, naciś
nij po
kr
ęt
ło t
ime
ra, aby w
y
reg
ulowa
ć
ust
awie
nie c
za
su, a nastę
pni
e nac
iś
nij p
okr
ęt
ł
o wł
ąc
z
ania / w
y
ł
ąc
z
ania, a
by uruc
ho
mi
ć
urz
ądzenie.
10. Aby w
yją
ć sk
ł
adnik
i, nac
iś
nij p
r
zyc
isk z
wal
niaj
ący kos
z i w
yj
mij kos
z z nac
zy
nia (r
ys.
10
)
PL
BH-9035 IM-GB, CZ, DE, HU, FR, RO, NL, RU, PL.indd 56
BH-9035 IM-GB, CZ, DE, HU, FR, RO, NL, RU, PL.indd 56
2021. 04. 28. 11:44:56
2021. 04. 28. 11:44:56
Uwaga:
Nie odw
rac
aj na
cz
yni
a, w pr
ze
ci
wnym r
azi
e ole
j zebr
any na dnie n
acz
yn
ia w
yc
iek
nie
na składnik
i.
1
1
.Opró
żni
j kosz do mi
ski l
ub na t
ale
r
z. (Rys.
1
1
)
Wskazów
ka:
Aby usuną
ć duż
e lub de
likat
ne sk
ł
adnik
i, w
yj
mij je z kos
za z
a po
mo
c
ą szc
zy
pie
c.
1
2. K
ied
y par
t
ia sk
ł
adni
ków jest g
otowa, ma
gic
zna f
r
y
t
kownic
a je
st nat
ych
mias
t gotowa d
o
pr
zyg
otowania
kolejnej part
ii.
Uwaga:
Należ
y pam
ięt
ać
, że te ust
awi
enia s
ą t
ylko ws
kazów
kam
i. Poniewa
ż sk
ł
adni
ki r
óżni
ą si
ę
poc
ho
dzeni
em, roz
miar
em, ks
zt
a
ł
tem i m
ark
ą, ni
e może
my zag
wara
ntować, ż
e jest to n
ajl
epsze
ust
awie
nie dl
a T
woi
ch sk
ł
adni
ków
.
Porady
:
• Ma
ł
e skł
ad
niki z
w
ykl
e w
ym
agaj
ą nie
co k
rót
sze
go c
zas
u pr
z
ygotowa
nia ni
ż wi
ęks
ze skł
ad
niki.
• Potr
z
ąs
anie m
niej
sz
ymi s
kł
ad
nikam
i w po
ł
owi
e cz
asu p
r
zyg
otowan
ia opt
y
malizu
je efek
t
końc
ow
y i m
oże po
mó
c w zap
obi
ega
niu ni
erów
no
mier
ne
mu sma
że
niu sk
ł
adni
ków
.
• Do
daj tr
oc
hę o
leju d
o świ
eż
ych z
iemn
iaków i sma
ż sk
ł
adni
ki pr
zez kil
ka minu
t, a nas
tęp
nie
uzy
skaj c
hr
upi
ąc
ą efek
t
.
• Nie p
r
zyg
otow
uj we fr
y
tkowni
cy w
y
jąt
kowo tł
ust
yc
h sk
ła
dników, takic
h ja
k kie
ł
ba
ski.
• Opt
y
malna i
lo
ść d
o pr
z
ygotowa
nia c
hr
upk
ich f
r
y
te
k to 50
0 g
ram
ów.
• Uż
yj go
toweg
o cia
sta
, aby sz
ybko i ł
at
wo uz
yska
ć pr
zek
ąsk
i. Cia
sto gotowe w
yma
ga rów
nie
ż
krót
sze
go c
zas
u pr
z
ygotowa
nia ni
ż ci
asto do
mowe.
• Je
śli c
hc
es
z upie
c ci
asto lub p
lac
ki, al
bo je
śl
i chc
e
sz usm
aż
yć d
elik
atne s
kł
adn
iki lu
b
nadzi
ewane, w
ł
óż for
m
ę do pi
ec
zenia l
ub nac
zy
nie d
o pie
cze
nia do kos
zy
ka f
r
y
tkow
nicy.
Możes
z równ
ież u
ż
yć fr
y
tkowni
cy pow
iet
r
znej d
o po
dgr
z
ani
a skł
ad
ników
. A
by podg
r
za
ć
skł
ad
niki
, usta
w tempe
ratu
rę na 150 ° C na m
aksymal
nie 10 minut
.
