Trwa ładowanie
Kod: 329106
Blacha
Teka
HLB 8400 P WH
Czarny

Sugerowana cena producenta:

599 zł

490 64
49,06 zł x 10 rat 0%
Sprawdź

Zamów telefonicznie 756 756 756
Blacha
Electrolux
EOA9S31WZ, EOB8S39WX, EOB9S31WX, KOEBP39WZ
Czarny

276 75

Blacha
AEG
BCE451350M, BCE556360B, BCE558370B, BPE742380M, BPE748380M, BSE782380M, BSE788380M
Czarny

263 53

Blacha
Miele
H 7364 BP
Czarny

318 29

Blacha
Electrolux
EOB9956XAX
Czarny

Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.

Blachy do pieczenia


Blachy do pieczenia to przydatne akcesoria, których nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Są wykorzystywane nie tylko do pieczenia ciast czy potraw mięsnych, ale służą również do podtrzymywania potraw umieszczonych w innych naczyniach wewnątrz komory piekarnika. Do najważniejszych cech, na które należy zwrócić uwagę przed zakupem blachy do piekarnika, należą wielkość oraz materiał wykonania. Jeśli chcesz, żeby blacha pasowała do komory Twojego piekarnika, musisz dokładnie zmierzyć przestrzeń miedzy prowadnicami. Blacha do pieczenia musi tam pasować idealnie, inaczej nie spełni swojej funkcji. Zaletą blach, niezależnie od materiału, z jakiego zostały wykonane, jest to, że są stosunkowo łatwe do utrzymania w czystości, zwłaszcza jeśli są myte i czyszczone po każdym użyciu.


Popularne blachy aluminiowe


Cieszące się największą popularnością wśród użytkowników blachy do pieczenia wykonane są z aluminium. Są lekkie i poręczne, a do tego występują w rozmaitych rozmiarach i kształtach. Warto wiedzieć, że aluminium pomimo wielu zalet jest materiałem, do którego ciasto szczególnie chętnie przywiera i często się w takiej formie przypala. Pieczenie w tego typu blachach wymaga doświadczenia i czujnego oka.


Powłoki nieprzywierające


Blachy do pieczenia wzbogacone o nieprzywierającą powłokę są odpowiedzią na przywieranie potraw do aluminium. Szczególnie popularne są tu blachy do piekarnika wykonane ze stali węglowej i pokryte powłoką antyadhezyjną, która eliminuje potrzebę używania papieru do pieczenia, więc jest to rozwiązanie oszczędne i praktyczne.