Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Czat
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Pomiń menu
Produkty
Promocje i nowości
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
plus.
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje SAM COOK
›
Instrukcja Kostkarka do lodu SAM COOK PSC-160/B
Znaleziono w kategoriach:
Kostkarki do lodu
(1)
Wróć
Instrukcja obsługi Kostkarka do lodu SAM COOK PSC-160/B
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
K
OST
K
ARK
A DO L
O
D
U
P
S
C-1
6
0
/
B
I
N
S
T
R
U
K
C
J
A
O
B
S
Ł
U
G
I
MPM agd S.
A
., ul. Br
zozowa 3, 05-
822 Milanówek
, Polska
Infol
inia Sam Cook
: 22 38 5
2 40, B
DO: 00
002
75
99
ww
w
.samcook.eu
PL
EN
UA
INSTR
UKCJ
A OBSŁUGI
..............................................................................
5
OPER
A
TING MANU
AL
..............................................................................
17
ІНСТРУКЦІЯ З ЕКСПЛУ
А
Т
АЦІЇ
.............................................................
26
G
o
t
o
w
a
n
i
e
t
o
d
z
iś
e
le
me
n
t
s
z
t
uk
i
.
A
s
z
t
uka
k
u
l
i
na
r
na
t
o
e
k
s
p
e
r
y
me
n
t
y
i
n
i
eus
t
a
nne
o
b
a
l
a
n
i
e
s
t
e
r
e
o
t
y
p
ó
w
.
J
e
d
na
k
p
e
r
f
e
k
c
y
j
ne
d
z
i
e
ł
o
j
e
s
t
e
f
e
k
t
e
m
n
i
e
t
y
l
k
o
t
a
le
n
t
u
a
r
t
y
s
t
y
,
a
le
i
do
s
k
o
nał
y
c
h
ur
z
ą
d
z
e
ń
.
W
ł
a
ś
n
i
e
t
a
k
i
c
h
j
a
k
S
a
m
C
oo
k
.
S
a
m
C
o
o
k
to
l
i
n
i
a
p
r
o
d
u
k
tó
w
s
t
w
o
r
z
o
n
a
d
l
a
w
y
m
a
g
a
j
ą
c
y
c
h
.
R
e
z
u
l
t
a
t
p
r
a
c
y
w
i
e
l
u
p
r
o
f
e
s
j
o
n
a
l
i
s
tó
w
,
d
l
a
k
tó
r
y
c
h
g
o
to
w
a
n
i
e
j
e
s
t
ż
y
c
i
o
w
ą
p
a
s
j
ą
.
I
c
h
k
u
l
i
n
a
r
n
y
k
u
n
s
z
t
c
e
c
h
u
j
e
k
r
e
a
t
y
w
n
e
s
z
a
l
e
ń
s
t
w
o
i
o
d
w
a
g
a
w
e
k
s
p
e
r
y
m
e
n
to
w
a
n
i
u
z
e
s
m
a
k
i
e
m
.
W
y
p
r
ó
b
u
j
n
a
j
w
y
ż
s
z
e
j
k
l
a
s
y
u
r
z
ą
d
z
e
n
i
a
k
u
c
h
e
n
n
e
i
p
o
c
z
u
j
s
i
ę
m
i
s
t
r
z
e
m
w
s
w
o
j
e
j
k
u
c
h
n
i
.
C
oo
k
i
n
g
t
o
d
a
y
ha
s
b
e
c
o
me
a
n
a
r
t
.
I
n
p
r
e
p
a
r
i
n
g
f
oo
d
,
a
r
t
m
e
a
n
s
e
x
p
e
r
i
me
n
n
g
a
n
d
b
r
e
a
k
i
n
g
s
t
e
r
e
o
t
y
p
e
s
.
Ne
v
e
r
the
le
s
s
,
ac
h
i
e
v
i
n
g
gr
e
a
t
a
r
t
r
e
q
u
i
r
e
s
u
s
t
o
c
o
m
b
i
ne
the
a
r
s
t
’
s
t
a
le
n
t
w
i
th
e
x
c
e
l
le
n
t
e
q
u
i
p
me
n
t
.