Przygotowy
wanie domowych fr
ytek
T
o make ho
me
-
mad
e fr
ie
s, fol
low th
e step
s bel
ow:
Aby zr
obi
ć dom
owe fr
y
tk
i, w
ykon
aj nast
ępu
jąc
e c
zy
nno
śc
i:
1
. Ob
ier
z zi
emn
iak
i i pok
rój j
e w plas
tr
y.
2. Umyj d
ok
ł
adnie f
r
y
t
ki zi
emn
iac
zan
e i osus
z je r
ęc
znik
iem k
uch
ennym.
3. W
lej 1/2 ł
y
żk
i oli
w
y z oli
wek do m
isk
i, po
ł
óż f
r
y
t
ki na w
ier
zchu i m
ies
zaj
, aż f
r
y
t
ki b
ęd
ą
pok
r
y
te o
lej
em.
4. Wyj
mij f
r
y
t
ki z mi
ski pa
lc
ami lu
b nar
zę
dzi
em kuc
hen
nym, aby nadm
iar o
leju p
ozost
a
ł
misc
e, w
łó
ż fr
y
tk
i do kosz
yk
a.
5. Sm
aż
yć f
r
y
t
ki zi
emni
acz
ane zg
odn
ie z ins
tr
ukcjam
i pod
anymi w r
ozdzial
e.
Czyszczenie
Wyc
zy
ść ur
zą
dzeni
e po ka
żdy
m uż
yc
iu.
Nie c
z
yśc
i
ć nac
zy
nia, kos
zy
ka i wn
ętr
za ur
z
ą
dzenia m
eta
low
y
mi pr
z
yb
or
ami kuc
he
nnymi ani
śc
ier
nymi ś
ro
dkami c
z
yszc
z
ący
mi, po
niewa
ż m
oże to us
zkodzi
ć ic
h niep
r
z
y
wi
era
jąc
ą p
ow
ło
kę.
1
. Wy
jmij w
t
yc
zkę z gnia
zdka ś
ci
enn
ego, aby ur
z
ą
dzenie o
st
yg
ł
o.
Uwaga:
Wy
jmij n
acz
yn
ie, aby fr
y
tkown
ic
a sz
yb
ci
ej ost
yg
ł
a.
2. Wy
tr
z
yj o
budow
ę ur
z
ądze
nia wi
lgot
ną s
zmat
ką.
3. Umyj n
acz
yn
ie i kosz
y
k gor
ąc
ą wo
dą z do
dat
kie
m p
ł
yn
u do mycia n
acz
y
ń i nier
ysuj
ąc
ej g
ąbk
i.
Pozost
ał
y br
ud m
ożna u
suną
ć za p
omo
c
ą p
ł
y
nu odt
ł
uszc
z
ają
ce
go.
Uwaga:
Nac
z
yni
e i kosz
yk m
ożna myć w zmy
warc
e.
Wskazów
ka:
Jeś
li br
ud pr
zy
kle
i si
ę do kosz
yk
a lub dna n
acz
yn
ia, nap
e
ł
nij ga
rn
ek go
rą
c
ą wod
ą
z p
ł
yn
em do myci
a nac
zy
ń. Um
ieś
ć kos
zy
k na nacy
zn
iu i poz
wó
l nac
zy
niu i kos
zy
kowi mo
cz
yć si
ę
pr
zez o
koł
o 10 minut
.
4. Wycz
y
ść w
nęt
r
ze ur
z
ądze
nia g
orą
c
ą wod
ą i nie
r
ysu
jąc
ą g
ąb
ką.
5. Wyc
zy
ś
ć elem
ent gr
ze
jny szc
zotec
zką d
o cz
ys
zczen
ia, aby usu
nąć w
szel
kie r
es
zt
ki je
dzeni
a.
PL
BH-9035 IM-GB, CZ, DE, HU, FR, RO, NL, RU, PL.indd 57
BH-9035 IM-GB, CZ, DE, HU, FR, RO, NL, RU, PL.indd 57
2021. 04. 28. 11:44:56
2021. 04. 28. 11:44:56
Storage
Pr
zec
how
y
wać t
yl
ko w suchym mi
ejs
cu
Środowis
ko
Nie w
y
r
zuc
aj ur
zą
dzeni
a wra
z z no
rm
alnymi o
dpad
ami do
mow
y
mi, g
dy jes
t zuż
y
te, t
ylko od
daj
je w o
cj
alnym pun
kcie zb
iór
k
i w ce
lu rec
yk
ling
u. W ten sp
osó
b pr
z
ycz
yni
asz s
ię do o
ch
rony
śro
dow
iska. (
Rys.
