Trwa ładowanie
NOWOŚĆ

Piec do pizzy GÖTZE & JENSEN PO400K 1700W (450 stopni) łopatka do pizzy w zestawie

Kod: 2036262
Moc [W]: 1700
Średnica [cm]: 32
Czas nagrzewania [min]: 20
Maksymalna temperatura [st. C]: 450
Funkcje dodatkowe: Minutnik, Regulacja temperatury
Regulacja temperatury: Tak
Wykonanie: Stal nierdzewna
Chrupiąca pizza gotowa w zaledwie 2 minuty!
Oddzielnie regulowana grzałka górna i dolna
Chrupiąca pizza gotowa w zaledwie 2 minuty!
Oddzielnie regulowana grzałka górna i dolna

Sugerowana cena producenta:

1 299,99 zł

1 099 99
36,66 zł x 30 rat 0%
1 052,99
1 052,99
Sprawdź leasing dla firm
U Ciebie
W sklepie jutro
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Średnica [cm]: 38
Czas nagrzewania [min]: 10
Wykonanie: Glazura, Kordieryt

Sugerowana cena producenta:

149,99 zł

129 99
Czas nagrzewania [min]: 30
Wykonanie: Granit
Średnica [cm]: 33
Czas nagrzewania [min]: 30
Wykonanie: Drewno, Kamień
187 08
Średnica [cm]: 33
Czas nagrzewania [min]: 30
Wykonanie: Kordieryt, Metal
Średnica [cm]: 29
Czas nagrzewania [min]: 30
Wykonanie: Kamień, Stal nierdzewna
189 99
Średnica [cm]: 33
Czas nagrzewania [min]: 30
Wykonanie: Ceramika
123 25
Średnica [cm]: 38.3
Czas nagrzewania [min]: 10
Wykonanie: Aluminium, Kamień
69 99
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Średnica [cm]: 33
Czas nagrzewania [min]: 4
Wykonanie: Kamień
129 99
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Czas nagrzewania [min]: 12
Wykonanie: Drewno, Kamień
Taniej o 34,02 zł
159 97
193,99 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
193,99 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Odbierz
193,99 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
193,99 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Średnica [cm]: 33
Czas nagrzewania [min]: 30
Wykonanie: Ceramika
59 99
Odbierz
Porównaj
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Średnica [cm]: 38
Czas nagrzewania [min]: 30
Wykonanie: Ceramika

Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.

Kamień do pizzy w Media Expert


Pizza jest jedną z najpopularniejszych potraw na całym świecie. Każde, nawet najmniejsze, miasteczko ma przynajmniej jedną pizzerię, która serwuje ten przysmak. Wiele osób stara się odtworzyć ten niepowtarzalny smak we własnych czterech kątach. Tajemnicą sukcesu podczas wypieku jest kamień do pizzy, który gwarantuje idealne warunki dla ciasta i wszystkich składników. Który kamień do pizzy jest najlepszy?


Zalety kamienia do pizzy


Do wypieku pizzy na własną rękę nie potrzeba specjalistycznego pieca ani nawet szczególnie wyszukanych akcesoriów. Wystarczą odrobina cierpliwości i odpowiedni kamień do pizzy. Zdecydowanie lepiej sprawdza się on przy rozprowadzaniu ciepła niż np. tradycyjna blacha. Sprawia to, że ciasto jest równomiernie podgrzane w każdym miejscu, a dodatkowo staje się wyjątkowo chrupkie. W zależności od własnych preferencji bez problemu można na takim kamieniu piec pizzę na grubym lub cienkim cieście. Sekret tak dobrych rezultatów skrywa się w materiale, z którego wykonany jest kamień do pizzy. Najlepszym wyborem jest glazura, kordieryt, drewno, kamień lub ceramika. Wszystkie te materiały cechują się dużą tolerancją na wysokie temperatury. Ich zaletą jest także odporność na wahania temperatury. Bez problemu można je umieścić w rozgrzanym uprzednio piekarniku.


Odpowiedni rozmiar


Po włożeniu kamienia do piekarnika należy odczekać określony czas, zanim będzie można rozpocząć proces wypieku pizzy. Najczęściej nie trwa to dłużej niż 20 do 30 minut. Po tym czasie możemy być pewni, że kamień zdołał skutecznie rozprowadzić ciepło po całej swojej powierzchni. Średnica kamienia, który mamy zamiar zakupić, jest uzależniona od naszych własnych potrzeb. Zdecydowana większość pizz ma średnicę ok. 30 cm. Rozmiar ten gwarantuje wystarczającą ilość ciasta, żeby najadła się nim dorosła osoba. Jeśli jednak planujemy wypiek pizzy dla całej rodziny lub na imprezę w gronie znajomych, wówczas dobrym pomysłem jest wyposażenie się w nieco większy kamień. Idealnym rozwiązaniem będzie w tym przypadku kamień do pizzy o średnicy 38 cm.


Nie tylko do pizzy


Ogromną zaletą kamienia do pizzy jest jego uniwersalność. Sprawdzi się nie tylko przy wypieku słynnej potrawy z Włoch, ale także wielu innych. Bez problemu będziemy mogli wykorzystać kamień do wypieku chleba, a nawet bułek. Jest to możliwe dzięki materiałowi, który zapobiega przywieraniu ciasta do powierzchni kamienia.


Pomocne akcesoria


Przy podejmowaniu decyzji o zakupie kamienia do pizzy dobrym pomysłem jest zwrócenie uwagi na wszelkie udogodnienia. Część kamieni dostępnych w naszych sklepach ma uchwyty, które umożliwiają wyjmowanie rozgrzanego kamienia z piekarnika. Nie mniej pomocna okaże się łopatka, która służy do wkładania i wyjmowania pizzy z piekarnika. Szybkie pokrojenie w charakterystyczne trójkąty pójdzie wyjątkowo łatwo i szybko dzięki zastosowaniu noża do pizzy. Jest on zaprojektowany w taki sposób, żeby ostrze działało obrotowo, czyli bez potrzeby wykonywania ruchów tnących, jak to ma miejsce w przypadku tradycyjnych noży. Dużym udogodnieniem jest ergonomiczna rączka noża. Zobacz także produkty z kategorii: piec do pizzy.