PATELNIA GRATIS
PRZY ZAKUPIE ZESTAWU GARNKÓW COOK EAT
Zasady Promocji
Dodaj do koszyka zestaw garnków Cook Eat.
Wybierz patelnię gratis.
Czerp radość z gotowania.
Cook Eat
Łatwe gotowanie dla każdego!
Poznaj nową, limitowaną edycję naczyń kuchennych Cook Eat! Dostępne tylko w Media Expert produkty – zestaw garnków oraz pojedyncze patelnie – sprawią, że przyrządzanie domowych posiłków będzie przyjemne, a efekty doskonałe za każdym razem. Tefal Cook Eat to sposób na łatwe i bezstresowe gotowanie w domu!
Stal nierdzewna 18/10
Naczynia zostały wykonane z najwyżej jakości stali nierdzewnej objętej aż 5-letnią gwarancją.
Grube dno indukcyjne
Odporne na odkształcenia dno równomiernie rozprowadza ciepło, gwarantując doskonały smak potraw.
Solidne uchwyty
Rączki ze stali nierdzewnej są nitowane, co zapewnia bezpieczne użytkowanie naczyń.
Do wszystkich kuchenek
Naczyń można bezpiecznie używać na kuchenkach gazowych, elektrycznych, ceramicznych i indukcyjnych.
Produkty linii Cook Eat
Gotowanie Zero Waste
Klasyczny Omlet
Czy ty też, kiedy otwierasz lodówkę i widzisz rozmaite resztki, spoglądasz na jaja i już wiesz, że z tej mieszanki oczywiście będzie omlet?
Bulion z obierek
Jednym z najciekawszych pomysłów na wykorzystanie obierek i zdrewniałych części warzyw jest przygotowanie z nich aromatycznego...
Pancakes z Bananów
Smętnie podsychające na paterze, zbrązowiałe banany, to dla większości z nas znajomy widok. Mało kto ma ochotę je jeść...
Burgery z buraka
To burger, który przekona do siebie nawet największego wegesceptyka. Ma bowiem wyjątkowo gładką, jednolitą konsystencję...
Nie marnuj
FAQ
Jak się ma rozmiar patelni do liczby przygotowywanych porcji? »
Jak się ma rozmiar patelni do liczby przygotowywanych porcji?
Liczba porcji, które można jednorazowo przygotować na patelni, uzależniona jest od średnicy naczynia. Przyjeło się, że:
Jak się ma rozmiar garnka do liczby przygotowywanych porcji? »
Jak się ma rozmiar garnka do liczby przygotowywanych porcji?
Liczba porcji, które można jednorazowo przygotować w garnku, uzależniona jest od średnicy i pojemności naczynia:
Czy mogę używać garnków i patelni z linii Coook Eat w piekarniku? »
Czy mogę używać garnków i patelni z linii Coook Eat w piekarniku?
Tak, do 210°C (poza szklanymi pokrywkami).
Czy mogę myć garnki i patelnie z linii Cook Eat w zmywarce? »
Czy mogę myć garnki i patelnie z linii Cook Eat w zmywarce?
Tak, naczynia z linii Cook Eat można bezpiecznie myć w zmywarce, co oszczędza czas i znacznie ułatwia sprzątanie po przygotowanym posiłku.
Czy mogę używać garnków i patelni z linii Cook Eat na płycie indukcyjnej? »
Czy mogę używać garnków i patelni z linii Cook Eat na płycie indukcyjnej?
Tak, naczynia z linii Cook Eat są kompatybilne ze wszystkimi rodzajmi płyt kuchennych, w tym z indukcyjnymi.
Jaka jest wytrzymałość powłoki wewnętrznej patelni z linii Cook Eat? »
Jaka jest wytrzymałość powłoki wewnętrznej patelni z linii Cook Eat?
Powłoka Titanium została wzmocniona cząteczkami tytanu, dzięki czemu jest odporna na zarysowania. Wytrzmałość powłoki na poziomie 16 000 cykli odpowiada kilku latom użytkowania w warunkach domowych.
Z czego wykonane są garnki z linii Cook Eat? »
Z czego wykonane są garnki z linii Cook Eat?
Garnki z linii Cook Eat wykonano ze stali nierdzewnej 18/10 - jednego z najbardziej wytrzymałych materiałów od lat używanych do produkcji wysokiej jakości naczyń kuchennych. Stal, obok żeliwna, szkła i aluminium, jest jednym z najczęściej wykorzystywanych tworzyw do produkcji garnków. Warto podkreślić, że ważna jest jego wysoka jakość. Dlatego trwałe i dobrze wykonane garnki ze stali nierdzewnej 18/10 będą służyły nam przez wiele lat.