T
ha
t
i
s
the
c
a
s
e
w
i
th
S
a
m
C
oo
k
.
S
am
Cook
pr
o
duc
t
s
ar
e
de
s
i
g
n
e
d
f
or
de
man
d
i
n
g
p
e
ople,
b
a
s
e
d
o
n
t
h
e
e
o
r
t
s
o
f
m
a
n
y
p
r
o
f
e
s
s
i
o
n
a
l
s
w
h
o
c
o
n
s
i
d
e
r
c
o
o
k
i
n
g
a
l
i
v
i
n
g
p
a
s
s
i
o
n
.
T
h
e
i
r
a
r
s
t
r
y
i
n
c
o
o
k
i
n
g
i
s
c
h
a
r
a
c
t
e
r
iz
e
d
b
y
r
i
s
k
-
t
a
k
i
n
g
a
n
d
t
h
e
c
o
u
r
a
g
e
to
e
x
p
e
r
i
m
e
n
t
w
i
t
h
t
a
s
t
e
.
T
r
y
o
u
r
s
u
p
e
r
b
c
o
o
k
w
a
r
e
a
n
d
b
e
c
o
m
e
a
m
a
s
t
e
r
c
h
e
f
i
n
y
o
u
r
o
w
n
k
i
t
c
h
e
n
.
Z
a
p
r
a
s
z
a
m
y
do
s
k
le
p
u
in
t
e
r
ne
t
o
w
e
g
o
w
w
w
.
s
a
m
c
oo
k
.
eu
,
w
k
t
ó
r
y
m
m
o
ż
na
na
b
y
ć
ur
z
ą
d
z
e
n
i
a
,
b
r
a
k
uj
ą
c
e
c
z
ę
ś
c
i
i
a
k
c
e
s
o
r
i
a
do
n
a
s
z
y
c
h
p
r
o
duk
t
ó
w
.
W
y
s
t
a
r
c
z
y
w
y
b
r
a
ć
p
o
tr
z
e
b
n
ą
c
z
ę
ś
ć
,
z
a
mó
w
i
ć
,
a
k
ur
i
e
r
do
s
t
a
r
c
z
y
ją
b
e
z
p
o
ś
r
e
d
n
i
o
do
do
m
u
.
OPIS URZ
ĄD
ZENIA/
DEVICE DESCRIPTION:
7
6
5
4
3
1
10
9
8
j
i
h
g
c
b
a
2
d
f
e
5
Goto
wanie to d
ziś element sztuki.
A sztuka kulinarna to eksper
ymenty
i nieustanne obalanie stereotypów
. Jednak
per
fek
c
yjne dz
ieło jest
efektem nie tylko
talentu ar
tyst
y
, ale i doskonałych urządzeń.
Właśnie takich jak Sam Cook.
Sam C
ook to lini
a produk
tów st
worzon
a dla w
ymagaj
ących
.
Rezult
at pra
cy wiel
u profesjon
alistów, dla k
tór
y
ch
gotowanie je
st ż
yciową pasją. I
ch kulina
rny kunsz
t cechuje
kre
aty
wne sz
aleń
stwo i o
dwaga w ek
sper
ym
entowaniu
ze smak
iem. Wy
próbuj n
ajw
yż
sz
ej k
lasy ur
ządzeni
a
kuch
enne i p
oczuj si
ę mistr
zem w swojej k
uchni.
Cooking toda
y has become an art
.
In preparing food, ar
t means experimen
ng
and breaking stereotypes
. Ne
vertheless,
achie
ving great art requires us to combine
the ar
st’
s talent with exc
e
l
lent equipment.
That is the case with Sam Cook.
Sam Cook products are designed
for demanding people,
base
d on the eo
rt
s of many profe
ssionals w
ho conside
r
cook
ing a livin
g passion
. Their ar
s
tr
y in cooki
ng is
char
ac
terized by risk
-tak
ing and t
he courage to ex
perim
ent
with t
aste. T
r
y our sup
erb cook
ware a
nd beco
me a maste
r
chef in yo
ur own kitche
n.
