Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje BROWIN
›
Instrukcja Garnek BROWIN Żeliwny do zapiekania 5.5 L
Znaleziono w kategoriach:
Garnki
(3)
Wróć
Instrukcja obsługi Garnek BROWIN Żeliwny do zapiekania 5.5 L
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
1
INSTRUKC
JA OBSŁUGI
SZYNKO
WAR 1,5 KG Z GARNK
IEM
WIELOFUNKCYJNYM
USER MAN
UAL
1.5 KG PRESSUR
E HAM COO
KER WITH A MU
LTIPURPO
SE POT
BEDIENUNGSA
NLEITUN
G
SCHINKENKOCHER
1,5 KG
MIT MULTIFUN
KTIONS-TOPF
NOTICE D’UT
ILISAT
ION
CUISEUR DE
JAMBON DE 1,5
KG AVEC M
ARMITE MU
LTIFONCTIONNELL
E
NAUDOJIMO IN
STRUKC
IJA
1,5 KG MĖSOS
ŠUTINTUVAS
SU DAUGIAFUN
KCIU PUOD
U
LIETOŠA
NAS PA
M
Ā
CĪBA
ŠĶIŅĶA PAGATA
VOTĀJS 1,5
KG AR MULTI
FUNKCIONĀLU
KATLU
KASUTU
SJUHEND
PALJUFUNKT
SIONAALSE POT
IGA SINGIV
ALMISTAJA 1,5
KG
NÁVOD K OB
SLUZE
ŠUNKOVAR 1
,5 KG MULTIFUN
KČNÍM
HRNCEM
РУКОВОДСТВ
О ПО ЭКСПЛУА
ТА
ЦИИ
ВЕТЧИННИЦА
ВМЕСТИМОСТЬ
Ю 1,5 КГ С
МНОГОФУНК
ЦИОНАЛЬН
ОЙ КАСТРЮЛ
ЕЙ
INSTRUCȚ
IUNI DE UTILIZA
RE
VAS DE PREPAR
AT ȘUNCĂ 1
,5 KG CU OALĂ
MULTIFUNC
TIONAL
A
NÁVOD NA
POUŽITIE
ŠUNKOVAR 1
,5 KG S MULTIFUN
KČNÝM HR
NCOM
ІНСТРУКЦІЯ
ЕКСПЛУАТА
ЦІЇ
ШИНКІВНИЦЯ
1,5 КГ З БАГ
АТОФУНКЦІОН
АЛЬНОЮ КАС
ТРУЛЕЮ
BRUKSA
NVISNING
TRYCKSKINKKOK
ARE 1,5 KG
OCH UN
IVERSALGRYT
A
M
E
D
E
N
K
OR
G
*zdjęcie poglądo
we | sample photo for i
llustrative purposes onl
y
No 313515
2
─ INSTRUKCJA OBSŁUGI ─
SZYNKOWAR 1,5 KG Z GARNKIEM WIELOFUNKCYJNYM
Szynkowar
wykonany
ze
s
tali
nierdzewnej
w
zestawie
z
wielofunkcyjnym
g
arnkiem
pozwala
na
przygotowanie
p
ysznyc
h
wyrobów
mięsnych
oraz
w
egetariańskich.
Możliwości
przy
gotowania
różnego
rodzaju
potraw
jest
niegrani
czenie
wiele.
Na
stronie
www.browin.pl znajdziesz wiele sprawdzonych przepisów.
Zestaw zawiera:
1. Szynkowar 1,5 kg1a. naczynie szynkow
aru
1b. płytka
dociskowa
1c. sprężyna
1d. pokrywa z otworem na termometr
2. Garnek 4 l
3. Kosz z uchwytem
4. Pokrywa ze szkła hartowanego z otworem odpowietrzający
m
W
y
miar
y
:
Szynkowaru:
średnica 10 cm
wysokość naczynia szynkowaru z pokryw
ką 19 cm
Garnka:
średnica
15,5 cm
wysokość garnka bez pokrywy 21,5 cm
wysokość garnka z pokrywą 26 cm
Koszyk:
średnica
13 cm
wysokość
20 cm
Walory zestawu:
Garnek 4 L
–
wy
konany ze stali nie
rdz
ewnej, ze specjalnym wielowarstwowym dnem termicznym optymalnie przewodzącym ciepło.
N
adaje się do użytkowania na każdym typie kuchenki:
Kosz
–
wykonany
ze
stali
nierdzew
ne
j
z
wy
godnym
uchwytem
do
wyjmowania
go
z
garnka
i
przen
oszenia.
