Cena - rosnąco
30 produktów
Moc [W]: 750
Liczba kanapek: 4
Kształt kanapek: Trójkąty
Funkcje: Nieprzywieralna powłoka płytek
Funkcje dodatkowe: Lampka kontrolna, Nienagrzewająca się obudowa, Schowek na przewód
Wykonanie obudowy: Tworzywo sztuczne
Płyty pokryte powłoką nieprzywierającą
Nie nagrzewająca się obudowa
41 90
U Ciebie
W sklepie w poniedziałek
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Moc [W]: 700
Liczba kanapek: 4
Kształt kanapek: Trójkąty
Funkcje: Nieprzywieralna powłoka płytek
Funkcje dodatkowe: Antypoślizgowe nóżki, Lampka kontrolna, Możliwość przechowywania w pozycji pionowej, Zatrzask w rączce
Wykonanie obudowy: Termoizolowane tworzywo
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie opiekacza?

Przy zakupie opiekacza przede wszystkim należy zwrócić uwagę na jego wielkość, oraz liczbę możliwych do zrobienia kanapek. W zaawansowanych modelach możemy zrobić nawet do ośmiu jednocześnie. W innych do czterech, lub dwóch. Ważnych parametrem będzie również moc. Im wyższa, tym szybciej przyrządzimy posiłek. Niektóre modele w swoich zestawach posiadają wymienne płytki odpowiadające za przyrządzenie kanapek, gofrów, czy grillowania. Nazywane one są 3w1. Dobrym rozwiązaniem są opiekacze z powłoką nieprzywierającą, dzięki czemu przyrządzanie posiłku jest prostsze. Niektóre modele opiekaczy posiadają nienagrzewający się uchwyt, dzięki czemu możemy uniknąć oparzeń.

Jak działa opiekacz?

Opiekacz otwierany jest za pomocą górnej pokrywy. Wiele modeli posiada nieprzywierające płytki, natomiast i tak warto przed użytkowaniem posmarować je olejem. Następnie należy zamknąć opiekacz i poczekać, aż się nagrzeje. Gdy produkt zasygnalizuje gotowość należy włożyć kanapki do środka. Po upływie około 4-6 minut (w zależności od mocy), posiłek będzie gotowy do spożycia.

Czym się różni opiekacz od tostera?

Przede wszystkim toster służy do stworzenia grzanki, czyli przypieczonego chleba. Kromka jest podgrzewana w pozycji pionowej. Po przygotowaniu tostu można dodać na niego dowolne dodatki. Kanapki w opiekaczu natomiast podgrzewane są poziomo. W tym przypadku dodatki dodajemy od razu korzystając z dwóch kromek chleba.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756