Zapraszamy do sklepu interne
tow
ego
w
ww
.samcook.eu,
w któr
ym można nab
yć urządz
enia, brakujące części i akc
esoria
do naszych produktów
.
Wystarcz
y wy
brać po
trzebną część, z
amó
wić,
a kurier dostarcz
y ją bezpośrednio do domu.
PL
5
WSK
A
Z
ÓWKI DOTY
C
ZĄCE BEZPIE
C
Z
EŃST
W
A UŻ
Y
T
K
OW
ANIA
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
•
Przed uż
y
ciem
pr
z
ec
zy
t
a
j do
-
kładnie
instrukcj
ę obsługi.
•
Nie
tr
zy
m
aj urządzen
ia wi
lgo
t
n
y
-
mi r
ęk
oma.
•
Zachowaj
szcz
egól
ną ostro
ż
-
ność, gdy w
pobliżu u
r
ządz
eni
a
znajd
ują s
ię dz
ieci.
•
Urz
ąd
zen
ie s
łuż
y do wy
t
warza
-
nia
lodu, ni
e w
yk
or
zys
tuj
go do
celó
w inny
ch, niż
z
ost
ało prze
-
zn
ac
zo
ne
.
•
Nie
zanurzaj urz
ądz
enia, prze
-
wodu
i w
tyczki w wodz
ie lu
b
inny
ch pł
y
nach.
•
Nie
zo
st
awi
aj u
r
ządz
enia bez
nadz
oru podczas prac
y
.
•
Zawsz
e w
yj
muj wt
yczk
ę
z gni
az
dka siec
iow
ego
, gdy
nie
uż
y
wa
sz urządzen
ia lu
b przed
ro
zpo
cz
ęciem cz
ysz
c
z
eni
a.
•
Nie
uż
y
wa
j uszk
odzoneg
o
urz
ąd
zen
ia, r
ówni
eż w
t
edy
, gdy
uszk
odzon
y jest przewód
sie
-
cio
w
y lu
b wt
yczka – w takim
w
ypadku odd
aj urządzen
ie do
naprawy w autor
yzo
wanym
punk
cie se
r
wisowy
m.
•
Nie
k
or
zys
taj z
ur
ządz
enia n
a
woln
ym powietr
zu.
•
Nie
wieszaj przew
odu zas
ilan
ia
na ostr
yc
h krawędzi
ach i n
ie
pozwól a
by s
ię st
ykał z g
orący
m
i
powier
zchniami.
•
Urz
ąd
zen
ie po
winno b
yć
pod
-
łąc
z
one do gni
azd
ka sieci
oweg
o
z bolc
em uzi
emia
jącym.
•
Nie
st
aw
iaj u
r
ządz
enia na
gorą
-
cych powier
z
chniach.
•
Nie
st
aw
iaj u
r
ządz
enia w
pobliżu
inn
ych
ur
ządz
eń elektr
ycznyc
h,
palni
k
ów
, kuchenek, pi
ekarnik
ów
it
p.
•
Urz
ąd
zen
ie na
leż
y stawiać n
a
suche
j, pł
a
skiej
i st
ab
ilne
j po
-
wier
zchni.
•
Urz
ąd
zen
ie j
est pr
z
eznaczone
t
ylk
o do uży
tku domowe
go
.
•
Zawsz
e przed prz
yst
ąpien
iem
do pracy upewnij
się,
cz
y
wsz
ystkie ele
menty
urz
ąd
zen
ia są pra
-
widłow
o zamon
to
-
wane.
•
Uż
ycie
akces
oriów
niepolec
an
ych
pr
z
ez produce
nta moż
e spo
wo
-
dować
uszk
odz
enie
urz
ądz
enia,
pożar
lub obraż
eni
a ciała.
•
Nin
iejszy sprzęt mo
że by
ć uży
t
-
k
owan
y przez dz
ieci w
wieku
co n
ajmn
iej 8
lat
i przez osob
y
o obni
żon
ych
możl
iwości
ach
z
y
cznyc
h, um
ysłowych i
osoby
o braku doświadcz
eni
a i zn
ajo
-
mości sprzętu,
jeżel
i zapewn
iony
z
ost
an
ie nadz
ór lub i
nstr
ukt
aż
odnośni
e do uży
tko
wani
a sprzę
-
tu w bezpi
ec
z
ny s
posób,
t
a
k
aby
z
wi
ązane z tym zagroż
enia
był
y zr
ozu
miałe.