Czym charakteryzują się naczynia ze stali nierdzewnej 18/10? »
Czym charakteryzują się naczynia ze stali nierdzewnej 18/10?
Stal nierdzewna 18/10 to idealny wybór do kuchni. Naczynia ze stali mają gładką powierzchnią, która gwarantuje maksymalną higienę użytkowania. Stal nie wpływa na smak ani zapach potraw i jest bezpieczna dla zdrowia. Dodatkowo jest odporna na powstawanie rdzy czy negatywne oddziaływanie kwasów znajdujących się w żywności, co stanowi gwarancję zdrowego i bezpiecznego gotowania.
Klasyczny
omlet
Czy ty też, kiedy otwierasz lodówkę i widzisz rozmaite resztki, spoglądasz na jaja i już wiesz, że z tej mieszanki oczywiście będzie omlet? Możesz dodać do niego wszelkie warzywa, na które już nie masz pomysłu – w tym daniu sprawdzą się doskonale.
SKAŁDNIKI ![]()
- 4 porcje – na 2 duże lub 4 małe omlety
- 8 jaj
- 3 łyżki (60g) jogurtu greckiego
- 40 g masła
- Sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotowanie
- Jajka roztrzep lekko trzepaczką z jogurtem greckim, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
- Masę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołowa, możesz dodać również swoje ulubione zioła.
- Dużą patelnię postaw na średnim ogniu i na roztopione masło wlej masę jajeczną, wyrównaj powierzchnię omletu, wykonując ruch przypominający kreślenie ósemki (pozwoli to uzyskać równą grubość placka).
- Omlet smaż ok. 2 minut. Jego brzegi powinny się zezłocić, a środek pozostać wilgotny.
- Omlet podważ delikatnie za pomocą szpatułki, złóż na pół i smaż jeszcze ok. 2 minut. Następnie delikatnie zsuń z patelni. W podobny sposób przygotuj pozostałe omlety.
- Gotowy omlet możesz podawać z dodatkiem świeżych warzyw, liści i ziół.
PORADY:
Jeżeli chcesz nadziać omlet, to na połowę wilgotnego jeszcze placka wyłóż wcześniej przygotowane ulubione dodatki. Za pomocą szpatułki przykryj je drugą połową omletu i dosmażaj przez 2 minuty.
Omlet możesz również przygotować blanszując lub podsmażając wcześniej na maśle ulubione warzywa, np. szpinak, paprykę pokrojoną w kostkę, posiekaną cebulę lub pokrojone w plasterki grzybów i zalać je masą jajeczną. Gdy omlet się zetnie, delikatnie podaż go szpatułką i przenieś na talerz.
Bulion
z obierek
Jednym z najciekawszych pomysłów na wykorzystanie obierek i zdrewniałych części warzyw jest przygotowanie z nich aromatycznego bulionu. Jednak, żeby uzbierać kilogram obierek, czasem potrzeba kilku dni, dlatego włóż do zamrażalnika woreczek lub pudełko i odkładaj do niego obierki z marchewki, pietruszki czy selera, ciemnozielone końcówki pora, zwiędłe zioła, końcówki pomidorów lub cebuli albo głąby: z kapusty, kalafiora, brokułów. Taki zestaw resztek z dodatkiem 3 klasycznych przypraw sprawi, że otrzymasz bulion, który będzie doskonałą bazą do zup.
SKAŁDNIKI ![]()
- 3 porcje
- 1 kg obierek i resztek warzywnych (dowolne obierki z warzyw korzeniowych, ciemnozielone części pora, zwiędłe zioła – najlepiej pietruszka)
- 2 litry wody
- 3 liście laurowe
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- łyżka soli
Przygotowanie
- Obierki włóż do garnka, zalej wodą, wrzuć przyprawy.
- Gotuj wywar godzinę do momentu, kiedy się zagotował.
- Wystudź, odcedź warzywa.
PORADY:
Tak przygotowany bulion możesz przelać do plastikowych, szczelnie zamykanych pudełek o pojemności 200 – 300 ml, zamrozić i stopniowo wykorzystać jako bazę do zup.
Do bulionu wystarczy np. dodać 6 obranych ze skórki, pokrojonych w kostkę, podsmażonych na oliwie z jedną cebulką pomidorów, dorzucić łyżeczkę bazylii i najprostsza zupa pomidorowa gotowa!
