AUTOMATYCZNE
KONTAKTOWE
RACLETTE
TRADYCYJNE
Cena - rosnąco
30 produktów
Rodzaj grilla: Kontaktowy
Moc [W]: 700
Powierzchnia grillowania [cm2]: 333.5
Funkcje: Lampka kontrolna temperatury, Nieprzywieralna powłoka płyty
Funkcje dodatkowe: Nienagrzewający się uchwyt
Możliwość mycia w zmywarce: Nie
Kompaktowe rozmiary
Łatwa i intuicyjna obsługa
109 99
10,99 zł x 11 rat
U Ciebie
W sklepie pojutrze
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj grilla: Otwarty
Moc [W]: 2000
Powierzchnia grillowania [cm2]: 1323
Funkcje: Odprowadzanie tłuszczu, Regulacja temperatury, Nieprzywieralna powłoka płyty
Funkcje dodatkowe: Nienagrzewający się uchwyt, Odłączany przewód zasilający
Możliwość mycia w zmywarce: Nie
113 84
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie grilla elektrycznego?

Moc urządzenia to jeden z najważniejszych parametrów, na który warto zwrócić uwagę podczas wyboru grilla elektrycznego. Im wyższa moc, tym grzałka szybciej się nagrzeje i przygotowane przez nas potrawy będą szybciej gotowe. Warto więc mieć odpowiedni zapas mocy. Standardowo jest to około 1800W – 2000W, choć znajdziemy i nieco mocniejsze. Każdy składnik wymaga innej temperatury, warto więc zwrócić uwagę, czy grill ma możliwość jej regulacji. Jeśli chcemy, aby nasze potrawy były idealnie wypieczone, warto zwrócić uwagę, czy grill posiada automatyczne programy, dzięki którym  przygotujemy wiele różnych potraw - bez potrzeby kontroli i z gwarancją doskonałych rezultatów. Mięso nie może być surowe, ani zbyt suche, więc warto wyszukać grill z funkcją automatycznego pomiaru grubości kawałka mięsa. Urządzenie dokona pomiaru i samo dobierze odpowiednią temperaturę oraz czas grillowania, dzięki czemu zyskujemy czas, jak i mamy gwarancję idealnie przygotowanego posiłku. Oczywiście warto również zwrócić uwagę na powierzchnię grillowania – im większa, tym więcej potraw przyrządzimy za jednym razem na urządzeniu.

Co ma największy wpływ na cenę grilla elektrycznego?

Ceny grilli elektrycznych są bardzo zróżnicowane, a wpływ na nie będzie miała moc urządzenia, czy także choćby materiał wykonania oraz powierzchnia grillowania. Ponadto droższe grille, będą wyposażone w  cyfrowy wyświetlacz a nawet termostat, dzięki któremu idealnie wysmażymy potrawy, tak aby mięso było smakowicie przyrumienione na zewnątrz i soczyste w środku.

Jakie są rodzaje grilli elektrycznych?

Rozróżniamy kilka rodzajów grilli elektrycznych ze względu na budowę. Na początek grill tradycyjny - otwarty - charakteryzują się jednostronnym opiekaniem, co daje nam efekt grillowania jak na standardowym, węglowym grillu. Tłuszcz ocieka na grzałkę lub najczęściej jest odprowadzany do tacki, którą wystarczy wymyć. Grille zamykane, dzięki pokrywie chronią przed gorącym, pryskającym tłuszczem. Urządzenia budową przypominają opiekacze do kanapek. Grille elektryczne zamykane szybciej przyrządzą potrawy ponieważ opieką je z obu stron jednocześnie. W tym rodzaju grilli tłuszcz najczęściej odprowadzany jest rynienkami lub poprzez specjalne niewielkie otwory do tacki. Grille typu raclette to połączenie klasycznego grilla z płytą grzejną z możliwością komponowania niewielkich mini-zapiekanek. Taki grill najczęściej umieszcza się na stole, wokół którego gromadzą się goście. Tłuszcz nie skapuje na grzałkę, ale pozostaje w rynienkach.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756