Cz
ysz
czeni
e
i k
onser
wacja
nie
mogą by
ć
w
yk
onywane pr
z
ez dzieci,
chyba
że
uk
ończ
ył
y 8 la
t i są nad
zo
-
ro
wane. Dz
ieci bez nad
zoru n
ie
mogą w
yk
ony
wać
cz
yszcz
enia
/
konser
wacji.
•
Dzieci
nie mo
gą bawić
się
urz
ą
-
dzeniem.
•
Przechowuj
ur
zą
-
dz
enie
i jeg
o przew
ód
w mi
ejscu
niedostępn
ym
dla
dzieci
poniż
ej 8
lat.
PL
6
•
Nie
w
yc
iągaj w
tyczki z gniaz
dka
sieci
pociągając za prze
wód.
•
Sprzęt ni
e jest przeznaczon
y
do pracy z uż
y
ciem z
ewnętr
z
-
ny
ch wy
łącznik
ów czasowych
lub odd
zielne
go u
kładu z
dalne
j
regulacji.
•
Nie
podł
ączaj
w
tyczk
i
do gniaz
d
-
ka si
eci mokr
ymi r
ękami.
•
Dla bezpi
ec
z
eńst
wa dzieci
prosz
ę nie z
os
tawi
ać swobodni
e
dostępny
ch części o
pak
owani
a
(
torby
plask
owe
, kar
to
ny
, st
yro
-
pian
itp.
).
•
OSTR
Z
EŻENIE! Nie
pozwalaj
dzieci
om bawić
się folią. Nie
-
bezpiecz
eńst
w
o udusz
enia!
•
Pamiętaj, ab
y za
wsze
pr
z
e
d
w
yjęciem
w
tyczki z gni
azd
ka
sieciowego w
ył
ącz
yć najpier
w
ur
ządzenie.
•
Regu
larnie
spraw
dzaj cz
y
pr
z
e
-
wód s
iecio
w
y n
ie j
est uszk
odzo
-
n
y.
•
K
ostk
ark
ę w
yk
or
zyst
u
je s
ię do
produk
cji k
ostek lodu.
Nie n
ależ
y
uż
y
wać
jej
do zamrażani
a inn
ych
produktów
spoży
wcz
y
ch ani
napoj
ów
, gdyż moż
e to spo
wo
-
dować
uszk
odz
enie
instalacji.
•
Nie
należ
y
pr
z
e
c
how
ywać
w w u
r
ządz
eniu su
bst
ancj
i
w
ybucho
w
ych,
takich jak
pusz
-
ki aer
oz
olowe
z łat
w
opaln
ym
g
azem
.
•
W pobli
żu k
ostkar
ki
do lodu
nie
należ
y
pr
z
echow
y
wać
ani uży
-
wać benzyny i i
nny
ch su
bst
ancj
i
łat
w
opaln
ych.
W prz
ypadku
w
y
cieku łatwopalneg
o gazu n
ie
należ
y
uż
y
wać
k
ostkar
ki,
ponie
-
waż gro
zi to po
ż
a
rem.
•
Aby nie
dopuścić do uszk
odzeni
a
układu chłodz
enia, n
ie na
leż
y
pr
z
enosić
w
łączoneg
o ur
ządz
e
-
nia.
•
Nie
należ
y
próbować
napra
-
wiać u
r
ządz
enia na
wł
as
ną ręk
ę.
W ty
m
celu
należy z
wróci
ć się
do aut
or
yzowaneg
o ser
wisan
-
ta. W pr
zypadku uszk
odzeni
a
pr
z
ewodu zas
ila
jąceg
o musi
on
z
ost
ać wymienion
y przez pr
o
-
ducen
ta, jego
autor
yzo
wanego
ser
wi
santa lub inne
osoby
o po
-
dobny
ch kwalikacjach. P
ozwoli
to n
a uni
knięcie zagr
oż
enia.
