Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje SAM COOK
›
Instrukcja Frytkownica beztłuszczowa SAM COOK FitFryer PSC-70/W
Znaleziono w kategoriach:
Frytkownice
(1)
Wróć
Instrukcja obsługi Frytkownica beztłuszczowa SAM COOK FitFryer PSC-70/W
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
FRY
TOW
N
I
C
A
B
E
Z
TŁU
SZ
C
ZOW
A
FITFR
YE
R
P
S
C
-7
0
I
N
S
T
R
U
K
C
J
A
O
B
S
Ł
U
G
I
MPM agd S.
A
.
, ul. B
rzozowa 3, 0
5-
822 Milan
ówek
, Polska
tel.
: (22
) 380
52
34, fa
x: (22) 380
52
72
ww
w
.mpm.pl
PL
G
B
I
NST
R
UK
C
J
A
OBS
Ł
U
G
I
..............................................................................
5
U
S
E
R
M
A
N
U
A
L
...........................................................................................
17
P
a
p
e
r T
y
p
e
:
C
o
ve
r
:
D
o
u
b
l
e C
o
a
t
e
d A
r
t B
o
a
r
d P
a
p
e
r 2
5
0 g
s
m
,
I
n
s
i
de
:
D
o
u
b
l
e C
o
a
t
e
d A
r
t B
o
a
r
d P
a
p
e
r 1
5
0 g
s
m
R
e
fi
ni
n
g
:
G
l
o
s
s U
V v
a
r
n
i
s
h
FRY
TOW
N
I
C
A
B
E
Z
TŁU
SZ
C
ZOW
A
FITFR
YE
R
P
S
C
-7
0
I
N
S
T
R
U
K
C
J
A
O
B
S
Ł
U
G
I
MPM agd S.
A
.
, ul. B
rzozowa 3, 0
5-
822 Milan
ówek
, Polska
tel.
: (22
) 380
52
34, fa
x: (22) 380
52
72
ww
w
.mpm.pl
PL
GB
INSTR
UKCJ
A OBSŁUGI
..............................................................................
5
USE
R MANUAL
...........................................................................................
17
Pap
er T
y
pe
:
Cove
r:
D
ou
ble C
oated A
r
t Bo
ard Pa
pe
r 250 gsm,
Inside:
Do
ub
le Co
ated A
r
t Boa
rd Pap
er 150 gsm
Refi
ning:
Gloss U
V var
nish
F
R
Y
TOW
N
I
C
A
B
E
Z
TŁU
S
Z
C
Z
O
W
A
FIT
F
R
Y
E
R
P
S
C
-
7
0
I
N
S
T
R
U
K
C
J
A
O
B
S
Ł
U
G
I
M
P
M a
g
d S
.
A
.
, u
l
. B
r
z
o
z
o
w
a 3
, 0
5
-
8
2
2 M
i
l
a
n
ó
w
e
k
, P
o
l
s
k
a
t
e
l
.
: (
2
2
) 38
0
5
2
3
4
, f
a
x
: (
2
2
) 38
0
5
2
7
2
w
w
w
.m
p
m
.p
l
PL
G
B
I
NST
R
UK
C
J
A
OBS
Ł
U
G
I
..............................................................................
5
U
S
E
R
M
A
N
U
A
L
...........................................................................................
17
P
a
p
e
r T
y
p
e
:
C
o
ve
r
:
D
o
u
b
l
e C
o
a
t
e
d A
r
t B
o
a
r
d P
a
p
e
r 2
5
0 g
s
m
,
I
n
s
i
de
:
D
o
u
b
l
e C
o
a
t
e
d A
r
t B
o
a
r
d P
a
p
e
r 1
5
0 g
s
m
R
e
fi
ni
n
g
:
G
l
o
s
s U
V v
a
r
n
i
s
h
G
o
t
o
w
a
n
i
e
t
o
d
z
iś
e
le
me
n
t
s
z
t
uk
i
.
A
s
z
t
uka
k
u
l
i
na
r
na
t
o
e
k
s
p
e
r
y
me
n
t
y
i
n
i
eus
t
a
nne
o
b
a
l
a
n
i
e
s
t
e
r
e
o
t
y
p
ó
w
.
J
e
d
na
k
p
e
r
f
e
k
c
y
j
ne
d
z
i
e
ł
o
j
e
s
t
e
f
e
k
t
e
m
n
i
e
t
y
l
k
o
t
a
le
n
t
u
a
r
t
y
s
t
y
,
a
le
i
do
s
k
o
nał
y
c
h
ur
z
ą
d
z
e
ń
.
