Znaleziono w kategoriach:
Garnek SMILE MGK-09 16 cm

Instrukcja obsługi Garnek SMILE MGK-09 16 cm

Wróć
PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM ZAPOZNAJ SIĘ ZINSTRUKCJĄ OBSŁUGI
INSTRUCTIONS INSTRUKCJA ІНСТРУКЦІЯ
Pot for asparagus Garnek do szparagów
Каструля для спаржі
MGK-09
2
PL
Bardzo dziękujemy za zaufanie, które pokładacie Państwo w firmie MPM nabywając jeden
z naszych kompletów naczyń kuchennych.
Poprzez ten zakup pokazujecie nam Państwo, że nasze wysiłki, aby uprościć proces przygotowania
i gotowania potraw zosty docenione.
Państwa garnki zostały dostosowane do kuchenek elektrycznych, ceramicznych, halogenowych,
gazowych i indukcyjnych co zostało uwidocznione na stopkach garnków.
Prosimy zatem o gruntowne przeczytanie niniejszej instrukcji.
W instrukcji tej znajdziecie Państwo wskazówki dotyczące gotowania i konserwacji, jak również
dane techniczne i informacje o gwarancji.
Korzystanie z instrukcji spowoduje, że docenicie Państwo Wasze nowo nabyte naczynia do
gotowania, co przez długie lata przyniesie Państwu dużo zadowolenia.
Przed pierwszym użytkowaniem naczynia kuchenne należy dokładnie umyć ciepłą wodą z ze
środkiem do zmywania naczyń. Do produktów wykonanych ze stali nierdzewnej prosimy nie
używać środków myjących na bazie cytrusów, gdyż może to spowodować uszkodzenia, czego
skutkiem mogą być plamy podobne do korozji. Plamy te można w prosty sposób usunąć stosując
środek czyszczący do stali nierdzewnej .
PRAKTYCZNE WSKAWKI
Przygotowane produkty do gotowania naly zawsze oukać w zimnej wodzie;
Należy dopasować źródło ciepła do wielkości garnka. Garnki, rondle i patelnie należy ustawić
centralnie na źródle ciepła. Uwaga: w przypadku kuchni gazowych, naly zwrócić uwagę, by
omienie nie przekraczy średnicy dna garnka;
Zabrania się dodawania soli do zimnej wody lub sypania soli do pustych naczyń;
Po doprowadzeniu potrawy do temperatury wrzenia naly zmniejszyć dopływ ciepła, tak
aby podtrzymać proces gotowania;
Potrawy gęste lub odgrzewane należy doprowadzić do oczekiwanej temperatury powoli,
często mieszając;
Garnki wypnione żywnością zdejmować, przestawiać lub przesuwać zawsze chwytając za
dwa uchwyty jednocześnie;
Nie wolno dokonywać samowolnych napraw, przeróbek lub zmian konstrukcyjnych;
Garnki, rondle i patelnie z zauważonymi uszkodzeniami uchwytów natychmiast wycofać z użycia
Myć po każdym użyciu, stosując ogólnie dostępne środki do mycia;
Garnki można myć w zmywarce;
Przypalone resztki jedzenia, które przywarły do dna garnka naly usunąć za pomocą drew-
nianej łyżki;
W przypadku pozostałości jedzenia, które przywarły do dna, należy napełnić garnek niewielką
ilością wody dodając środek myjący i pozostawić na parę minut celem odmoczenia;
Zabrania się używania gąbek z warstwą ścierającą oraz metalowych myjek mogących dopro
-
wadzić do zarysowań.
3
PL
MATERIAŁ, ZKREGO WYKONANE SĄ GARNKI
Komplety naczyń kuchennych wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
Dzięki niewidocznej powłoce z tlenku, która pokrywa powierzchnię metalu, materiał ten staje
się odporny na korozję i działa jak warstwa ochronna. Wypolerowana warstwa przedłuża
okres użytkowania i ułatwia czyszczenie.
ŹRÓDŁA CIEPŁA
Zestaw garnków przystosowany jest do wszystkich rodzajów kuchni, w tym indukcyjnych.
