Trwa ładowanie
Typ: Do pizzy
Ostrze: Stal szlachetna
Długość ostrza [cm]: 9
Rękojeść: Tworzywo ABS
Liczba elementów [szt]: 1
Możliwość mycia w zmywarce: Nie
Idealnie leży w dłoni
Precyzyjne ostrze o średnicy 9mm
Idealnie leży w dłoni
Precyzyjne ostrze o średnicy 9mm

Sugerowana cena producenta:

23,99 zł

19 99

Odbierz
w sklepie
Zamów telefonicznie 756 756 756

23 99

Cena z kodem obowiązuje do 01.10.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Cena z kodem:
41 50
Cena z kodem obowiązuje do 01.10.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
53,00 zł
Cena przed kodem
42,00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką

Cena z kodem obowiązuje do 01.10.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Cena z kodem:
44 00
Cena z kodem obowiązuje do 01.10.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
54,99 zł
Cena przed kodem
44,50 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką

60 97


14 99


7 99



Sugerowana cena producenta:

19,99 zł

11 99

Odbierz
Zamów telefonicznie 756 756 756

Poradniki eksperta

Nóż do pizzy w Media Expert


Zazwyczaj jest okrągła i można by ją pokroić zwykłym nożem, gdyby nie dodatki, znajdujące się na wierzchu placka. To właśnie dodatki utrudniają pokrojenie jakimkolwiek nożem, ze względu na to, że tworzą całkiem sporą warstwę, przez którą przejdzie wygodnie tylko długie ostrze. A takie właśnie ma nóż do pizzy.


Długość ostrza


To, jakie ma ostrze nóż do pizzy oraz jego ostrość wpływa na to, jak będzie kroić się to ciasto, a ważne jest też, czy spód będzie cienki i chrupiący czy też grubszy i miękki. Im szersze (dłuższe) ostrze, tym łatwiejsze krojenie, zwłaszcza, gdy trzeba przejść przez kilka warstw (np. szynka, grzyby, ser itp.). Długość ostrzy takich noży zaczyna się już od 5 cm, a kończy nawet na 30 cm i w dużej mierze wiąże się z tym kształt produktu.


Jakie ma kształty?


Nóż do pizzy jest najczęściej okrągły, ale nie tylko. Jeśli osadzony jest na specjalnym kołnierzu pokroi także zapiekankę i przekroi tosty. Ten z kolei, który przypomina kształtem tarkę, ma długie ostrze po jednej stronie, a wewnątrz jest właśnie tarka do sera. Większość noży jest jednak okrągła – to ostrze-kółko, osadzone w obejmach i obracające się, a do tego ma uchwyt.


Z czego jest zrobiony?


Ostrze, to głównie stal nierdzewna, ale uchwyt niekoniecznie, może być drewniany, a także z tworzywa. Od tego zresztą, zleży sposób mycia. Nóż do pizzy, który jest cały stalowy można bez problemu włożyć do zmywarki. Także niektóre tworzywa sztuczne nadają się do maszyny. Jeśli jednak uchwyt jest drewniany, to znaczy, że nie jest przeznaczony do mycia mechanicznego, a wraz z nim także cały nóż.