| Rodzaj: | Nożyczki |
|---|---|
| Typ: | Do ziół |
| Materiał ostrza: | Stal nierdzewna |
| Długość nożyczek [cm]: | 13 |
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Nożyczki do ziół w Media Expert
Nożyczki do ziół to praktyczne akcesorium kuchenne. Gwarantują wygodne i precyzyjne cięcie świeżych ziół, których aromat wzbogaca smak wielu potraw. Warto mieć je pod ręką, by ułatwić sobie pracę.
Dlaczego warto mieć nożyczki do ziół?
Nożyczki do ziół pozwalają na skrócenie czasu przygotowania wielu dań. Umożliwiają one pokrojenie świeżych liści na drobne, równomierne kawałki. Precyzyjne cięcie uwalnia z ziół ich pełnię aromatu. Dzięki temu potrawy nabierają intensywnego smaku. Nożyczki do ziół są wygodne w użyciu. Cięcie ziół nie wymaga korzystania z deski do krojenia. Dzięki temu blat pozostaje czysty i uporządkowany. Gotowanie staje się więc szybsze i bardziej higieniczne.
Jakie są rodzaje nożyczek do ziół?
Nożyczki do ziół mogą być jednoostrzowe lub wieloostrzowe. Pierwszy rodzaj nożyczek posiada pojedyncze ostrza, które sprawdzą się do cięcia delikatnych ziół takich jak np. bazylia, mięta. Natomiast wieloostrzowe posiadają kilka równolegle ustawionych ostrzy. Przeznaczone są do jednoczesnego cięcia kilku warstw ziół. Ten rodzaj nożyczek znacznie przyspiesza pracę w kuchni.
Jak wykonane są nożyczki do ziół?
Nożyczki do ziół wykonane są zazwyczaj z odpornej stali nierdzewnej. Dzięki temu zachowują swą funkcjonalność, nawet przy długim użytkowaniu. Posiadają one wygodne uchwyty, które zapewniają komfort podczas cięcia ziół. Dzięki kompaktowym rozmiarom nie męczą dłoni podczas pracy. Nie zajmują dużo miejsca, dlatego są łatwe do przechowywania.