12
)
PL
Mi
ni
mu
m
Cz
as
T
emp
e
ra
tu
ra
Pot
r
z
ą
sną
ć
Informacje dodatko
we
maksimum
(min
) (°C)
Ilo
ś
ć (g
)
Ziemniaki i fry
tki
Cie
nk
ie mr
oż
one f
r
y
t
ki
30
0
-70
0
9
-1
6
20
0
pot
r
z
ąsn
ąć
Gr
ub
e mr
ożo
ne f
r
y
t
ki
30
0
-70
0
1
1-2
0
20
0
pot
r
z
ąsn
ąć
Domowe fryt
k
i
(8×8
mm)
30
0
-
8
0
0
16
-1
0
200
po
tr
z
ąs
ną
ć
Do
daj 1/2 ł
y
ż
ki o
le
ju
Do
mowe ł
ó
de
cz
ki zi
em
niac
z
ane
30
0
-
8
0
0
18-
22
180
pot
r
z
ąs
ną
ć
Dod
aj 1/2 ł
y
ż
ki o
le
ju
Do
mowe ko
stk
i zi
emn
iac
z
ane
30
0
-750
12-
18
180
po
tr
z
ą
sną
ć
Do
daj 1/2 ł
y
żk
i ole
ju
Rost
i
25
0
15-18
1
8
0
pot
r
z
ąs
ną
ć
Za
pie
ka
nka zi
em
nia
cz
ana
50
0
15
-
18
200
po
tr
z
ąs
ną
ć
Mi
ęs
o i dr
ób
Ste
k
100
-
5
0
0
8
-1
2
180
Kotl
et
y wi
epr
zowe
100
-
5
0
0
10
-1
4
180
Ham
bur
ge
r
100
-
5
0
0
7
-
14
180
Bu
ł
ka z ki
e
ł
bas
ą
100
-
5
0
0
13
-1
5
20
0
Pał
e
cz
ki ku
rc
za
ka
10
0
-
5
0
0
18
-2
2
1
80
Pie
rś k
urc
z
aka
100
-
5
0
0
10
-1
5
180
Prze
kąski
Saj
go
nk
i
100
-
40
0
8
-1
0
20
0
pot
r
zą
sn
ąć
Mr
ożo
ne nu
gg
etsy z k
urc
z
aka
100
-
5
0
0
6
-1
0
20
0
pot
r
zą
sn
ąć
Mr
ożo
ne pa
lus
zk
i r
y
bne
1
0
0
-
4
0
0
6
-10
200
Mrożone jedzenie
panierowane
ser
owe p
r
zek
ąsk
i
100
-
40
0
8
-1
0
180
Fasze
rowa
ne wa
r
zy
wa
100
-
40
0
10
160
Pieczenie
Cia
sto
30
0
20
-25
160
Uży
j fo
rmy d
o pi
ec
zeni
a
Plac
k
i
40
0
20
-2
2
180
Użyć f
or
my do p
iec
ze
nia / n
ac
zy
nia d
o
piekarnika
Mu
ny
30
0
15
-1
8
2
0
0
Uż
yj f
or
my do p
iec
ze
nia
Użyj gotow
ego
do uż
yc
ia
w piekarniku
Uż
yj g
otow
eg
o do
uż
yc
ia w pi
eka
r
niku
BH-9035 IM-GB, CZ, DE, HU, FR, RO, NL, RU, PL.indd 58
BH-9035 IM-GB, CZ, DE, HU, FR, RO, NL, RU, PL.indd 58
2021. 04. 28. 11:44:56
2021. 04. 28. 11:44:56
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na Dzień Taty
Prezent na komunię
Prezent na Dzień Dziecka
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking karm dla psów [TOP10]
Ranking lodówek [TOP15]
Ranking osuszaczy powietrza [TOP10]
Ranking gier na PS4 [TOP10]
Cyberpunk 2 w fazie preprodukcji. CD Projekt RED zdradza pierwsze szczegóły kontynuacji
Ranking hulajnóg elektrycznych do 3000 zł [TOP10]
Ranking przenośnych stacji zasilania [TOP10]
Ranking telefonów do 800 zł [TOP10]
Jak wybrać butelkę dla psa na podróż?
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking orbitreków [TOP10]
Ranking piekarników do zabudowy [TOP10]
Ranking procesorów [TOP10]
Ranking słuchawek bezprzewodowych nausznych [TOP10]
Ranking kaw ziarnistych [TOP10]
Sprawdź więcej poradników