W
ł
a
ś
n
i
e
t
a
k
i
c
h
j
a
k
S
a
m
C
oo
k
.
S
a
m
C
o
o
k
to
l
i
n
i
a
p
r
o
d
u
k
tó
w
s
t
w
o
r
z
o
n
a
d
l
a
w
y
m
a
g
a
j
ą
c
y
c
h
.
R
e
z
u
l
t
a
t
p
r
a
c
y
w
i
e
l
u
p
r
o
f
e
s
j
o
n
a
l
i
s
tó
w
,
d
l
a
k
tó
r
y
c
h
g
o
to
w
a
n
i
e
j
e
s
t
ż
y
c
i
o
w
ą
p
a
s
j
ą
.
I
c
h
k
u
l
i
n
a
r
n
y
k
u
n
s
z
t
c
e
c
h
u
j
e
k
r
e
a
t
y
w
n
e
s
z
a
l
e
ń
s
t
w
o
i
o
d
w
a
g
a
w
e
k
s
p
e
r
y
m
e
n
to
w
a
n
i
u
z
e
s
m
a
k
i
e
m
.
W
y
p
r
ó
b
u
j
n
a
j
w
y
ż
s
z
e
j
k
l
a
s
y
u
r
z
ą
d
z
e
n
i
a
k
u
c
h
e
n
n
e
i
p
o
c
z
u
j
s
i
ę
m
i
s
t
r
z
e
m
w
s
w
o
j
e
j
k
u
c
h
n
i
.
C
oo
k
i
n
g
t
o
d
a
y
ha
s
b
e
c
o
me
a
n
a
r
t
.
I
n
p
r
e
p
a
r
i
n
g
f
oo
d
,
a
r
t
m
e
a
n
s
e
x
p
e
r
i
me
n
n
g
a
n
d
b
r
e
a
k
i
n
g
s
t
e
r
e
o
t
y
p
e
s
.
Ne
v
e
r
the
le
s
s
,
ac
h
i
e
v
i
n
g
gr
e
a
t
a
r
t
r
e
q
u
i
r
e
s
u
s
t
o
c
o
m
b
i
ne
the
a
r
s
t
’
s
t
a
le
n
t
w
i
th
e
x
c
e
l
le
n
t
e
q
u
i
p
me
n
t
.
T
ha
t
i
s
the
c
a
s
e
w
i
th
S
a
m
C
oo
k
.
S
am
Cook
pr
o
duc
t
s
ar
e
de
s
i
g
n
e
d
f
or
de
man
d
i
n
g
p
e
ople,
b
a
s
e
d
o
n
t
h
e
e
ff
o
r
t
s
o
f
m
a
n
y
p
r
o
f
e
s
s
i
o
n
a
l
s
w
h
o
c
o
n
s
i
d
e
r
c
o
o
k
i
n
g
a
l
i
v
i
n
g
p
a
s
s
i
o
n
.
T
h
e
i
r
a
r
s
t
r
y
i
n
c
o
o
k
i
n
g
i
s
c
h
a
r
a
c
t
e
r
iz
e
d
b
y
r
i
s
k
-
t
a
k
i
n
g
a
n
d
t
h
e
c
o
u
r
a
g
e
to
e
x
p
e
r
i
m
e
n
t
w
i
t
h
t
a
s
t
e
.
T
r
y
o
u
r
s
u
p
e
r
b
c
o
o
k
w
a
r
e
a
n
d
b
e
c
o
m
e
a
m
a
s
t
e
r
c
h
e
f
i
n
y
o
u
r
o
w
n
k
i
t
c
h
e
n
.
Z
a
p
r
a
s
z
a
m
y
do
s
k
le
p
u
in
t
e
r
ne
t
o
w
e
g
o
w
w
w
.
s
a
m
c
oo
k
.
eu
,
w
k
t
ó
r
y
m
m
o
ż
na
na
b
y
ć
ur
z
ą
d
z
e
n
i
a
,
b
r
a
k
uj
ą
c
e
c
z
ę
ś
c
i
i
a
k
c
e
s
o
r
i
a
do
n
a
s
z
y
c
h
p
r
o
duk
t
ó
w
.
W
y
s
t
a
r
c
z
y
w
y
b
r
a
ć
p
o
tr
z
e
b
na
c
z
ę
ś
ć
,
z
a
mó
w
i
ć
,
a
k
ur
i
e
r
do
s
t
a
r
c
z
y
ją
b
e
z
p
o
ś
r
e
d
n
i
o
do
do
m
u
.
