Wartość poza zestawem:
293,70 zł
Kawa ziarnista | |
Capuccino, Czarna, Espresso, Latte | |
Ciemna czekolada, Pieprz | |
60% | |
40% | |
1 |
Kawa ziarnista | |
Espresso | |
Czekoladowo-owocowy | |
50% | |
50% | |
1 |
Wartość poza zestawem:
284,37 zł
Wartość poza zestawem:
189,58 zł
Kawa ziarnista | |
Espresso | |
Kwiatowy, Suszone owoce | |
40% | |
60% | |
1 |
Kawa ziarnista | |
Czarna | |
Owocowy | |
100% | |
3 |
Wartość poza zestawem:
389,97 zł
Kawa ziarnista | |
Czarna | |
Owocowy | |
100% | |
2 |
Wartość poza zestawem:
259,98 zł
Kawa ziarnista | |
Capuccino, Czarna, Espresso, Latte | |
Ciemna czekolada, Pieprz | |
60% | |
40% | |
3 |
Wartość poza zestawem:
299,97 zł
Kawa ziarnista | |
Capuccino, Czarna, Espresso, Latte | |
Ciemna czekolada, Pieprz | |
60% | |
40% | |
2 |
Wartość poza zestawem:
199,98 zł
Kawa ziarnista | |
Espresso | |
Kwiatowy, Suszone owoce | |
40% | |
60% | |
3 |
Wartość poza zestawem:
299,97 zł
Kawa ziarnista | |
Espresso | |
Czekoladowo-owocowy | |
50% | |
50% | |
3 |
Wartość poza zestawem:
263,70 zł
Kawa ziarnista | |
Espresso | |
Kwiatowy, Suszone owoce | |
40% | |
60% | |
2 |
Wartość poza zestawem:
199,98 zł
Kawa ziarnista | |
Espresso | |
Czekoladowo-owocowy | |
50% | |
50% | |
2 |
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Poradniki eksperta
Kawa Lavazza w Media Expert
Kawa Lavazza jest jedną z najpopularniejszych i najchętniej kupowanych w Polsce. Jej historia sięga 1985 roku, a nazwa pochodzi od jej pomysłodawcy i właściciela sklepu, w którym była sprzedawana w Turynie: Luigiego Lavazzy. Po kilku latach intensywnej sprzedaży sklepik został przekształcony w firmę rodzinną, aby dziś stać się światowym liderem w swoim segmencie. Jeszcze przed II wojną światową po raz pierwszy zaproponowano klientom ziarna kawy w specjalnym pergaminowym opakowaniu, co okazało się strzałem w dziesiątkę. Od 1947 roku kawa Lavazza sprzedawana jest wyłącznie w opakowaniach.
Arabika czy robusta?
Kawa Lavazza występuje jako jednorodne ziarna arabiki lub mieszanka arabiki z robustą. Smak i aromat kawy zależą od indywidualnych preferencji każdego konsumenta i nie da się jednoznacznie stwierdzić, że same ziarna arabiki po zmieleniu i zaparzeniu będą smakowały lepiej niż mieszanka z dodatkiem robusty. Zarówno kawa jednorodna, jak i mieszanki mogą być podstawą specjałów kawowych, takich jak espresso, ristretto, cappuccino czy modne latte macchiato.
Sposoby zaparzania
Kawa Lavazza po zmieleniu nadaje się do rozmaitego zaparzania. Smakuje zarówno wyśmienicie przygotowana w kawiarce, jak i w ekspresie automatycznym. Będzie też odpowiednia do alternatywnych metod zaparzania, takich jak french press, aeropress czy chemex. Dobrym dodatkiem do zaparzonej już kawy mogą okazać się wszelkiego rodzaju syropy smakowe, alkohol o małej zawartości procentowej, mleko. Kawa po zaparzeniu może być również bazą deserów i ciast.
Zobacz także produkty z kategorii: kawa Dallmayr, kawa Starbucks, kawa Jacobs, kawa Davidoff, kawa Tchibo, filtry do kawy, kawa Kimbo, kawa Costa, kawa Segafredo, kawa espresso, kawa Pellini, kawa w saszetkach, kapsułki Tchibo, kapsułki Dolce Gusto, kawa capuccino, kawa Woseba, kawa czarna, RL9 coffee, kawa Vaspiatta, kawa Etno, kawa De Longhi, kawa Bialetti oraz kawa bezkofeinowa i kapsułki Starbucks.