Pancakes
z dojrzałych bananów
Smętnie podsychające na paterze, zbrązowiałe banany, to dla większości z nas znajomy widok. Mało kto ma ochotę je jeść, bo nie wyglądają apetycznie. W dodatku, gdy są w takim stanie, trudno je spakować na drugie śniadanie, by nie pobrudziły plecaka, czy torebki. Mimo to zacznij doceniać przejrzałe banany. Są dużo słodsze od tych żółtych i bardziej miękkie, więc idealnie nadają się do przygotowania placuszków, lodów czy innych dań.
SKAŁDNIKI ![]()
- 4 porcje
- 275 g mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 jajko
- 250 ml mleka
- 1 laska wanilii
- 40 g roztopionego masła
- 2 bardzo dojrzałe banany
- ¾ łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- Ulubione owoce
Przygotowanie
- Do miski wbij jajko, dodaj mleko, roztopione oraz lekko przestudzone masło i syrop klonowy. Wymieszaj wszystko za pomocą trzepaczki, żeby uzyskać jednolitą masę.
- Laskę wanilii przetnij wzdłuż na pół i z każdej połówki za pomocą noża wyskrob ziarenka, przeciągając jego tępą stroną po przeciętej lasce wanilii.
- Banany obierz i dokładnie rozgnieć widelcem w drugiej misce. Wanilię i banany dodaj do mleczno – jajecznej masy.
- Wymieszaj mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cynamon.
- Dodaj suche składniki do mokrych i dokładnie połącz wszystko w jednolitą masę (do połączenia składników można użyć blendera).
- Mocno rozgrzej patelnię. Nakładaj na nią po 2-3 łyżki ciasta, tworząc okrągłe placuszki i smaż je po 3-4 minuty z każdej strony.
- Podawaj ciepłe z kleksem jogurtu i ulubionymi owocami lub konfiturami.
PORADY:
Placuszki świetnie smakują na zimno, więc możesz spakować je do śniadaniówki.
Bardzo „krwiste” burgery z buraka
To burger, który przekona do siebie nawet największego wegesceptyka. Ma bowiem wyjątkowo gładką, jednolitą konsystencję i nie rozpada się, co często zdarza się w wypadku warzywnych pulpetów. Sprawdzi się świetnie w formie kanapki, ale spróbuj wykorzystać go także w daniu obiadowym. Jego bazę stanowi kaszą jaglaną, którą jednak możesz zamienić na kaszę jęczmienną, wiejską albo ryż.
SKAŁDNIKI ![]()
- 6 porcji
- 3 średniej wielkości upieczone buraki
- ½ cebuli
- ½ szklanki suchej kaszy jaglanej
- 150g sera halloumi lub innego sera, który masz w lodówce
- 1 jajo
- 3 łyżki nasion chia
- ¼ łyżeczki kminu rzymskiego (opcjonalnie)
- 2 łyżki oliwy extra vergine
- sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Przygotowanie
- Ugotuj kaszę.
- Buraki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, odciśnij w dłoniach z nadmiaru soku.
- Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę drobno posiekaj i razem z nasionami chia oraz kaszą, dodaj do buraków. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kuminem ( jeśli używasz). Dodaj jajo, wyrób ręką na jednolitą masę i odstaw na kwadrans, aby się związała.
- Posmaruj wnętrze dłoni oliwą i uformuj 6 burgerów. Oliwa ułatwi to zadanie, a przy okazji każdy kotlecik będzie obtoczony odpowiednią ilością tłuszczu konieczną do utworzenia rumianej skórki.
- Rozgrzej na mocnym ogniu patelnię, ułóż kotlety, zmniejsz ogień na średni i smaż 8-10 minut z każdej strony.
PORADY:
Sześć porcji to dla Ciebie za dużo? Usmażone kotlety wytrzymają do 3 dni w lodówce, a ich smak po podgrzaniu nie będzie ustępował świeżo usmażonej partii.
Podawaj kotlety pomiędzy podpieczonymi w piekarniku lub na OptiGrillu bułeczkami, np. z majonezem ze str. 25, piklami i dowolnymi ulubionymi warzywami.
Jeśli chcesz, by dodane przez Ciebie do burgera warzywa były wyjątkowo chrupiące, potnij je w cienkie paseczki, po czym włóż je na kilka minut do lodowatej wody, aby nabrały chrupkości.
Oferta obowiązuje od 9 do 30 maja 2022 r. lub do wyczerpania zapasów.