OPIS URZ
ĄD
ZENIA/
DEVICE DESCRIPTION:
9
11
10
5
6
12
4
7
8
1
3
2
Goto
wanie to d
ziś element sztuki.
A sztuka kulinarna to eksper
yment
y
i nieustanne obalanie stereotypów
. Jednak
per
fekcyjne dz
ieło jest
efektem nie tylko
talentu ar
t
ysty
, ale i doskonałych urządzeń.
Właśnie takich jak Sam Cook.
Sam C
ook to l
inia p
rodu
k
tów st
wor
zona dl
a w
ym
aga
jąc
ych.
Rezult
at pr
ac
y wie
lu pr
ofesjon
alis
tów, dla któ
r
ych
gotowanie je
st ż
yciow
ą pasją
. Ich ku
lina
rny kun
sz
t cechu
je
kre
at
y
wn
e szal
eń
st
wo i od
waga w e
ks
per
yme
ntowani
u
ze smak
iem
. Wyp
rób
uj naj
w
y
ższej k
las
y ur
zą
dzenia
kuch
en
ne i po
czu
j się mis
tr
zem w s
wojej ku
chn
i.
Cooking toda
y has b
ecome an art
.
In preparing food, ar
t means experimen
ng
and breaking stereotypes
. Nev
e
rthele
ss,
achie
ving great art requires us to combine
the ar
st’s talent wi
th exc
e
llent equipment.
That is the case with Sam Cook.
Sam Cook products are designed
for demanding
people,
base
d on th
e eff
o
r
t
s of many profe
ssio
nals w
ho cons
ider
cook
ing a li
ving pa
ssion
. Th
eir ar
s
tr
y i
n cook
ing is
char
ac
te
rized by risk-
t
a
king a
nd th
e cour
age to exp
eri
ment
with t
as
te. T
r
y o
ur su
per
b cook
w
are an
d be
come a ma
ste
r
chef in yo
ur own kitc
hen
.
Z
a
p
r
a
s
z
a
m
y
do
s
k
le
p
u
in
t
e
r
ne
t
o
w
e
g
o
w
w
w
.
s
a
m
c
oo
k
.
eu
,
w
k
t
ó
r
y
m
m
o
ż
na
na
b
y
ć
ur
z
ą
d
z
e
n
i
a
,
b
r
a
k
uj
ą
c
e
c
z
ę
ś
c
i
i
a
k
c
e
s
o
r
i
a
do
n
a
s
z
y
c
h
p
r
o
duk
t
ó
w
.
W
y
s
t
a
r
c
z
y
w
y
b
r
a
ć
p
o
tr
z
e
b
na
c
z
ę
ś
ć
,
z
a
mó
w
i
ć
,
a
k
ur
i
e
r
do
s
t
a
r
c
z
y
ją
b
e
z
p
o
ś
r
e
d
n
i
o
do
do
m
u
.
OPIS URZ
ĄD
ZENIA/
DEVICE DESCRIPTION:
9
11
10
5
6
12
4
7
8
1
3
2
PL
5
WSK
A
ZÓ
WKI DOT
Y
C
Z
ĄC
E BEZPIECZEŃS
T
W
A UŻ
Y
TKO
W
ANIA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
�
Przed uż
yci
em przecz
y
t
aj do-
kładnie
instrukcj
ę obsługi.
�
Zachowaj
szcz
egól
ną ostro
ż-
ność, gdy w
pobliżu u
r
ządze
nia
znajd
ują s
ię dzieci.
�
Nie
zo
st
awia
j pracując
ego urzą-
dz
enia
b
ez nadz
or
u!
�
Nie
w
ykorz
ys
tuj urządzen
ia d
o
inn
ych
celó
w,
niż z
ost
ało prze-
zn
a
c
zo
n
e
.
�
Nie
zanurzaj urz
ądz
eni
a, prze-
wodu
i wt
yczki w w
odzie
lub
w inn
ych pł
y
nach.
�
Zawsz
e w
yjmuj
w
t
yczkę
z gni
az
dka si
eciow
ego
, g
dy nie
uż
y
wasz urządzeni
a lub
przed
ro
zpoc
zęciem
jeg
o cz
yszcze
nia.
�
Nie
uż
y
waj uszk
odzoneg
o
urz
ądz
eni
a, ró
wnież wtedy
, g
dy
uszk
odzon
y jest przew
ód si
e-
cio
w
y lub wt
yczka – w takim
w
ypadku oddaj
ur
ządz
enie
do
naprawy w autor
yzowan
ym
punk
cie se
r
wisow
ym.
