Trwa ładowanie

14 99

w sklepie
Zamów telefonicznie 756 756 756
Drewno, Stal
Nie
25

39 00
Aluminium
Nie
17

36 60
Cynk chromowany
Nie
11.5

149 00
Silikon, Stal nierdzewna
Tak
16

25 99
Drewno, Stal
Nie
20

41 19
Stal
Nie
18

36 99
Drewno, Stal
Nie
17

15 90
Cynk
Nie
11.5

175 75
Drewno, Stal chromowana
Tak
17

14 99
Stal nierdzewna
Tak
16

28 00
Cynk chromowany
Nie
11.5

169 99
Stal nierdzewna
Nie
16

24 99
Cynk chromowany
Nie
17

149 99
Aluminium, Tworzywo sztuczne
Nie
18

14 99
Silikon, Stal
Tak
15

26 99

Stal nierdzewna
Tak
14

72 26

Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne
Nie
21.8

149 99

Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne
Nie
29

119 00

Cynk niklowany
Nie
17

29 99

Drewno bukowe
Tak
10

18 20

Metal
Tak
4.5

59 99

Aluminium
Nie
18

19 99

Aluminium
Nie
18

24 99

Cynk chromowany
Tak
15.5


32 99

Odbierz
Zamów telefonicznie 756 756 756


Dziadek do orzechów - czy jest jeszcze potrzebny?


Dziadek do orzechów to przyrząd do rozłupywania skorupek. Można się zastanawiać, czy w czasach, kiedy można kupić każdy rodzaj orzecha gotowego do zjedzenia, kupuje się jeszcze takie rzeczy, jak dziadek do orzechów. Jednak nie ma nic przyjemniejszego niż rozłamywanie orzechów w grudniowe wieczory.


Dziadek do orzechów - metalowy czy drewniany


Największą popularnością cieszą się metalowe dziadki do orzechów, szczególnie te ze stali nierdzewnej. Stal jest bardzo wytrzymała i łatwa w czyszczeniu. Dziadek do orzechów stalowy wygląda jak szczypce ze specjalnymi przegródkami na różnej wielkości orzechy. Dziadek do orzechów drewniany to klasyczny, nostalgiczny styl. Jeśli są ciekawie ozdobione, mogą być pięknym elementem wystroju wnętrza. Wyglądają inaczej od metalowych. Są podobne do grzybka, gdzie orzech wkłada się do trzonka, a główka to pokrętło. Wkręcając je, końcówka naciska na skorupę, a ta w końcu pęka.


Jak działa dziadek do orzechów?


Użycie dobrego dziadka do orzechów nie powinno odbywać się przy użyciu dużej siły. Przeważnie wystarczy włożyć orzech pomiędzy szczypce w wybraną przegródkę, a następnie naciskać do momentu, kiedy skorupka pęknie. Luzujemy szczypce i mamy już gotowego do jedzenia, pysznego orzecha.


Dziadek do orzechów - na co zwracać uwagę?


Niezależnie od materiału, z jakiego jest wykonany, dziadek do orzechów powinien być stabilną i solidną konstrukcją. Ten najlepszy powinien być tak zaprojektowany, aby mógł zgnieść skorupkę każdego orzecha - to zapewnią co najmniej 2 przegródki zrobione w szczypcach. Innym, ważnym aspektem jest bezpieczeństwo użytkowania. Powinien być tak zrobiony, aby wykluczyć ryzyko skaleczenia użytkownika. Sprawdź także produkty z kategorii: stojaki na ręczniki papierowe, patelnie, garnki, patelnie wok oraz tarki do warzyw i krajalnice do jajek