Trwa ładowanie
Rodzaj: Patelnia wok
Ilość elementów: 1
Średnica naczynia [cm]: 28
Powłoka wewnętrzna: Nieprzywierająca, Wzmocniona tytanem
Powłoka zewnętrzna: Stal nierdzewna
Zobacz więcej
Najwyżej jakości stal nierdzewna 18/10
Patelnia wyposażona jest w wskaźnik rozgrzania
Najwyżej jakości stal nierdzewna 18/10
Patelnia wyposażona jest w wskaźnik rozgrzania

12,52 zł x 11 rat

Odbierz
w sklepie
Zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj: Patelnia wok
Ilość elementów: 1
Średnica naczynia [cm]: 28
Powłoka wewnętrzna: Powłoka nieprzywierająca Titanium Excellence
Powłoka zewnętrzna: Nieprzywierająca
Zobacz więcej

Sugerowana cena producenta:

189 zł



Rodzaj: Patelnia wok
Ilość elementów: 2
Średnica naczynia [cm]: 32
Powłoka wewnętrzna: Odporna na zarysowania, Powłoka nieprzywierająca Black Cube, Powłoka nieprzywierająca Diamond... 
Powłoka zewnętrzna: Stal nierdzewna
Zobacz więcej

Sprawdź


Taniej o 7,01 zł
99,00 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
87,00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką

Rodzaj: Patelnia wok
Ilość elementów: 1
Średnica naczynia [cm]: 28
Powłoka wewnętrzna: Ilag Xera Dur 2 ® Ceramic Non Stick
Powłoka zewnętrzna: Stal nierdzewna
Zobacz więcej


Sugerowana cena producenta:

200 zł


W apce taniej

222,00 zł


W apce taniej

61,00 zł


Sugerowana cena producenta:

499 zł

Sprawdź



Sprawdź


Rodzaj: Patelnia wok
Ilość elementów: 4
Średnica naczynia [cm]: 36
Powłoka wewnętrzna: Stal nierdzewna Cromargan
Powłoka zewnętrzna: Stal nierdzewna Cromargan
Zobacz więcej

Sprawdź























Rodzaj: Patelnia wok
Ilość elementów: 1
Średnica naczynia [cm]: 28
Powłoka wewnętrzna: Nieprzywierająca
Przeznaczenie: Kuchnie ceramiczne, Kuchnie elektryczne, Kuchnie gazowe, Kuchnie halogenowe, Kuchnie indukcyjne
Zobacz więcej


Rekomendacje Klientów

Patelnia wok - czyli orientalne smażenie


Wraz z kuchnią azjatycką dotarła do nas patelnia wok. To dość duże i głębokie naczynie o średnicy od ok. 28 cm. W woku smaży się szybko i z małą ilością oleju. Często wok jest sprzedawany razem ze specjalną podkładką, która stabilizuje go na współczesnych kuchenkach.


Jak smażyć na patelni wok


Do smażenia w woku używa się bardzo mało oleju. Ważne jest, aby patelnia wok była dobrze nagrzana, wtedy wrzucamy na nią mięso, podsmażamy i odgarniamy na bok, następnie po kolei - zaczynając od najtwardszych - wrzuca się warzywa i postępuje jak z mięsem. Na końcu przyprawia się sosami oraz ziołami, miesza i danie gotowe.


Patelnia wok - rodzaje


Rodzaj patelni zależy od tego, z czego jest zrobiona. Najtrwalsze są te patelnie żeliwne. Wok żeliwny długo trzyma ciepło i jest prawie niezniszczalny. Niestety bardzo długo się nagrzewa i jest bardzo ciężki. Patelnia wok wykonana ze stali węglowej ma podobne właściwości jak wok żeliwny. Popularny jest wok ze stali nierdzewnej. Jest dużo lżejszy, szybciej się nagrzewa i jest tańszy od żeliwnego.


Dostępna jest też patelnia wok ceramiczna. Naczynia ceramiczne szybko się nagrzewają, są lekkie i łatwo się je czyści. Do tego często występują w wielu kolorach. Wybierając wok, należy sprawdzić, czy można go używać na posiadanej przez nas kuchence. Od razu można zaopatrzyć się w specjalną nakładkę na palniki, która będzie stabilizowała patelnię i będzie dopasowana do wybranego naczynia. Warto też wziąć pod uwagę rozmiar patelni i jej wagę. Wok jest duży i ciężki - więc trzeba mieć miejsce do jego przechowywania. Sprawdź także produkty z kategorii: patelnia do naleśników, patelnia do jajek oraz patelnia grillowa.