Ta witryna korzysta z plików cookies w celach marketingowych (personalizacja ofert i promocji) i statystycznych, a także, by działać bezpiecznie i optymalnie dla użytkownika.
Możesz to zmienić w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Dbamy o Twoją prywatność
Ta witryna korzysta z plików cookies w celach marketingowych (personalizacja ofert i promocji) i statystycznych, a także, by działać bezpiecznie i optymalnie dla użytkownika.
Możesz to zmienić w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Produkty dostarczane są zazwyczaj w ciągu 5 dni roboczych od przyjęcia zamówienia.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Produkty dostarczane są zazwyczaj w ciągu 5 dni roboczych od przyjęcia zamówienia.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Produkty dostarczane są zazwyczaj w ciągu 5 dni roboczych od przyjęcia zamówienia.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Produkty dostarczane są zazwyczaj w ciągu 5 dni roboczych od przyjęcia zamówienia.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Idealna patelnia na nową kuchnię. W końcu postawiliśmy na płytę indukcyjną, więc też i musieliśmy wymienić praktycznie wszystkie garnki i patelnie. Chciałam kupić coś porządnego tym razem i wybrałam między innymi tą patelnię, także w sumie i inny sprzęt od Tefala. Od razu zauważyłam różnicę, tytanowa powłoka to coś, co polecam każdemu w patelniach. Nic nie przywiera!
Kupiłam siostrze właśnie ten wok na nowe mieszkanie. Tak zachwalała, że również sobie taki kupiłam i bardzo jestem zadowolona. Przy równomiernym nagrzewaniu dużo łatwiej się przyrządza danie. Do tego nic nie przywiera, co też jest dużym plusem.
W końcu porządna patelnia. Obok była niemal identyczna 50 zł droższa z tej samej firmy, lecz mnie nie podkusiło i dobrze, ta na gazie sprawuje się znakomicie. Polecam
Wbrew pozorom zakup patelni nie jest taki prosty. Wybór pomiędzy materiałami wykonania, rodzajami powłok, rozmiarami czy właściwościami jest naprawdę duży. Do tego dochodzą rozwiązania ułatwiające smażenie, przechowywani...
Wielu z nas uważa, że zrobienie domowego makaronu to nie lada wyzwanie. Okazuje się, że to nic bardziej mylnego. Sprawdzony przepis i odrobina dobrych chęci wystarczą, by domowy makaron zagościł na Twoim stole. Jego wyją...
Stek to popularna potrawa, którą cenią znawcy dobrej kuchni. Dobrze przyrządzony jest specjałem, który króluje na wielu przyjęciach. Bardzo ważny jest wybór odpowiedniego mięsa, przypraw i sposób jego wysmażenia. Poza ty...
Metoda sous vide podbiła serca profesjonalnych kucharzy, a potrawy według niej przyrządzane, zyskały szerokie grono fanów. Nic dziwnego, że takie gotowanie coraz częściej wybierają wielbiciele domowej kuchni. Tym, którzy...
Patelnia wok - czyli orientalne smażenie
Wraz z kuchnią azjatycką dotarła do nas patelnia wok. To dość duże i głębokie naczynie o średnicy od ok. 28 cm. W woku smaży się szybko i z małą ilością oleju. Często wok jest sprzedawany razem ze specjalną podkładką, która stabilizuje go na współczesnych kuchenkach.
Jak smażyć na patelni wok
Do smażenia w woku używa się bardzo mało oleju. Ważne jest, aby patelnia wok była dobrze nagrzana, wtedy wrzucamy na nią mięso, podsmażamy i odgarniamy na bok, następnie po kolei - zaczynając od najtwardszych - wrzuca się warzywa i postępuje jak z mięsem. Na końcu przyprawia się sosami oraz ziołami, miesza i danie gotowe.
Patelnia wok - rodzaje
Rodzaj patelni zależy od tego, z czego jest zrobiona. Najtrwalsze są te patelnie żeliwne. Wok żeliwny długo trzyma ciepło i jest prawie niezniszczalny. Niestety bardzo długo się nagrzewa i jest bardzo ciężki. Patelnia wok wykonana ze stali węglowej ma podobne właściwości jak wok żeliwny. Popularny jest wok ze stali nierdzewnej. Jest dużo lżejszy, szybciej się nagrzewa i jest tańszy od żeliwnego.
Dostępna jest też patelnia wok ceramiczna. Naczynia ceramiczne szybko się nagrzewają, są lekkie i łatwo się je czyści. Do tego często występują w wielu kolorach. Wybierając wok, należy sprawdzić, czy można go używać na posiadanej przez nas kuchence. Od razu można zaopatrzyć się w specjalną nakładkę na palniki, która będzie stabilizowała patelnię i będzie dopasowana do wybranego naczynia. Warto też wziąć pod uwagę rozmiar patelni i jej wagę. Wok jest duży i ciężki - więc trzeba mieć miejsce do jego przechowywania. Sprawdź także produkty z kategorii: patelnia do naleśników, patelnia do jajek oraz patelnia grillowa.
Zapisz się na niskie ceny!Zostaw nam swój e-mail, aby otrzymywać informacje o nowościach oraz gazetkę promocyjną
Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 39 875 000 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756