Cena - rosnąco
30 produktów
Rodzaj piekarnika: Elektryczny
Rodzaj płyty grzewczej: Elektryczna
Kolor frontu piekarnika: Biały
Szerokość [cm]: 50
Typ prowadnic: Wytłaczane
Cena z kodem obowiązuje do 30.04.2024 r. do godz. 23:59.
Kod nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Cena z kodem:
ME1904-300424
990 00
Cena z kodem obowiązuje do 30.04.2024 r. do godz. 23:59.
Kod nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
49,50 zł x 20 rat 0%

I do września nie płacisz!

1 149,00 zł
Cena przed kodem
939,00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Prezentowana najniższa cena z 30 dni przed obniżką dla kanału sprzedaży mediaexpert.pl.
Sprawdź leasing dla firm
U Ciebie
W sklepie pojutrze
lub zamów telefonicznie 756 756 757
Rodzaj piekarnika: Elektryczny
Rodzaj płyty grzewczej: Elektryczna
Kolor frontu piekarnika: Biały
Szerokość [cm]: 50
Typ prowadnic: Wytłaczane
1 199 00
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie kuchni elektrycznej?

Podczas wyboru kuchni elektrycznej warto przede wszystkim sprawdzić jej szerokość oraz rodzaj płyty grzewczej. Szerokość kuchni będzie się przekładała na szerokość płyty grzewczej, a tym samym na powierzchnię gotowania. W zależności od szerokości będziemy mieli do dyspozycji trzy, cztery, a nawet pięć pól grzewczych. Górna płyta może być żeliwna, elektryczna ceramiczna lub indukcyjna. Ta ostatnia wymaga dodatkowego wyposażenia w postaci naczyń ze specjalnym dnem. Z kolei płyty ceramiczne są bardzo eleganckie i często wybierane z uwagi na wzornictwo i naturalnie emitowane ciepło. Ważnymi kwestiami w przypadku kuchni elektrycznych są również pojemność piekarnika i wyposażenie go w dodatkowe funkcje. W wypadku piekarnika istotne są również rodzaje prowadnic, oświetlenie, a także funkcja samooczyszczania, ułatwiająca utrzymanie komory pieczenia w czystości. W kuchniach elektrycznych wszystkie piekarniki są zasilane elektrycznie.

Jak działa kuchnia elektryczna?

Zasada działania kuchni elektrycznych różni się w zależności od zastosowanej płyty grzewczej. Na płycie ceramicznej wyznaczone są pola, które po zaprogramowaniu nagrzewają się do odpowiedniej temperatury i uwidaczniają się charakterystyczne czerwone spirale. Do prawidłowego działania płyty indukcyjnej niezbędne są naczynia z odpowiednim dnem, które nagrzewa się pod wpływem pola elektromagnetycznego. Piekarnik może być wyposażony np. w termoobieg, grill, rożen, pieczenie pizzy, pieczenie z wykorzystaniem pary, funkcję samooczyszczania itp.

Jak podłączyć kuchnię elektryczną?

Montaż kuchni elektrycznych ze względu na ich dużą moc całkowitą wymaga specjalistycznej wiedzy i (dla zachowania gwarancji) podpisu montera z uprawnieniami. Tego typu kuchnia wymaga przy tym dużej mocy (6 i więcej kW), stąd należy ją podłączyć albo do obiegu jednofazowego z dużą mocą przyłączeniową albo wykorzystać dwie fazy (L1 i L2). Najbardziej optymalnym podłączeniem jest zasilenie lewej strony płyty fazą L1, prawej strony płyty fazą L2 a piekarnika, trzecią fazą, L3. Mówimy wtedy o tzw. sile, ale – uwaga! – do zasilania urządzeń o wysokiej mocy nie są potrzebne wszystkie 3 fazy. Jest to najbardziej efektywne rozwiązanie, ale nie jedyne. Inną ważną kwestią jest dokładne wypoziomowanie kuchni. Powinna ona zostać umiejscowiona na równej powierzchni tak, aby drzwiczki piekarnika były równomiernie dociskane do komory pieczenia na całej powierzchni uszczelki.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756