•
OSTR
ZE
ŻENIE! Kost
karkę na
-
leż
y
nape
łniać
w
yłąc
z
nie w
odą
pitną
.
•
OSTR
ZE
ŻENIE! Ni
e
na
leż
y
zasłaniać otworów
wentylac
yj
-
ny
ch w obudowie urządzenia
i w
e wbudowanej k
ons
truk
cji.
•
OSTR
ZE
ŻENIE:
Utr
zy
muj
otwor
y
wen
t
ylacyjne w
obudo
-
wie urządzenia
lub w zabudo
-
wanej k
onstrukcji w
cz
ystości.
•
OSTR
Z
EŻENIE! W
celu prz
y
-
spiesz
enia procesu
odszrani
a
-
nia nie
należ
y uży
wać urządzeń
mechanicznyc
h lub środkó
w
inny
ch niż
zalec
ane prz
ez pro
-
ducen
ta.
•
OSTR
Z
EŻENIE! Nie
wolno do
-
puścić do uszk
odzenia obw
o
du
cz
ynnika chłodniczego
.
•
OSTR
Z
EŻENIE! Nie
doty
kaj
zespołu parownika
podc
zas
w
yt
warzania lodu. Niebezpie
-
czeńst
wo
zranienia
.
•
OSTR
Z
EŻENIE: Nie
uż
ywaj
urzą
d
zeń elektr
yczny
ch we
-
wnątrz komór do
przechowy
-
wania ży
wności urządzenia,
chyba
że są
to urządzenia
zalecane przez
producen
ta.
PL
7
•
OSTR
ZE
ŻENIE! Ni
e
na
leż
y
zasłaniać otworów
wentylac
yj
-
ny
ch w obudowie urządzenia
i w
e wbudowanej k
ons
truk
cji.
•
OSTR
ZE
ŻENIE:
Utr
zy
muj
otwor
y
wen
t
ylacyjne w
obudo
-
wie urządzenia
lub w zabudo
-
wanej k
onstrukcji w
cz
ystości.
•
OSTR
Z
EŻENIE! W
celu prz
y
-
spiesz
enia procesu
odszrani
a
-
nia nie
należ
y uży
wać urządzeń
mechanicznyc
h lub środkó
w
inny
ch niż
zalec
ane prz
ez pro
-
ducen
ta.
•
OSTR
Z
EŻENIE! Nie
wolno do
-
puścić do uszk
odzenia obw
o
du
cz
ynnika chłodniczego
.
•
OSTR
Z
EŻENIE! Nie
doty
kaj
zespołu parownika
podc
zas
w
yt
warzania lodu. Niebezpie
-
czeńst
wo
zranienia
.
•
OSTR
Z
EŻENIE: Nie
uż
ywaj
urzą
d
zeń elektr
yczny
ch we
-
wnątrz komór do
przechowy
-
wania ży
wności urządzenia,
chyba
że są
to urządzenia
zalecane przez
producen
ta.
UW
AGA! Ryz
yk
o po
-
żaru
.
Cz
ynnik chł
od
-
nicz
y
jest łat
w
opalny
.
Zachowaj
ostrożno
ść.
•
Prz
y w
yrzuc
an
iu zuży
teg
o
sprzętu nal
eż
y postępować
zgodni
e z lokal
nymi
pr
z
episami
dotycząc
ymi utylizacji
ur
ządz
eń
w
y
dziel
ających
łat
wopa
lny
gaz.
•
K
ostk
ark
ę należ
y
ust
a
wić w
su
-
chym
i dobrze w
entylowanym
mie
jscu ,
z zacho
wanie
m co
naj
-
mnie
j 1
0 cm
wolne
j przestr
z
eni
wok
ó
ł
ur
ządz
enia.
•
OSTR
ZE
ŻENIE! Us
tawiaj
ąc
urzą
d
zenie, u
zupełnij się cz
y
kabel nie jest uszk
o
d
zon
y lub
nie z
ostał pr
zy
trząśnięt
y
.