Włożenie
kosza
do
garnka
sprawia,
że
szynkowar
nie
dotyka
bezpośrednio
dna
garnka,
co
pozytyw
nie
wpływa
na
proces
parzenia.
Dodatkowo
kosz
przydaje się podczas smażenia na głębokim oleju (np. przygotowania frytek lub nagetsów) lub gotowania szparagów
.
Pokrywa
garnka
–
wykonana
ze
szkła
hartowanego
z
otworem
odpowietrzającym,
w
yposażona
w
s
olidny
uchwyt.
Dzięki
s
zklanej
budowie,
możemy
na
b
ieżąco
kontrolo
w
ać
ubytek
wody
w
garnku
podczas
parzenia
w
szy
nkowarze
lub
bezpośrednio
podglądać
przygotowywane potrawy.
Sposób użytkowania:
Dokładne zapoznanie się z poniższymi zaleceniami umożliwi w
łaściwe korzystanie z s
zy
nkowaru i pozwala zawsze cieszyć się jego
efektami.
Do szynkowaru 1,5 kg wchodzi maksymalnie 1,1-
1,2 kg mięsa i minimalnie ok. 0,7 kg
1.
W naczyniu szynkowaru (1a) umieść ciasno farsz.
2.
Sprężynę (1c) umieść w wytłoczeniach płytki dociskowej (1b).
3.
Płytkę ze sprężyną umieść na wsadzie w naczyniu szynkowaru.
4.
Centralnie na sprężynie umieść pokrywę w taki sposób, aby spręży
na znalazła się w jej wytłoczeniu.
5.
Sprężynę dociśnij pokrywą (1d) ustawiając ją w taki sposób, aby
po przekręceniu uległa zblokowaniu.
6.
W
o
twor
ze
znajdującym
się
w
pokrywie
umieść
termometr
(
b
rak
w
zestawie
),
tak,
aby
móc
kontrolować
temperaturę
wewnątrz parzonego wsadu
7.
W
garnku
(2)
u
mieść
kosz
(3)
i
wstaw
do
n
iego
przygotowany
szynkowar,
zalewając
go
wodą
tak,
aby
jej
poziom
był
powyżej wsadu, a
jednocześnie, aby woda nie dostawała się do środka naczynia.
U
W
AGA! Przykrycie pokrywą garnka podczas parzenia w szy
nkowarze spowoduje zaparowanie termometru.
U
W
AGA! Woda podczas parzenia paruje, jej ubytek uzupełn
iaj na bieżąco w trakcie całego proces
u.
8.
Garnek postaw na źródle ciepła.
9.
Po
uzyskaniu
wewnątrz wsadu
odpowiedniej
temperatury
lub
po
zadanym czasie
parzenia,
szynkowar
wyjmij
i
schłodź.
A
następnie umieść w lodówce w celu całkowitego wystudzenia.
3
Dodatkowe wskazówki:
1.
Jeśli
wsad
umieszczamy
bezpośrednio
w
naczyniu
szynkowaru
pozbywamy
się
zbędnego
tłuszczu
i
galantyny.
W
tym
wypadku
przy
wyjmowaniu
wsadu
należy
naczynie
szynkowaru
p
olać
go
rącą
wodą,
co
ułatwi
wyjęcie
sprężyny
z
przytwierdzoną do płytki potraw
ką.
2.
Wsad
w
szynkowarze
można
umieścić
dodatkowo
w
dedykowanym
w
oreczku,
co
ułatwi
wyjęcie
g
o
z
szynkow
aru
oraz
pozwali na zachowanie galantyny wewnątrz potrawy.
3.
Wsad
można
ow
i
nąć
dedykowaną
osłonką
z
przyprawami,
co
zapew
ni
opróc
z
wzbogaconego
smaku
rów
ni
eż
elegancki
wygląd naszym potrawą.
4.
By
wędlina
wyszła
aromatycz
na
i
wyrazista
w
sm
aku,
mo
ż
na
ją
zapeklować
–
zarów
no
na
mokro,
jak
i
na
sucho.
Mięso
można również p
o prostu doprawić ulubionymi p
rzypraw
a
mi, wymieszać, włożyć do
szynkow
aru i
odstawić na kilka
godzi
n
do lodówki, by mięso „nabrało smaku”. Wszystko w zależności od tego, co lubimy i czego oczekujemy
!
Bardzo
ważna
podczas
przygotowania
mięsnych
produktów
w
szynkowarze
jest
temperatura
wody
w
trakcie
parzenia
oraz
temperatura wewnątrz wsadu mięsnego. Dzięki jej kontroli uzy
ska
my zawsze soczyste i wartościowe produkty.