�
Użycie ak
cesoriów
nie
zaleca-
ny
ch przez pr
o
duce
nta moż
e
spow
odować
uszk
odzeni
e urzą-
dz
enia
lub w
ypadek.
�
W razie
nietypow
ych dźwiękó
w
,
zapachów
lub dymu
w
ydobywa-
jących s
ię z urządzeni
a, nal
eż
y je
natychmi
ast w
ył
ąc
z
yć, a n
astęp-
nie
sk
ont
aktować si
ę z aut
or
y-
z
owan
ym punktem serwisow
ym
w c
elu na
praw
y urządzen
ia.
�
Nie
k
or
z
yst
aj z u
r
ządze
nia
na
woln
ym powietr
zu.
�
Nie
doty
kaj urządzen
ia mo
kr
ymi
rę
ko
m
a
.
�
Nie
wieszaj przew
odu s
iecio
we-
go
na ostr
ych krawędzi
ach i nie
pozwól,
aby sty
kał się z
gorąc
y-
mi powier
zchniami.
�
Z
wr
acaj uwag
ę by
pr
z
ewód s
ie-
cio
w
y nie
z
wisał po
za krawędź
podłoża, n
a któr
y
m stoi
urz
ą-
dz
enie
. Zapobiegn
ie to
pr
z
y
pad-
k
ow
emu ści
ą
gnięciu
urz
ądz
eni
a
z te
j po
wierzchn
i.
�
Nie
doty
kaj g
orących po-
wierzchn
i! K
or
z
yst
aj
z uch
w
y
tów
.
�
Ur
z
ą
d
zen
ie
należ
y
pr
ze
c
h
o
-
w
y
wać
w chłodn
y
m, zacie
nion
ym i s
u-
chym miej
scu.
�
Należy unikać odkszt
ałcenia
elemen
tów pla
s
ko
w
ych,
nie
należ
y m
yć u
r
ządze
nia
gorącą
wodą
oraz w zm
y
warc
e.
�
Nie
należ
y wkładać rąk
lub
pr
z
edmio
tów
do zb
iornika
w trak
cie
prac
y urządzen
ia.
�
Przed ro
zpoc
zęcie
m cz
yszcze
nia,
urz
ądz
enie
należy odł
ącz
yć od
źródła prądu!
�
Nie
wolno
st
awi
ać urządzeni
a
w pobli
żu inn
ych
urządzeń el
ek
-
tr
ycznych,
palni
k
ów
, kuchenek,
pieka
rników itp.
�
Zawsz
e przed prz
ys
t
ąpieni
em
do pracy upewnij
się, cz
y
wsz
ystk
ie e
lemen
t
y urz
ądz
eni
a
są prawidło
wo zamo
nto
wane.
�
Po zak
ońc
zen
iu s
maże
nia
należ
y
odczekać do
cał
ko
witego o
st
y-
gnięcia
urządzeni
a przed zamo-
co
waniem
lub
zd
jęciem j
ego
elemen
tów
, a tak
że przed
cz
yszczen
iem u
r
ządze
nia.
�
Podc
zas
smażenia
gorący
m powietrzem
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Tekken 8
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
NA CZASIE
Karma dla psa
Karma dla kota
Obroża Foresto
MagSafe
Kolagen
Frytkownica beztłuszczowa
Ranking suszarek do prania
Piekarnik do zabudowy ranking
Termometr bezdotykowy ranking
Ranking zmywarek
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
POMYSŁ NA PREZENT
Pomysł na prezent
Prezent na Dzień Taty
Prezent na komunię
Prezent na Dzień Dziecka
Słuchawki bezprzewodowe ranking
Prezent dla mężczyzny
Etui iPhone 16 Pro Max
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking hulajnóg elektrycznych do 3000 zł [TOP10]
Ranking gier na PS4 [TOP10]
Ranking przenośnych stacji zasilania [TOP10]
Ranking alkomatów [TOP10]
Cień atramentu - Bendy and the Dark Revival wkracza na PS5, Xbox Series i Nintendo Switch
Ranking telefonów do 800 zł [TOP10]
Jak wybrać butelkę dla psa na podróż?
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking małych pralek [TOP10]
Ranking orbitreków [TOP10]
Ranking piekarników do zabudowy [TOP10]
Ranking procesorów [TOP10]
Ranking słuchawek bezprzewodowych nausznych [TOP10]
Ranking kaw ziarnistych [TOP10]
Rodzaje i zastosowanie obroży dla kota
Sprawdź więcej poradników