Trwa ładowanie

143 99

69 00

24 37

114 75

145 20

99 00

119 00

101 15

104 72

83 00

59 99

18 99
Typ: Do mięsa, Do owoców, Do pieczywa, Do warzyw
Ostrze: Stal nierdzewna
Długość ostrza [cm]: 8
Rękojeść: Tworzywo PP
Liczba elementów [szt]: 1
Możliwość mycia w zmywarce: Tak

20 66

89 99

570 00
Sprawdź

349 00

179 00

42 90

49 99

215 00

49 99

99 00

Poradniki eksperta

Noże Victorinox w Media Expert


Noże Victorinox znane są niemal na całym świecie. Pierwsze szwajcarskie sprzęty były produkowane blisko 150 lat temu. Od tego czasu technologia tworzenia ostrza oraz rękojeści została dopracowana do perfekcji, a doskonała jakość doceniona przez szeroką rzeszę użytkowników. Wśród akcesoriów znajdziemy wiele typów noży, w zależności od ostatecznego przeznaczenia.

 

Typy noży Victorinox


Noże Victorinox oferowane są w wielu typach. Do najpopularniejszych zaliczyć można nóż do warzyw, owoców, mięsa, pieczywa czy masła. Noże są też rozróżniane ze względu na ich szczególną funkcję. Wśród tych warto wymienić akcesoria do filetowania, obierania owoców i warzyw, porcjowania, siekania czy trybowania.


Uniwersalne i kuchenne


Noże Victorinox dostępne są także jako akcesorium uniwersalne. To tak zwane noże kuchenne, którymi można wykonać większość czynności związanych z krojeniem, siekaniem czy obieraniem. Choć tego typu noże są praktyczne, warto wybierać akcesoria przeznaczone do poszczególnych czynności, ze względu na obróbkę danego produktu. To znacznie ułatwia codzienne gotowanie i przygotowywanie posiłków.


Materiał wykonania


Noże Victorinox produkowane są z trwałych, odpornych na uszkodzenia mechaniczne, a także wysokie temperatury i wodę, materiałów. Ostrza najczęściej wykonane są ze stali nierdzewnej, choć niemniej popularne są również stal szlachetna, stal węglowa czy ceramika. Rękojeści wykonywane są z trwałego tworzywa sztucznego, silikonu lub gumy. Najefektywniej prezentujące się noże to te, których rękojeść wykonana jest z naturalnego drewna.