TYPY PRODUKTY MIĘSNEGO
TEMEPRATURA WNĘTRZA
WSADU [°C]
TEMPERATURA WODY [°C]
WIEPRZOWINA
Szynka
68
75
-
80
Schab
62
-
63
65
-
75
Karczek
70
-
72
80
-
85
Łopatka
68
-
70
75
-
85
Boczek
72
-
73
80
-
85
Słonina
65
-
72
75
-
80
MIELONKI
68
-
70
75
-
80
WOŁOWINA
68
-
70
75
-
80
DRÓB
72
75
-
85
W
t
abeli
pow
yższej
znajdują
się
temperatury
parzenia
poszczególnych
mięs
–
dolny
zakres
dla
zw
o
lenników
mięs
bardziej
soczystych,
górny
dla
pre
feru
jących
mięsa
bardziej
s
uche.
W
przypadku
słoniny
sytuacja
ma
się
i
naczej
–
pa
rząc
w
niższych
temperaturach słonina będzie bardziej chrupiąca, a w wy
ższych maślana.
Wzór użytkowy chroniony w Urzędzie Patentowy
m RP EP2745757A1
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
Stal
nierdzewna
jest
odporna
n
a
korozję
dzięki
temu,
że
pi
erwiastki
s
topowe
tworzą
na
je
j
powierzchni
cienką
przeźroczystą
warstwę
ochron
ną.
Jest
ona
bardzo
c
ienka
ale
stanowi
idealną
ochronę
powierzchni
stali
prz
ed
k
orozją.
Jeżeli
z
ostanie
ona
uszkodzona
w
spos
ób
mechanic
zny
i
nie
będzie
odpowiednio
konser
wow
a
na
m
ogą
pojawić
się
na
niej
wżery
.
Z
zależną
częstotliwością
od
warunków
w
jakich
jest
eksploatow
any
dany
materiał
ze
stali
ni
erdzew
n
ej
–
konieczna
jest
odpowiednia
konserwacja i czyszczenie
.
Naczynie przystosowane do mycia w zmywarce.
W
t
ra
kcie konse
rwacji zalecamy stosować się do:
1.
Podczas czyszczenia stali nierdzewnej:
o
nigdy nie stosować materiałów silnie ściernych, wełny stalow
ej.
o
nigdy
nie
czyścić
kwasami
nieorganicznymi
(zwłaszcza
kwasem
solnym
lub
w
ybielaczami),
wybielaczami
zawierającymi podchloryn sodu, które mogą spowodować przebarwienia powierzchni i
korozję w
żerową,
o
nigdy
nie
dopuszczać
do
kontaktu
stali
nierdzewnej
ze
stalą
niestopo
wą
(c
ząstki
tych
stali
ulegną
przyspieszonej
korozji na powierzchni stali nierdzewnej).
Aby dobrze dbać o nasz
produkt zalecamy:
2.
Rutynowe czyszczenie:
o
stały brud i
zanieczyszczenia spłukać czystą wodą, przetrzeć powierzchnię miękką szmatk
ą.
o
dla
cięższych
zabrudzeń
-
łagodne
mydło
lub
dete
rgent
(amoniak
do
czyszczenia,
soda
oczyszczona,
ocet,
kwas
cytrynowy) i
miękka szczotka nylonowa.
o
po czyszczeniu dokładnie spłukać.
o
elementy czyścić, co najmniej raz w
roku (w środowiskach nadmorskich i
terenach prz
emysłowych częściej).
3.
Konserwacja stali nierdzewnej w momencie pojawienia si
ę:
Lekka rdza
Domowe ś
rodki c
zyszczące dedykowane
dla
stali
nierdzewnej zawierającej
węglan
wapnia lub
kwas
cytrynowy
. Dok
ładnie
spłukać
wodą.
4
Średnie przebarwienia
Czyścić
środkami
na
bazie
kwasu
fos
forowego
lub
10%
roztworem
kwasu
fosforowego.
Sp
ryskać
powierzchnię
i
odczekać
30
-
60min
(
lub
zgodnie
z
zaleceniem
producenta).
Po
czyszczeniu
neutralizacja
kwasu
rozcieńczonym
amoniakiem
lub
łagodnym
detergentem alkalicznym. Dokładnie spłukać wodą.
Silna rdza
Korzystać
z
prof
esjonalnych
usługodawców
lub
dedykowanych
produktów
do
wytrawiania
i
pasyw
acji
stali.
Po
obróbce
powierzchnię zawsze dokładnie spłukać wodą. Prosimy stosow
ać się do zaleceń w instrukcji obsługi detergentu.
