Cena - rosnąco
30 produktów
Liczba pojemników: 3
Moc [W]: 400
Pojemność [l]: 7.5
Sterowanie: Mechaniczne
Funkcje: Pojemnik do gotowania sypkich produktów, Minutnik
Wykonanie pojemnika: Tworzywo sztuczne
Prosty w obsłudze
Zdrowe posiłki dla całej rodziny
Cena z kodem obowiązuje do 30.04.2024 r. do godz. 23:59.
Kod nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Cena z kodem:
R2904-300424
83 90
Cena z kodem obowiązuje do 30.04.2024 r. do godz. 23:59.
Kod nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
89,99 zł
Cena przed kodem
79,99 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Prezentowana najniższa cena z 30 dni przed obniżką dla kanału sprzedaży mediaexpert.pl.
U Ciebie
W sklepie jutro
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Liczba pojemników: 1
Moc [W]: 420
Pojemność [l]: 1
Funkcje: Automatyczne wyłączanie, Minutnik
Wykonanie pojemnika: Tworzywo sztuczne
117 97
Najczęściej zadawane pytania
Na co zwrócić uwagę przy zakupie parowaru?

Przy zakupie parowaru, warto zwrócić uwagę na jakość jego wykonania. Sprzęt powinien być wykonany z wysokiej jakości tworzywa sztucznego, pozbawionego BPA lub wytrzymałej stali nierdzewnej. Praktycznym rozwiązaniem jest dodatkowy otwór, umieszczony w zbiorniku, który umożliwia uzupełnienie wody podczas pracy urządzenia. Można wybrać sprzęt z elektronicznym panelem sterowania lub z mechanicznym. W zależności od modelu parowary mogą być wyposażone w kilka programów, dedykowanych do różnego rodzaju produktów. To duże ułatwienie podczas przyrządzania potraw. Przydatnymi rozwiązaniami zastosowanymi w parowarach są również np. timer, wskaźnik poziomu wody, funkcja utrzymania ciepła, regulacja temperatury czy automatyczne wyłączanie. Bardzo ważnym kryterium przy wyborze parowaru jest jego moc. Wpływa ona na szybkość przyrządzania potraw. Warto również zwrócić uwagę na pojemność urządzenia (np. 4,3 l, 6 l, 9 l czy 11 l), a także liczbę pojemników (np. 2 lub 3).

Jak działa parowar?

Parowar to praktyczne urządzenie, które składa się ze zbiornika na wodę, pojemników oraz przykrywki. Zasada jego działania jest niezwykle prosta. Do zbiornika umieszczonego na samym spodzie należy wlać wodę. Jest ona podgrzewana do bardzo wysokiej temperatury. Powstała w ten sposób para wodna przechodzi przez wszystkie pojemniki, w których umieszczone są produkty przeznaczone do parowania. Od góry obieg ten zamyka pokrywka, która zapobiega ulatnianiu się pary na zewnątrz.

Czym różni się parowar od kombiwaru?

Podstawowa różnica między parowarem i kombiwarem dotyczy sposobu ich działania. Parowar gotuje przy wykorzystaniu pary wodnej, zaś w kombiwarze za obróbkę termiczną odpowiada termoobieg. W parowarze, dzięki większej liczbie pojemników, można jednocześnie przygotować kilka potraw. Natomiast kombiwar wyposażony jest tylko w jedno naczynie. Parowar przeznaczony jest do gotowania na parze, zaś kombiwar np. do podgrzewania, gotowania na parze, smażenia czy pieczenia.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756