KUCHNIA
ELEKTRYCZNA
KUCHNIA
INDUKCYJNA
HALOGEN KUCHNIA
GAZOWA
PŁY TA
CERAMICZNA
ERGONOMICZNOŚĆ
Państwa garnki posiadają ergonomiczne uchwyty pozwalające na dogodne ustawianie ich na
ytach grzejnych.
Komplety posiadają otwór w pokrywce do uwalniania nadmiaru pary wodnej, co upraszcza
proces gotowania bez jej przesuwania.
UWAGA
Gorący garnek zawsze naly przestawiać w ochronnych rękawicach kuchennych chroniących dłonie przed
poparzeniem.
Podczas zdejmowania pokrywki w czasie gotowania potraw należy zachować szczególną ostrożność,
aby gorąca para nie doprowadziła do poparzeń.
GWARANCJA
Gwarancja nie obejmuje stosowania detergentów na bazie owoców cytrusowych, które
oddziaływują na powłokę i mogą przyczynić się do powstania plam.
Niniejsza gwarancja wyklucza uszkodzenia spowodowane przez niewłaściwe użytkowanie,
uszkodzenia powstałe na skutek ciepła, przegrzania i uszkodzeń mechanicznych.
4
GB
Thank you for the confidence you have placed in MPM by purchasing our cookware.
By choosing our products you show us that our efforts to make the cooking process easier for you
have been recognised.
Your cookware is suitable for use with electric, ceramic, halogen, gas and induction cooktops, as
indicated on the underside of each pot.
Please read all of this user manual carefully. It contains useful cooking tips as well as technical data
and maintenance and warranty information.
This user manual will help you fully appreciate your new cookware and enjoy many years of
satisfactory use.
Before first use, wash your cookware thoroughly with warm soapy water. Never use any detergents
based on citric acid for cleaning stainless steel products. They may adversely affect the outer layer
and cause corrosion-like stains.
These stains can be easily removed with a stainless steel cleaner.
PRACTICAL TIPS
Always rinse the food with cold water before cooking
Choose a cooking zone appropriate for the size of the pot. Always place your cookware centrally
on the cooking zone. Note: if using a gas stove, adjust the size of the flame so that it does not
extend up the sides of the pot.
Never add salt when a vessel is filled with cold water or empty.
After bringing your food to a boiling point, turn the heat down just enough to keep the pot
boiling.
When cooking dense foods and when reheating, bring the temperature up slowly, stirring
frequently.
When handling pots filled with food, always hold both handles at the same time.
Never perform any repairs, modifications or alterations on your own.
Stop using your cookware immediately if you detect any damage to the handles.
Wash after each use with standard dishwashing liquids
Cookware is suitable for dishwasher care.
Scrape off burnt-on food from the bottom of the pans using a wooden spoon.
To remove food remains sticking to the bottom surface, fill the pot with a small amount of soapy
water and allow to stand for a few minutes.
Never use any abrasive scouring pads or metal scourers, as they can leave scratches on the surface.
5
GB
MATERIAL
MPM cookware sets are made of high-quality stainless steel. The metal surface is covered with
an invisible, corrosion-resistant oxide film which works as protective shield. This well-polished
layer extends service life of the products and simplifies cleaning.
HEAT SOURCES
Cookware are suitable for all types of cookers, including inductive cookers.
ELECTRIC
COOKER
INDUCTIVE
COOKER
HALOGEN GAS
COOKER
CERAMIC
HOB
ERGONOMICS
Your cookware comes with ergonomic handles for convenient use with hotplates.
Cookware sets feature perforated lids allowing release of excess steam for simpler cooking
without the need for adjustments during the process.
NOTE
Always use oven gloves when handling hot cookware to avoid burns
Take care when removing the lid from the pan during cooking to avoid steam burns.
WARRANTY
This warranty does not cover the use of detergents based on citric acid which may affect
the outer protective film and cause staining. This warranty excludes mechanical damage and
damage due to misuse, heat and overheating.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 41 287 500,00 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756