Rysy i zarysowania
Rysy
i
zarysowania
na
powierzchni
szlifowanej
lub
szczotkowanej:
Usuwamy
używając
tarc
zy
polerskiej
i
polerując
w
kierunku
struktury
p
owierzchni
(należy
używać
mate
riału
polerskiego
ni
e
zawierającego
żela
za),
następnie
um
yć
łagodnym
detergentem
szorującym. Płukać czystą zimną wodą, wytrz
eć do sucha
.
Przy zastosowaniu powyższych metod należy stosować zasady BHP.
ZASADY BEZPIECZEŃSTWA
Szynkowar jest przeznaczony do wyrobu domowych potraw parzonych.
Garnek z koszem przeznaczony jest do gotowania i smażeni
a
.
Urządzanie nie jest przeznaczone do użytku komercyjnego,.
Używanie urządzenia niezgodnie
z przeznaczeniem jest zabronione.
Urządzenie nie nadaje się do zabaw
y dla dzieci.
─ USER MANUAL ─
1.5 KG PRESSURE HAM COOKER WITH A MULTIPURPOSE POT
This stainless steel pressure ham cooker paired with a multipurpose p
ot allows preparing delicious
meat and vegetarian products. It
provides limitless options for preparing all kinds of dishes. You can find many proven rec
ipes at the www.browin.com website.
The set includes:
1. 1.5 kg pressure ham cooker
1a. pressure ham cooker container
1b. pressure plate
1c. spring
1d. lid with an opening for a thermometer
2. 4 L pot
3. Basket with a holder
4. Cover made of tempered glass, with an air vent
Dimensions:
Pressure ham cooker:
diameter: 10 cm
height of pressure ham cooker container with cover: 19 cm
Pot:
diameter: 15.5 cm
height of pot without lid: 21.5 cm
height of pot with cover: 26 cm
Basket:
diameter: 13 cm
height: 20 cm
Advantages of the set:
4 L
pot -
made of s
tainless steel, with a
special multilayer
thermal bottom that
conducts heat optimall
y. Suitable
for use on any
kind
of cooktop:
Basket
-
made
of
stainless
steel
a
nd
featuring
a
convenient
holder
for
removing
it
from
the
p
ort
and
moving
around.
Placing
t
he
basket
in
the
pot
allows
the
pressure
ham
cooker
not
to
touch
the
pot
bottom
directl
y, which
h
as a
positive im
pact on
the
s
calding
process. Additionally, the basket is useful for deep frying (e.g. preparing Fren
ch fries or nuggets) or cooking asparagus.
Pot
lid
-
made
of
tempered
glass,
featuring
an
air
vent
and
a
robust
holder.
Thanks
to
its
glass
design,
we
ca
n
check
how
much
water disappeared from the pot during scalding in a pressure
h
am cooker or directly inspect
the dishes cooked.
How to use:
Familiarising
yourself
thoroughly
with
th
e
recommendations
below
will
enable
u
s
ing
the
pre
ssure
ham
cooker
properly
and
e
njoy
the products made using it at any time.
A 1.5 pressure ham cooker can hold up to 1.1-1
.2 kg of meat
,
and not less than about 0.7 k
g of it.
1.
Arrange the content tightly in the pressure ham cooker container (1a).
5
2.
Place the spring (1c) in the embossing of the pressure plate (1b).
3.
Place the pressure plate with spring on the content, inside th
e pressure ham cooker container.
4.
Place the cover centrally on the spring so that the spring is placed inside the cover
embossing.
5.
Tighten the spring with the cover (1d), setting it up in such a
manner that it becomes locked after turning.
6.
Place
the
the
rmometer
(not
included
i
n
the
set)
i
n
the
cover
open
ing
in
order
to
be
able
to
check
the
temperature
inside
the content scalded.
7.
Place
the
basket
(3)
in
the
pot (2)
and
put
the
pressure
ham
cooker
prepared
into it,
pouring
water
over
it
so
that
its
level
is above the content but does not get inside the container.
NOTE! Coverin
g the pot
with a lid
while scalding
is taking
pl
ace
in the pr
essure ham cooker
with result
in the thermometer
becoming fogged.
NOTE! Water evaporates during scalding and it is necessary to replenish it during th
e whole process.
8.
Place the pot on a source of heat.
9.
After ac
hieving appropriate temperature
inside the c
ontent or
after the
set scalding
time, remove
the pressure ham
cooker
and cool it down appropriately. Afterwards, place the pressur
e ham cooker in a refrigerator to cool it down completely.
Additional tips:
1.
If the c
ontent is put directly into
the pressur
e ham cooker container,
we get rid of
excess fat and galantine. In
such a case,
it
is
necessary
to
po
ur
hot
water
on
the
pr
essure
ham
cooker
container
when
removing
the
content,
w
hi
ch
will
make
it
easier to remove the spring with the food bound to the plate.
