Ta witryna korzysta z plików cookies w celach marketingowych (personalizacja ofert i promocji) i statystycznych, a także, by działać bezpiecznie i optymalnie dla użytkownika.
Możesz to zmienić w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Dbamy o Twoją prywatność
Ta witryna korzysta z plików cookies w celach marketingowych (personalizacja ofert i promocji) i statystycznych, a także, by działać bezpiecznie i optymalnie dla użytkownika.
Możesz to zmienić w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Produkty dostarczane są zazwyczaj w ciągu 5 dni roboczych od przyjęcia zamówienia.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Produkty dostarczane są zazwyczaj w ciągu 5 dni roboczych od przyjęcia zamówienia.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Produkty dostarczane są zazwyczaj w ciągu 5 dni roboczych od przyjęcia zamówienia.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Noże ceramiczne cieszą się coraz większą popularnością. W porównaniu do noży stalowych są one twardsze, a jedną z ich licznych zalet jest stosunkowo długie zachowywanie swojej ostrości. Nie bez znaczenia przy tym jest to...
Tarka do warzyw - elektryczna czy ręczna?
Kto nie zna tarki? Czworobocznego, metalowego przedmiotu, na którym ściera się marchew czy ogórki na surówkę. Dzisiaj tarka do warzyw zmieniła swoje oblicze. Coraz częściej wybierane są jej elektryczne wersje, choć ta, którą pamiętamy z dzieciństwa, nadal ma swoich wiernych zwolenników.
Tarka do warzyw - rodzaje
Tarka do warzyw ze stali nierdzewnej. Klasyczne modele mają 4 boki. Każdy ma inny rodzaj dziurek: jedne tną w pasy, inne w wióry, ostro zakończone są do przecierania, a największe mogą zetrzeć ser. Tarki te mają często zakończona silikonem rączkę oraz antypoślizgowe krawędzie dolne. Tarka do warzyw z pojemnikiem. To te same tarki ręczne tyle, że mają dodatkowo przymocowany pojemnik na starte warzywa.
Tarka do warzyw elektryczna. Tarki elektryczne są z wyglądu często podobne do małych maszynek do mięsa. Warzywa wkładamy od góry, naciskamy guzik i do pojemnika wylatują starte produkty. Urządzenia te mają wiele wymienne ostrzy i różne tryby pracy.
Którą tarkę kupić?
Tarki do warzyw ręczne są tanie, proste, łatwe do czyszczenia i przechowywania. Wykonane ze stali nierdzewnej z pewnością posłużą wiele lat. Natomiast tarki elektryczne zaoszczędzą nam zmęczenia ręki, jak się zdarza podczas tarcia. Jednak są dużo droższe, do umycia jest sporo elementów, no i zajmują miejsce na półce.
Przy zakupie tarki do warzyw elektrycznej trzeba spojrzeć na materiały, z jakich jest zrobiona. Wkładki do tarcia powinny być ze stali nierdzewnej, natomiast obudowa z trwałego plastiku. Dobrze, jeśli producent dodaje pojemnik do przechowywania wkładek do tarcia. Sprawdź także produkty z kategorii: szybkowary, kombiwary, parowary, ryżowary, szynkowary oraz cyrkulatory sous vide.
Rabaty dla
subskrybentów!Zapisz się na newsletter
i otrzymuj najnowsze okazje!
Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 39 875 000 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756