| Typ: | Do masła |
|---|---|
| Ostrze: | Stal nierdzewna |
| Długość ostrza [cm]: | 8 |
| Rękojeść: | Soft Touch |
| Liczba elementów [szt]: | 1 |
| Możliwość mycia w zmywarce: | Tak |
| Typ: | Do bułek, Do masła |
|---|---|
| Ostrze: | Tworzywo sztuczne |
| Długość ostrza [cm]: | 8 |
| Rękojeść: | Tworzywo sztuczne |
| Liczba elementów [szt]: | 3 |
| Możliwość mycia w zmywarce: | Tak |
Sugerowana cena producenta:
29 zł
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
| Typ: | Do masła |
|---|---|
| Ostrze: | Stal nierdzewna |
| Długość ostrza [cm]: | 8 |
| Rękojeść: | Stal nierdzewna |
| Liczba elementów [szt]: | 1 |
| Możliwość mycia w zmywarce: | Tak |
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Poradniki eksperta
Noże do masła w Media Expert
Dobre noże do masła to drobny, ale niezwykle praktyczny element wyposażenia kuchni. Dzięki nim można łatwo rozsmarować masło, pastę lub serek, nie rozrywając pieczywa.
Jaki nóż do masła wybrać?
Nóż do masła jest nieodzowny podczas każdego rodzinnego posiłku. Kluczowy jest jego kształt, który ułatwia nabieranie i rozprowadzanie miękkich produktów. Dużo łatwiej jest nim nakładać masło, pasty czy twarożek niż zwykłym modelem stołowym. Jednak, jak każdy nóż, powinien być estetyczny, dobrze wykonany, wytrzymały i odpowiednio długi, by dobrze leżał w dłoni.
Kształt i materiał – liczy się precyzja
Noże do masła mają zaokrąglone, gładkie ostrze, które pozwala wygodnie nabierać i rozsmarowywać produkty. Najczęściej wykonane są ze stali nierdzewnej, co zapewnia im trwałość i łatwość czyszczenia. Modele z uchwytem z drewna lub tworzywa dodają im stylu, a przy tym zapewniają pewny chwyt i komfort użytkowania. Innym typem są noże do masła z tworzywa sztucznego, które z kolei mogą zaskoczyć ciekawym kolorem.
Na co zwrócić uwagę przy wyborze?
Noże do masła to kategoria różnorodna zarówno pod względem materiału wykonania, kształtu, jak i estetyki. Wybierając model odpowiedni dla siebie, warto zwrócić uwagę na kwestie, związane z trwałością i wygodą użytkowania. Nóż musi wygodnie leżeć w dłoni, dlatego warto zwrócić uwagę na rękojeść. Niektóre modele mają specjalne wykończenia uchwytu. Dobre noże do masła pozwalają także przekroić pieczywo. Tym, na co warto zwrócić uwagę, jest też możliwość mycia w zmywarce.