2.
The
pressure
ham
cooker
content
can
be
additionally
placed
in
a
d
edicated
ba
g,
which
faci
litates
re
moving
i
t
fro
m
the
pressure ham cooker and helps keep galantine within the food prepared.
3.
The
con
tent
can
be
wrapped
in
a
dedicated
casing
with
seas
oning
,
which
will
p
rovide
our
dish
not
on
ly
with
a
ric
her
flavour, but also with elegant appearance.
4.
In order for the
processed meat to turn out aromatic and
wit
h a distinct flavour, it
can be cured
–
either dry or wet. You can
also add
your favourite seasonings
to meat, mix everything, put it
into a pressure ham cooker, an
d leave it in a
refrigerator
for a few hours in order to for it to “gain flavour”. Everything depends on w
hat you prefer and expect!
W
ha
t is
very
important during pre
paration of
meat products
in a
pressure ham
cooker is
the
water temperature
during scalding
and
the temperature inside the meat content. Thanks to having control over it, w
e
will always receive juicy and nutritious produc
ts.
MEAT PRODUCT TYPE
TEMPERATURE OF THE MEAT
INSIDE [°C]
WATER TEMPERATURE [°C]
PORK
Ham
68
75
-
80
Loin
62
-
63
65
-
75
Neck
70
-
72
80
-
85
Shoulder
68
-
70
75
-
85
Bacon
72
-
73
80
-
85
Fatback
65
-
72
75
-
80
LUNCHEON MEAT
68
-
70
75
-
80
BEEF
68
-
70
75
-
80
POULTRY
72
75
-
85
The
above
table
features
scalding
temperatures
f
o
r
differ
ent
meat
type
–
the
lower
range
s
hould
be
chosen
by
those
who
prefer
their
meat
juicier,
while
the
upper
is
fo
r
those
who
p
refer
it
drier.
In
case
of
fatback
the
situation
is
quite
different
–
i
t
will
be
crunchier when scalded in a lower temperature, and more buttery in a higher one.
Utility model protected in the Patent Office of the Republic of Poland, No. EP2745757A1.
CLEANING AND MAINTENANCE
Stainless
steel
i
s
resistant
to
corrosion
thanks
to
the
fact
that
th
e
a
l
loy
ele
ments
form
a
thin,
transparent
protective
laye
r
on
its
surface.
It
is
extremely
thin
but
provides
excellent
p
rotection
of
the
steel
surface
against
corrosion.
If
it
is
damaged
m
echanically
and
not
maintained
properly,
pitting
ma
y appear
on
it.
Depending
on
the
frequency
and
conditions
in
which
a
given
stainless
s
te
el
item is used, proper maintenance and cleaning are required.
The product is dishwasher safe. During maintenance we recommend complying with the following:
1. When cleaning stainless steel:
never you strongly abrasive materials or steel wool.
never
use
i
norganic
acids
(e
specially
hydrochloric
acid
or
bl
eaches)
or
bleaches
containing
s
odium
hypochlorite
for
cleaning, as they may cause surface discolorations and corrosion pitting corrosion.
never
l
et
stainless
ste
el
contract
n
on
-alloy
steel
(particles
of
such
s
teel
types
w
i
ll
undergo
accelera
ted
corrosion
on
the
stainless steel surface).
W
e
recommend the following in order to take good care of our product:
2. Routine cleaning:
solid dirt and contaminations should be rinse with clean w
ater, followed by wiping the surfaces with a soft cloth.
Pomiń
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
Pomiń
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
Pomiń
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
Pomiń
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
Pomiń
POMYSŁ NA PREZENT
Kubek Stanley
Prezent na ślub
Domek dla dzieci
Pomysł na prezent
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking soundbarów [TOP10]
Zalany laptop – co zrobić w takiej sytuacji?
Ranking smartwatchy [TOP10]
Ranking spalaczy tłuszczu [TOP10]
Wuchang: Fallen Feathers - wymagania PC. Gdy pierwszym bossem może stać się twój komputer
Ranking suszarek do prania [TOP10]
Ranking kaw rozpuszczalnych [TOP10]
Ranking parownic do ubrań [TOP10]
Ranking zabawek dla 4-latka [TOP10]
Premiery gier 2025. Na te tytuły warto czekać
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking płyt indukcyjnych [TOP10]
Ranking rowerów elektrycznych [TOP10]
Soki z sokowirówki - jakie owoce wybrać?
Rodzaje pomp wodnych
Sprawdź więcej poradników