INFORMACJE DOTYCZĄCE POSTĘPOWANIA ZE ZUŻYTYMI URZĄDZENIAMI .............................................................1
SPIS TREŚCI .........................................................................................................................................................................................2
DANE TECHNICZNE ..........................................................................................................................................................................2
KUCHENKA I JEJ WYPOSAŻENIE ..................................................................................................................................................3
PRZED PRZYSTĄPIENIEM DO PRACY .........................................................................................................................................8
POZIOM MOCY MIKROFAL ............................................................................................................................................................8
TRYB PRACY Z MIKROFALAMI ......................................................................................................................................................9
TRYB PRACY Z GRILLEM / TRYB PRACY KOMBINOWANEJ Z GRILLEM ..........................................................................10
TRYB PRACY Z TERMOOBIEGIEM ...............................................................................................................................................11
INNE UŻYTECZNE FUNKCJE ........................................................................................................................................................12
PROGRAMY ROZMRAŻANIA WEDŁUG WAGI I WEDŁUG CZASU ROZMRAŻANIA ....................................................13
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA ..................................................................................................................................................16
ADRESY AUTORYZOWANYCH PUNKTÓW SERWISOWYCH ...............................................................................................16
Instrukcja obsługi
Typ kuchenki:R-92ST
Napięcie zasilające: 230 V / 50 Hz, prąd zmienny jednofazowy
Bezpiecznik/wyłącznik automatyczny: 16 A
Wymagana moc wejściowa: Mikrofale: 1450 W
Moc wyjściowa: Mikrofale: 900 W
Grill górny (podczerwony): 1100 W
Termoobieg: 2500 W
Tryb wyłączenia (oszczędzania energii): mniej niż 1,0 W
Częstotliwość mikrofal: 2450 MHz*
Wymiary zewnętrzne (szer.) x (wys.) x (gł.)** mm: 520,0 x 335,0 x 510,0
Wymiary komory operacyjnej (szer.) x (wys.) x (gł.)*** mm: 334,0 x 244,0 x 347,5
Pojemność kuchenki: 28 litrów***
Talerz obrotowy (szklany): ø 315 mm
Ciężar: ok. 19,9 kg
Lampka oświetleniowa: 25 W/240 V
* Opisywane urządzenie spełnia wymagania europejskiego standardu EN55011.
Zgodnie z tym standardem urządzenie zostało sklasy kowane jako sprzęt należący do grupy 2 i klasy B.
Przynależność do grupy 2 oznacza, że urządzenie w sposób zamierzony generuje fale radiowe służące do podgrze-
wania jedzenia.
Przynależność do klasy B oznacza, że urządzenie może pracować w gospodarstwach domowych.
** Głębokość bez uchwytu do otwierania drzwiczek.
*** Pojemność kuchenki jest obliczana poprzez pomnożenie maksymalnej szerokości, głębokości i wysokości komory
operacyjnej. Rzeczywista pojemność przeznaczona na potrawy jest mniejsza.
STAWIAJĄC SOBIE ZA CEL CIĄGŁE DOSKONALENIE SWOICH PRODUKTÓW FIRMA SHARP ZASTRZEGA SOBIE PRAWO
DO ZMIANY WYGLĄDU I DANYCH TECHNICZNYCH URZĄDZENIA BEZ UPRZEDZENIA.