Przy obiegu wewnętrznym konieczne jest zamontowanie filtra węglowego (Rys.2)
Oczyszczone powietrze przez filtry powraca do obiegu przednim otworem wylotowym.
Filtr węglowy należy wymieniać nie rzadziej niż raz na 3 miesiące (w zależności od
intensywności gotowania).
Jeżeli okap mocowany jest jako wyciąg, należy założyć zawór zwrotny (Rys.1) z dwiema
klapkami, które uniemożliwiają powrót powietrza z kanału wentylacyjnego. Na zawór zwrotny
mocowana jest rura odprowadzająca powietrze.
a) WYCIĄG b) POCHŁANIACZ
Rys.3
UWAGA:
W okapie FLAT zapadka powinna być ustawiona w pozycji B.
Rys.4
3.2 PODŁĄCZENIE ELEKTRYCZNE
Przed podłączeniem okapu do prądu należy sprawdzić, czy napięcie i częstotliwość prądu
zasilającego odpowiada danym podanym na tabliczce znamionowej urządzenia. Okap musi być
podłączony do łatwo dostępnego gniazdka. Niedopuszczalne jest usuwanie wtyczki i podłączanie
na stałe okapu do zasilania. Okap należy podłączyć do zasilania po niniejszym montażu.
4. MONTAŻ
Odległość „A” pomiędzy najniższą częścią okapu nadkuchennego a powierzchnią
podtrzymującą naczynia do przyrządzania potraw powinna wynosić min. 65 cm dla kuchni
gazowej (Rys.4).
W czasie prac montażowych należy przestrzegać obowiązujących przepisów dotyczących
odprowadzania powietrza.
W celu uzyskania optymalnego odprowadzenia powietrza należy stosować sztywny
przewód z tworzywa sztucznego o przekroju min. 120 mm.
4