•
OSTR
ZE
ŻENIE! Ni
e
na
leż
y
umieszczać urządzenia w bez
-
pośredni sąsiedz
twie gniazdek
elek
trycznyc
h, nie umiesz
czaj
za k
ostkark
ą
zasilac
zy
, gniaz
d
przedłużacz
y
itp.
•
Ur
ządzenie
jes
t
pr
z
eznac
z
one do
prac
y
w śr
odowis
ku, w któr
ym
tempe
ratur
y o
toczen
ia m
ieszczą
się
w zakresi
e podan
ym poniż
ej,
w zależności
od klasy kli
ma
-
t
y
cznej wskazanej
na tablicz
ce
znami
onow
ej. U
r
ządz
enie mo
że
nie
pracować popra
wnie,
jeże
li
pr
z
ez dł
uższ
y
czas znaj
duje s
ię
w te
mperaturze wy
kraczające
j
poza
podan
y zakres.
SN (
ro
zszerzona
– um
iark
owana
)
od + 1
0
°C do
+
32°C
N (
umiark
owan
a)
od + 1
6
°
C
do
+32
°
C
ST (s
ub – tr
opikalna
) od + 1
6
°C do
+
38°C
T (
t
r
opikal
na
) od +
1
6
°C do +43°C
Aby un
iknąć skaż
enia
k
ostek l
odu,
należ
y
pr
z
es
trzegać na
stępujących
inst
rukcji
:
•
Ot
warc
ie pokr
y
wy na dłuż
-
sz
y
czas moż
e s
powodo
wać
znaczny w
zr
ost
temperatur
y
w k
omorach ur
ządz
enia –
nie
poz
ost
awi
aj o
t
wa
r
teg
o urzą
-
dz
enia,
na czas dłuż
y n
iż jest to
niezb
ędne.
•
Cz
yś
ć regularnie powier
zchnie,
k
t
óre
mogą we
jść w k
ontak
t
z k
os
tkami
lodu i
dostępne
elemen
t
y
układu odpr
owadza
-
nia
wody
.
•
Wycz
yść zbi
orniki na
wodę,
jeże
li urządze
nie n
ie b
ył
y uż
y
-
wane przez 48 g
odzin
•
Jeżel
i urządzen
ie chłodn
icze
będzie przez dłuższ
y czas
puste, n
ależ
y
je w
yłąc
zyć,
ro
zmroz
ić, w
y
cz
yścić, osuszyć
i po
z
ost
a
wić o
t
wart
ą (
uchy
-
loną
)
pokr
y
wę,
aby za
pobiec
ro
z
woj
owi pl
eśni w urządze
niu.
Pomiń
NOWOŚCI
Nintendo Switch 2
Philips OneUp
iPhone 16e
JBL Flip 7
JBL Charge 6
Etui iPhone 16e
PS5 Pro
Router Starlink
Mac mini
Call of Duty Black Ops 6
Pomiń
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
Pomiń
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Jacuzzi
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
Pomiń
PORADNIK MEDIA EXPERT
Odkurzacz pionowy ranking
Smartwatch damski ranking
Jaka parownica do ubrań najlepsza?
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Najlepsze gry planszowe
Robot sprzątający ranking
Pomiń
POMYSŁ NA PREZENT
Kubek Stanley
Prezent na ślub
Domek dla dzieci
Pomysł na prezent
Zabawki
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking soundbarów [TOP10]
Zalany laptop – co zrobić w takiej sytuacji?
Ranking smartwatchy [TOP10]
Ranking spalaczy tłuszczu [TOP10]
Wuchang: Fallen Feathers - wymagania PC. Gdy pierwszym bossem może stać się twój komputer
Ranking suszarek do prania [TOP10]
Ranking kaw rozpuszczalnych [TOP10]
Ranking parownic do ubrań [TOP10]
Ranking zabawek dla 4-latka [TOP10]
Premiery gier 2025. Na te tytuły warto czekać
Ranking kamer samochodowych [TOP10]
Ranking płyt indukcyjnych [TOP10]
Ranking rowerów elektrycznych [TOP10]
Soki z sokowirówki - jakie owoce wybrać?
Rodzaje pomp wodnych
Sprawdź więcej poradników