Rodzaj: | BCAA |
---|---|
Forma: | Kapsułka |
Smak: | Naturalny |
Wielkość porcji: | 15 kapsułek |
Ilość porcji w opakowaniu: | 8 |
Rodzaj: | BCAA |
---|---|
Forma: | Tabletka |
Smak: | Naturalny |
Wielkość porcji: | 4 tabletki |
Ilość porcji w opakowaniu: | 50 |
Rodzaj: | BCAA |
---|---|
Forma: | Tabletka |
Smak: | Naturalny |
Wielkość porcji: | 8 tabletek |
Ilość porcji w opakowaniu: | 15 |
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Poradniki eksperta
BCAA
Aminokwasy BCAA wspomagają proces budowy masy mięśniowej i siły mięśni. Zalecane są one szczególnie osobom, które regularnie uprawiają sport. Dostępne są w różnych formach i w różnych opakowaniach.
Co dają aminokwasy ćwiczącym?
Intensywne ćwiczenia na siłowni nasilają wykorzystanie aminokwasów egzogennych. Organizm nie wytwarza ich samodzielnie, dlatego warto je dostarczać w postaci suplementów. Odżywki BCAA zawierają zazwyczaj trzy aminokwasy, czyli L – leucyna, L – izoleucyna i L – walina. W odpowiednio dobranych proporcjach aminokwasy BCAA świetnie wspierają procesy regeneracyjne i skracają okres zmęczenia po wysiłku. Niektóre BCAA zostały dodatkowo wzbogacone w witaminy np. B6 i C. Dzięki temu w prosty i szybki sposób można uzupełnić niedobory tych witamin w naszym organizmie.
Jakie dawkowanie BCAA?
Suplementowanie aminokwasami BCAA powinno się odbywać zgodnie z zalecaniami producenta, umieszczonymi na opakowaniu. Nie należy przekraczać zalecanej dawki. Zazwyczaj BCAA można stosować przed treningiem, w trakcie treningu, jak i po jego zakończeniu.
Jaka forma suplementu i jego opakowania?
Aminokwasy BCAA dostępne są w formie kapsułek (np.180 sztuk), jak i w proszku o różnym smaku np. cytrynowo – kokosowy, kiwi – pomarańczowy czy wiśniowo – grejpfrutowy. Dzięki najwyższej jakości składników proszek świetnie się rozpuszcza. Aminokwasy BCAA dostępne są w zamykanych pojemnikach o różnej pojemności. W zależności od potrzeb można więc wybrać pojemnik np. 250 g lub nieco większy np. 400 g.