Trwa ładowanie
Rodzaj produktu: Blacha
Marka: Teka
Kompatybilność: HLB 8400 P WH
Kolor: Czarny
Taniej o 48,46 zł
490 64
49,06 zł x 10 rat 0%
539,10 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
539,10 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Sprawdź leasing dla firm
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj produktu: Blacha
Marka: Miele
Kompatybilność: H 7364 BP
Kolor: Czarny
Taniej o 40,42 zł
277 87
319,99 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
318,29 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj produktu: Blacha
Marka: Electrolux
Kompatybilność: EOB9956XAX
Kolor: Czarny
219 99
Odbierz
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj produktu: Blacha
Marka: Electrolux
Kompatybilność: EOA9S31WZ, EOB8S39WX, EOB9S31WX, KOEBP39WZ
Kolor: Czarny

Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.

Blachy do pieczenia


Blachy do pieczenia to przydatne akcesoria, których nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Są wykorzystywane nie tylko do pieczenia ciast czy potraw mięsnych, ale służą również do podtrzymywania potraw umieszczonych w innych naczyniach wewnątrz komory piekarnika. Do najważniejszych cech, na które należy zwrócić uwagę przed zakupem blachy do piekarnika, należą wielkość oraz materiał wykonania. Jeśli chcesz, żeby blacha pasowała do komory Twojego piekarnika, musisz dokładnie zmierzyć przestrzeń miedzy prowadnicami. Blacha do pieczenia musi tam pasować idealnie, inaczej nie spełni swojej funkcji. Zaletą blach, niezależnie od materiału, z jakiego zostały wykonane, jest to, że są stosunkowo łatwe do utrzymania w czystości, zwłaszcza jeśli są myte i czyszczone po każdym użyciu.


Popularne blachy aluminiowe


Cieszące się największą popularnością wśród użytkowników blachy do pieczenia wykonane są z aluminium. Są lekkie i poręczne, a do tego występują w rozmaitych rozmiarach i kształtach. Warto wiedzieć, że aluminium pomimo wielu zalet jest materiałem, do którego ciasto szczególnie chętnie przywiera i często się w takiej formie przypala. Pieczenie w tego typu blachach wymaga doświadczenia i czujnego oka.


Powłoki nieprzywierające


Blachy do pieczenia wzbogacone o nieprzywierającą powłokę są odpowiedzią na przywieranie potraw do aluminium. Szczególnie popularne są tu blachy do piekarnika wykonane ze stali węglowej i pokryte powłoką antyadhezyjną, która eliminuje potrzebę używania papieru do pieczenia, więc jest to rozwiązanie oszczędne i praktyczne.