i w tym roku nie płacisz
Rodzaj produktu: | Blacha |
---|---|
Marka: | Miele |
Kompatybilność: | H 7364 BP |
Kolor: | Czarny |
Rodzaj produktu: | Blacha |
---|---|
Marka: | Electrolux |
Kompatybilność: | EOB9956XAX |
Kolor: | Czarny |
Rodzaj produktu: | Blacha |
---|---|
Marka: | Electrolux |
Kompatybilność: | EOA9S31WZ, EOB8S39WX, EOB9S31WX, KOEBP39WZ |
Kolor: | Czarny |
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Blachy do pieczenia
Blachy do pieczenia to przydatne akcesoria, których nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Są wykorzystywane nie tylko do pieczenia ciast czy potraw mięsnych, ale służą również do podtrzymywania potraw umieszczonych w innych naczyniach wewnątrz komory piekarnika. Do najważniejszych cech, na które należy zwrócić uwagę przed zakupem blachy do piekarnika, należą wielkość oraz materiał wykonania. Jeśli chcesz, żeby blacha pasowała do komory Twojego piekarnika, musisz dokładnie zmierzyć przestrzeń miedzy prowadnicami. Blacha do pieczenia musi tam pasować idealnie, inaczej nie spełni swojej funkcji. Zaletą blach, niezależnie od materiału, z jakiego zostały wykonane, jest to, że są stosunkowo łatwe do utrzymania w czystości, zwłaszcza jeśli są myte i czyszczone po każdym użyciu.
Popularne blachy aluminiowe
Cieszące się największą popularnością wśród użytkowników blachy do pieczenia wykonane są z aluminium. Są lekkie i poręczne, a do tego występują w rozmaitych rozmiarach i kształtach. Warto wiedzieć, że aluminium pomimo wielu zalet jest materiałem, do którego ciasto szczególnie chętnie przywiera i często się w takiej formie przypala. Pieczenie w tego typu blachach wymaga doświadczenia i czujnego oka.
Powłoki nieprzywierające
Blachy do pieczenia wzbogacone o nieprzywierającą powłokę są odpowiedzią na przywieranie potraw do aluminium. Szczególnie popularne są tu blachy do piekarnika wykonane ze stali węglowej i pokryte powłoką antyadhezyjną, która eliminuje potrzebę używania papieru do pieczenia, więc jest to rozwiązanie oszczędne i praktyczne.